Tacksamhet & Fotbollsfruar….

Såg en del av det där schlagerprogrammet på Fyran – man, iallafall jag, hade glömt en del av de där gamla schlagerlåtarna med t ex Kicki Danielsson. Som hon förändrats förresten – men hon har nog inte haft ett helt lätt liv tyvärr.Det var inte det enda programmet kommer iallafall ett till, nästa tisdag.. Såklart kom Diggilo Diggiley upp – vann ju Eurovision 1984..

Jag kommer faktiskt ihåg vad jag gjorde den kvällen – är inte helt hundra på om det var den svenska uttagningen eller Eurovision men tror det var det senare. Jag och några tjejkompisar var hemma hos mig och fixade oss iordning inför att vi skulle gå ut och hade tv-n på.. tror att vi drog ut på tiden med att gå ut för att vi ville se..

Har ju sedan dess träffat på Richard Herrey.. han var chef för Golden Hits som ingick i Wallmans Group. Orkar inte dra hela storyn utan konstaterar sålänge att att vi hade väldigt olika sätt att se på saker och ting.. bla hans extraknäck.. och jag förstår att han passar bra som politiker (han är idag riksdagsledamot för Moderaterna).. Men storyn tar jag vid ett annat tillfälle 😃

Det blir bara så att det kommer en stark känsla av både sorg och saknad så fort Mello eller som igår Eurovision börjar. Jag har så blandade känslor när jag tittar och jag både vill och inte vill se det. Men jag får se det som att pysa ut lite sorg vilket ju är viktigt.
Tappade lite intresse rätt fort och pinsamt nog får jag erkänna att jag tänkte att jag lägger mig ner och kollar lite…. och somnade 😊 Min soffa är så himla skön så att somna i den är inga problem..

Vaknade iallafall så att jag såg det bidrag som skulle ha tävlat för Italien när Eurovision blev inställt 2020.. Så fint och bra framträdande ✨

Eftersom jag såg långt ifrån alla bidrag så har jag ingen aning om huruvida det var ”rätt” bidrag som gick till final.. Vet att jag gillade Nederländerna.. Missade Ukraina som precis som väntat gick till final ✨

Stockholm Stad har tydligen erbjudit sig att arrangera Eurovision om Ukraina vinner.. Jag tror inte att de kommer att vara ensamma om att göra det..Bedtime strax efter tolv och andra delen av podden Uppgång & Falls serie ”Ekerösvindlaren”.. Lyckades förresten med en kraftig förbättring igår… nikotintuggummina alltså.. ytterligare lite bättre är planen för idag ✨

Upp vid vid sju.. Såg ett inslag om gårdagens semifinal på Nyhetsmorgon.. Ukraina har tydligen 50 procents vinstchans och Sverige runt 10 procent.. Cornelia tillhör definitivt en av publikfavoriterna men antagligen blir det så att Ukraina vinner och Sveriges förhoppningar inte alls infrias.. Vi (svenskar i allmänhet) har ju en tendens att alltid vara överoptimistiska..Kommer ni ihåg när John Lundvik hade en rätt så hyfsad ledning när jurygrupperna sagt sitt och så kom tittarnas röster.. Totalt platt fall och han slutade typ sjua eller vad det var.. Dom drog ut på det hela för att bygga upp spänningen, kamera på John Lundvik när besvikelsen blev total.. Inte speciellt snällt..Apropå John Lundvik.. Han vann ju Let’s Dance 2020, Filip Lamprecht vann 2021 och båda dansade med Linn. Hon måste vara väldigt duktig för i år har hon lyckats få ännu en Filip att gå från helt okunnig till att vara i semifinal.. Men vinner gör de nog inte..

Fick ett sms från Telenor om att min telefon blivit blockad. Anledningen? Jag har inte använt den från Sverige på fyra månader och då räknas det som permanent användning från utlandet. Det måste vara någon ny regel för så har det inte varit tidigare – iallafall har de inte blockat den tidigare..

Nu finns ju som tur är både WhatsApp, Messenger och så har jag ju min spanska telefon men ringa till någon svensk myndighet eller så kommer jag inte ha någon lust med = DYRT..

Numret försvinner inte utan jag kommer att få ett nytt sms när de öppnar upp den igen.. antar att det blir i sommar när jag är i Sverige.. MEN.. det är ju otroligt jobbigt för vi har haft numret länge.. det är kopplat till Swish och om det innebär att det inte går att ringa till telefonen heller så blir det ju lite (eller rätt mycket) problematiskt.. Får undersöka under dagen..


Dags för bröllop – den 18 juni 1994 och det är mitt och Thomas bröllop i Seglora kyrka på Skansen.

Pappa och min syster på bilden så jag antar att Mamma är fotograf.. Jag sov hemma natten innan bröllopet precis som traditionen säger.. Men Thomas såg ändå klänningen före vigseln eftersom vi valde att fotografera oss före vigseln. Vi ville inte att alla gäster skulle behöva vänta medans vi åkte iväg för fotografering. Oklart varför vi inte tänkte på att den kunde gjorts vid kyrkan men det beror kanske på att det skulle vara ”risky” med vädret eller att man inte gjorde så på den tiden 😀

Vi fotograferades på Ateljé Uggla i Gallerian på Hamngatan.. Om det var många japaner som tittade och fotograferade när vi åkte häst och vagn på Skansen så var det ännu fler som tittade storögt när jag kom gående fullt brud-klädd genom Gallerian 😊

Från Gallerian till Skansen åkte vi i någon gammal gammal svart bil som nästan påminde om engelska taxibilar eller så. Pappa var såklart med i bilen eftersom han hade kört mig till Gallerian och skulle föra mig till altaret ❤️Herregud.. 16 år och 33 säsonger av Malou efter tio.., Trodde först att jag läste fel men det gjorde jag inte.. Sista programmet idag och avslutningsfest igår kväll. Nu ska hon jobba med något intervjuprogram.. så hon blir kvar i rutan på Fyran..Ett av beachställena här vid mig är det tydligen något väldigt speciellt med eftersom diverse svenska influencers åker hit eftersom de gillar det så mycket.. Det måste man göra om man ska åka hit eftersom det knappast är i deras ”hoods”.. Det är inte det stället Tant Eva går till ska jag tillägga 😊

Idag ska det vara sol och 24 grader ☀️ Får inte prioritera bort soltiden på terrassen idag för imorgon ska det tydligen vara molnigt..

Någonting säger mig att jag kommer att åka till La Cañada imorgon i.e ingen leverans av bordet idag.. Men jag kan ha fel.. Om jag inte har det så gör det inget – finns annat jag kan fixa där om jag åker dit.

Sitter nu i solen på terrassen., inte så många som befinner sig på stranden idag.. Några enstaka som promenerar längs vattenbrynet och några som tagit plats i solstolarna. Det fläktar så där alldeles lagom så att palmernas blad svajar lite sakta och jag känner tacksamhet..

Hur kan jag känna tacksamhet efter det som hänt med Thomas och de andra tråkiga sakerna som hänt.. Att känna tacksamhet innebär inte att jag inte känner samma sorg och saknad utan att jag anpassar mig till de nya förutsättningarna.. Kommer in sorgeprocessens fas – acceptans. Att man accepterar det som hänt och förhåller sig till det. Innebär inte att sorgen och saknaden är borta för den kommer jag att leva med under resten av mutt liv men det innebär att jag ser framåt.

Jag har försökt göra det hela tiden för någonstans i mig finns det en rationell sida – en sida som säger mig att ”det är som det är” och det enda jag kan göra är att försöka göra det bästa av situationen.

Jag tror att om man inte åtminstone försöker ha det förhållningssättet så mår man mycket sämre och vägen framåt tar både längre tid och blir mycket jobbigare. Men det är lätt att säga och vi är alla så olika så det som är på ett sätt för mig är på ett helt annat för någon annan.

Det finns något annat också som betytt och betyder otroligt mycket för hur jag klarat och klarar det här – Doggisarna ❤️ Jag är helt övertygad om att jag inte ens haft hälften av styrkam utan dem. Det hade varit ett helt tomt hem på alla sätt. Kärleken och sällskapet från små husdjur ska man aldrig underskatta ❤️Apropå La Cañada.. Jag vet inte exakt hur många butiker det finns i La Cañada men många är det.. Tycker att det är så konstigt att det inte finns en enda blomsteraffär.. det enda i blomväg är ett högst begränsat utbud på Al Campo.. Några enstaka krukväxter och i ”bästa” fall någon bensinmacks bukett..

Mina favoritblommor är pioner, ranunkler och blå riddarsporrar – längtar verkligen efter riktigt fina snittblommor för att lysa upp vardagsrummet med ✨ Kanske kan smita iväg från butiken en stund på fredag (dom har siestastängt till vi öppnar).

Idag blir det lite små-fixande här hemma..Tjurfäktningsarenan i Puerto Banus rustades upp ju upp och en slags kupol används under den del av året som man är säkra på att det vara riktigt bra väder.. Nu monteras den ner (antagligen lite senare i år..).

Det är inte så där väldigt många event där än så länge så jag misstänker att kommunen inte känner sig helt nöjda och hoppas på klart fler..Jag blir helt livrädd när jag ser vissa människor skönhetsideal… Det här är en svensk tjej från Göteborg som jobbar som glamourmodell så jag tycker inte att jag hänger ut henne.. Hon är dessutom i så fall redan uthängd eftersom jag hittade bilderna etc i Expressens app 😃 Jag tror inte att hon jobbar som glamourmodell i Sverige för det hade inte passerat obemärkt förbi men ännu bättre.. det hade med all sannolikhet inte funnits någon efterfrågan..

Hennes mål (!?) är att ha världens största rumpa.. Hon har opererats fem gånger och planerar en sjätte.. Inte nog med att det ser hemskt ut – det är dessutom det farligaste av alla ”skönhetsingrepp”.. En på 3 000 dör – Hur kan man våga utsätta sig för det???????

Some stories never ends…. Fotbollfruarnas krig.. Allt började med att Fotbollsfru nummer ett upplevde att det läckte saker som hon berättat för vänner till pressen.. Hon började efter ett tag misstänka Fotbollsfru nummer två och gillrade en fälla – hon berättade via bl a sms olika ”hittepå” saker bara till Fotbollsfru två och upptäckte att dessa landade hos pressen.. Läckan var avslöjad och som ett brev på posten kom stämningen..

Jag vet inte när jag såg något om det här för första gången men det var ett par år sedan men det pågår tydligen än.. Vad är det som driver dem? Jag kan väl förstå Fotbollsfru två om hon är oskyldig för nu visar det sig att det kan vara någon av hennes anställda som läckt.. Men nummer ett? Hon badar ju i pengar redan så det kan inte vara det.. eller är det ”mycket vill ha mer”, prestige, rätt ska vars rätt.. Advokater i USA och Storbritannien har då en del att stå i 😀

Instagramflödet svämmar över med sponsrade inlägg – sommarens klänningar och badkläder i oändlighet. Så mycket fint! Men för att mycket av det här ska komma till sin rätt så skulle jag behöva växa en sisådär 8-10 cm..

Det kommer såklart inte hända så då får jag helt enkelt anpassa mig till kläder som passar bättre men ännu viktigare jobba med hållningen.. Jag tycker att jag sjunker ihop mer och mer och kommer ihåg att sträcka på mig alldeles för sällan..

Det finns ett tillfälle då jag sträcker på mig rejält utan att tänka på det.. när hundarna har bråttom och det är full fart framåt som gäller.. Händer tyvärr för sällan för att det ska räknas som ”träning” 😃Apropå Eurovision.. Nu är American Song Contest avgjord och vann gjorde Alexa som representerade Oklahoma..

Det var ju Christer Björkman, Peter Settman och en till som tog med sig idéen till USA och ”pitchade den för ett gäng tv-bolag. Jag vet inte vilket det är som har stått bakom produktionen men Björkman, Settman och den tredje har även varit med och producerat det hela.

Oklart om det blir något mer för tydligen tittarsiffrorna gått ner vecka för vecka läste jag i Expressen. Annat är det i Sverige där Mello typ är årets mest sedda program år efter år sedan Christer Björkman blev ”Mello general”..

Jag minns när vi var på Melodifestivalen långt innan Mello-tider.. På den tiden var en tävling och den vi var på var på Älvsjömässan.. i något som hette Victoriasalen tror jag. Ni hör ju – det var inte stort.. Det var dessutom så att man köpte biljett men sedan var det fri placering i den där salen som var typ som en större biosalong 😃Jag kom inte ihåg inte vilket år det var men jag hade ett svagt minne av att Nanne och Peter Grönwall och den där mörkhåriga tjejen som ju hade en grupp ihop vann.. Såklart ”tvungen” att googla 😊 Året var 1996, Gruppen hetter One more time och låten Den vilda – då vet ni det 😃

Jag tror att det var så att Melodifestivalen alltid var i Älvsjömässan fram till åtminstone 1999 när Charlotte Perrelli vann ✨Härlig eftermiddagspromenad med 23-24 grader och lite fläktande vind.. Imorgon sämre men sedan går vi mot 25-26 grader ☀️😄

Liten vilopaus för Doggisarna när jag tog en selfie.. Karisma sitter ner så därför ser hon extra bred ut om baken 😄

Vi mötte en lite halvstor hund när vi var nästan hemma igen.. förr var jag ju livrädd för att möta andra hundar och Tintin gick alltid upp i spinn (Karisma ibland också för den delen).. Det har jag kommit över helt och hållet (om det inte är någon ”konstig typ” som inte verkar ha koll på sin hund).. Den här hunden var så ”på” så att Karisma hamnade under den på något konstigt sätt och Tintin sprang först undan – killen som hade hunden bara stod där.. Han kanske vet att hans hund alltid uppträder så här men då kunde han ju säga något kan man tycka… nu blev hela situationen bara jobbig. Hade jag inte tränat Tintin så mycket som jag gjort är det inte omöjligt att han gått in i ”försvara flocken” läge..Pratade med vår gamla granne på Värmdö idag.. ja, han är gammal i dubbel bemärkelse.. Fyllde 90 år i slutet på april men pigg som en mört (säger man väl..). Han har precis bokat en resa och åker till Rhodos i oktober – han brukar göra ett par resor per år och den enda hjälp han behöver är lite assistans på flygplatsen..

Kan då när jag pratar med honom eller någon annan få en lite så där romantisk bild om att bo i ett charmigt renoverat hus som jag kan greja lite med.. någonstans på ”landet” men helst på Österlen.. Men det varar inte så länge eftersom jag inte har någon längtan efter att flytta till Sverige men jag är och kommer alltid att vara svensk och tycka att Sverige är otroligt vackert 💙💛

Att Sverige är fantastiskt kan jag inte riktigt säga längre, tyvärr.. Utvecklingen inom flera områden som t ex våld i allmänhet och gängkriminalitet i synnerhet gör att man inte riktigt känner igen Sverige längre.

Med 99 procents sannolikhet blir det en sväng till La Cañada imorgon för det har inte kommit något bord.. Det har kanske blivit fel med telefonnumret så bättre att kolla upp det.. Väntar till typ ett eller så sedan åker jag upp – då ringer dom väl när jag sitter på bussen 😃

Väldigt länge sedan jag åt en Big Mac så det kanske blir morgondagens middag..

Den lite mer ”udda” profilen Tommy i Robinson fick ju lämna i gårdagens program för att han uttryckt sig olämpligt till någon kvinnlig deltagare (som stred mot Robinsons regler). Det gick inte alls ihop med det som man uppfattade som hans personlighet men han uttryckte sig lite ”mansgris aktigt” vid något tillfälle..

Anders (programledaren) fick ju sparken från TV4 efter avslutningsfesten eftersom han sagt/gjort något olämpligt mot en kvinnlig deltagare då hon försökte stoppa dem från att köra typ en fyrhjuling när de druckit..

Säger inte att det är något fel, jag lägger absolut ingen värdering i det men det är nog inte så svårt att gissa vem det är..

Ätit som en häst.. snart ut med Doggisarna och seda lite soff-häng innan bedtime.. 22 grader och klockan är snart halv nio – nu är våren verkligen här på riktigt ☀️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.