Smycket & Inlåst….

I made it! Klarade tuggummi målet trots att det var en riktigt usel dag igår.. stolt över mig själv för det.

Apropå min favorit morbror så fyllde han 91 år i mars vet jag nu. Det är lite märkligt att jag absolut aldrig kan komma ihåg årtal men i övrigt kommer jag siffror hur lätt som helst. Siffror i jobbsammanhang under alla år till lite mer meningslösa siffror som vårt telefonnummer när vi flyttade tillbaka till Stockholm.. 342 25 (på den tiden det fanns riktnummer inom Stockholm så därför bara fem siffror.. Min kusins telefonnummer 86 25 21 under samma period.. Hur viktigt är det att komma ihåg sådant – typ noll. Nu blir jag väl rättad och har kommit ihåg fel.. men det är nog ett sundhetstecken isåfall 😃

Bedtime vid tolv och boken i öronsnäckorna..

Min älskade syster ❤️ Det skiljer nio år mellan oss vilket var oceaner av år när man var yngre men inte är någonting nu.. Väldigt lik Tjorven på bild ett tycker jag 😄 Som ni kan se så var hon super duper söt och ser alldeles jättesnäll ut.. men....det fanns en annan sida av henne som dök upp ibland.. Då men inte nu.. Ett riktigt ”argsint” humör ❤️ Det finns några exempel på det men jag måste bara få berätta om två – förlåt Åsa 😍

Mamma skulle iväg på något ärende på dagen och jag skulle vara hemma med Åsa under tiden.. Av någon anledning som jag inte minns så blev hon väldigt arg på mig.. Lyckades trots sin ålder låsa in mig på mitt rum och vägrade släppa ut mig 😃 Mitt rum var på andra våningen i huset så jag kunde inte bara kliva ut genom fönstret.. Det var väldigt tyst där på andra sidan dörren och oron för vad hon sysslade med ökade.. Lyckades etablera dialog (😃) och fick nog muta med både det ena och det andra innan hon gick med på att släppa ut mig 😃

En gång var Mamma, Åsa och jag i Upplands Väsbys centrum för att köpa nya skor till mig. Hon behövde inga skor men blev oerhört förnärmad av orättvisan att hon inte skulle få några skor så när jag provade och Mamma tittade passade hon på.. att helt enkelt sticka iväg. Kan lova att det blev kalabalik när vi letade efter henne med centrumets väktare till hjälp.. Som tur var så hittade vi henne hyfsat snabbt 😃

Tur också att sådana här saker inte hände var och varannan dag.. men humör hade hon 😃 Men sedan och helt plötsligt vände det och hon blev världens snällaste ❤️

Nu ska jag inte framstå som en liten ängel som barn 😊 Att låsa en dörr är en annan story för min del men det tar vi en annan dag 😃

Uppe vid sju.. Natten som den innan.. Karisma vill upp efter någon timme och sover på golvet i vardagsrummet.. Tintin följer med men återvänder till mig inom fem-tio minuter..

Min bokade tid på Patronato de Recaudación är 13.15 och försent vill man inte komma för jag misstänker att flexibiliteten är högst begränsad.. Det här med att man måste boka tid är något som kom i samband med Corona men det är iofs bättre att ha en tid än att vänta på sin tur.. har varit en del väntande de få gånger jag varit där tidigare..Bathina Philipson – helt kär i hennes klänning tyvärr lite för dyr för att kunna vara veckans belöning 😄.. Dolce & Gabbana 💜

Har funderat lite på hur jag ska få plats med tallrikar mm som jag ska hit.. Kommer få en del plats i det stora skåpet i vardagsrummet men det räcker inte.. Så kom jag på att givetvis finns lösningen hos IKEA.. Har kollat upp några alternativ och nu återstår att mäta lite tallrikar och annat så att jag kan göra en helhetsplanering..

Skåpet för tallrikar är förvisso ett stort dubbelskåp men de två nedre ”hyllplanen” är sådana som man sätter tallrikar på ett sätt ungefär som i en diskmaskin.. Inte så effektivt och den tredje hyllan är så högt upp så att jag måste stå på kökspallen för att komma åt grejerna.. Att sätta ett skåp utmed väggen mittemot köksskåpen blir superbra.. Har redan en förvaring där med korgar för potatis, grönsaker och en del annat..

Håret u knut och ”mood anpassad” klädsel., dvs jag känner mig lite ”blue” idag också men det är definitivt bättre än igår..

Träffade en ung tjej när jag stod och väntade på bussen och fortsatte prata på bussen.. Jättetrevlig var hon och avslutade med; it was nice talking to you madam.. Hjälp mig.. jag vet att det är artigt och fint på alla sätt men det får mig att känna mig som en tant på riktigt..

Hur det gick med betalningen av bilskatten.. Tyvärr inte.. Nya budet ät att den måste betalas på CAIXA bank.. Bara den banken som det går att betala skatten på.. Fixar det imorgon när Doggisarna på sitt SPA 🐶

Hur det gick med att hitta en fläkt på Leonesa.. Jättebra – mer om det längre ner..Ikväll ska jag se Fuskarna som handlar om Romansbedrägerier.. Det första programmet handlade om hundsmuggling och sådant kan jag inte se utan att må riktigt dåligt så alltså tittar jag inte. Det förra handlade om allt fusk inom ”skönhetsindustrin” med ingrepp, botox, fillers som utförs av både kreti och pleti utan rätt utbildning. I det programmet var min granne i Bullerbyn med – dock inte i rollen som fuskare utan som utbildad plastikkirurg ska jag kanske tillägga 😃

Har sett trailern om kvällens program och bl a är det en kvinna med som blivit lurad på fem miljoner kronor.. Jag förstår att allt sker stegvis och att många får en bekräftelse de längtat efter så jag dömer ingen men det ska bli intressant att se programmet. Man känner sig ju själv helt säker på att man inte skulle kunna bli så manipulerad och lurad men det trodde nog inte de här kvinnorna heller..

Apropå Bathina Philipson.. hon ska tydligen vara med i Martina Haags nya film Det är något som inte stämmer.. Huvudrollen spelas av Alexandra Rapaport och så är finaste Hanna Hedlund med också 💕

Det här är nog en av de finaste presenter jag hört talas om.. Halsbandet till höger är en avbild av kartan till vänster där den röda markeringen på kartan är ”vit” på smycket.

Det är en så fin och unik symbolik i smycket.. Det var här Carina Bergfeldts man friade, det var här sonen blev till och det var här de (innan frieriet) bodde ihop och bestämde sig för att leva ihop 💛 Såå fint tycker jag och blir alldeles varm i hjärtat..

Apropå smycken.. Förra sommaren köpte jag silverringen Minnen från Sofia Wistams kollektion. Minnen för att symbolisera våra gemensamma minnen ❤️

Kanske är det dags för ett framtidssmycke när årsdagen passerat.. I just Sofia Wistams kollektion finns nu en serie som heter Nya minnen och det hade ju varit en bra symbolik.. Men jag vill helst ha en ring och i den serien finns det ingen ring.. Men det finns ju många andra sätt att ha något som symboliserar nya minnen..

Tittat på några andra alternativ för att symbolisera ”framtid” men inte hittat något som känns helst rätt.. Har iofs inte lagt ner massa tid på det för jag kom på en helt annan idé.. men den återkommer jag om 💕

Nu fixa kvällens middag och sedan försöka mig på att montera ihop fläkten ✨

Vi hörs imorgon!

2 reaktioner på ”Smycket & Inlåst….”

    1. Tack för pepp Sanna – tufft nu så det är riktigt jobbigt att låta bli att ta fler än målet. Men blir lite starkare när jag klarar det så det är iallafall positivt.
      Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.