Fördomar & Dubbelliv….

Söndagskväll och Hemma SPA innan Robinson.. trodde det skulle börja åtta men då var det Arvingarnas program.. Passade på att gå ut med Doggisarna innan Robinson.. Att Joel skulle åka ut var knappast någon överraskning.. han har överlevt sig själv i Robinson.. Jag undrar när det ska ta slut med all konsensus och öppna kort.. troligtvis nu i finalveckan.. Men oklart om det är något mer öråd – strunt samma, det lär jag märka..

Hade planerat för vettig bedtime men så blev det inte riktigt.. Men nu börjar som sagt ett ”omtag”.. Anledningen till sen bedtime återkommer jag om..

Har ju sagt att jag ska köpa en ny mobil när jag slutat helt med nikotintuggummin.. Har fått en del bra tips och råd från min fd kollega Bengt som jag ta till mig.. gäller att hålla motivationen på topp tänker jag 😊

Apropå Eurovision som jag inte skulle skriva mer om.. Marta pratade ju om något röstningsfusk och att Spanien borde/skulle ha kommit tvåa.. Om det stämmer eller inte vet jag inte men det var någon form av röstningstjafs så sex länders juryröster ströks.. oklart varför för ingen tydlig förklaring har lämnats av EBU. När jag läste det så kom jag ihåg att det sas något om juryröster som tagits bort under sändningen.. Over & Out..

Ni vet den där strandrestaurangen som är ”super hip” och som jag inte varit på.. Igår när jag var ute med Doggisarna gick vi förbi och idag ramlade det inte ut någon full kille som föll in en buske utan två svenska par som var ett några år äldre än mig.. Blev lite förvånad., både över att de varit där och att de tyckte att det var superbra.. Trevligt, god mat och jättebra service..

Inte förvånad över mat och service men miljön med dansande tjejer på bordet och über-coola människor trodde jag kanske att de inte skulle tycka var deras element.. Men det var det och de skulle absolut komma tillbaka och jag bara mååååste gå dit 😃 Anledningen till att vi började prata? Dom måste hört när jag sa något till Doggisarna eftersom dom började prata med mig på svenska 😊 Får ta mig en tanke eller två på min ”åldersdiskriminering”.. med anledning av att de trivdes så bra på stället menar jag..

Gjorde ett riktigt ”snäck fynd” – antagligen som förra gången.. något barn som inte fått ta med hem.. Nu är glasskålen mer eller mindre full så jag ska kolla efter någon ny.. skål eller vas för att ha dem i.. Den stora vasen på fot med ”minnesstenar” är snart full den också men när den är full så är den ”klar”. Jag skulle vilja att den är full till ettårsdagen så att den kan vara en form av mental milstolpe..


Riktigt dålig bildkvalitet.. Fotograferat av någon gammalt halvt skrynkligt foto misstänker jag.. Lite motljus på det också..

Det är hursomhelst jag och systersonen på Málagas flygplats – på väg hem efter en semester tillsammans ❤️

Vi hade så mysigt och tillbringade mycket tid med en kompis som hade tre döttrar i ungefär samma ålder. Det blev en sååå söt lite romans med tjejen som var lika gammal och systersonen köpte ett litet smycke till henne som vi tillsammans valde ut – hur gulligt?

Det var på den tiden som han hade kul med sin moster.. gick på Gröna Lund, fick bränd falukorv, spelade UNO och skrattade mycket.. Nu tycker han inte riktigt att det är lika kul att hänga med sin moster misstänker jag 😃Igår la jag lapp nummer 20 i den bruna trälådan.. Har skrivit vecka både i och på lappen så att jag kan läsa dem i kronologisk ordning vid nyår..

Som jag skrev tidigare så var det lätt att hitta något att skriva för den veckan – glad och tacksam för något för någon annan 💕 Hade dessutom en egen sak att vara extra tacksam för så det blev två saker på lappen..


Började lyssna på en bok igår.. Alla vet väl vid det här laget att jag gillar sanna berättelser (så länge det inte handlar om barn som far illa). Började lyssna på Min pojkväns dubbelliv, som jag också skrev om häromdagen..

Började lyssna och kände igen namn och andra saker.. Visade sig att jag redan läst om den här mannens dubbelliv – bild ett och nu har den andra kvinnan kommit med sin bok.. bild två.

Det här dubbellivet var lite lättare att leva eftersom bok ett (och den första kvinnan) bor i Sverige medan mannen och kvinnan som beskrivit bok två bor i London.. Det är lite intressant att höra allt ifrån det andra perspektivet.. eller rättare sagt den andra kvinnans historia.. Hon lever fortfarande med mannen vilket känns märkligt med tanke på hur den börjat men det är lätt att tycka och man ska inte döma..Har börjat bra och jag hoppas att det fortsätter så..

Uppe vid halv åtta.. Verkligen fint väder idag och det kommer att vara varmt så vi tog den lite längre på ”morgonen”.. Får bli lite längre än normalt ikväll och superkort i eftermiddag.. Passar rätt bra med tanke på ”stadsbesöket” också..

Marbella goes lila 💜 På långt håll kan man nästan tro att det är stora syrener.. Men det är det såklart inte – inte lika fina som syrener heller.. Jakaranda-träd.. Ett hav av lila penséer – såå fint..

Efter Esther blev det som planerat Carrefour, Tramas och SuperCore innan jag tog bussen hem.. Det var lite för varmt för att prioritera att gå runt på stan – speciellt när man handlat lite mat..

Köpte grädde, korv till Doggisarna på Carrefour och sedan lite dricka på SuperCore vid bussen.. Märker att priserna stigit på en hel del varor så jag kan bara tänka mig hur dyrt det måste vara i Sverige nu..

Gick förbi ingången till Alamedaparken och nu har de satt upp årets Feria portal – den är alldeles ”pastelligt” rosa och affischen går ju också i rosa toner..

Portalen är alltså in till den lilla Alamedaparken med den stora fontänen – efter kommer Avenida del Mar som går ner till strandpromenaden och havet.. Det här området + strandpromenaden är där dagsaktiviteter händer.. på kvällen är det på ”festplatsen” uppe vid La Cãnada..

Dagsaktiviteter innebär att de håller på en bit in på kvällen så det kommer vara mer liv och rörelse än normalt på Avenida del Mar (det är ju där butiken ligger)..

Ska göra iordning utrymme för strykbrädan etc i förrådsrummet idag och stryka imorgon innan det blir en jobbig hög..

Sist jag strök så kom jag fram till att det inte är så ”hemskt” som jag alltid gjort.. Jag tror att det beror på att det inte skjortor eller liknande som måste vara mer eller mindre perfekt strukna för att man ska jobba.. Man kan ju passa på att lyssna på en bok.. eller ”meditera”.. Det största motståndet kommer hursomhelst att vara borta när strykbrädan står framme..Keeping up with The Sussexes.. Om det är det riktiga namnet på Reality serien som Netflix spelar in nu med Meghan och Harry vet jag inte men att en Reality serie spelas in är sant..

Känns som om de inte har några gränser när de kommer till att kapitalisera på bakgrunden och det brittiska hovet utan att vilja ta en enda minuts ansvar och bara se sig själva som ”offer”..

Om rättegången mellan Johnny Depp och Amber Heard är tragisk i form av destruktivitet så är det här tragiskt i form av girighet..

Apropå fördomar.. mina alltså.. Stefan Holm (höjdhopparen ni vet) skilde sig tydligen för ett par år sen och har nu hittat en ny kärlek. Inget konstigt med det..

Men.. vad har de här bilderna gemensamt..

Jo.. Stefan Holm och den nya kärlekens nya gemensamma företag.. Blanche Stories – Romantiska och erotiska noveller i appformat.. Typ BookBeat och Storytel fast nischat till romantik och erotik.. De två nedre bilderna från deras Instagram..

Missförstå mig inte nu och tro att jag har fördomar mot själva konceptet men jag kan absolut erkänna att när det gäller en satsning inom ”sextech” som det tydligen kallas så är Stefan Holm ungefär den sista av alla idrottsmän jag skulle tippa som personen som skulle lansera en sådan app.. Sorry – lång mening.. Tror inte att jag helt ensam om det.. Nej, det är inte han som skriver novellerna 😃

Tror säkert att det kan gå bra om själva ”paketeringen” är okej dvs utbud, kvalitet, pris etc i förhållande till annat inom samma område för det finns ju ”konkurrens” i b la podd-plattformarna.. Ja, vi får hoppas det går bra.. själv håller jag mig nog fortsatt till BookBeat 😃Har bestämt mig för att gå och fixa naglarna.. de slutar aldrig att vara spröda och skiva sig så tror att en vända med gellack blir bra.. Då får dom vila lite tänker jag.. Tror att det får bli några olika rosa nyanser – fint på sommaren..

Lite kökstjänst och Robinson.. Började kolla på en grej på Netflix igår.. säger bara… jag och sociala experiment 😊 Det är egentligen så dåligt men det är ändå så att man fastnar på något sätt – ungefär som med Bachelorette.. Nej, jag tittar inte på program som går ut på att alla bara festar, beter sig ”svinigt” och där folk är med enbart för att bli ”kända” – finns gränser till och med för mig 😊

Apropå kända.. och något helt annat.. Kvinnorna från The Tinder Swindler åker som sagt halva jorden runt och får olika utnämningar/priser för att de körde på med ”pay back time” och Netflix dokumentären..

Nu i helgen var dom i Monaco.. och jag tänkte på hur olika samma sak kan se ut.. Tycker väl iofs inte att Pernillas (tredje tjejen på bild ett) är så där himla snygg men den ser helt okej ut på den bilden.. Samma tjej, samma klänning men den ser allt annat än snygg ut på bild två.. Stor skillnad.. Såg förresten att hon bad om ”spons” (lån) på klänningar att ha på de här eventen på Instagram så hon har väl inte direkt valt sina klänningar själv..

Imorgon är det admin jobb och så ska jag sätta mig på terrassen med boken i öronsnäckorna.. Har inte solat något på några dagar nu så ska försöka sitta en timme eller så..

Har varit mer än duktig idag när det gäller mitt omtag ✨ Peppad att hålla planen när det gått så bra idag.. Har gjort en rätt så snäll plan istället för att misslyckas typ direkt och jag kör på ett upplägg med nedtrappning.. Om jag håller planen är jag helt fri från tuggummi måndagen om två veckor.. i.e den sjätte juni som är Sveriges Nationaldag = kan ”fira” dubbelt 🇸🇪

Vi hörs imorgon!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.