Grisar & Kärlek….

Ny vecka.. igen.. Hur kan tiden gå så fort och veckorna bara rusa iväg? Hur är det då inte för alla som jobbar 40 timmar i veckan eller så utanför hemmet och har familj, hem att sköta? Inte konstigt att stressen ökar i samhället..

Det ska ju som sagt vara fint väder här men prognosen för Stockholm ser inte så tråkig ut den heller. Stockholm är ju sååå vackert i maj och juni – känns inte som samma stad som i t ex november.


Nu börjar det hända lite i Robinson.. äntligen.. Kommer nog att bli en hel del drama gissar jag.. I början tyckte jag att Angela var lite av en ”riktig” Robinson men för varje avnitt har hon bara blivit mer och mer drama queen” så inte konstigt att hon röstades ut..

Det är ändå lite intressant att se hur vissa deltagares dåliga sidor blir tydligare ju längre tiden går. Shevin – en fullständig usel förlorare som skyller på typ allt, Matthias som inte pallar när det inte är han som håller i ”taktpinnen” osv osv 😃
Lite soff-häng efter badet och bedtime vid tolv.. Podd i öronsnäckorna – kommer inte in i någon bok just nu men det gör jag väl snart. Har ju sådana cykler mest hela tiden tycker jag..

Upp strax före sex och det var alldeles för tidigt.. vilket Doggisarna definitivt också tyckte men de gick som vanligt med upp.. Jag kollade på Nyhetsmorgon men ”tvingade” mig att få lite extra sömn i soffan..

När det är dags att gå ut med Doggisarna så känns det inte så himla lockande alla gånger men nu när jag kommer ut så är det verkligen sååå skönt. Fåglarna kvittrar, det blir sakta lite varmare av solen som skiner från en klarblå himmel ☀️ Idag fläktade det lite så det var extra bra för Doggisarna..


För 200 år sedan hade vi en husvagn.. Vi var bland annat ute på en husvagnssemester med mina kusiner som också hade en..

Eftersom det var just sisådär 200 år sedan så kommer jag inte ihåg så mycket men jag kommer ihåg att vi var i Rimini och jag tror att vi var där på Midsommarafton.. Det firas ju lite i både Italien och Spanien också men inte riktigt på samma dag – tror att det var under den italienska som vi var där men jag kan ha helt fel..

Bilden kan vara från just den semestern.. mina kusiner Gunilla och Christer i mitten främst i bilden.. Min lilla syster sticker upp huvudet längst bak i bilden ❤️ Vem den ”rödhåriga” tjejen är har jag ingen aning om.. och det kan vara jag som sitter bredvid (bakom 😄) henne..


Någonstans i Rimini..

Jag kommer också ihåg att jag och mina kusiner fick ett ryck och helt oförskämt stal askfat på ett par restauranger/barer som var stängda.. Vi blev givetvis ertappade av en upprörd italienare och lämnade snällt tillbaka dem.. Pappa – förlåt det här visste du säkert inte men jag skyller på mina kusiner, det var helt och hållet deras idé 😊

Apropå Rimini så återkom jag ju dit ett gäng gånger när jag blev äldre.. första charterresan eller så. Åkte med Titti men jag minns inte om vi var på Teneriffa eller i Rimini först.. Vi kom in på våra resor när vi träffades nu i november – hon berättade b la att jag en gång ätit en varmrätt men inte blivit mätt och beställde en till och åt upp hela den också 😊 Sedan var det ju en Coca-Cola flaska, ett handfat och en väldigt dålig idé men det hoppar vi över 😀

Apropå arkiv.. Jag kan ju se hur många läsare jag har varje dag och en del annan statistik.. b la vilka inlägg som är lästa.. förutom de som loggar in sidan direkt eller kommer in via FB länken..

Både igår och idag har det varit ett gäng som läst ett inlägg jag skrev för tre år sedan om Robert Gustafsson och att han varit på samma bioföreställning som Palme.. Jag var helt ute och cyklade i det inlägget för han var inte alls den ende som sett män med walkie talkies etc utanför biografen som jag skrev (och trodde då..).. Gjort en liten komplettering i inlägget 😊

Ibland går jag tillbaka till ”dagens datum” men ett annat år.. Det här om Robert Gustafsson var för tre år sedan igår.. Idag för tre år sedan skrev jag b la om Gul & Blå jeans.. Lyckan när jag fick pengar för att köpa ett par Gul & Blå jeans minns jag än..

Köpte av oklar anledning ett par Elvis.. ångrade mig och ville byta till Marilyn men det fick jag inte 🥲 Vill minnas att det var något med att de påstod att de var använda.. Riktigt så korkad var jag nog inte så att jag försökte byta använda jeans..

Det blev aldrig några Marilyn jeans tror jag men det blev bla ett par Puss & Kram byxor i någon slags ”halv manchester” (stavar man så?) i en slags ljusblå nyans.. Dom var känsliga och jag hade ”teckning” eller vad det hette på schemat.. blev typ förkrossad när jag av oklar anledning fick färg på byxorna. Jag tror att jag gick i sjuan.. Det blev hursomhelst ett antal byxor från Gul & Blå, Puss & Kram mfl under högstadieåren.., och några UCLA-tröjor – minns ni dom?

Då kom jag att tänka på.. hur lärde jag känna Titti..?hon gick väl inte i samma högstadieskola.. Eller gjorde hon det.. Minnet 😃Jag skrev också om Instagram kontot Upcloseandstylish.. Det är MAX grundarens fru som har det kontot och hon postar inlägg med sina outfits men visar aldrig ansiktet.. Devisen är: ”Post what I’m wearing – not wearing to post” Det är inga billiga outfits hon visar upp och väskan på bilden kostade tydligen 1,4 miljoner kronor….

Öppnade lite senare Expressens app och såg att Curt Bergfors gått bort.. Han satt ju i rullstol och gjorde det sedan evigheter pga en dykolycka.. Men han lyckades ändå bygga upp MAX som idag drivs av hans söner.. Det är därför det är så otroligt många som kommit in på bloggen till det inlägget för de har googlat på ”Upcloseandstylish” som är omnämnt i artikeln om att Curt Bergfors gått bort.. Man kan ju bara undra hur många som googlat på det när så många klickat på länken till min blogg..

Har träffat honom men bara väldigt kort.. Jag var bjuden på MAX 25-års jubileum i Luleå för många år sedan.. En kul middag och fest – och första gången som jag upplevde midnattssol.. Enda också faktiskt..

Kör rutinen med ”mina” ordlekar varje dag.. Det går snabbt och är lite som Suduko för lata 😃 Den översta är Wordle och där har man sex försök på sig att hitta det rätta ordet. Brukar hitta på femte, ibland fjärde men också på sjätte eller inte alls.. Igår hade jag lite tur och hittade det på det tredje försöket..

Det nedre är Spelling Bee och jag tyckte att det var supersvårt till en början.. innan jag fattade att man får använda samma bokstav flera gånger i varje ord. Det här är jag bättre på.. får aldrig spela klart för när man kommer upp till en viss nivå så måste man bli prenumerant för att få fortsätta.. så kul är det inte. Det är inte heller helt lätt att komma till den nivån men heller inte supersvårt så de kör med lite smicker för att man ska bli prenumerant 😃

Hursomhelst ett bra sätt att ”gnugga geniknölarna” som man ju ska göra varje dag.. framförallt när man blivit tant.. 😊 Men det är kanske för snabbt och simpelt för att kvala in på riktigt.. Googla på Wordle för det är ändå lite kul..

Man kan ju undra vad de här två bilderna har gemensamt.. De har båda sin dag idag.. Det är verkligen högt och lågt när det kommer till de olika temadagarna.. Finns tydligen 820 stycken så det förklarar delvis saken..

Idag är det b la Europadagen och det är också Linderögrisens Dag.. Hade ingen om att det finns något heter Linderögrisar.. Kan berätta att de ofta är fläckiga och har formen som en pepparkaksgris. Det fick räcka så med att öka kunskapen om just den grissorten 😃

Ja, jag vet att det inte är EU-dagen..

Fanns inget val Västvärlden förberedde en attack.. Suck..

Apropå grisar.. Idag firar Ryssland segern över nazismen och det har spekulerats hej vilt vilket budskap Putin skulle ha i sitt tal.. Han hade såklart hoppats på (och räknat med) att addera ytterligare en seger mot nazismen till historien..

En hel värld rapporter om vad han sa och inte sa så jag hoppar över att skriva något om det.. Konstaterar bara tacksamt att hans önskan inte gick i uppfyllelse..

Nu ska jag inte skjuta över målet.. men jag skulle vilja kunna baka lite.. Inte några jätteavancerade grejer men lite mer än typ chokladbollar.. Det är ju knappast så att jag står och gör en tårta en tisdag men att ha t ex kanelbullar i frysen skulle jag gilla..

Det kan väl ändå inte vara så svårt tänker jag.. dom behöver ju inte vara snygga.. Men lussekatter kommer jag att hålla mig till Patricias för dom är helt oslagbara – ska dock undvika att äta så många så att jag får världens magont i en vecka som jag gjorde förra året 😊

Kärleksmums måste väl också vara superlätt.. iallafall för en ”vanlig” människa så för mig kanske det är lagom lätt.. Jag vet inte varifrån det kommit att jag plötsligt börjat gilla ”bakverk”, om dom inte är för söta vill säga.. har aldrig gillat det förr. Kanelbullar däremot.. har jag som typ alla andra alltid älskat..Jag har ju tv:n på mest hela tiden och zappar ibland igenom kanalerna.. Upptäckte för någon vecka sedan programmet ”Älskar, Älskar inte” på Femman – hade väl hört talas om det tidigare men aldrig sett det. Ska inte påstå att jag ser det fullt ut nu heller men jag har Femman på när det programmet sänds.. måndagar vid åtta..

Eftersom jag aldrig sett det tidigare så vet jag inte om de följer par där det faktiskt finns ett ”slut”.. att man fortsätter vara tillsammans eller att man går skilda vägar alltså.. Men det kan man iofs lätt ”konstruera” för vad som händer efter serien är ju en helt annan ”story”. Strunt samma – jag tror att det drar ihop sig till det där ”slutet” så tv:n kommer stå på..

Det kommer den garanterat att göra kl 21.00 imorgon också – semifinal ett i Eurovision ✨

Cornelia Jakobs var tydligen trendigast på ”turkisa mattan”.. Vet inte om man kalla Albanien trendigt eller bara konstigt.. för Tant Eva är det konstigt 😊Skrev ju häromdagen att ”alla” tippar Ukraina som vinnare.. Hörde något inslag och där säger de att låten är riktigt bra så den hade haft alla chanser oavsett situation.. Låten är tydligen en mix av modernt och ukrainsk tradition.. Vi får väl höra imorgon helt enkelt (tror att de är med den första semifinalen).

Det spekulerades vidare att om Ukraina vinner så kommer man att hitta en bra lösning där det inte landar i Ukrainas knä..

Brukar undvika världens längsta To Do lista på måndagar och vill heller inte ha ”jobbiga” grejer på listan för att börja med att komma efter = dålig idé..

Hade därför det som skulle göras idag klart redan före tre.. Tvättat sista maskinen med lakan som torkade typ lika snabbt som i en torktumlare eftersom det var sol och lite vind.. Putsat fönster.. men är inte helt nöjd så får snygga till lite tror jag. Lyckades tappa flaskan med fönsterputs i golvet och korken sa inte på helt och hållet så halva flaskan rann ut över vardagsrumsgolvet.. Hade som tur var en hink med rent vatten och mopp på terrassen eftersom jag skulle moppa där så jag fick snabbt upp det.. Vet inte hur bra golvet mår fönsterputs så skönt att få bort det snabbt..

Har plockat ihop ytterligare några plagg till butiken.. sådant jag inte använt på evigheter och en in & en ut är typ helig.. iallafall nästan 😊

Fixat med lite admin och Min viktiga bok så ✅ på dagens To Do’s.. Just nu är det lite paus i projektet så inget jobb med det för närvarande.. Planerar att komma igång med skrivandet för Malmö företaget igen.. har ju haft ett långt uppehåll nu. Det tar rätt mycket tid att få fram en ”artikel” inte alls som här i bloggen där fingrarna nästan skriver av sig själv..

Anledningen till att det tar lång tid är att jag inte har någon egen erfarenhet av det jag skriver om och det innebär både att det är svårt att hitta ”ämnen” och så måste det ju finnas någon substans i det. Kan ju inte vara typ ”hittepå” för det blir inte bra..På söndag är det Triple A’s årliga Doggiewalk.. Hade varit kul att hänga med, framförallt för Doggisarna, men man ska samlas på ett ställe i närheten av fyren, äta frukost och sedan börja gå själva promenaden.. Problemet blir att om vi ska gå dit så blir det alldeles för mycket för Doggisarna att fortsätta på en promenad och sedan ska vi ju dessutom ta oss hem.. Taxi är nog inget alternativ för det är nya regler om att hundar inte får vara lösa i bilar och jag kan ju inte släpa på hundarnas väskor.. Vet inte hur taxichaufförerna ser på det för dom är ju inte ”lösa” utan i koppel men….Vi får nog hoppa det helt enkelt..

Däremot.. ska jag ta mig själv i håret och träffa en ”nästan ny” person. En gammal kompis som jag inte träffat på precis hur många år som helst som hört av sig.. Hon kommer att vara i Fuengirola och hörde av sig för att kolla om jag ville ses.. Jag ska försöka få till det med bord, La Cañada och butiksjobbet – hon ska bara vara här i några dagar så det är inte säkert att det kommer funka.. Fuengirola ligger ju inte runt hörnet direkt..

I morgon ska jag försöka vara en riktig husmor.. Fram med det lilla sy-kittet och laga några av Karismas mjukisdjur.. man kan inte byta ut dem hursomhelst för hon har sina favoriter 😃 Har en väska som jag fyndade i butiken och som är en helt perfekt ”gå på stan” väska men ena handtaget (eller vad man säger, man hänger den på axeln).. har lossnat i ena ändan. Vill absolut inte kassera väskan eftersom den är så bra (och fin) så jag ska se om jag kan sy fast det på något sätt. I annat fall skulle en lite halvstor säkerhetsnål möjligen kunna vara en lösning.. tbc för lagad ska den bli..Länge sedan jag åt pasta.. Vi brukade äta det rätt ofta och så åt vi en hel del ris så jag saknade potatis vilket nog är förklaringen till mitt ”potatis beroende”.. Blev plötsligt sugen på två pastarätter – paglia e fieno (hö och halm) och lasagne..

När jag och min kompis Lena bodde i Italien så var veckans höjdpunkt när vi gick och åt paglia e fieno – vi fullkomligt älskade det ✨ Jag har bara gjort det själv en gång.. ville bjuda Thomas på det och han tyckte verkligen om det också. Rätten låter inte mycket för världen men det är en hel drös med ingredienser och tillsammans blir det supergott ✨ Grön och vit tagliatelle, skinka, ärtor, champinjoner (tror jag), vitt vin, parmesan och ett gäng andra grejer.. Kanske skulle slå till och laga det någon kväll..

Lasagne brukade vi göra och den sista tiden gjorde vi den alltid tillsammans ❤️ På strandrestaurangen här nere har de en supergod lasagne – upp på listan att gå dit och äta den..

Men ingen pasta idag heller utan oxfilé.. Det var sååå gott igår och köttet verkligen fint ✨

Soff-häng med Robinson & så programmet på Femman.. Är på skrivarhumör så kanske skriver jag lite till ikväll..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.