Lucia & Belöningar….

Ett snäpp neddragning till ✅ Känner mig mer än duktig om man får säga så om sig själv.. det får man tycker jag. Så trots en ”blå” vecka har jag kämpat på så idag ska jag beställa en liten belöning.. se längre ner..

Har bestämt mig för att det inte blir någon rosa kavaj.. tycker iofs att den är väldigt fin men jag tror inte att jag kommer använda den så mycket..

Tittade på serien igår (The Staircase) och har nu sett drygt två avsnitt. Kör ju en testmånad med HBO – vet inte om det är för att jag loggar in via ett spanskt konto men det går inte att få svensk text på serien.. så kör engelsk..

Tintin uppträdde lite stressat hela kvällen igår så det där med att han får vänta i deras skåp är inte så bra.. Men i vanliga fall brukar det inte vara så mycket hundar där så då får/kan han vänta så att han ser Karisma..

Jag har ju skrivit att jag skulle varva mer med bilder från lite mer ”modern” tid men jag har helt enkelt inte klarat av att börja gå igenom de gröna lådorna som de finns foton och annat i.. Vill inte utsätta mig för något jobbigt bara för att variera bilderna här – det får bli när årsdagen passerat och vi har passerat juni..

Imorgon är det bröllopsdagen.. Jag kommer inte att skriva och berätta om hela bröllopsdagen men några bilder och så kommer det nog att bli..

Så idag får det bli minnesbilder som ”Lucia brud” rätt så många år före jag stod brud i Seglora kyrka på Skansen ❤️

Apropå gamla minnen och siffror så bekräftade min kusin telefonnumret sedan istiden som jag kom ihåg 😊Det här är kantareller som plockades igår (!) i närheten av Kungsbacka.. Kallas tydligen för blek kantarell oavsett vad de kallas så var det väldigt gott enligt Mio som la upp inlägget på FB.. Plötsligt fick jag ett litet hopp om att vi kanske kan hitta någon kantarell eller två när jag är i Sverige 😃

Min belöning 💙 Äter som sagt ofta i djupa tallrikar och har egentligen bara två stycken här som funkar.. Älskar det här porslinet och det är jag inte ensam om har, det har tydligen röstats fram som den mest populära servisen i Sverige.

Jag har inte några stora djupa tallrikar i Bullerbyn heller förutom ”Afrika porslinet” så jag förenar helt enkelt nytta med nöje med de här tallrikarna. Thomas får förlåta mig men hans favorit porslin kommer att packas ner när det andra kommer från Bullerbyn. Behåller någon enstaka tallrik för dom är bra om man ska ha mycket mat på tallriken.

Apropå tallrikarna.. vill hitta en duk i blått. Helst en enfärgad i mer eller mindre exakt färgen på bild tre.. och så ska jag självklart kolla vad och om de finns för något i Bullerbyn 💙

Såg att Skilda världar från typ mitten av nittiotalet går i repris nu.. Följde det inte då mer än något avsnitt då och då typ och har inga planer på att se det nu heller.. Är det för att Lyckoviken (Camilla Läckbergs serieidé på Trean blivit en sådan succé som de sänder den.. troligt..

Apropå skilda världar så är livet verkligen så nu jämfört med hur det var. Inte många dagar kvar tills årsdagen – en viktig milstolpe mentalt. En milstolpe som också betyder att jag ska ta ytterligare steg i det som är mitt nya liv. Inga dramatiska förändringar men t ex att bli mer aktivt social och sjösätta det lilla projektet jag jobbar med nu..

Vasen men minnesstenar får vara just minnen och intill ska det finnas en ny ”vas” för nya nya minnen.. Det behöver inte vara en vas – hittar nog något lämpligt och fint i Bullerbyn..Jag såg att dom sökte ett tillfälligt hem för pudeln Ayla som ska flyga till Sverige med mig.. Det är tydligen en större hund på ”hundstallet” som av någon anledning inte gillar henne och ger sig på henne.. så de får ha full uppsikt hela tiden.. Nej, dom har inte bett mig för Patricia vet ju att jag har två hundar och även om det bara är för sisådär tre veckor blir det för jobbigt..

Jag tror dessutom att Tintin skulle bli extremt stressad över det för dom åker ju hundhotellet dagen innan jag åker och skulle då den här hunden stanna kvar med mig så skulle han bli så orolig för att han skulle vara utbytt. Han har ju en inbygd oro sedan sin uppväxt och den har förstärkts sedan Thomas i hans värld bara försvann. Han är ju konstant vid min sida eller har åtminstone järnkoll på var jag är och vad jag gör här hemma. Karisma är helt klart mycket ”coolare” i.e tryggare 🐶

Apropå bröllopsdag.. Några som kommer att få samma bröllopsdag som oss är Jessica Wahlgren och den fd tennisspelaren Magnus Norman som gifter sig imorgon- exakt två år efter deras första dejt.

Jessica Wahlgren var tidigare gift med Pernilla Wahlgrens bror Linus.. och hon är fortfarande en av Pernillas närmaste vänner.. Makeup artist – en av Sveriges mest anlitade är hon också..

Lyckan och glädjen de visar är ”the love of my life” så man kan inte bli annat än glad å deras vägnar.. Jag hoppas att den gamla tråkiga tanken om att om redan varit gift en gång innebär att man inte har precis den brudklänning man vill ha har försvunnit för länge sedan ❤️

Jag är glad över att alltid kunna glädjas åt andras lycka och kärlek – annars blir man nog rätt bitter. Men även om jag gläds så kan det ibland sticka till och ensamheten och saknaden av Thomas blir starkare. Vore omänskligt annars..

Sååå varmt när jag gav mig iväg till butiken.. Var ute med Doggisarna i typ fem minuter – de kan inte vara ute längre med den här värmen (ovanligt varmt för att vara juni)..

Det enda jag gjorde innan jag låste upp butiken var att köpa mitt sista lilla paket nikotintuggummin, vanliga tuggummin och Coca-Cola.. Köpte en kall Fanta Vattenmelon att ha medans jag jobbade – ingen favorit, sockerfri läsk är sällan det tycker jag..Två representanter från kommunen kom in och hälsade på.. Alla butiker, restauranger etc har fått två olika ”skyltar” att ha i skyltfönstret med information om att Marbella utsetts både till Europas ”most exklusive destination” och ”best destination” ✨

Kvinnan bredvid Marta (från kommunen) pratade så fort så jag tror nästan att Gunilla von Platen ligger i lä där 😃 Tur att det hon pratade om inte var så avancerat och att de inte var i butiken så länge 😃

Kort togs både inne i och utanför butiken och jag såg till att vara fotografen 😃Eftersom det var så varmt så var det rätt lugnt men vi hamnade på exakt på euron samma försäljning som förra veckan. Det var helt och hållet tack vare en kvinna som kom in och handlade för 40 procent av totalförsäljningen tio minuter innan vi stängde..

Gjorde några få fynd till mig och några syster-fynd men mer om det i morgon ✨

Lördagar är ju rent allmänt veckans favoritdag.. Hur morgondagen blir får jag helt enkelt se.. eller rättare sagt känna imorgon. Det får i sin tur styra dagen.. Men som sagt – bröllopsdagen var inte något vi brukade fira överdrivet mycket så det kommer nog att gå bra 🍒

Vi hörs imorgon!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.