Cannes & Ironman….

När jag kom ner till strandrestaurangen var min sallad inte klar så jag stod vid ”bardisken” och väntade. Tittade ut över terrassen, över de där sol-parasollerna i ”strå-material”, stranden och havet.. Musiken i högtalarna var den så typiska spanska musiken med ett antal gitarrer och en man som sjunger på spanska – jag älskar den musiken. Trots att det var 11 månaders dagen så kunde jag känna lite lycka och tacksamhet – att jag får bo här, att det här är min ”kvarterskrog” – en minut bort. Att jag alldeles strax skulle gå hem med min favoritsallad till mina älskade Doggisar ❤️

Hade fixat Doggisarnas mat och ätit själv precis lagom till Let’s Dance började..

Jag tittade nog lite noggrannare än jag brukar på Let’s Dance igår.. för jag har inte riktigt tänkt på hur otroligt mycket Eric Saade grimaserar när han dansar.. Finalen blev kanske lite väl mycket utfyllnad med de dansare som åkt ut tidigare men så är det nog varje år.. Har en förmåga att glömma sådant och det är kanske ett sundhetstecken 😊

När jag såg Filip och Linns kläder i deras sista nummer såg jag att de där byxorna jag tagit hem på prov från butiken är någon mix – en slags hallonröd nyans skulle man nog kunna kalla det.. Nu ska jag ju inte på ett dansgolv och dansa showdans men fram till att byxorna kanske blir kvar i garderoben ändå.. Väldigt fint till vitt tänker jag..Höll lite på Filip för han kändes mer som en underdog men samtidigt så höll jag på Katja som dansade med Eric.. Inte så att jag satt och höll alla tummar och tår – sådant gör jag bara på Mello 😊

Det var hursomhelst mer än väntat att Eric Saade skulle vinna och han har minst sagt kämpat för det.. men det gör iofs alla som är med.. Tror inte att han ens i sin vildaste fantasi trodde att han skulle tycka att det var så kul som han gjort..


Lotta på Bråkmakargatan respektive Karlsson på takets syrra är ute och rör på sig 😄 Som ni märker har jag lite svårt att hålla mitt löfte om att förflytta mig framåt i tiden… Men när jag kollar efter bilder så dyker de upp och jag känner att jag vill ha in dem i dagboken.. Så ni som tycker det är tråkigt får hoppa över den här delen ett tag.. tills jag har modet och krafter att ta fram bilder från de gröna lådorna..

Det sägs att Astrid Lindgren tänkte på Krukmakargatan när hon skrev Lotta på Bråkmakargatan.. Vi bodde där fram till dess att vi flyttade ner till Helsingborg.. när jag var sisådär tre-fyra år. Nej, jag tror inte att Astrid Lindgren tänkte på mig när hon skapade karaktären Lotta 😄Upp vid åtta – Nyhetsmorgon och Doggiewalk som vanligt.. Slängde in en tvätt i maskinen så att den hinner soltorka under dagen..

Ställde mobilen på väckning i natt för jag hade en så soppig natt så jag tror jag hade kunnat sova till tolv.. Doggisarna hade väl iofs väckt mig men då bara precis innan de skulle vilja ut och jag behöver ju min startsträcka.. Måste nog bli en power nap idag.. Hade ingen som helst lust att sätta mig och sola idag.. som tur är så är sommaren lång..

Jag behöver inte förklara hur mycket jag saknar Thomas varje dag, det tror jag alla vet. Men det finns praktiska situationer som jag saknar honom på ett helt annat sätt.. Igår hade det ”landat” någon otäck halvstor (i min värld jättestor) insekt på terrassgolvet.. Jag är livrädd för stora insekter (och grodor 🐸) och visste inte vad jag skulle ta mig till med den.. Hade den bara tuppat av eller var den död.. ingen aning. Hämtade en sopborste och lyckades få in den i ett hål som jag tror är någon form av ”avrinningshål” när det regnar.. Placerade jordsäcken framför så att den inte skulle kunna smita ut..

Stängde terrassdörrarna om den mot förmodan skulle ta sig ut.. Men.. trots att jag tycker att den var dö-läskig så hade jag lite dåligt samvete och tyckte lite synd om den.. Hur dumt är inte det? Det hade varit väldigt skönt att ha Thomas här och be honom ta hand om den.. och av alla andra anledningar i världen också ❤️

Imorgon ska jag till stan för min träff med Esther.. Bokade för att jag inte var säker på hur 11 månaders dagen skulle gå.. men som tur är så måste jag inte gå av den anledningen. Vill ändå inte boka av samma dag så jag kör som planerat och hoppar kanske över nästa vecka..

Då ska jag hursomhelst köpa dag- och nattcrèmen som jag tänkt köpa i fredags och handla lite på Carrefour.. Har kommit på en bra lösning på tuggummina (förlåt).. Jag ska köpa naturella utan smak framöver.. 1) Dom är rätt äckliga 2) Man vill inte byta pga av smaken försvinner.. Tror mer på det än det ”köpförbud” jag instruerade apoteket om 😄

En ska bort.. Det är väl rätt så uppenbart vilken det i min värld är.. Jag hänger helt enkelt inte alls med i de nuvarande möbeltrenderna.. Tycker att jag oftare och oftare ser bilder på soffor och fåtöljer i stilen som de på bild fyra.. Personligen gillar jag det inte alls men kanske blir det som med många andra trender.. man vänjer sig och tycker till slut att det nog är rätt snyggt ändå..

Men med tanke på att jag fortfarande älskar mitt matbord och matstolar som vi köpte för typ 15 år sedan (lite likt bild tre), en hel del andra möbler i färgtoner beige och brun som hängt med länge och den ljust grå färgen som vi målade med för nästan 20 år sedan så tror jag att min möbelstil är relativt stabil 😊

Apropå stabil.. Ann Lindes relation med Turkiet kan man inte kalla stabil.. möjligen stabilt dålig..

Nu har Magdalena Andersson tagit över kontakterna med Turkiet eftersom de citat ”stör sig på Ann Linde”.. En knäpp på näsan för Fru Linde men förhoppningsvis kan hon lära sig något av det.. Inte för att försvarar Turkiets agerande utan bara för att jag upplever att hon har lite av en ”näsan i vädret” approach lite väl ofta..

På söndagar brukar jag ju ha mest rutiner med veckostädning etc så verkligen skönt att jag gjorde den i torsdags eftersom natten blev så soppig.

Ska ha en lugn dag och ladda batterierna för nästa vecka då jag har en hel del på To Do listan. Både sådant som ska göras men också sådant som ska ändras..

Vädret idag är som igår både sol och en del riktigt tunna moln mellan varven – blir hursomhelst inget strand-häng idag.. Väntar på både bättre väder och en piggare Eva..

IRONMAN är avklarad.. trots namnet så tävlar kvinnor också ska jag tillägga.. Inte sett till något här i mina kvarter men det trodde jag ju inte heller..

Lite tur med vädret har de iallafall haft eftersom det inte varit strålande sol hela dagen men det är 28 grader nu på eftermiddagen så svalt har det inte varit 😃


Har inte sett något av den här säsongens Karl Fredrik på Österlen men eftersom tv:n alltid står på så upptäckte jag reprisen av tisdagens program.. Såg det inte nu heller utan tittade snarare till då och då.. Den första säsongen tyckte jag att han var lite av en frisk fläkt nu tycker jag att han kan vara lite påfrestande med sitt ”fluffande”..

Men om jag bortser ifrån det.. Hur härligt skulle det inte vara att kunna gå ut i sin egen handelsträdgård och bara plocka med sig blommor in och fylla vaser och krukor med blommor.. Helt underbart helt enkelt..

Jag skulle nog inte kunna ha en blomsteraffär med snittblommor – hade väl tagit hem lika mycket som jag sålt 😃 Älskar verkligen snittblommor – saknar utbudet som finns i Sverige och saknar sommarens alla ängsblommor.. Ska ha en vas med ängsblommor på nsttduksbordet varje natt när jag är i Sverige 🇸🇪

Jag tycker ju att Amanda Schulman är en rätt så cool kvinna.. för det mesta.. Humor har hon oftast och nu har hon och Alex varit på filmfestivalen i Cannes eftersom de var statister i Ruben Östlunds film som är nominerad till Guldpalmen.

Texten till hennes Instagram inlägg är typ; Sökes: Statistroll till film med chans till Guldpalmen nästa år så att jag kan åka hit igen..Inte bara dom som är där.. Carolina Gynning har en klart större roll.. Henrik ”Ove Sundberg” Dorsin också – här tillsammans med Ruben Östlund.

Snart dags för Robinson – bara en vecka kvar nu och det har fortfarande inte gått att få någon favorit.. Inte ur ett ”personlighets perspektiv” eller ”vinnar perspektiv” men om jag ska säga något så blir det Peter eller Filip..

Brukar vara ett moment där de får väga och sig själva.. kanske dags nu.. Bortsett ifrån att håret är väldigt skitigt tycker jag inte att det ser så himla dramatiskt ut.. eller? Brukar det inte vara så att deltagarna har gått ner mellan typ 10-20 kilo – men det kanske dom har..

Kommer ju en ny Robinson säsong i höst – med anledning av Anders fick sparken pga olämpligt uppförande.. Antar att de snabbt ville etablera den nya programledaren så att han inte förknippas med programmet för länge..

In till stan imorgon – Esther och lite ärenden. Har tid klockan 14 så jag hinner fixa lite hemma innan.

Har bestämt mig för en ”nystart” inom några områden.. behöver inte tjata om dem 😊

To Do listan och matplaneringen för veckan ✅ så redo för en lite mer händelserik vecka än de senaste..

Totalt ointressant men reflektetade ju förra veckan över att det var en så stor dipp i antal läsare förra helgen.. Att det alltid brukar dippa i maj men inte gjort det i år.. Verkar ha varit en väldigt tillfällig dipp och det är inte någon dipp överhuvudtaget i maj.. definitivt inte.

Helt ointressant för er men viktigt för mig eftersom jag självklart blir glad över varenda en av er som väljer att läsa 😊 Over & Out om det..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.