Farmor & Tigerkaka….

god middag det blev igår igen – gjorde ingen Biff Rydberg utan jag var lite bekväm och gjorde bakad potatis till istället..

Apropå att ta sig i håret.. (om det nu finns något som heter så 😊) Jag lyckades inte speciellt bra första dagen med skärpning.. nikotintuggummina alltså.. Men det är bara att bita ihop och ta nya tag – jag har ju inte så jättelång tid på mig om jag ska lyckas med målet.. Ja, jag vet att tjatar om det men jag sätter lite extra press på mig själv genom att göra det.. Med varierad framgång men jag är trots allt stolt över att jag inte snusat på nästan 3,5 månad..

Bedtime vid elva och podd i öronsnäckorna.. En intervju med Kristin Enmark.. kvinnan vars ”agerande” under Norrmalmstorgsdramat blev upphov till ”Stockholmssyndromet”.. Intervjun var på engelska så lite träning samtidigt tänkte jag men somnade efter några minuter..

Apropå Norrmalmstorgsdramat så har ju Jonas Åkerlunds serie på sex delar om Clark Olofsson haft premiär och har fått bra recensioner (Netflix).. Får se om jag ser vid tillfälle – har helt tappat bort att kolla på Netflix..Men hur skönt… somnade strax efter 23 och vaknade strax före åtta ✨ Inte vaknat någon gång under natten. Så välbehövligt..,

Doggisarna var uppenbarligen i behov av att sova ikapp dom också så dom hade inte bråttom ut.. Riktigt lång start på dagen helt enkelt.. Tog tjuren vid hornen och bestämde mig för att from nu ska jag fullkomligt strunta i att mina armar inte ser ut som om jag vore 25 år.. vad tror jag ska hända??


Lilla Farmor – någonstans någon gång 💕 Gissar att det är på landet i Roslagen.. Oavsett var det är så är det en fin bild tycker jag..

Kom att tänka på när Thomas skulle träffa Farmor och Pappas äldre bror för första gången.. Vi hade åkt med Rocktåget till Helsingborg och innan konserten på kvällen åkte vi hem till Farmor för att fika. Det är ju minst sagt ett gäng år sedan men några saker kommer jag tydligt ihåg;

  • Farmor hade bakat hur mycket som helst.. och ville att vi skulle ta minst en av alla sorter 😀 Nu var hon väldigt duktig på att baka så det var iofs inget problem men mycket kakor blev det. Tigerkaka som Farmor gjorde var alltid min favorit..
  • Thomas kom från Trollhättan och Pappas äldre bror som både är väldigt allmänbildad och intresserad ställde hur många frågor som helst om Trollhättan 😀
  • Jag hade på mig ett par svart/vita tights med ”stort” ko-mönster och Farmor sa: Vilka fina byxor du har 😀

Det sista är verkligen udda att komma ihåg men jag gör det antagligen för att jag blev förvånad över att Farmor tyckte att de var fina 💕Om inte er farmor, eller någon annan gjorde tigerkaka till er när ni växte upp kan jag berätta att det är en kombo av sockerkaka och chokladkaka.. och den ska vara randig för annars är det fusk 😃

Blev lite halvdant med solandet på terrassen igår men idag blev av.. Måste ha bok eller podd i öronsnäckorna annars blir jag lite rastlös – det är annat på stranden för då kan man titta på lite människor etc..

Apropå stranden.. det börjar komma fler och fler människor för varje dag nu (stor skillnad helg vs vardag) men själv har jag inte tagit mig dit för att sola än.. Tiden för när jag och Doggisarna kan vara där är snart förbi (iallafall på eftermiddagarna).. En del människor struntar fullkomligt i att hundar inte får vara på stränderna (bara speciella hundstränder) men jag tycker att man ska ta hänsyn och följa de regler som gäller.

Det finns inte så många hundstränder men vi har en här alldeles i närheten. Inte oväntat så är det de ”fula” delarna av någon strand som är hundstrand och så är det här också.. Vi är aldrig där för Doggisarna är inte superintresserade av att bada – eller har iallafall inte varit.. Kanske ska testa igen för det är ju ett bra sätt att kyla ner dem och kunna gå långpromenader..

Nu bygger en skandinav det som kommer att bli en av Solkustens mest exklusiva villor.. av namnet att döma gissar jag att han är dansk eller möjligen norsk.. Men oavsett så reagerade jag på villans namn – Big Daddy.. Ursäkta mig men är inte det en blandning av mansgris och tönt på hög nivå? Over & Out – nu förtränger jag det..

Över till något charmigare.. Total livsfara när det börjat dyka upp fler och fler bilder på små King Charles Cavaliers ❤️ Vill ha tre-fyra stycken direkt – eller åtminstone en men jag har tillräckligt med förstånd..

Vi fick ett erbjudande strax innan det som hände med Thomas.. en liten ”Karisma valp”. Det var samma uppfödare som vi köpte Karisma av.. kan lova att vi var lockade men som tur var så vann förnuftet..,

Det skulle väl gå att ha tre hundar men ser framför mig att gå ut med dem och att behöva gå med tre hundar varje gång skulle vara lite knöligt. Nej, om jag skulle ha tre skulle det krävas någon form av trägård tycker jag..På söndag avgörs frågan om NATO.. det kan väl inte bli något annat resultat än att Magdalena Andersson & Co byter fot och bestämmer sig för att ett NATO medlemskap nog trots allt är en rätt bra idé.. Förutsatt att Finland inte gör en total kovändning och bestämmer sig för att inte ansöka om medlemskap förstås..

Jag vet inte om jag inbillar mig men använder inte Magdalena Andersson ”jag” mycket oftare än vad politiker i stort gör? Jag xxxx, Jag är xxxx, Jag tycker cxxx osv mest hela tiden – men det är kanske bara något jag fått för mig.. Men om det är så.. så tycker jag att det är lite av ett tecken på halvdant ledarskap.. Iallafall utifrån det sätt jag uppfattat det som att hon använder ”jag”.. Får vara lite observant när hon pratar – så att jag inte är orättvis tänker jag..Fastnade inte riktigt där tillsammans med Simona Ahrnstedts bok.. vet att jag lyssnat på en någon gång som jag tyckte var rätt bra men nu fångar boken mig inte..

Har laddat ner två helt olika typer av böcker.. Girig-Sverige som försöker sig på att beskriva utvecklingen i Sverige som gått från typ 25 miljardärer till 258 (eller vad det var).. Inte bara det utan bostadspriser som rusar mest i västvärlden, hundratusentals svenskar som kastar sig in på Börsen osv. Nu är boken skriven innan invasionen av Ukraina som ju kommer att ha effekter på alla möjliga sätt men i det stora hela så är nog en bra beskrivning av vår ekonomiska samtid.

Bara ett krux.. jag är usel på ”faktaböcker” – framförallt att lyssna på dem.. Nu ska den här vara skriven med iallafall lite torr humor så det kan kanske funka för jag skulle tycka att det vore intressant.. Jag får varva med något mer lättsmält helt enkelt.

Det skulle kunna vara ”Min pojkväns dubbelliv” som inte är en klassisk och lite Mitt livs novell aktig bok om någon som har två förhållanden samtidigt utan den beskriver mer ett delvis destruktivt förhållande med toppar och dalar som håller än.. Om jag nu fattade rätt..

Marta fyllde 18 år i mars och Coral ska fylla 19 i juli så på fredag ska vi fira dem på något sätt. Måste kolla med Christina så att vi inte kommer på det för sent så att vi bara gör något halvt ogenomtänkt.

Ska inte vara något stort firande på något sätt men dom är ju så gulliga så något vill vi göra.. Visa lite uppskattning helt enkelt – dessutom kör ju Corals föräldrar eller syster mig hem varje fredag.. Hon får nog något lite extra av mig just därför.. tbc..Preppade och lagade maten i god tid – det blir ju en riktig tv-kväll ikväll.. Robinson, Schlager programmet och Eurovision.. Vill undvika Doggisar som vill ut mitt i Mello så jag går ut med den sista vändan innan det börjar.. Orkar ändå inte sitta och titta på tv fokuserat i så många timmar i sträck..

Middag för två dagar och rätt fantasilöst – fläskfilégryta.. Det är en perfekt middag just för att jag gör den för två kvällar.. Helt galet vad billigt det är – 2,50 euros för en fläskfilé som räcker till två middagar.. Men nu är det inte den huvudsakliga anledningen till att jag äter det så pass ofta utan för att jag tycker att det är gott och man kan variera en del..Gick ut med Doggisarna vid halv nio och när vi skulle gå in genom grinden kom det en pappa med sin son som skulle in samtidigt. Vi går in här sa han till sonen.. på svenska och jag sa att jag också var svensk. Plötsligt sparkar sonen till pappan på benet och visade att han inte var på gott humör.. Det var inte någon hård spark, pojken var kanske åtta år.. Jag såg hur pappan skämdes och förklarade snabbt att pojken hade autism. Jag kände så med honom – varför ska han ”skämmas”’och känna att han behöver förklara? Finns tusen ungar som beter sig precis hur som helst och föräldrarna bara låter det passera och tycker ibland tom att det är charmigt.

Nu Eurovision

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.