Ensam på olika sätt….

Var ute sista vändan med Doggisarna vid tiotiden.. Fick syn på en av de ”uteliggare” som jag känner igen. Han har sin cykel, sin packning och sin hund som han alltid tar hand om på ett så kärleksfullt sätt. Igår hade de lagt sig på den tunna madrassen och de låg båda under täcket tillsammans. Jag har inte sett honom slå läger för natten (eller hur jag ska uttrycka mig) tidigare men har mött honom ett gäng gånger.

Jag och Doggisarna fortsatte promenaden och kom hem till ett ombonat hem. Det är ju inte riktigt hans verklighet.. Stoppade fyra av Doggisarnas korvar i en plastpåse, tog med några euro och så gick vi ut igen. Han blev mycket gladare över korvarna till hunden tror jag. Att i ögonvrån se honom visa hunden korvarna.. hunden som förväntansfullt ställde sig på bakbenen – det lilla Doggisarna och jag gjorde.. det gjorde skillnad för dem i kväll och kanske ännu mer för mig. Ingen vet hur och varför han hamnat i den livssituation han är.. behandla andra som du vill bli behandlad själv.

Bedtime vid tolv.. Lite bok i öronsnäckorna.. den är okej men somnar ifrån den rätt ofta 😊

Igår skrev jag om olika klädstilar under åren med Blondinbella som illustrerade det med bilder från hennes blogginlägg.

Jag skrev också att jag inte hade sparat gamla bilder från mina gamla mobiler men så kom jag på att det blev fel på mitt Instagram konto så att jag startade ett nytt och att jag frivilligt bytte Facebook konto eftersom jag tackat ja till alla vänförfrågningar i samband med tiden då vi kämpade för att undvika att Sheik och hans fru blev utvisade.. Hade alltså en massa Facebook vänner som jag inte hade en aning om vilka de var.. Så jag har med andra ord hittat lite bilder så att jag kan skjuta på de tre/fyra gröna flyttlådorna tills jag är tillbaka från Sverige.

Men nu till det här ”bild kollaget”.. Översta raden är från 2014 till 2016. Jag vet inte hur tydligt det syns för någon annan men för mig syns det väldigt tydligt. Det måste skilja 10 kilo på bild ett och de andra två. Jag letade inte jättenoga nu men om man lägger till ett år eller rättare sagt stora delar av ett år skulle skillnaden bli ännu mer synlig.. Jag vägde nog ytterligare 10 kilo till då – min vikt då var cirka 70 kilo (!).

Missförstå mig rätt – det är inget fel med att väga 70 kilo men om man som jag vägt lite drygt 50 kilo blir det en klart synlig förändring. Vad var det som orsakade viktuppgången? Det var inte så att jag hade börjat äta mer äta mer onyttig mat. Svaret är som för så många andra medicin. Mina kläder passade inte längre så vi åkte till KappAhl och Lindex i Värmdö centrum och köpte några sommarplagg som jag alternerade med under den sommaren samtidigt som jag bytte ut medicinen. När man går upp i vikt pga medicin är det ju inte helt ovanligt att det även sätter sig i ansiktet på ett sätt så att man kan likna en hamster..

Ska inte dra någon tråkig sjukdomshistoria här men i slutet på 2017 efter mina gäng veckor på Costa de Sol sjukhuset så var vikten drygt 45 kilo (!).

Nedre raden bilder är sommaren 2019 till sommaren 2022. Kanske inte så mycket olika klädstilar men väldigt olika utseenden.. och en bra balans på vikten..Idag är det ett år sedan som vi hade vår gemensamma dag. Nästa dag fanns du inte längre. Jag ska prata med Esther om att kanske ta någon tablett så att jag sover i natt.. det är ju så mycket ”psykologi” i allt jag är rädd för att behöva återuppleva natten igen inatt. Det har jag sluppit att göra länge nu till skillnad från då när det hänt.. Då gjorde jag det varje natt, sedan avtog det sakta till att att vara som det är nu – dvs jag slipper det och det är jag väldigt tacksam för.

Det finns ju en stor risk att jag gör det inatt och det kanske gör att jag väcker det till liv och att det börjar återkomma igen.. under en tid framöver. Det vill jag verkligen undvika. Jag tror att hon kommer att hålla med mig i hur jag tänker.

Den här bilden är inte från den sista dagen. Jag har ingen bild från den dagen – däremot har jag minnena kvar och det var för vår egen del en bra dag. Jag kommer ihåg det sista vid pratade om innan vi gick och la oss.. och en mening han sa till mig som betydde och betyder jättemycket och som jag alltid kommer att bära med mig ❤️

Tog bussen 12.10 till stan och mötte den där gulliga tjejen jag träffade på häromdagen igen.. Hon är så trevlig och vi sitter tillsammans på bussen och pratar.. allt är hur bra som helst utom en sak.. Hon avslutar alltid med något i stil med; jag hoppas vi ses snart igen madam.. Bortsett ifrån att det får mig att känna mig ”lastgammal” får jag en känsla av att hon då tycker att hon är ”lägre i rang” eller hur jag ska beskriva det.. och det är väsentligt värre än det där med att det får mig att känna mig ”gammal”. Men det är lite normalt att säga så här även om det då är ”signora” som används och det känns inte alls på samma sätt.. Strunt samma – hon är väldigt gullig hursomhelst 💕

Prickar ju inte tiden på minuten när jag tar bussen till Esther.. Gick in en sväng på Tramas och tittade – de utökar ”hemma sortimentet” mer och nu fanns alla dukarna som jag såg på Instagram i butiken.. Men jag köper ingenting nu – väntar med allt tills jag varit i Bullerbyn..

Bild ett och två – en lampa respektive spegel som skulle bli fina i sovrummet..

Handlade lite hundmat, korv till hundarna och annst på Carrefour innan jag tog bussen hem igen.. Lite packåsna som vanligt eftersom det var 50% rabatt på påse två om man köpte två påsar av hundmaten så det blev några kilo 😃 Men jag är ju van..

Apropå ”lastgammal”.. När jag läser om och ser bilder på/om Sveriges ÖB Micael Bydén och hans skilsmässa så har jag svårt att tänka att vi faktiskt är lika gamla. Det här är jätte ytligt men jag måste vara både det och annat nu under den här jobbiga 10-dagars perioden. Kan inte bara tänka på det som hänt och att jag hellre sett ut som ett 250 år gammalt troll bara jag haft Thomas kvar för det förstår ni alla nog ändå.

Han har enligt tidningsuppgifterna lämnat sin fru och har nu en relation med underrättelsechefen för NOA Linda H Staaf. Skilsmässan från hans fru hade sex månaders betänketid. Den har gått ut och han har skrivit på och skickat in men inte hon. Så det här blir blir både ytligt och inte.

Vi börjar och tar det ytliga snabbt.. Jag kan inte förlika mig med att mannen (ÖB) på den översta bilden och jag är lika gamla. Men nu är vi det och man tror väl kanske själv att man ser yngre ut än vad man gör men å andra sidan så ser ju inte lika gamla (eller unga) ut även om de har samma ålder.

Bild två är från 2016 och eftersom hans fru är fem år äldre än honom så är hon 56 år när bilden togs och hon ser ju ung ut.. Bild tre är då alltså Linda H Staaf som är 36 år. Vanligt att bli lämnad för en yngre kvinna och det gör nog dessutom lite extra ont..

Nog om det ytliga och åldrar.

Man kan bli ensam, lämnad på olika sätt och jag tror att det kan göra lika ont oavsett på vilket sätt det sker. Det kan iallafall i det kortare perspektivet göra precis lika ont och ge samma känsla av sorg att bli lämnad för någon annan. Att känna sig bortvald, övergiven och kanske och i värsta fall kanske bedragen kan kanske till och med göra mer ont i det korta perspektivet men inte ge samma känsla av sorg. Men det är en annan ledsamhet och sorg och den mattas nog i 99 fall av 100 av på ett helt annat sätt.

Det kan finnas många anledningar att känna sig ”heartbroken” och mitt i allt ska man hålla ihop sig själv så att delning av allt kan ske, hålla ihop inför famil och barn och en massa annat samtidigt som det med all sannolikhet finns både smärta och säkert också ilska.

Jag jämför inte det här med att förlora någon på det sätt jag förlorade Thomas utan menar bara det finns många sätt att bli lämnad ensam kvar på. Så med det vill jag ha sagt att ni ska ta hand om varandra och inte ta varandra för givet. Oavsett perspektiv.

Vad sa Esther.. Jo, hon tycker att jag ikväll ska ta en de där lugnande tabletterna som jag fick då för ett år sedan. Att jag ska göra det i samband med att jag lägger mig för att inte riskera att vakna vi och återuppleva händelsen för i värsta fall så kan det göra att det kommer att återkomma igen. Inte varje natt men då och då.. det vill jag verkligen undvika för det var väldigt jobbigt när jag gjorde det då i början. Det blir då som att man inte vill gå och lägga sig för man vill inte gå igenom det igen..

Nej, det är inte en ”Blue Monday” – det är inte heller en rosa och bubblande måndag utan en med tanke på omständigheterna helt okej måndag.

Jag har inte ett enda ”måste” på To Do listan utan bestämde mig för att bara ta dagen som den kommer.. bara vara helt enkelt.

Det har varit 28 grader idag men fläktat en hel del så det har inte alls känns sådär varmt som det gjort den sista tiden. Det har inte blivit något solande utöver hundpromenaderna på ett antal dagar just för att det varit sååå varmt.. Tant Eva börjar känna av värmen det har jag ju inte gjort tidigare.. började väl göra det litegrann förra året eller så..Kommer att titta på Halv åtta hos mig för lite inspiration och ha på Lotta på Liseberg.. Svensk trygg sommar 🇸🇪 Såg att Arvingarna är med.. Råkade ha på tv:n på Fyran när det var deras eget program för någon vecka sedan. Det gör jag inte om.. Han låter ju helt hysterisk Casper och jag blev inget annat än stressad av det programmet..

Apropå att bli lämnad och det på ett tråkigt sätt.. Han och hans fru gick ut med information den 24/2 (ja, på Alla hjärtans dag) att de bestämt sig för att gå skilda vägar.. Nu har det kommit ut bekräftad information om att han ska bli pappa igen i september.. Februari – September.. sju månader.. Måste ha varit ett lite tråkigt uppbrott för hans ex-fru.. eftersom det är en helt annan kvinna som är mamman till ”september barnet”..Läste att det ska vara en auktion om det var på Bukowskis eller Auktionsverket kommer jag inte ihåg. Objekten som ska säljas är ”svensk konst” i lite annorlunda tappning.. (eller hur det var..). Strunt samma det jag ville visa är det är fotografiet på Kungen – det ingår inte den här auktionen utan har sålts tidigare. Verkligen annorlunda och jag kan inte låta bli att undra hur det gick till när fotografen fick Kungen att på med på att fotograferas så här.

Apropå barn.. Snart dags för många att duka upp midsommarbuffén.. en av de absolut finaste dukningarna under året.. Både vad det gäller mat och själva dukningen 💙💛

Kan ju ibland tycka att sådana här ”barnsliga” grejer är jättegulliga att ha på i det fallet Midsommarbuffén.. Ett ägg.. En skåra i ägget för plats för två öron av rädisor och en svans av en gräslök.. Två svartpepparkorn som ögon.. Lite gulligt – eller hur?

Bortsett ifrån att jag i första hand såklart längtar efter att vara på landet med Pappa och Åsa så längtar jag också efter ”svenska menyer” och nu kanske ni tror att jag är lite galen men.. en kundvagn och ett besök på typ ICA Maxi längtar jag också jättemycket efter..

Det finns massor av mat här som jag älskar men jag skulle inte kunna leva utan det ”svenska köket”.. Lagar ju en hel del svensk mat här men det går ju inte att få tag på allt.. Men mest av allt när det gäller maten i Sverige längtar jag efter Pappas grillning 😃

Apropå svensk mat så är det imorgon som Christina och jag ska iväg och förhoppningsvis få tag på svensk färskpotatis och en del annat 🇸🇪

Ikväll blir det nog fortsättning av The Staircase tror jag och sedan blir det en podd i öronsnäckorna och så hoppas jag att natten går bra..

Vi hörs imorgon!

2 reaktioner på ”Ensam på olika sätt….”

  1. Jag tänker på dig Eva
    Det klart att det känns svårt ….men du verkar vara stark.
    Livet har mycket att erbjuda
    Kram ♥️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.