Tre generationer….

Kände mig så där trött och slö som man blir av värme så jag övervägde att typ ta en macka till middag.. Tog mitt förnuft till fånga och lagade den middag jag hade planerat.. och piggnade till..

Bestämde mig för att se Agenda på tvåan – stor risk iofs eftersom jag oftast blir galet irriterad på Morgan Johansson.. Han var ju i studion tillsammans med Johan Pehrson.. och det var främst honom jag ville se/höra.. Mer om det längre ner..

Fixade naglarna (igen.. ) och lite annat småfix innan det var dags för bedtime vid tolv. Har hittat en bok ”Någon annans tidsfördriv” som verkar precis så där lagom lättsam för att lyssna på i solstolen och vid bedtime.. Ska komma ytterligare en bok av den författaren rätt snart också.. men tror att den är helt fristående..

Tre generationer.. Tänk vad jag är lyckligt lottad som haft en alldeles underbar mormor, en alldeles underbar mamma och världens bästa syster ❤️

Så säger väl alla kanske ni tänker men jag tror inte att det är riktigt så. Jag tror tyvärr att det finns både en och annan mamma som kanske inte är så där som man önskar sig av en mamma och då menar jag inte de uppenbara som har missbruksproblem eller liknande utan ”vanliga” mammor som inte finns där, inte ger all den kärlek ett barn behöver. Men förhoppningsvis så känner de flesta på samma sätt som mig – att man är lyckligt lottad ❤️

Tyvärr fick jag inte vara lika lyckligt lottad när det gäller hur länge de fick finnas i mitt liv..

Jag är så otroligt tacksam för min syster och den fina relation vi har.. Den har förstärks enormt mycket det senaste året och även om den ursprungliga anledningen var tragisk så har det iallafall kommit ut något viktigt ur den som antagligen inte kommit på samma sätt och inte blivit så stark.

Apropå stark.. Min syster hade ett himla humör när hon var riktigt liten.. men det berättar jag mer om imorgon ❤️Nu har det här verkligen inte med saken att göra men jag har ofta undrat hur lång (eller snarare kort) Morgan Johansson är.. Det blev ju extra tydligt igår eftersom Johan Pehrson är så lång men i sann ”Eva anda” var jag ju tvungen att googla..Det som framkommer är att hans längd är okänd men att han är en bra bit under 1,75 eftersom det är just Stefan Löfvens längd.. Ska vi gissa på typ 1,68..

Nog om det.. Tycker att det var en sällsynt ödmjuk Morgan Johansson man fick se igår.. Tror att han blev lite skakad över hur nära det faktiskt var att han föll och att han fått en rejäl uppstramning av Magdalena Andersson.. Känner mig väldig tveksam till hans uttalande till Aftonbladet att misstroendeförklaringen stärkt honom och partiet (?!)

Johan Pehrson skötte sig bra tycker jag och jag börjar tro på det som jag såg som en omöjlighet tidigare – Liberalerna kan mycket väl klara fyraprocent spärren.. så länge de ligger på den här nivån kommer det garanterat att stödröstas på dem också..

Uppe vid åtta… Det var varmt i natt så Karisma valde efter någon timme att sova på golvet i vardagsrummet där det var svalast.. Jag blev inte så oroad utan insåg att det bara var för att det var för varmt så jag följde inte med och sov på soffan 😊 Tintin däremot.. han skulle aldrig kunna sova utan mig hur varmt det än var..

Kommer ni ihåg att jag skrev om att jag inte tycker att det är jobbigt att se par men att jag såg ett Instagram inlägg som fick mig att känna en större saknad och ensamhet än jag gör varje dag.. När jag var ute med Doggisarna så mötte jag den kvinnan på strandpromenaden.. vet att de inte alls bor här i närheten men oavsett varför hon promenerade här så satte det tonen på min dag.. En låghet slog till som jag ska försöka jobba undan under dagen..

Känslan håller i sig.. men det är som det är.. Bra och dåliga dagar.. Lite typiskt eftersom jag var så tacksam över att jag mådde så mycket bättre än jag trodde nu i juni.. Men idag är idag och det behöver absolut inte betyda att jag känner så här imorgon.Plockade med mig ett antal ”kvistar” av de små blå blommorna som växer utmed muren en bit bort.. Passar det ”blue moodet” idag helt enkelt.. Extra tufft med nikotintuggummi planen idag.. Men jag ska klara det idag också.. Kan ju tyckas ”korkat” att utsätta mig för den här tuffa slutperioden just nu men jag hade egentligen hoppats att jag skulle varit kvitt behovet av tuggummin första juni.. Flyttade ju lite på planeringen för att inte vara på uselt humör de veckor Pappa var här 😄Hade noll lust men tog min solstol och gick ner till poolen.. Första doppet – inte bara i år utan på två år. Jag var inte direkt intresserad av sol och bad förra sommaren. Inte idag heller egentligen – hade nog helst velat dra täcket över huvudet men då är det så bra att Doggisarna finns.. för då kan man inte bara tänka på själv och göra det.

Det är ett bra poolområde här med två pooler – en stor vanlig pool och en stor barnpool. Det är en grind ut till strandpromenaden om man känner för att gå och ta en dricka eller lunch.. Det enda som inte är så bra är att det inte finns några ”solsängar” så man får ta med sin egen solstol eller handduk..

De små taken ni ser är en av strandrestaurangerna så det är inte direkt långt om man vill äta lunch 😃Apropå inte bra.. Amineh Kakabaveh skulle ju uteslutas från Vänsterpartiet 2019 men det hann väl inte göras eftersom hon väl avgick självmant.. Hon blev då partilös och ”politisk vilde” för hon hade ju ett riksdagsmandat i grunden. Att den roll hon haft inte är bra behöver jag inte orda om.

Men nu till min okunskap.. Eftersom hon är partilös och med mindre än att hon blir partimedlem i något parti och det i sin tur medför att hon får en riksdagsplats så måste väl hennes dagar i riksdagen vara räknade.. Det kan väl inte finns det något helt ologiskt som jag inte känner till??Strunt i sakfrågan där det är lite svårt att förstå oppositionens agerande men jag tar tillbaka allt om Morgan Johanssons ödmjukhet.. Idag twittrade han budskapet ovan.. Oavsett vad som händer i valet måtte inte Morgan Johansson få fortsätta som minister……..

Det som man typ alltid läser om när det gäller Sverige är ”svarta” rubriker om gängkriminalitet och andra tråkigheter men det finns ju faktiskt saker som blivit mycket bättre också..

Ett exempel på det är alla restauranger som poppar upp och det inte bara i Stockholm city som det oftast var förr. Nu både finns det och kommer många nya roliga och bra restauranger lite överallt.. Ska inte påstå att det bara funnits roliga och bra restauranger i Stockholm förut heller men jag menar att det växer med nya och bättre restauranger på helt andra platser..

Såg ett repotage om restauranger i Roslagen och blev förvånad över hur mycket det verkar ha utvecklats. Jag antar att det är en kombination av att människor i allmänhet är beredda att lägga lite mer pengar på ett restaurangbesök än vad man generellt sett varit förut.. och att man uppskattar god mat i större utsträckning.Nu har Amber Heard ”brutit tystnaden” genom en intervju i tre delar i The Today Show.. Inte oväntat anser hon att domen är orättvis.. att juryn påverkats av sociala medier och gått på hans skådespeleri eftersom han är en så bra skådespelare.. (om det var någon som framstod som skådespelande så får man nog tyvärr säga att det var hon..). Hon menar också att alla de som vittnat till Depps fördel varit betalda anställda och betalda främlingar.. En rätt allvarlig anklagelse kan man tycka..

Hon måste vara gjord av stål för hon påstår att hon inte bryr sig om vad folk tycker om henne etc (så lät det inte i vittnesbåset).. Depps advokater har sagt att han är beredd att inte fullt ut kräva det skadestånd hon hon dömts att betala men antar att hon vill att det ska uppfattas som en handling av ”skuld” och inte något annat.. But who knows..Jag längtar aldrig efter att flytta tillbaka till Sverige.. Saknar såklart familj och vänner men vill inte bo i Sverige – iallafall inte nu, det kan ju komma att ändra sig..

Men idag när jag har en sådan dag som jag har idag så kan jag längta efter ”det svenska” – kanske för att det symboliserar en form av trygghet. Så ikväll kommer Lotta på Liseberg finnas i mitt vardagsrum.. Det är riktigt svenskt.. men Allsång på Skansen hade varit snäppet bättre 😃 Under tiden jag hör Charlotte Perrelli och vilka det nu är som är med så ska jag passa på att rensa bland alla bilder i mobilen..

Till middag blir det en sallad med mozzarella, tomat, serranoskinka mm – passar perfekt i den lite kvävande värmen som det är idag..

Ska ju både hem till Pappa för att kolla posten och till det ställe där man betalar parkeringsböter och en massa andra avgifter.. Jag ska ju betala bilskatten. Kom på att det ligger en Leonesa butik precis intill och dom har en väldig massa grejer.. Fått för mig att Therese berättat att dom hade köpt en fläkt där.. så jag går dit och kollar för om jag hittar någon vettig så slipper jag ju ta mig till Leroy Merlin uppe i La Canãda..


Nu är min terrass tyvärr inte så stor så att det skulle bli snyggt att ha någon av de här.. om jag vill kunna ha matbord alltså..

Men hur mysigt ser det inte ut att krypa upp i någon av dem och sitta och läsa, blogga eller så på kvällen? Riktigt drömmigt.. det skulle Doggisarna också tycka 😃 Just nu ligger de ute på terrassen och njuter av att det är lite svalt – 24 grader vid halv tio..

Imorgon ska det bli 29 grader men med lite moln så det passar ju perfekt att ha ärendena med bilen etc.

Nej, det här har inte varit en bra dag men vi kan väl hoppas att det känns bättre imorgon..

Nu ut med Doggisarna och sedan serie en liten stund.. Blir tidig bedtime 😴

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.