Bordet & Grillad fisk….

Nu behöver jag knappast använda värmefläkten längre 😃 Snart blir det dags att använda den men tvärtom.. Elpriset ska iofs sänkas men att kyla ner hela lägenheten med AC känns ändå onödigt.. Sovrummet och badrummet är ändå svalt så det är bara vardagsrummet som kommer att behöva lite ”nedkylning”.. tror jag iallafall.. Är det inte så får jag helt enkelt använda AC:n såklart..

Efter middag och Robinson lite småfixande.. naglarna, ordentlig ansiktsrengöring och lite annat. Hyfsat bra bedtime och podd i öronsnäckorna.. Det var tyst från de ”skränande” engelsmännen men de är kvar för de lös där igår kväll..Upp strax före sju.. Dom sa inget om tid för leveransen av bord så det är bara att vänta och se..

Gick ut tidigare än vanligt med Doggisarna om de skulle komma utan att ha ringt först.. Vi mötte en man med två hundar, en lite mindre som var glad och lös och en ”kamphunds-liknande” i koppel.. Dom håller ju på att mura och måla muren på ena sidan av strandpromenaden och där stod några gubbar och en polis.. När polisen fick syn på den ”kamphunds-liknande” hunden och att vi gick ut i sanden vände han sig mot hundägaren och sa att han absolut inte fick gå med den hunden utan munkorg.. TACK! Nu hade mannen en munkorg med som han halvt stressat fick på.. Tackade polisen innan vi gick vidare..

Update! Tro det eller ej men 10.20 ringde det i porttelefonen… Bordet var här 😃 Sedan försvann han typ men jag hittade honom och han bar snällt in det i förrådsrummet.. Så ✅ på det!

Idag börjar ”allvaret”.. Ska verkligen ta mig i håret och få till det med nikotintuggummina. Har bestämt att jag inte ens får fundera på att byta ut min IPhone förrän jag slutat helt med dem.. Det är en bra motivation tänker jag och en ”motivator” behövs..

Min plan var ursprungligen att ha slutat snusa den 21 juni (årsdagen) men det blev ju istället 1 februari. Jag vet inte riktigt varför jag valde årsdagen – så här med lite facit i hand så är ju det ungefär sämsta tänkbara tillfälle.. hur många nikotintuggummin man än har. Men jag tänkte mig nog en nedtrappning av snusandet och inte som jag gjorde nu – bryta rätt av och kämpa vidare med tyggummin.

Jag vet inte vad som är det bästa alternativet – men det spelar ingen roll för jag tänker ändå inte börja om. Men det jag vet är att jag är sjukt trött på att slänga pengar på nikotintuggummin men också att jag är stolt över att inte ha tagit en enda snus sedan den 1 februari ✨

Apropå håret.. Nu är det ju inte frågan om någon sensation men jag är riktigt nöjd med håret.. Borta är de ”spretande” topparna och dessutom är den där ”uppklippningen” inte alls lika tydlig. Hon höll helt med om att det är helt fel att klippa upp mitt hår – lätt att tro att det ska ge volym sa hon men med skandinaviska tunna hårstrån är det inte en bra idé..

Hon var väl inte helt nöjd med att jag använder locktång.. Gör det oftast bara en gång i veckan eller så.. så ingen katastrof men hon föreslog ”spolar” – typ som gamla tiders papiljotter 😃 Som av en händelse så har jag tidigare hittat en slags värmespolar när jag packade upp lådor från Magna 😃 Ska testa dem och se om jag kan få till det..

Råkade ju köpa fel typ av ”värmeborste” när jag var i Sverige trots att jag frågade tjejen på Åhléns så det var inte riktigt mitt fel.. Hursomhelst så tror jag inte att jag är född till att få stuns på håret med en sådan (även om det är rätt sort).. Tycker inte att det kan vara någon jättestor katastrof om jag använder locktång så sällan men ska testa med ”rullarna” så kan jag känna mig som en riktig papiljtott-tant 😃

Helt rätt färger – Orange, lila & ett illgrönt armband.. före min tid 😃😃Sommaren -68.. Lovar att göra ett uppehåll på barndomsbilder – iallafall ett litet 😊 Tycker att det är så himla roligt att ha hittat dem.. och det här är ju min dagbok också..

Första bilden är som ni ser på Midsommarafton – på festplatsen i Rånäs – ser inte helt nöjd ut tycker jag. Misstänker att jag är missnöjd med att dansen inte börjar.. människorna utanför har ju regnkläder men det vägrade väl jag 😃 Finns några bilder till och då har jag gått med på att sätta på mig min regnkappa..

Bild två – som sagt så har jag alltid älskat att bada 😀 Någon badkruka har jag aldrig varit och inte blivit.. Börjar väl iofs inte bada i april/maj i Sverige längre och om jag ska vara ärlig så var det ett gäng år sedan..

Bild tre – med folkabubblan utanför Mormor i Traneberg ❤️ Är inte helt säker på att det är vår bil men jag vet att vi hade en folkabubbla..

Tur förresten att hon inte klippte min lugg som på bild ett idag 😄

Ska försöka få till en timmes soltid eftersom det inte blev någon sol alls igår.. Ska lyssna klart på Robin Söderling och sedan se om det är kul eller inte att lyssna på Blondinbellas sommarprat igen. Det var två år sedan och det jag minns mest är att hon avslutar med ”Hej då Sverige”.. kan nog vara rätt kul att lyssna igen ändå..

Blir lite kökstjänst idag också – ska laga mat till både idag och imorgon.. På fredag blir det ju som vanligt wienerkorv med hemlagat mos.. Nästa gång jag är i Svenska butiken ska jag se om de har Sibyllas korvar – det är dom godaste.. Jag och mina svenska grejer 😊Apropå Robinson.. Jag ska väl egentligen inte säga något för jag har inte varit en Robinson deltagare och skulle aldrig vilja vara heller.. Hade kanske gnällt 24/7 om jag var där.. men nu vill jag ju inte vara där så då har man kanske lite lättare till det där ”klagandet”..

I årets Robinson finns det väl ingen som klagar så mycket som Hayes.. när man får en belöning i form av mat så är det inte värt något om man måste tillaga den osv osv.. Han har ont och det är än det ena än det andra.. Jag hoppas verkligen inte att han vinner för han skulle inte klara sig en kvart ensam på en öde ö..

Hanna på bild två har nog rätt i en hel del men hon har en röst som är så gnällig så att allt låter som om det mesta är kris och katastrof.. Ja, hon hade helt rätt om Tommie och hans syn på kvinnligt vs manligt etc och det är givetvis bortklippt material som säkert bättre förklarat varför han fick lämna.. Blev långt där – menar alltså inte att hennes gnälliga framtoning har någonting att göra med ”Tommie-situationen”.. Inför varje tävling är det säkert också så att de klippt det så att hennes lite ”gnälliga” mindset alltid ska komma fram…Man kan tycka att den översta pastarätten är superenkel att ”slänga” ihop och visst det kan den vara men då blir den inte så där god som den är när man äter den på riktig italiensk restaurang.. Då är det en av de godaste rätterna man kan äta.. eller ännu hellre med någon panzerotti eller så.. Måste gå och äta det någon dag..

Pizza är det också sååå himla stor skillnad på och det finns tyvärr rätt många som har lite för tjocka och ”tråkiga” pizzor men när man får en riktigt god pizza så är det också något av det godaste som finns.. Glömmer aldrig Margheritan gjord i vedugn som jag åt i Italien för hundra år sedan – kan fortfarande ”längta” efter den 😃Tänkte på frisören igår, Ingela, hon bor i Manilva som ligger en bit efter Estepona.. Vi pratade lite om hur otroligt mycket svenskar som både flyttar hit och kommer hit.. Hon var likt mig inte någon fan av alla som absolut ska ha en målare som pratar svenska etc. Hon berättade att hon inte ens kan räkna alla de gånger hon tänker ”men varför bor du här” när människor sitter i frisörstolen..

Inte så att vare sig hon eller jag har något emot att det bor och kommer hit svenskar men svenskar är ju väldigt bra på att kritisera alla invandrare i Sverige på alla möjliga sätt men sedan har de själva svårt att ta hänsyn till kulturen här.. Ja ja, inget att bry sig om – their loss tycker jag.. Hon också..

Apropå soltid.. Kommer ju inte bara att sitta på terrassen att sola utan också ta mig ner till stranden (eller poolen) och då har jag valt ut fyra böcker att varva med.. Tycker jag väljer ut böcker rätt ofta men lyssnar inte på alla så vi får se hur det blir med de här..

Måste förresten beställa bokklubbs-boken så att jag kan ta med mig den när jag åker tillbaka.. Den finns ju inte som ljudbok och att sitta och läsa från min Ipad går bort.. Boken heter Pojken som läste Jules Verne och utspelar sig i Andalusien under Spanska inbördeskriget.. Påfyllning av allmänbildningen med andra ord 😊Tjejerna från The Tinder Swindler åker runt halva världen – först för att promota dokumentären och nu för att prata om hur de bestämde sig för att det var ”pay back time”.. Nu är dom i Dubai och det är ändå lite intressant att de bjuds in till en konferens i Saudiarabisk regi.. Världen förändras på positiva sätt ✨ inte bara såklart..

Viktiga dagar för Sverige har det varit och kursändringen är som sagt historisk. Det måste ha känts väldigt speciellt för Ann Linde att sitta vid det där skrivbordet och signera regeringens ansökningsbrev till Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg. ”Det är en historisk dag. Det känns stort, det känns allvarstyngt”.. slut citat..David och Victoria Beckham blev tillsammans under tiden som hon var Posh Spice i Spice Girls.. i.e 25 + år sedan.. Dom är fortfarande gifta och bor huvudsakligen på engelska landsbygden tror jag. Läste nyligen att hon ätit samma mat varje dag sedan de träffades.. Grillad fisk och ångade grönsaker. Kändes som en tröst eller så.. jag känner mig plötsligt extremt kreativ och variationsrik när det kommer till maten 😃

Blev plötsligt sugen på Anconas grillade sjötunga med massor av grillade grönsaker ✨

Kämpat på med ni vet vad och är hyfsat nöjd – ett helt okej första steg nu på sista sträckan..

Solat 45 minuter på terrassen och lyssnat på Blondinbellas Sommarprat från 2019.. Kommer inte ihåg något så det är lite kul att lyssna om. Skilsmässan blev ett faktum eftersom hon inte kunde nöja sig med fredagsmys med oxrullader och gräddsås (vem har det som fredagsmys 😃) och att prata om färgval till staketet. Inte så kul att höra som ex-man och än mindre roligt att vara hennes föräldrar.. Men hela sommarpratet känns som en enda påhittad novell.. har en kvart kvar..Inte gjort så himla mycket idag – somnade av någon anledning väldigt sent igår och vaknade ett par gånger. Den här vändningen med dålig sömn och ”obekväm” säng måste hänga ihop med att vi närmar oss ettårsdagen. Jag kommer på mig själv med att oftare träffas av ett slag magen – inte lika hårt som då i början och kanske inte heller ett slag utan ett ”sug” eller hur jag ska beskriva det. Ett nytt konstaterande om och om igen – gör inte lika ont utan har mer än ton av sorg och orättvisa över att han fick ett så kort liv över sig.

Jag kallade Tintin för Thomas häromdagen och avslutade samtalet med Pappa idag med ”puss puss” så att han finns mer i mina tankar nu är det inget tvivel om..

Det ska bli skönt när dagen har passerat och den kommer säkert att gå bra.. Esther är som vanligt klok och säger att jag bearbetar för mycket av årsdagen nu.. Jag ska försöka ”släppa” den för den blir vad den blir. Den blir inte lättare för att jag oroar mig för den nu – tvärtom. Jag vet att hon har helt rätt men det går lite upp och ner hur bra jag är på att följa rådet. Inte riktigt något styr över vilket hon såklart förstår.

Doggisarna var inte så intresserade av att gå ut på eftermiddagen så vi kom inte ut förrän strax före halv sju. Bra för att då hade det hunnit bli lite svalare.. Kändes faktiskt inte speciellt varmt alls för det fläktade lite..

Hade ”preppat” maten innan – jag fick den på spisen så att jag kunde äta direkt efter Robinson.

Vi hörs imorgon!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.