Högt, Lågt & 60 Plus tanter….

Hörde att det var mycket rött på Polarpriset igår – de röda byxorna jag tog hem för ”provning” i fredags är alltså ”rätt”.. Spelar iofs ingen som helst roll för antingen tycker jag om dem eller inte.. oavsett hur de var klädda på Polarpriset 😊

Hur det gick med ”omtaget” igår? Väldigt bra ✨ Peppad för dagens mål som jag känner mig rätt säker på att klara men det kommer att bli svårare och svårare för varje dag..

Har organiserat ytterligare lite till så att jag fått till en bra yta för strykning.. Nu står strykjärnet på plats och jag ska fixa en korg för det som ska strykas och någon mindre grej där jag kan ha ”klädrullar” etc.. Får bli en sväng till Tramas som har en del väldigt prisvärda korgar 🧺

Tillbaka till 1968… Kan t.o.m själv tycka att bild ett är lite gullig.. Jag tittar på tv antar jag och ser så ”vuxet” road ut över vad som sägs 😊

Bild två och tre – julafton hos Farmor och Farfar på Stampgatan i Helsingborg.. Jag var ju enda barnet på jularna hos Farmor och Farfar ända till min syster föddes (när jag var nio) så det var verkligen fokus på mig. Vilket barn älskar inte det 😊

Röd sammetsklänning med vit krage och vita kalas-strumpbyxor som det hette.. har för mig att jag hade svarta små lackskor också..

Det blev en hel del julklappar.. men verkar lite orolig över att julklappssäcken ska vara tom på bild tre.. Jag fick mycket julklappar men jag skulle inte kalla mig för ett bortskämt barn.. mer än med trygghet, kärlek och stabilitet under min uppväxt. Det är jag väldigt tacksam över – att alltid ha känt att mina föräldrar funnits där (och finns när det gäller Pappa). Den plattformen jag fick med mig har varit så otroligt viktig ❤️

Jag ska försöka ta fram fotoalbumet – Historien om Granliden imorgon.. Men om jag kommer att göra det beror på hur jag känner mig..

Upp vid halv sju efter en riktigt soppig natt.. Okej bedtime och somnade men vaknade sedan ett gäng gånger och fick lyssna lite varje gång för att kunna somna om. Kan nästan beskriva natten som en pendeltågresa.. stopp vid ett antal stationer för att sedan sova vidare och vakna igen vid nästa station..

Har inte riktigt kommit fram till om jag ska ta en sväng till stan eller inte.. väntar lite och ser helt enkelt. Bestämde mig efter lite velande att inte göra det utan istället köra veckohandling på Mercadona imorgon och ärendena på fredag innan jobbet.

Har gjort matplaneringen för hela nästa vecka.. Känner mig som en riktig husmor i det perspektivet men inte lika mycket så när det kommer till att vara kreativ och variera mig.. Men nu har jag hursomhelst gjort en plan det.. och jag har ju faktiskt varit lite bättre på det igen det senaste..

Apropå jobbet.. Tror att vi kommer att ändra öppettiderna den 1 juni och ha öppet till 20.30 istället för 20.00. Vi kör ju alltid så på sommaren och det var lite trist när vi var två för det blev sen middag etc men nu spelar det mig ingen roll..

Foto: bynilsgarden

Jag har ju skrivit en del om de sista 10 dagarna i juni.. tänkt ännu mer.. Jag funderar på om jag ska faktiskt ska jobba på Midsommarafton trots att jag blivit medbjuden på ett ”firande”.. Jag är lite ”rädd” för att det blir jobbigt att fira en svensk tradition med par.. Att jag ska känna mig mer ensam än om jag är ensam, att jag ska vara ledsen så att det syns så att jag ”förstör” för andra, att andra ska tycka synd om mig och känna att de behöver anpassa sig.. Jag kan göra listan hur lång som helst.. Kanske är det så att det bästa är att ta mig igenom de här 10 dagarna och sedan se det som en passerad viktig milstolpe. Jag tror att jag kommer att landa i det beslutet och också må bäst av det..

Min blick fastnade på den enda fotoram som jag har stående framme när jag skulle gå och lägga mig. Det är en liten ram och ett ännu mindre kort.. står på ”Thomas” nattduksbord. På den sidan av sängen som han alltid sov. Jag såg en del av programmet om Patrik Ekwall häromdagen, han förlorade ju sin fru i bröstcancer innan jag förlorade Thomas.

Han sa bl.a att det inte är någon idé att fastna i tankar om att det är orättvist och det har han helt rätt i men det är två helt olika saker att tänka och känna. Jag tror inte att han menade mer än exakt så – han tycker givetvis att det är förbannat orättvist men man kan inte låta de känslorna klamra sig fast. Hans fru var 20 år yngre än Thomas.. Jag vill förtydliga att han inte alls ville få allt att verka enkelt eller rationellt men han försöker på ett liknande sätt som mig se framåt och då måste man ibland försöka förhålla sig till vissa saker så rationellt man kan. Ena dagen går det bra, andra okej och vissa inte alls… som en sorgeprocess är.

När jag känner och tänker att det är orättvist så handlar det inte om mig. Det är orättvist att Thomas fick ett så kort liv – det kommer jag alltid att tycka men inte låta det göra mig bitter eller hur jag ska formulera det.

Från Helena Sörmanders Instagram

Av en slump såg jag ett Instagram inlägg och ett poddavsnitt samma dag och det visade sig att det handlade om samma sak/person/händelse. Om en tjej som förlorade sin dotter när hennes föräldrar var barnvakt när hon var på BB för att föda ytterligare ett barn. Det var givetvis inte avsiktligt men det var genom ett väldigt ”nonchalant” beteende / omhändertagande det hände – en total katastrof. Jag kan inte ens skriva om det.

Idag arbetar hon med att hjälpa andra genom sin sorg. Det behöver inte innebära att man förlorat ett barn, en partner eller någon annan genom dödsfall – sorg kan infinna sig på många andra sätt.

Hur man lyckas stå upp efter en sådan händelse är nästan svårt att förstå – men man måste och framförallt om man har andra barn. Det är en lång historia (jag lyssnade på poddavsnittet) så jag ska inte återge den här. Även om just de ordspråken ovan inte är ”hennes” så är både dom och många andra på hennes Instagram konto väldigt tänkvärda. Hör av er om ni vill lyssna på poddavsnittet – det handlar om en helhet, inte enskilt om den tragiska händelsen utan även om mammans beteende genom hela livet.. och nu efteråt.

Det är så, iallafall för mig, att vissa av de ordspråk som finns och syns lite överallt kan få mig att stanna upp i tanken, reflektera och faktiskt också ge mig lite styrka..Det är det förhållningssätt man måste försöka ha och se det som faktiskt är bra. Allt är inte nattsvart – förändringen mot för 11 månader sedan är så stor att jag inte ens trodde att det skulle vara möjligt. Jag får (och gör) tänka på det – att jag nu befinner mig i en situation jag inte trodde var möjlig. Då finns det ju ännu mera möjligheter att må ännu bättre. Jag kommer alltid att ha ett stort hål i mitt liv men jag håller på att lära mig att acceptera och hantera det.

Som vanligt får jag förflytta tankarna till något banalt.. Några av gårdagens ”outfits” på Polarpriset..Såg bara åtta stycken på bild och här är sex stycken av dem..

Snyggast tycker jag definitivt att Kronprinsessan Victoria är – så enkelt och så snyggt.. speciellt med de orangea blommorna som accessoar ✨ Vita kostymer har jag också alltid tyckt är snyggt så Magdalena Andersson blir nummer två för mig ✨ Därefter är det Marie Ledin för att den är röd och Lili Asefa för att den trots allt har lite färg.. Molly Sandéns förstår jag inte riktigt och Jill Johnssons stora zebra-klänning är långt ifrån någon favorit..

Varje försommar får jag en viss längtan efter det där så speciella svenska.. längtan efter bondromantiken helt enkelt..

Vårt gamla skruttiga underbara köksbord, syrener, mårbackapelargoner och snittblommor i en gammal vas eller kanna 💛💙

Det går inte (jo, det gör det 😊) att hålla sig helt borta från Depp vs Heard rättegången som tydligen ska vara slut på fredag. Hänger absolut inte med och har ingen avsikt att följa slutet heller men vissa saker ”poppar” som sagt upp..

Jag har inte fattat bakgrunden riktigt men tydligen har Amber Heard på det ena eller andra sättet påstått att Johnny Depp knuffat ner Kate Moss utför en trappa (när de var ett par under typ fyra år på 90-talet).. Namnet Kate Moss har inte nämnts i rättegången och Johnny Depps advokater har inte tillåtits att kalla henne som vittne vilket hon sagt att hon vill vara.. Men om hennes namn skulle nämnas av Heards sida så skulle de få kalla henne och tydligen så försa sig Amber Heard.. Lång historia..

Kate Moss kallades som vittne och förnekade bestämt att han skulle ha knuffat ner henne utför någon trappa eller någonsin varit våldsam.. Allt beror på att Heard påstår att hon gått emellan när Depp försökt knuffa ner hennes syster utgör trappan.. men systern har vittnat att det är hon som gått emellan när Heard försökte knuffa Depp utför trappan.. Allt verkar vara helt galet på precis varenda sätt..Filmfestivalen i Cannes pågår väl fortfarande.. Vet inte hur Ruben Östlunds film bemötts eller när det avgörs vem som får Guldpalmen.. Fredag kanske??

Bild ett tycker jag är så ”snygg” – skulle passa såå bra i en svart ram på en vit vägg.. Det är Georgina (Ronaldos flickvän).. Carolina Gynning är med i Ruben Östlunds film och hon är väl den mest Hollywood lika personen som finns i Sverige om man tänker på utseende.. inte i ett skådespelarperspektiv 😊

Jag kommer att klara målet idag också men inte med samma lätthet och det beror såklart på att ju färre tuggummin desto svårare blir det.. Men det här SKA gå.. Punkt.

Det har inte varit så varmt idag – runt 23 grader och fläktande vindar så vi kunde vara ute hyfsat länge både på morgonen och eftermiddagen. Det kommer fler och fler turister nu, både till Marbella och till urbanisationen här. Just nu är det mest yngre tjej respektive killgäng och 60 plus ”tant-gäng” som ”flyttar in” här.. Familjer och par kommer troligen lite senare.. Sedan den där engelsmannen ”flippade” har det varit lugnt och tyst vilket är skönt..

Ska bli bra väder i helgen så kanske tar jag min solstol och pallrar mig ner.. Jag har ju kommit över det där med att gå med ärmlösa toppar etc på strandpromenaden så då ska jag väl klara av att ta fram de vita benen också 😃

Apropå 60 plus tanter.. Jag vet att det inte är så himla många år kvar tills jag själv kategoriseras in under 60 plus tanter men har svårt att se mig själv som det.. Inte för att det är något fel på 60 plus tanter, eller för att jag fasar för att tillhöra kategorin – det bara känns konstigt..Robinson och lite Netflix blir det ikväll.. Nu är dom bara sex kvar och final på lördag och det brukar väl vara fyra i finalen om jag inte kommer ihåg helt fel.. Har inte deltagarna varit väldigt naiva i år.. Det är iofs fint att det inte är en massa fulspel men det är ett spel och jag tycker att de varit ganska ”dåliga” på att tänka i olika scenarion.. Strunt samma – tror att det blir en roligare säsong i höst..

Apropå att samma sak ser annorlunda ut.. (som klänningen häromdagen).. Nu är det inte sak utan en person och heller inte så himla unikt men det går nästan inte att se att det är samma person med smink respektive utan – Linn i Robinson..

I Sverige är det Kristi Himmelsfärd så jag antar att de flesta har fyra lediga dagar framför sig.. Har inte kollat vädret men såg någonstans att det ska vara rätt så soppigt i Stockholm.. hoppas dom har fel..

Vi hörs imorgon!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.