Tareq & Klänningen….

Blev en väldigt kort Doggiewalk innan jag stack till stan – sååå varmt och speciellt den tiden på dagen.. Är ju oftast som varmast mellan typ 15-17.. Det är inte så varmt för oss människor men för mina små Doggisar är 27 grader och strålande sol varmt.. Det är tur att jag bokat ny klipptid om några veckor för nu börjar Karismas päls växa ut igen – växer den för snabbt får jag boka om..

Fixade några små ärenden inne i stan som planerat men kunde tyvärr inte köpa några pioner igår heller.. Kan ju inte lämna tjejerna ensamma i butiken och springa för att köpa heller tyvärr.. Får se om jag kan hitta några blommor ute att plocka in trots att de kört med röjsåg.. Apropå det så har de kommit så långt nu på vissa delar av muren så att den är målad – vilken skillnad, så fint ✨


Pappa åkte till Helsingborg i torsdags – på klassträff ✨ Det är en tradition som hållit i sig i många år och det brukar alltid vara många som kommer.. Det är ju superkul för det var ju inte direkt igår de gick ut skolan 😄 Det är alltså typ gymnasieklassen som träffas för han pluggade ju på KTH i Stockholm sedan så dom var väl sisådär 19-20 år när de tog studenten i Helsingborg..

På bilden hela familjen hemma på Stampgatan i Helsingborg. Men det är inte Pappa som tar studenten utan hans ett år äldre bror.. Pappa står till vänster på bilden ❤️

När han ändå är i Helsingborg ska han såklart passa på att träffa sin bror och en gammal kompis med fru som han hållit kontakten med hur länge som helst..

Åkte in en halvtimme senare än jag tänkt eftersom det var varmt – hade precis lagom med tid för mina ärenden..

Det var som ni kan se lugnt i butiken – det var fortfarande 27 grader vid sextiden och sjönk sedan sakta ner till 24 grader klockan åtta när vi stängde. Blev lite mer sista timmen men verkligen ingen bra försäljning.. Tiden gick sååå långsamt och extra mycket eftersom Christina var ledig. .

Hade ju kunnat be tjejerna att gå och köpa pioner/snittblommor när det ändå var så lugnt men jag är så himla petig med blommor så det hade inte varit något lätt uppdrag 😊

Varje år har Cudeca en vandring som alla bjuds in till – mat, dryck och musik.. I år är det den 28 maj nen eftersom den är i Benalmadéna blir det för krångligt att vara med..Veckans fynd.. eller inte 😃 Den här kommer från Corals mormor och hon skänkte två stycken till butiken men den andra är redan såld., Nej, inte till mig den heller 😃 Det är rena kapet att få in sådana här Feria klänningar för dom är svindyra och det kommer alltid in ett gäng kvinnor och frågar efter sådana här klänningar inför varje Feria.. Själv nöjer jag mig som sagt med den röda blusen med vita stora prickar..

Den här fredagen blev det ”bara” två Syster-fynd och så ska jag prova ett byxor som jag får se hur det blir med.. 50/50 att de åker med tillbaka nästa fredag – får prova och se hur det känns.. Färgen sticker ut kan man säga – men inte jättemycket så de kanske bara blir ”in between”..Vi kom såklart in på Eurovision och Marta är precis som mig ett stort Eurovision fan.. Hon tyckte att det var lite skumt med Spaniens röster och hade läst att det blivit fel på fyra länders röster så egentligen kom Spanien tvåa i hennes värld – och i många andra spanjorers 😄

Martas mamma ”älskade” Cornelia och tyckte att det helt klart var den bästa låten.. Coral och hennes familj hade glömt att det var 😄Hemma kvart över åtta.. och hundarna var så snälla så att jag fick se hela Masked Singer..

Tyckte att det blev rätt tydligt att det var Tareq Taylor när man fick se ledtrådarna.. Hur kunde Felix Herngren ens komma på tanken att det skulle vara Aje Philipsson?? Måste ju vara uppgjort att han och Nour ska ha galna gissningar.. Pernilla Wahlgren är utan tvekan duktig.. Själv är jag ju typ 98 och har ungefär noll koll på de där norska killarna som var i Spelmannens mask och som vann..Hade hursomhelst var mycket roligare om Tareq Taylor vann ✨

Då är säsong två över och det enda vi vet med säkerhet är att det kommer en säsong tre.. även om de inte sagt något om det än.. Men jag är inte helt ”hooked” även om det är lite kul att se momentet när masken åker av..

Apropå kläder.. Ibland önskar man (läs jag) att jag vore sisådär 25.. eller åtminstone 172 cm lång.. iallafall när det kommer till kläder.. Bianca Ingrosso har tagit fram, eller satt sitt namn på, en kollektion för Gina Tricot och hade jag varit 25 så hade jag garanterat tagit mig till butiken..

Har provat byxorna och de sitter väldigt bra men jag ska prova dem igen och kolla av med min ”personal shopper” Christina 😃

Apropå byxor så fyndade jag ju ett par vita byxor i storlek 36 som hade varit perfekta i 35,75.. Hade dom på mig igår och om jag inte har ett skärp hårt åtdraget så skulle de snarare behöva vara i storlek 33,75.. Mycket märklig storleks angivelse.. De åker hur som helst med tillbaka till butiken för vill inte ha vita byxor som kräver hårt åtsittande skärp..


Vettig bedtime och podd i öronsnäckorna.. Blev ingen soltid igår så det måste det bli idag.. Städade ju i torsdags så i helgen blir det bara tvätt och strykning på hushålls-fronten.. Tvättar även ”Syster-fynden” men stryker inte eftersom de ändå ska packas ner i en resväska (kan jag ju skylla på iallafall 😊)..Idag är det 11 månader sedan.. Kan knappt förstå att det var så länge sedan som han fanns vid min sida varje dag. Vissa dagar känns det overkligt och andra overkligt verkligt..

Jag, liksom alla andra går ju igenom en process som många gånger är ett steg framåt och sedan ett eller ibland två steg bakåt.. Nu är det mycket stilla på samma ställe och steg bakåt snarare än framåt och det hänger givetvis ihop med den kommande årsdagen.

Att ta ut oro i förskott är något som kom när det hände. I början förutsåg jag en katastrof av minsta grej.. något ”det löser sig” oavsett vad det gällde existerade inte i min värld. Jag tar fortfarande ut oro i förskott till viss del men jag tror inte att det finns ”katastrofer” runt varje hörn. Det är jag tacksam över för det var det rätt jobbigt att leva med.

Tänker ibland på om jag hade velat veta.. veta att det skulle bli ett så tidigt och plötsligt slut. Ungefär på det sättet som någon som lever med någon som är sjuk. Hade jag gjort saker annorlunda? Det är både ja och nej. Nej, jag skulle inte ha velat veta men ja, jag hade gjort vissa saker annorlunda. Men det hade ju inte förändrat något. Det hade hänt ändå eftersom det kom så plötsligt – att tänka ett steg till blir bara teoretiskt. Om jag (eller rättare sagt vi) vetat hade vi tagit tillvara på varje dag bättre men det är det nog lätt att säga för hade vi vetat hade vi tagit ut det i förskott och inte mått bra. Inte haft den där lusten att ta tillvara på varje dag. Så svaret blir, hur jobbig och svår situationen än blev när den hände att det nog var bättre så.Det kommer att bli två jobbiga veckor i juni.. Det är Bröllopsdagen, Midsommarafton, Årsdagen och Thomas födelsedag – allt inom loppet av 12 dagar. Det kommer inte bara vara jobbigt i år utan alla år framöver men säkert svårast i år..

Men det får vara så – det finns inga krav på att jag måste vara si eller så, prestera något eller upprätthålla något. Det enda ansvaret jag har är för mig själv och för Doggisarna 🐶🐶 Det är det iallafall skönt att veta.Även om det just nu är svajigt så har jag kommit långt och även om det kanske låter konstigt så är jag lite stolt över att jag ändå kommit så här långt. Att jag ser framåt och försöker göra det bästa av situationen. Vad det innebär har jag ingen aning om – det enda jag vet är att jag tar en dag i taget och så får jag se vad som händer i framtiden.

När jag var hos frisören i tisdags berättade hon om en kvinna som flyttat ner med sin man. De hade precis gått i pension och nu skulle de leva ett bra pensionärsliv tillsammans i solen. Det blev inte så – han gick bort första natten de kom ner för att bo här permanent (dom hade bott här på semestrar etc tidigare men hade nu köpt en ny lägenhet som ett permanent hem).

Nu är vi ju alla helt olika och hon var ju heller inte lika ”rotad” som jag är här så för henne fanns det inget annat alternativ än att sälja den nya lägenheten här och flytta hem direkt. Hon ville absolut inte stanna kvar..

Christine, en brittisk kvinna som jag är bekant med var det precis tvärtom för. Hon kunde absolut inte tänka sig att flytta hem när hennes man gick bort för drygt ett år sedan. Hon är kvar och bor t.o.m kvar i samma lägenhet.

Sedan har vi mig – någonstans mittemellan. Visste först inte vad jag ville men bestämde mig för att bli kvar men också för att byta lägenhet. Det beslutet har haft en väldigt stor påverkan när det gäller att det gått så pass bra som det trots allt gjort. Jag kan inte riktigt föreställa mig hur mycket jobbigare och svårare det varit om jag blivit kvar länge eller bott kvar.. Kanske hade jag inte ens bott kvar i Marbella då.

Upp strax efter halv åtta.. Sovit bra och inte vaknat vilket var oväntat med tanke på vilken natt det var..

Det blir nog inget besök på stranden idag för enligt prognosen ska det vara 27 grader men en hel del moln.. Morgondagens prognos ser lite likadan ut så jag väntar nog några dagar. Blir hemma och fixar med ”Min viktiga bok” och jobbar vidare lite med min nuvarande idé..

Ikväll blir det såklart Let’s Dance – Thomas absoluta mardrömsprogram.. Men under en pandemi i Spanien utvecklar man ett helt nytt tv-beteende så han stod ut..

Apropå pandemi.. Nu har det tydligen kommit något nytt läskigt men inte livsfarligt om jag förstått det rätt – Apkoppor. Men klassad som ”allmänfarlig” såg jag och för att vara helt ärlig vet jag inte vad det fullt ut innebär. Spanien är det land där man upptäckt flest fall och de verkar vara kopplade till någon bastuklubb. Jag befinner mig tack och lov inte i någon riskzon så länge de nuvarande riskerna för spridning gäller..

Jag och dukning.. finns två tillfällen per år som jag älskar det mer än annars.. Sommar och jul ❤️ Skulle ju till marknaden för att kolla efter tyg – var ju inne på citrontyg men vet också att jag inte kan vara utan någon i den här typen av blå nyans..

Skulle gått i måndags men ändrade det pga bordet som inte kom och planerade då att gå på måndag.. Men då gjorde jag en tankegroda och bokade min med Esther 😊 Kan väl iofs boka om men det brinner ju inte med tyget så det får vänta en vecka till helt enkelt..

Apropå dukningar.. är verkligen ute i god tid och har kollat upp lite loppisar i Roslagen i juli. Någon blir det men inte så att det blir loppisar varje dag..

Minns när Thomas och jag var på Mallorca för hundra år sedan.. Vi träffade på ett par som älskade marknader så de åkte på marknad till olika orter varje dag under veckan de var där.. Att orterna var olika stämmer bra men inte marknaderna i sig för det är ju samma ”marknads-gubbar” som förflyttar sig.. Men det förstod inte dom och vi lät dem få fortsätta leva i tron att de varit på fem olika marknader.. Några grejer var säkert annorlunda 😃

Rättegången mellan Johnny Depp och hans fd fru Amber Heard har väl ingen missat – nu skriver t.o.m Svenska Dagbladet om den.. Inte på det sättet att de frossar i tragiska detaljer men det är tyvärr så att rättegången har engagerat en hel värld.

Den sänds live på ett gäng olika ställen – bl.a sänder Aftonbladet (tror jag) och folk följer och kommenterar. Självklart har det bildats två läger – där Johnny Depp verkar ha det absolut största stödet och Amber Heard får en hel del hat.. Det har SvD tydligen ”borrat” djupare i för det visar sig att majoriteten av allt hat kommer från kvinnor..

Jag tycker att precis allt verkar djupt tragiskt – en totalt dysfunktionell relation läggs på bordet för allas beskådan.. Eftersom det är så aktuellt dyker det upp mängder av inlägg och reels på Instagram och många av dem visar Amber Heard i dålig dager. Jag har sett några enstaka och självfallet är mycket vinklat för det är väldigt lätt att få uppfattningen om att hon har en ”tradition” av att ljuga.

Han har ingen chans att vinna (det är han som stämt henne för förtal) eftersom det tydligen är så att om det finns minsta sanning i det hon säger så faller hans ”case”. Men minsta sanning innebär inte att hon varit utsatt för fysiskt våld. Omvänt har hon stämt honom på 100 miljoner för den psykiska och fysiska misshandel hon utsatts för och hennes sannolikhet att vinna är lika liten. Så.. bara två förlorare i ett totalt tragiskt spektakel..Apropå tragiskt.. kanske inte riktigt tragiskt men inte så kul för killen som nog hade festat klart redan klockan sex idag.. Var ute med Doggisarna och vi gick förbi den där strandrestaurangen som det är mer ”party” över.. Ut kommer en kille och det är väldigt vingligt.. Så vingligt att han ramlade – då har man druckit några öl eller drinkar för mycket 🙃 Kanske suttit och druckit hela dagen typ och reste sig upp och så var det inte så stabilt.. Högst osäkert om han får någon lördagskväll ute..

Det får inte jag – här blir det Let’s Dance men först ska jag ner och hämta salladen jag beställde när vi var ute.. Lasagnen finns tyvärr inte kvar på menyn..

Vi hörs imorgon!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.