Den första bröllopsdagen….

Idag är det både den 28:e bröllopsdagen..,och den första.. Den första ensamma.. Det har till stora delar varit en ”blå” vecka men ändå inte så jobbig som den kunnat vara.. Som jag trodde att den kunde bli.. Det är den 18 juni i dag – den första av de svårare dagarna. Det finns något psykologiskt med att den sista jobbiga dagen är den 30/6 (Thomas födelsedag) för det är också den sista dagen på det första halvåret av 2022..

Sovit lite soppigt men ingen katastrof., Ska bli ☀️ och 29 grader.. inte ett moln på himlen enligt prognosen.. Har både fönster och terrassdörrar lite öppna hela tiden så jag har fått ett antal myggbett.. det var inte igår.. Jag tror iallafall att det är myggbett..


Det riktiga, förstorade och inramade bröllopsfotot ligger inlindat i en vit frottéhandduk i en av lådorna i byrån i vardagsrummet. Jag klarar inte av att ha det framme.. Vare sig det fotografiet eller något annat.. än.

Det här är därför ett foto där jag fotograferat av det riktiga fotografiet – när minns jag inte men det var iallafall ett antal år sedan.

Fotografierna togs före vigseln eftersom vi inte ville ha ett långt uppehåll mellan vigseln och till vi anslöt till gästerna. På den tiden var det inte vanligt att man fotograferades ute eller utanför fotografens studio överhuvudtaget så vi fick inte det där momentet där brudgummen ser bruden först när hon förs till altaret.. men vi tyckte att det blev bättre som vi gjorde.


Jag hade sovit hos mina föräldrar natten innan.. Varit iväg och fått hår och make up gjort – hade sett ett bröllopsrepotage i någon tidning och hade bara bestämt mig för att det var just den killen som skulle göra mitt hår. Som tur var så var jag ute i god tid… så att jag hann tjata.. för han hade egentligen tänkt åka till Mallorca på semester den veckan. Jag minns inte vad han hette men han var hursomhelst spanjor..

Här är en bild på mig och Pappa innan brudklänningen tillfälligt åkte av igen och jag åkte för att bli fixad..

Ja, brudklänningarna såg ut såhär då.. inte nödvändigtvis såklart men det var vanligt med klänningar med mycket ”fluff”.. Jag kände mig väldigt fin då och tyckte att jag hade en väldigt fin klänning ✨Hade vi gift oss idag hade den inte sett ut såhär..


Övriga familjen innan de ska ge sig iväg till Seglora kyrka.. Bild tre; syster med dåvarande pojkvän..Det finns ett foto som jag vet att jag sett nyligen – det är när vi går nerför altargången efter vigseln och längst bort i bild syns Mamma och Pappa.. De blickarna och de leenden de ger varandra är så otroligt fina. Så fort jag hittar bilden igen så ska jag ta med den i ett inlägg 💕

Det gick ändå rätt bra att ta fram bilder och tänka tillbaka lite..

Jag ringde SMHI varje dag i två veckor innan för jag ville veta mer om vädret 😃 Det var före alla väder appars tid.. Solen sken och det kom några regndroppar någongång vid 22-tiden eller så = vi hade verkligen tur med vädret..

Det finns såklart massor att berätta om bröllopet och jag har många bilder från kyrkan, middagen, festen mm men att leta efter bilder eller skriva mer är inte en bra terapi idag..

Man kan nog inte kalla gårdagens fynd för något annat än färgstarka.. förflyttar mig mer och mer utanför min gamla ”comfort zone” 😊

Man måste ju inte ha både blusen och byxorna på bild ett samtidigt.. risk för att se ut som en korsbefruktning av en lime och en gurka 😃

Kunde inte motstå de lite cerisefärgade byxorna – med något vitt till = superfint nu när man fått lite färg.. Dom sitter dessutom perfekt ✨

Det var mina fynd – sedan var det ett par systerfynd också.. Klart fler plagg till butiken än hem så pluskontot ökade 😃


Uppe vid åtta.. Ute med Doggisarna i cirka 25 minuter – det blir så varmt så snabbt..

Pågår någon slags strand volleyboll turnering med ett gäng ”banor” och ännu fler typ 15-åringar..

Har hållit mig hemma idag.. Känner mig ändå förhållandevis okej och jag hoppas att det håller i sig..

Tvättar som vanligt på lördagar, gårdagens fynd mm och så lakanen för att bädda rent.. Ska greja på terrassen också, det får jag göra mer eller mindre varje dag för det kommer lite sand etc.

Läste att Magdalena Graaf och hennes pojkvän ska köpa något ställe i Spanien men uppåt Torrevieja hållet.. Men dom skulle definitivt inte bo vid vattnet utan en bra bit ifrån eftersom det annars flyger in så mycket sand i lägenheten.. Man behöver inte flytta sig så många meter från stranden för att slippa det ”problemet”.. Sopar gärna varje dag om det nu behövs för att bo vid havet och stranden.. men vi är alla olika 😃

Imorgon är det val i Andalusien.. Ska erkänna att jag inte har så himla bra koll..

Kvinnan som pratar med Borgmästaren på bild två var ju en av de två kvinnorna från Stadshuset som besökte butiken igår 🌻

Apropå val så ser det riktigt bra ut för Liberalerna i senaste Sifo mätningen – över fyraprocentspärren.. Misstroendeförklaringen slog som väntat hårt mot oppositionen.. Mer om det här i morgon tror jag..

Jag tänkte att jag skulle gå ner och äta moddag på den ena strandrestaurangen – en bröllopsdags middag på sitt egna sätt.. Men så tyckte jag att Karisma inte verkade ”vara sig själv”.. Hon ville inte frivilligt med ut på eftermiddagspromenaden så då blir jag ju omedelbart lite orolig. Ingen lust att sitta på restaurang och oroa mig för/fundera på om det är okej med Karisma.. så jag blev helt enkelt hemma.. Kanske blir imorgon istället..

Nu blir det kanske lite serie.. och så tänkte jag skriva lite på morgondagens blogginlägg också. Alltid bästa ”medicinen” under lite blå dagar 💙

Vi hörs imorgon!

6 reaktioner på ”Den första bröllopsdagen….”

 1. Men vad kul att få se ert bröllop ,som du skrev så såg brudklänningar ut då och du var super fin och kul att få haft en prinsessklänning , vi gifte oss sent i förhållandet och dum som man är lyssnar man på alla andra som har åsikter och som sa att jag inte kunde ha en bröllopsklänning när jag var över 40 så jag gifte mig i en vit dräkt något jag kan ångra idag att jag aldrig får ha en riktig prinsessklänning, har lite tankar på att sy upp en fin klänning till när jag fyller 60 kanske blir det en lite prinsessa av mig då kram

  1. Den var kanske lite väl prinsessig men rätt då och det viktiga var ju att jag kände mig fin Har så mycket finare bilder som jag ska lägga upp när jag klarat av att ta fram dem. Det är ju ett år sedan på tisdag så det är lite tuffare nu men det går ändå bättre än jag var rädd för.
   Apropå brudklänning efter 40 – det var det dummaste jag hört! Tycker att man kan han ha om man så är 90 och varit gift 10 gånger innan! Det finns inga gamla tramsiga regler!
   Jag gjorde ”skandal” på ett bröllop – hade röd smal långklänning = man har haft ihop det med brudgummen Kommer till Sverige i slutet på september då måste vi få till det och ses – vill absolut inte att vi tappar bort kontakten igen

   1. Nej Eva vill så att vi håller kontakten, jag åker på min årliga träningsresa till Fuerteventura den 27/9 till 4/10 hoppas vi kan få till en träff innan jag åker , såg ditt inlägg när du poserade i en så fin hatt en sån vill jag ha du och jag i hatt på Afternoon Tea finaste tanterna

    1. Jag har ett möte i Stockholm 22/9 så jag kommer att komma ett par dagar innan och stanna ett par dagar efter så vi borde få ihop det. Kolla din kalender och föreslå Jag försöker ta med hatt till dig om du säger vilken du menar och färg

     1. Jag kollar min kalender efter semestern, jag gillade den lite större blåvita hatten ur läcker på dig , är lite ovan vid hattar jag har ett litet huvud drunknar lätt i hattar

  2. Klart du ska sy upp en riktigt fin klänning till 60-års ”festen”.. Passa på att förnya löftena då också så blir du ju brud på ett sätt då också ❤️ Jag kommer och kollar att du inte lyssnat på tråkmånsar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.