Högt & Lågt i Eurovision….

Lugn och slapp eftermiddag.. Ute på terrassen – grejade med blommorna som behöver vatten varje dag redan nu.. Det är väl kanske bättre att ”dränka” dem än att dutta varje dag – så är det ju iallafall med rabatter men då är det för att rötterna ska få vatten..

Doggiewalk men inte alltför lång pga värmen – hade med eftermiddagsväskan med vatten, vattenskål etc.. Även om jag inte använder det så vill jag inte riskera att Karisma blir för varm som hon ju blev en gång när vi var ute på vandring. Då blev jag lite rädd.. Har nog aldrig varit så tacksam över att jag har en sportig pappa som fick springa och hämta bilen..

Ska tillägga att jag givetvis hade vatten med till hundarna den gången och att de druckit flera gånger men det blev för kuperat och varmt på samma gång trots att det var i typ februari.. Vatten alltid med på vandringarna för att förtydliga extra..Åt strax före åtta så att jag skulle hinna ut med Doggisarna före Eurovision började. Dom skulle garanterat vilja ut mitt i annars och jag vill såklart se hela nu när det är finalen. Det håller ju på till 00.50 och har något värdland någonsin blivit klara i tid..

Thank you for a fantastic show bla bla – om och om och om igen.. Men minns ni förresten när Carola skulle lämna den svenska juryns röster? Vimsade och pratade typ bara om sig själv 😃

Det är ju 25 bidrag så jag har delat in dem i tre grupper.. tio, tio respektive fem.. Tänker att man har lite svårare att hålla isär i slutet 😃

Ni får betrakta detta som terapi för mig och helt & hållet ointressant för er 😊

Från Tjeckien till och med Spanien 🇪🇸

 • Tjeckien – hyfsad låt
 • Rumänien – sådär refrängen ok övrigt sisådär vissa inslag kändes bra
 • Portugal – vackert men tråkigt
 • Finland – inte min typ av musik
 • Schweiz – var tydligen inte tippad att gå till final, gillade rösten.. Fin låt men anonym så det är bara rösten som gör den..
 • Frankrike – Väldigt otippat franskt bidrag! Fick inte riktigt kläm på låten.
 • Norge – både lite halvt rolig och monoton på samma gång.. sisådär
 • Armenien – Inget vidare
 • Italien – Väldigt vacker men jag föredrar låten Soldi som den ena killen kom tvåa med för några år sedan.. Långt från banal iallafall..
 • Spanien – jag tror att det var så att den här låten kom tvåa i den spanska Mello tävlingen men man valde att strunta i det och skicka den här ändå.. Kommer ni ihåg taxichauffören jag skrev om i torsdags.. = lika som bär.. Låten rätt bra och jag tar tillbaka min lite ”spydiga” kommentar om hennes sångröst men hon är ingen sångstjärna..

Av de första tio tycker jag att Italien och Spanien bäst med Tjeckien med på ett hörn ✨

Från Nederländerna till och med Sverige 🇸🇪

 • Nederländerna – den här tyckte jag var fin i semifinalen och gillar den fortfarande även om den inte är någon super-hit..
 • Ukraina – verkligen en mix av tradition och nutid. Häftig låt som jag gillar och den hade legat i topp oavsett situationen i Ukraina. Den hade nog däremot inte varit fullt ut så stark favorit som den är nu 🇺🇦 Men helt klart bästa låten när vi kommit så långt i tävlingen.. Thomas hade älskat den ❤️
 • Tyskland – okej låt men jag kommer inte komma ihåg den om en kvart..
 • Litauen – också en otippad finalist tydligen.. Lite ”feeling” från Frankrikes låt förra året (som kom tvåa) men inte i närheten av att vara lika bra..
 • Azerbajdzjan– fin men också en sådan där låt som man glömmer så fort nästa låt börjar..
 • Belgien – Rätt bra låt och refrängen sätter sig..
 • Grekland – kändes ofta som en omarbetad version av en annan låt som jag just nu inte minns vad den heter.. Märktes att de tagit hjälp utifrån för man fick knappast några grekiska ”vibes”.. Den var hursomhelst helt okej..
 • Island – var väl lite charmigt men också något man glömmer typ direkt..
 • Moldavien – Lite för ”kul” för min smak 😄
 • Sverige 🇸🇪 – kontrasten mellan Moldavien och Sverige var typ det enda jag kunde tänka på under Moldaviens framträdande.. Varför är man lite nervös innan Sverige ska framföra sitt bidrag? Nervös för att tekniken ska strula, texten glömmas bort eller något annat.. men det har väl inte hänt något sådant Björn Skifs glömde texten..
 • Nu kööör vi – hon gjorde ett fantastiskt framträdande och man märkte verkligen av publikens totala stöd.
 • Jag hade genom att lägga fokus på det här skrivandet ”lyckats” hålla mig men när Cornelia var klar så kom dom – tårarna.. Vi skulle ju suttit här tillsammans – både ikväll och alla andra kvällar.. Sådana här kvällar känns det som om jag ”slungas” månader tillbaka i sorgeprocessen men det är naturligt antar jag..

Ingen tvekan om vilka två som var bäst här – Ukraina och Sverige såklart 😄 Med Belgien och Nederländerna därefter..

Dom sista fem..

 • Australien– det var en äkthet i rösten som inte så många av kvällens bidrag haft förutom Cornelia såklart för där är rösten och uttrycket verkligen äkta..
 • Storbritannien – Grym röst och bra låt.. Älskar sådana historier som hans – en studiotekniker som inte hade några jobb under pandemin började sjunga covers och lägga ut på Youtube eller om det var Tik Tok… fick 100 miljoner följare och skivkontrakt.. Han gjorde något åt en ”hopplös” situation och det blev succé ✨
 • Polen – sjöng för kung och fosterland 😄 Förlåt mina fördomar men trodde inte Polen skulle ha en så pass bra låt..
 • Serbien – blev tårögd igen för den här hade Thomas garanterat gillat big time ❤️ Själv vet jag inte riktigt på vilket ben jag ska stå – jag tycker ändå att den är rätt häftig med sin totalt annorlunda stil ✨
 • Estland – Var väl okej men inte mer än så..

Låtarna blev generellt bättre ju längre in i tävlingen de kom.. I den här sista delen har det inte varit fullt lika lätt att välja ut två men Storbritannien är given och så får det bli Polen följd av Australien…. Eurovision får ursäkta men kände mig mer än nöjd när bidrag nummer 25 var framfört och då var det 1,5 timme kvar av sändningen..

Kom på att jag ju kan rösta på Sverige.. Laddade ner appen och röstade och fick upp en bildsekvens med ett tack från Cornelia följt av ett ”sändningen misslyckades” så det blev väl inte registrerat antar jag..

Jag gör en ”fuskis” och tippar Topp Fem före någon röstning börjat och Topp Fem efter det att jurygruppernas resultat presenterats.. Håller mig extra sysselsatt tänker jag 😊

Ska inte vara så modig så att jag tippar ett till fem utan bara topp fem.. Iallafall i första vändan..

 • Ukraina
 • Sverige
 • Italien
 • Spanien
 • Storbritannien

Kanske är inte Storbritannien solklar.. kan hålla med Linnea Henriksson lite.. men tycker att det är jättesvårt att komma på vilket land det skulle vara istället.. Med tanke på Måneskin förra året.. Finland? Belgien för att refrängen sätter sig? Grekland för att det är en vacker ballad.. Polen?

Högt och lågt – Spanien t ex fick ett gäng tolvor, sedan låga och ibland inga poäng.. Så det var verkligen spännande för Sveriges del 🇸🇪

 • Ukraina
 • Storbritannien
 • Spanien
 • Sverige
 • Italien eller Grekland..

Verkligen inga högoddsare 😊

Jag vet inte om jag är extra kritisk men jag tycker att det var mycket som var blaha blaha och några bidrag som var okej och några få som var riktigt bra.. Brukar iofs alltid vara en salig blandning men tycker att andelen ”dåliga” låtar var större än ”normalt”..

Måste ju publicera innan röstningen är avslutad för annars blir det ju fusk 😄

Over & Out från Eurovision generalen 😊

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.