Feria & Fiestas….

Riktigt soppig natt – vaknade nog fem-sex gånger.. Podd i öronsnäckorna när jag la mig och vid några tillfällen fick jag lyssna igen för att kunna somna om så det blev alldeles för lite sömn..Riktigt soppig natt – vaknade typ fem gånger.. Uppe vid halv åtta och same procedure as every day.. Ut med Doggisarna vid halv tio – håret i tofs och osminkad så att jag solar under tiden jag är ute. Solen tar ju så mycket nu så här tidigt och jag tycker att det syns liiite redan så i slutet av nästa vecka ska det nog synas en del..

Satte på en maskin med lakan innan jag gick ut och en när jag kom.. Hänger på tork i solen ☀️ Hade i princip hela dagens To Do lista klar klockan ett så då blev det sol och podd i öronsnäckorna på terrassen..

Blir kanske en ”Power Nap” i eftermiddag eftersom nattsömnen var usel..


Ännu en middag på landet.. på bilden är min farbror med, Sven-Åke som gick bort nu så plötsligt i mars 😥

Det finns inget datum med på bilden men med tanke på hur vi ser ut så kan det nog faktiskt vara före Thomas tid.. och det säger inte lite..

Kan man annat än älska frisyrerna 😄 – framförallt min systers (om du läser det här; sorry för bilden men lite fint är det ändå 😄

På nästa veckas To Do lista finns det med att jag ska påbörja sortering av de där sista gröna flyttlådorna så då kommer det att dyka upp lite bilder därifrån..
Söndagar är den dagen med mest rutiner.. Idag har jag bäddat rent med helt nya lakan.. Köpte dom för ett tag sedan på Tramas.. dom har en hel del fina saker till sjukt bra priser.. Har köpt överkasten där, min morgonrock, gardinen till gästrummet och påslakan ✨

De jag bytt till är enfärgade i en ”sand/beige” färg och passar perfekt ihop med överkastet.. så det blev verkligen fint. För att få det helt perfekt behöver jag några 50×60 örngott som passar färgmässigt sedan är det bara förstoringen över sängen alternativt en hylla som saknas..

Jag ska beställa förstoringar till Sverige och ta med mig tillbaka när jag åker hem i sommar. Några olika storlekar kommer det att bli och så har jag sett tv-reklam om något som heter ”Command” som man kan sätta upp tavlor med så det ska jag också köpa med.. Varför jag inte förstorar här? Är det något spanjorer inte kan så är det tryck..Funderar lite på när min lust att umgås med andra ska komma tillbaka på riktigt.. Det låter kanske värre än vad jag menar.. men det jag menar är att jag fortfarande inte känner mig helt bekväm med att umgås i sammanhang där det är nya människor..

Jag skulle inte kalla det obekväm heller utan någonstans i mitten – jag flyttar mig sakta närmare mot bekväm antar jag. Jag har inga som helst problem med att vara så pass mycket ensam som jag fortfarande är – jag tycker att Jill Johnsons ord ”Självsamhet” passar väldigt bra in på hur jag känner det.

Jag gör det kanske också lite för lätt för mig, gör mig själv en otjänst som inte följer med.. inte ringer upp för den där träffen etc men jag har bestämt mig för att låta årsdagen passera och sedan ”ta mig i kragen” 😊Utan att gå in på en massa detaljer så läste jag något där jag kan känna en stor igenkänning och den personen hade väldigt svårt för just den sociala biten under en lång tid. Det kändes bra (?) att läsa det för ibland kan jag typ känna mig onormal trots att Esther säger att det är fullständigt normalt.

Missförstå mig rätt – jag är inte ”rädd” men jag känner heller inte någon entusiasm för att bege mig ut om det är nya människor med.. eller hur tusan jag ska uttrycka mig 😊Nu har årets affisch för Ferian kommit och den är mellan den 7 och 12 juni ✨ Apropå ovanstående så har jag tidigare bestämt med några att åka upp till festivalområdet uppe vid La Cañada så det ska jag hålla mig till.. Det är ju där uppe som det mesta av ”festligheterna” händer – finns en del inne i stan också men det är inte lika mycket och slutar vid tio.. Det är mer eller mindre aldrig något efter tio inne i stan – av hänsyn till dom som bor där.. Invigningskvällen brukar det vara ett stort fyrverkeri men det är möjligt att det ställs in och att pengarna används till något annat.. Att hjälpa de som kommit hit från Ukraina eller något annat.Apropå Ukraina.. Jag har inte sett till någon av de två familjer som ”dök” upp här för någon vecka sedan. De kanske fick ett väldigt tillfälligt boende här till man hittat något lite mer långsiktigt..

Jag hoppas att dom har det bra ✨ I båda familjerna var papporna med så jag vet inte om de ”rymt” eller fått lämna Ukraina av någon anledning för män har ju inte fått lämna landet. Jag läste häromdagen om hur många som kommit hit men kommer inte ihåg nu men tror att det är drygt 1 200 personer..

Har ju tjatat en hel del om mina fötter men nu var det nog ett tag sedan.. Mina fötter mår sååå mycket bättre nu när jag har tre par sneakers som jag alternerar mellan.. Skillnaden är enorm – tidigare hade jag ont i fötterna varje dag i princip nu har jag ont typ en stund max en gång i veckan.. Sååå tacksam ✨

Ska bara byta de svarta nu så är sommaren troligtvis räddad i.e inga fötter som gör ont.. Eftersom fötterna mår så mycket bättre så kommer jag att kunna ha lite ”finare” skor än sneakers lite då och då men då får jag byta på vägen 😃

Hoppas att ”modet” med sneakers håller i sig minst 25 år framåt.. Inte för att det kommer att spela någon roll för jag kommer att ha det ändå..

Tog en “Power Nap” men när man gör det så där på eftermiddagen efter en natt med super-soppig sömn så får man hålla koll på tiden för annars riskerar man att sova för länge.. Då blir ju även nästa natts sömn förstörd.. Välbehövligt var det hursomhelst..Spaniens drottning Letizia var prisutdelare på ett event i Mérida häromdagen hände det där som ingen riktigt uppskattar.. Hon och en pristagare hade likadana klänningar 😃 Men hon var lika glad för det.. Letizia bär ofta i kungliga sammanhang riktiga ”budgetkläder” – den här klänningen är från Mango och kostar cirka 500 kronor..

Mango grundades ju i Spanien precis som rätt många stora klädkedjor som Zara mfl mfl..

I helgen har det varit uttagning till Miss Sympatía i tre olika åldersgrupper.. Fröken Sympati helt enkelt – oklart vad kriterierna är men Borgmästaren har varit med på en kant..

Miss Sympatía är ”verksam” under Ferian men jag vet inte riktigt vad uppgiften är.. Lite gulligt ändå att det är i tre olika åldersgrupper..Solat på terrassen och varit ute på en eftermiddagspromernad..,Helt otippat så ville Karisma gå hem (händer typ en gång på hundra) så vi var bara ute 35-40 minuter.. Men det var nog bra för det var rätt varmt. Mycket folk på stranden och på strandrestaurangerna var det typ helt fullt ä.. Riktig lördags feeling ✨

Allt på dagens To Do lista ✅ och nästa veckas To Do lista är klar.. Veckohandlade ju igår så ✅ på matplaneringen också.. Gjorde en liten ändring i går så det blev oxfilé idag och imorgon istället.. Kan vara lite skeptisk till vissa typer av förpackat kött men Mercadonas är riktigt bra..

Gränslandet, Robinson och ett skumbad innan bedtime i helt nya lakan..

Imorgon börjar en tuff vecka.. kraftig neddragning av nikotintuggummin.. Jag har inte varit duktig på den punkten den här veckan.. Med facit i hand så hade det varit smartare att låta Doggisarna vara på Hundhotellet och bita ihop och må uselt i typ tre dagar.. eller så hade det inte det. Vet hursomhelst att det är sjukt jobbigt och jag är ”sämre” nu än vad jag var för några veckor sedan..

I veckan kommer jag att hålla mig hemma och vänta på bordet.. har en del admin-jobb att fixa så det passar bra.. Åker upp till La Cañada på torsdag om de inte ringt.. att ringa dit tror jag inte är ett bra alternativ..

Det ska vara bra väder hela veckan och typ 23 grader varje dag (nu klockan 21 är det 19 grader..) Eftersom jag ska vara hemma så ska jag passa på att sola cirka en timme per dag på terrassen + då under promenaderna med Doggisarna.. Får börja köra med shorts eller så snart – finns det något svårare än att få bruna ben?

Det är ju dessutom tre Eurovision kvällar 😃

Vi hörs imorgon!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.