Terrassbord & Stämningar….

Nu är det vår. Punkt. Alla de vår/sommarkläder som jag vet att jag kommer att använda mycket hänger redo på klädställningen i förrådsrummet.. alla jackor är inhängda i garderoben i samma rum.. Nu är det helt enkelt vår- och sommarkläder som gäller ☀️

Middag till Robinson.. Det där nya frågeprogrammet Hjulet tycker jag inte är något att ha.. har bara sett kort och de kändisar som agerar experter ser inte direkt bekväma ut när de hurtfriskt ”tvingas” sjunga och ”dansa” med till signaturlåten.. Det är lika pinsamt att titta på som jag tror att de tycker att det är..

Ut med Doggisarna redan vid nio, ett skumbad och vettig bedtime.. Det artar sig 😊


Middag någonstans för 22,5 år sedan – ser på datumet att det är på Mamma och Pappas bröllopsdag ❤️ Med tanke på väggarna så ser det ut som om det skulle kunna vara i Gamla stan..

Räkor äter vi hursomhelst och det ser ut som om jag druckit för mycket snaps igen 😄 Fotogenisk är jag inte direkt..

Det var inte den gången som vi var och åt i Gamla stan då Thomas och jag och köpte den fina stora handgjorda tomten i en liten hantverksbutik – det var långt senare. Men tomten hänger med och var med på landet nu i julas – jag var fast besluten att hitta den när jag var i Sverige för Thomas Minnesstund i augusti så att vi skulle ha den på plats under julen..


Gamla Stan Tomten..


Det blev inte några terrassfönster putsade idag.. inga fönster alls pga vädret.. Ska försöka ta tag i det idag istället..

En hel värld följer rättegången mellan Johnny Depp och hans ex-fru Amber Heard.. Rättegången sänds live på Youtube, Aftonbladet och en mängd ställen (!) Jag har inte hängt med men fattat så mycket att Johnny Depp stämt henne på 50 miljoner för förtal och hon har svarat med att stämma honom på 100 miljoner.. Men det som avhandlas nu är hans stämning..

Han förlorade ju alla jobb efter hennes uttalanden där hon förvisso inte nämner honom vid namn men det går inte att missförstå vem hon menar.. Rättegången startade den 11 april och beräknas pågå i sex veckor. Ingen tvekan om att Johnny Depp har det största stödet.. han är en större kändis än henne (som också är skådespelare) och han har aldrig tidigare blivit anklagad för att vara aggressiv eller våldsam.. MEN – det har inte varit någon sund relation från någons sida.. våld eller inte..

Oavsett utgång.. Två förlorare och ett gäng vinnare i form av advokater..

Nej.. jag följer inte livesändningarna 😃 Anledningen till att jag fick koll på dem var ett Instagram inlägg av Camilla Läckberg som blivit helt ”hooked” och har det på hela tiden det pågår även om hon såklart även gör annat under tiden.. pågår ju i typ en arbetsdag per dag 😃

Det här är nog den lugnaste veckan på länge.. Fikade med Pappa i tisdags men i övrigt har jag bara varit hemma och det ska jag vara idag också..

Ska fixa lite hemma idag och så har jag en del admin att fixa med också. Måste ta tag i och fixa ett bord eller ännu bättre någon hylla (typ Billys) till förrådsrummet. När vi var på IKEA så hade jag inte kommit så långt så att jag visste om det skulle få plats med någon Billy hylla. Men det vet jag nu så det är nog det bästa alternativet. Då skulle jag även kunna ha lite tallrikar mm som jag inte använder så ofta där.. Ska se om man kan beställa i den där IKEA filialen de har öppnat uppe i La Cañada.. Vet inte om det kan finnas något på Leroy Merlin men de har inte möbler direkt..På tisdag är det ett program som jag garanterat kommer att se (utöver Eurovision semifinalen) och det är ”Massor av schlager” ✨ Det är inte främst titta jag kommer att göra utan lyssna – finns det någon musik som man blir så himla glad av som schlager? Nej, det gör det bara inte..

Man kan tycka att det är banalt eller vad man vill men det är garanterat grymt svårt att skriva en riktigt bra schlager.. Verkar vara grymt svårt att göra en bra bild till programmet också 😃Påminner mig om när jag började på Wallmans och vi tyckte att loggan var lite daterad 😃 Ursäkta den dåliga bilden men det går inte att hitta någon bättre när jag googlar lite snabbt.. Loggan är gjord med de där gamla clip art figurerna som man använde ”way back” om ni minns..

Vi gjorde om både loggan, hela den grafiska profilen och hemsidan.. Bästa Hasse Wallman var minst sagt upprörd.. det tog ett tag innan han och jag kom på ”speaking terms” men vi gjorde det när han förstod att vi hade samma mål. Att Wallmans skulle fortsätta ha sin själ kvar och inte bli något annat och att man måste hänga med i sin samtid köpte han efter ett tag.

Vi hade också en väldigt bra relation efter det att jag slutat.. han var så otroligt bekymrad över vart Wallmans var på väg under Heléne Gustavii mfl men det är en helt annan historia..Apropå tv-program…. Nu är årets ”bönder” presenterade. Har inte sett något av de program när de presenterades men jag såg den här bilden idag på Instagram..

Det är inte så svårt att lista ut vilka som kommer att flest brev 😄 Några av dem kommer att vara med i vanliga Bonde söker fru och några i det där sidoprogrammet som går på TV4 Play..

Det är nu i sommar som ett gäng tjejer/kvinnor/killar/män kommer att flytta in på de olika gårdarna och så sänds det någon gång i höst.. Det gick ju ända fram till jul förra året har jag för mig – minns att jag ”tvingade” stackars Pappa att kolla.. eller åtminstone ha det på 😄

Bonde söker fru är ett typiskt Corona program – vi hade aldrig kollat på det innan men på grund av Corona började vi ju kolla på typ allt.. vissa program fortsatte vi att följa och Bonde söker fru är ett av dem..


Jag hade fel om lanseringsdagen för Bianca Ingrossos nya projekt som hon kör tillsammans med bland annat Lovisa Worge.. hennes förra assistent som blev hennes bästa vän..

Nu lanserar dom hursomhelst – onekligen fina smycken ✨ ANI Jewels heter det men det är ju inte äkta guld, juveler etc utan snygga ”bijouterier”.. Får kolla på hemsidan någon dag..

Dom två killarna som kontaktade Biancas agent angående CAIA har verkligen fått jackpott – dom är med på det här också. Blir det bara hälften så mycket succé så är det mer än tillräckligt för att ”fylla plånböckerna” med några miljoner per år..

När man trott att man skulle göra succé på ”röda mattan.. Även om Kim Kardashian bara hade Marilyn Monroes klänning i de 15 minuter som hon passerade ”röda mattan” och sedan bytte till en kopia så är folk ”rasande”.. Både på henne och på muséet som lånade ut den.. Så kan det gå..

Apropå kläder.. Jag tycker att den svenska designern By Malina gör så himla fina kläder ✨

Det har verkligen poppat upp massor av nya svenska designers som också har kläder som passar lite fler plånböcker.. Inte bara svindyra kläder som det oftast var tidigare när det kom till klänningar etc.. Då räknar jag såklart inte in HM och liknande som alltid haft modern design till låga priser.. Men det är lite mer av ”copy paste”..

Hur smart bord? Sååå perfekt på terrassen 😄 Finns uppe på La Cañada, i den ”franska” butiken som bara får in mer och mer fint ser det ut som..

Har alltid tyckt om sådana här kistor.. Den här har ett rätt ruffigt trä – vi hade en som soffbord på Nybrogatan som också var mörk men träet var oljat, vaxat eller om det var lackat.. Det var jättefint men det krävs en rätt stor yta för att det ska komma till sin rätt tycker jag.. Man måste göra av benen någonstans (när man sitter i soffan) och det ska helst inte bara vara en soffa utan antingen en soffa till eller någon fåtölj..


Börsens reaktion på den amerikanska Riksbankens räntehöjning om 0,5 procent igår.. Vad är det för fjutthöjning jämfört med Ann Wibbles höjning 1992… då drog hon till med en höjning så att räntan var 500 procent (!!!!) Det måste väl ändå tillhöra kategorin mest korkade beslut i finanshistorien..

Fredag = jobb i butiken.. Tar bussen in till stan lite tidigare och hoppas att de inte ringer just då om leverans av bordet.. men det är ju inte så långt hem så det löser sig ändå om dom skulle göra det. Lämnade ju mina nycklar till butiken så att hon kan öppna om jag behöver vara hemma.


More is more – inte riktigt min typ av dessert..

Ska förbi grönsakshandlaren och då får jag sticka in huvudet och kolla den nya restaurangen som öppnat intill.. Den drivs tydligen av svenskar men blir inte helt klar över inriktningen.. Är det bara typ desserter så att det mer är som ett café.. men det stod på restaurang i inlägget på Svenskar i Marbella.. tbc helt enkelt..Efter jobbet direkt hem – lite middag och Masked Singer.. med typ ett öga och två öron eller så..

Men först kvällen… strax ut med Doggisarna och sedan middag. Tänk vad en liten pizza i Mijas kan göra – aptiten är tillbaka till 100 procent.. Oklart varför för pizzan var inte ens speciellt god 😄 Robinson såklart och så blir det tredje (och troligen den sista) delen av dokumentären om huruvida Johanna Möller blev korrekt dömd (i juridisk mening)..

Vi hörs imorgon!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.