Franska Rivieran & Hunden Secret….

Vi var ute i cirka 45 minuter vid sextiden – det är på gränsen nu tycker jag eftersom vi går i solen och det fortfarande är varmt. Folk solade på stranden, såg några som åkte vattenscoter och glasskiosken en bit bort hade öppet trots att det inte är helg ☀️

Såg den tredje och sista delen av dokumentären igår.. Det är möjligt att rubriceringen inte i juridisk mening är helt korrekt men att hon inte skulle vara inblandad kan väl ingen tro på.. Hon har ju dessutom kommit med ett gäng olika versioner av vad hon gjorde den aktuella kvällen.. Nej, mission not completed när det gäller mig – men som sagt inte jurist 😊

Tog ett bad igår kväll också – så skönt att gå och lägga sig efter att ha badat med en riktig kroppsscrub.. Började ju sola igår (iofs bara ansiktet) så nu gäller scrub var och varannan dag. Ska göra lite ”research” och lista alla gamla Sommarprat som jag vill lyssna på.. som t ex Doctor Mouna. Kommer gå tillbaka en tre-fyra år och börja plocka därifrån.. Perfekt sol-lyssning på terrassen till årets Sommar börjar.. Apropå det så är det väl snart tid för presentation av årets Sommarvärdar – iallafall om några veckor ☀️Äntligen börjar det bli lite splittringar i Robinson och inte så förutsägbart hur det ska röstas. Hela Robinson bygger ju på att det ska vara lite oförutsägbart – både genom twister och genom deltagarnas agerande.. Vi får väl se vad som händer i ö-rådet på söndag. Kommer ju en säsong av Robinson i höst också – med den nya programledaren Pam (?) från programmet Millitärstyrkans hemligheter (eller vad det nu heter)..Upp vid sju.. inte riktigt tillräckligt med sömn men okej. Sovit bra iallafall och det är det viktiga..

Ut med Doggisarna vid halv tio – har gått och tänkt på att stranden är så ”djup” här – alltså från strandpromenaden till vattenbrynet så idag fick jag för mig att stega upp.. Stegade upp precis efter min favoritrestaurang – både upp och ner.. Inga vanliga steg utan någon slags ”halvkliv” – hade riktmärke uppe vid strandpromenaden och och nere vi vattnet så jag räknade när jag gick upp också och fick nästan samma resultat.. 158 ”halvkliv” djup är stranden -vet inte vad det innebär i meter men det är kanske 100-125 meter.. Minst 100 meter är det iallafall – ser en löparbana framför mig och det här är längre.. Med det vill jag ha sagt att jag nog ska få plats i sommar 😃

Ser iallafall inte ut som om jag fått för många snapsar på den hör bilden 😃

Tillbaka på Franska Rivieran och Mammas födelsedag.. Det finns hur mycket kort som helst i mobilen från Pappa men de ligger lite huller om buller så jag scrollar bara väldigt väldigt snabbt neråt och stoppar där jag stannar typ.

Första bilden är hotellet de bodde på och det krävdes lite detektivarbete och smygande för att verkligen överraska när de var på rummet så att vi inte stötte på dem på stan eller i foajén.. Minns att vi ringde min kusin Maggan för lite assistans..

Bilden är från samma restaurangbesök som häromdagen – ser att det var under den tiden som jag rökte.. Röda Marlboro som sedan byttes ut mot vita.. Det var inte så svårt att sluta röka eftersom jag ersatte det med snus – lite ovana med händerna och att tända en cigarett efter maten men det gick rätt snabbt över..

Finns ett konto som en väldigt ung tjej har tillsammans med sin hund – Secret. Hon är väl en sisådär 15 år skulle jag gissa – hon och hunden är verkligen bästa vänner.. Hon har tränat (och tränar) honom hela tiden så han är helt fantastisk. Lova att ni kollar på det korta klippet..Instagram kontot har 1,2 miljoner följare så det är ingen tvekan om att det är en väldigt speciell hund 💕 Vet dock inte om jag ”vågar” följa kontot längre för hunden har fått cancer och det ska göras någon transplantation. Om den inte går bra så kommer jag att må sååå dåligt å hennes vägnar.. Men vi bestämmer att det kommer att gå bra!

Som sagt nu är det vår på riktigt 😃 Tiodagars-prognosen visar en ☀️ och minst 21 grader i 10 dagar framöver.. HURRA! Nu tror jag att tröttheten och den lite ”låga” känslan kommer att flyga all världens väg..

Terrassen jättefin men ska rätta till jorden lite i de två stora krukorna.. rinner gärna över när jag vattnar och så får jag fixa golvet igen och igen.. Ska se till att komma ihåg att köpa lite växtnäring också så att de fortsätter växa och framförallt håller sig friska..

Ska ta mig till ”Christinas Kines” den är stor och har typ allt.. Lyckades bränna fast i min emaljkastrull som är därifrån igår.. Vill absolut ha en sådan eftersom den är typiskt spansk (eller hur jag ska säga) och jag har den alltid stående på spisen.. som dekoration typ. Det är inte den snyggaste man sett men den är precis lagom stor och väldigt gullig.. Men även om jag lyckas få den hyfsat ren så kommer det att brännas fast vid minsta lilla framöver så det är bättre att jag köper en ny.. Dom kostar sex euro så jag blir knappast ruinerad 😃Längtar efter min riktiga Le Creuset gryta som kommer med ner i sommar ✨ Den kommer också att stå på spisen hela tiden – den är blå, typ en mix av locket på bilden, Kina kastrullen är vit med lite blåa blommor.. Ni hör ju hur fint det kommer att bli 😊And the show goes on.. Nu säger Jimmie Åkesson att han inte kommer att delta under Järvaveckan som han tidigare sagt om Kakan Hermansson ska vara en konferencierer.. Anledningen är att Kakan har uttalat väldigt vänsterradikala åsikter och ett polisförakt som Jimmie Åkesson inte vill förknippas med..Apropå show…. Det där med ”teknik” och typ Mello är inte alltid en bra kombo.. I Turin har de byggt någon avancerad scen som tyvärr gick sönder redan på första genrepet.. De kommer inte att kunna fixa det så nu kommer bland annat Cornelia Jakobs att behöva göra om sitt framträdande.. Oklart hur mycket..

Ibland är vita lögner okej.. Var på väg för att slänga skräpet och sedan gå till bussen när en bil stannar och någon ropar mitt namn.. Går fram och det är Corals mamma – hoppa in säger hon, jag kör dig dit du ska. Jag skulle ju till stan och hon åt absolut motsatt håll.. In i fredagstrafiken och tillbaka är mer än snällt så jag tog till den där vita lögnen och sa att jag redan ringt en taxi , vilket jag inte hade., Men hon hade inte givit sig om jag sagt att jag var på väg till bussen..

Hon jobbar ibland på ett litet Hostel i närheten av mig så det var därför hon var i krokarna., dom bor ju i Ojén som ligger någon mil bort..

Fixade några smågrejer på stan.. bla en ny emaljkastrull.. Var inne på Carrefour för att se om de fått in jordnötterna – höll på att köpa osaltade för förpackningarna är identiska.. De saltade var slut 🥲 Men såg att de hade en kilos förpackningar av en annan sort så testar den – jordnöts-beroende som jag blivit 😊

Gick förbi caféet och köpte Marbellas bästa croissanter.. Dom är sååå goda men jag köpte bara en och en Coca-Cola och så ”fikade” jag lite i butiken innan vi öppnade.

Det kom in några engelska gubbar med ett par kartonger böcker, cd-skivor och dvd-filmer och bland det låg den här boken, i jättebra skick. Kan jag ju ha nytta av tänker jag 😊

Blev något fynd också men det visar jag som vanligt i morgon ✨

Mycket att göra så det blev en riktigt bra försäljning ✨ Hemma tjugo över åtta.. Hundarna hade ju inte varit ute på länge men var inte jätteintresserade direkt heller så jag började kolla på Masked Singer..


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.