Secret Song & Hårspännet….


Hej,

Bedtime vid tolv efter att ha sett på Secret Song först och Farmen i efterhand på TV4 Play. Hade garanterat behövt gå ut med Doggisarna mitt i Secret Song om jag inte gjort det innan det började. Mer om programmet längre ner..

Om jag blev väldigt nöjd med mina pannbiffar förra gången så kan jag inte säga detsamma nu.. Det var iofs inget fel på smaken men de höll inte ihop. Rättade till det efter bästa förmåga så dom jag frös in blev helt okej men hur de smakar återstår att se 😊

Sååå tacksam! Bengt – en av bloggens läsare har hittat var jag kan beställa Lilla My hårspännen 😃 Eller hittat är kanske inte helt rätt – han visste eftersom de beställt Mumin-grejer till deras dotter. Oavsett så är jag tacksam så nu är det ✅ på beställningen..

Passade även på att köpa en liten fickspegel som är precis perfekt att ha i handväskan.. Till exempel för att sätta på läppstiftet (när vi slipper munskydd..) och om jag får problem med någon av linserna..

Har beställt för leverans till min syster så får Pappa ta med när han tar den där korta svängen till Sverige i mars. Mitt förtroende för spanska postverket är inte så högt..

Det är väl iofs lite orättvist men det har tagit evigheter vid tidigare tillfällen..Tittade som sagt på Secret Song som hade premiär igår. Jag är ju som sagt väldigt mycket mer känslosam och blir berörd på ett annat sätt nuförtiden. Jag var givetvis inte känslokall innan men när det är något som berör så kommer min saknad ovanpå det så det blir dubbelt. Jag fick ett Messenger meddelande från min svärmor som också hade sett programmet som hade berört henne och påmint henne så att hon grät.

Jag blev också berörd och tårar rann.. Både för att jag blev berörd av något speciellt i programmet och för att saknaden blev så påtaglig.

Det var inte allt som berörde, det absolut finaste var först och främst att det berörde dem som satt i stolen. Tina Thörner sa när hon intervjuades i Nyhetsmorgon häromdagen att hon alltid bedöms på resultat och nu var det på vem hon var och det berörde henne så otroligt mycket. Vi är nog alla dåliga på att visa uppskattning och tar för givet att andra ska förstå att vi uppskattar dem.

Jag skrev mycket om det i somras. Att vi inte ska ta för givet att någon ska förstå att vi uppskattar dem och varför vi uppskattar dem.Tycker att de olika gästernas överraskning varierade mycket. Jag ska inte gå igenom i detalj för var och en berörs av olika saker och på olika sätt. Vissa blir inte berörda alls och gillar inte den här typen av program.. men då tittar de troligen inte heller 😊

När Jessica Anderssons son ville visa sin uppskattning genom att sjunga för henne var det omöjligt att inte bli berörd – det var verkligen fint på alla sätt. Casper Janebrink mamma ville överraska honom och han blev säkert både överraskad och berörd men det blev inte så känslofyllt så att det berörde.

Det var en sak som jag tyckte var lite märkligt när Caspers mamma skulle beskriva varför hon ville överraska honom. Hon var stolt över honom, det är fullt förståeligt. De har alltid stått varandra nära och varit lite förälskade i varandra, ett konstigt sätt att uttrycka det på men hon menade nog bara att de hade en väldigt speciell relation med starka band. Han var vuxen nu så hon/man måste släppa taget (eller något liknande). Det hade känts okej att uttrycka sig så om han var 22 men nu är han 52 år och det var väl väldigt länge sedan hon/man måste inse att han är vuxen. Med den beskrivningen som utgångspunkt är jag övertygad om att hon är en underbar mamma men inte fullt lika underbar svärmor. Men det har jag säkert helt fel i – det är lätt att bedöma hur andra icke medievana uttrycker sig när man själv sitter på läktaren.

Hundarna låg tätt intill mig och tittade på mig för att försäkra sig om att allt var okej med mig när det rann lite tårar. Jag kommer definitivt att titta igen på söndag för jag blir varm ända in i hjärteroten av att se andra visa sin uppskattning och hur mycket det berör och uppskattas av personen i stolen.

Ska skriva om ett tillfälle när jag blev väldigt berörd för att uppskattning visades på ett väldigt speciellt och fint sätt – men det tar vi imorgon.

Lite mer morgonpigga idag – uppe vid sju men det innebar mindre än sju timmars sömn.. Doggisarna tyckte att det var lagom att ge sig ut vid nio och det var lika mycket ”Fifty shades of grey” idag. Det ser inte direkt ut som om det ska kunna leta sig fram en enda solstråle heller..

Vi kommer nog inte att få se mycket av solen på ett par dagar om man nu ska tro på väderprognosen och det gör jag gärna.. Den visar soppigt väder t.o.m. torsdag och från fredag och de resterande dagarna i 10 dygnsprognosen riktigt bra väder ✨Det kommer ju lite av en ”mellanperiod” innan det i princip är sådär ”garanterat” soligt och varmt varje dag. Det kan komma sådana dagar nu i februari, blir lite fler i mars och så ännu fler i april. Om nu vädret är som det brukar vill säga..

Det är sådana dagar som den här typen av kläder är helt perfekta. Byxor och en skjorta typ.. Visst kan man ha shorts, klänning och/eller kjol en hel del av sådana dagar också men om jag ska tänka något ”genomsnitt”..

Jag behöver göra en ”inventering” av mina byxor och skjortor för att kolla vad jag egentligen använder. Jag har i princip noll behov av perfekt sittande ”business skjortor” men en är alltid bra att ha. I övrigt vill jag ha skjortor av mer ”boyfriend” stuk dvs att de ska sitta löst och ledigt. Men det är ju inte så enkelt att ta en herrskjorta för då ser det ofta ut som skjortan är ute och går med mig och det är ju absolut noll passform.

Det finns speciella skjortor som kallas för just ”boyfriend modell” men det funkar oftast också bra med en stor storlek.. så länge det är lite smala i siluetten.

Om det är något som står på ”önskelistan” så är det en vit linneskjorta. Har en i stark rosa sedan tidigare som jag fullkomligt älskar.

När det gäller byxor så är det något som på de två övre bilderna och den fjärde bilden som jag kommer att hålla utkik efter i butiken.. Med fjärde bilden menar jag inte just exakt så utan mer stilen – vida raka byxor som man lätt ”slänger” på sig och som är superbekväma ✨

Det ska vara minst One in – One out.. Vill inte ha kläder hängande som jag aldrig använder. Vissa plagg vet jag att använt och kanske kommer att vilja använda igen – de kan få gå i ide). Vissa plagg har jag aldrig trivts i och sannolikheten att jag plötsligt kommer börja göra det är typ noll så dem byter jag mot något som jag vill ska hänga i garderoben.

Tror nästan att Greta skulle ge ”nya” Eva godkänt 😃 Eller nya och nya – det här har ju varit min modell i några år nu..Finns ju en restaurang som har helt underbart goda kronärtskockor.. Blev inspirerad och skulle göra hemma – både jag och Thomas såg verkligen fram emot det. Helt i onödan. Det blev tillsammans med fetaost och spenatpajen mitt största ”failure” alla kategorier när det gäller matlagning.

Jag minns inte vad vi åt istället – om vi överhuvudtaget hade något hemma eller om Thomas fick åka och handla något. Kronärtskockorna blev helt oätbara.. Men jag ska inte låta mig nedslås för evigt – så svårt kan det väl inte vara. Ingen ambition att få dem lika goda som på restaurangen men om de blir hälften så goda så räcker det ✨

Det blir iallafall inte ikväll för då blir det blomkålssoppa., Får bli två dagar i rad så att jag lätt kan värma upp imorgon eftersom vi varit på vandring i många timmar.. (om nu inte vädret sätter stopp för den).

Jag har ju börjat titta på Farmen för första gången och det går ju varje vecka måndag till torsdag (en halvtimme) och en timme på söndagar.

Det sänds klockan 19.30 = Halv åtta.. Hur ”korkad” får man vara när man sitter och undrar om det kommer någon säsong av Halv åtta hos mig…..

Det är väl inte det bästa programmet i veckan 😃 men nu när jag ändå varit hemma så har det varit lite kul att se.. Om man bortser från vissa saker så är det mysigt att se den svenska sommaren, den lantliga miljön, potatis & grönsakslandet..Apropå potatislandet.. Det blir ingen svensk Midsommar eller iallafall ingen Midsommar i Sverige.. Varje år tar de två Svenska butikerna in svensk färskpotatis och det bara kan jag inte vara utan. Har redan säkrat upp hur jag ska mig dit för ingen av de två butikerna ligger direkt runt hörnet..

Däremot ligger de två butikerna avståndsmässigt mellan varandra nästan runt hörnet.. Inte så konstigt eftersom de såklart väljer att ligga där det finns absolut mest svenskar. Men Estepona och San Pedro växer när det gäller svenskar så det skulle nog funka bättre för den ena butiken om den låg där.. eller inte..

Hursomhelst så blir det något kilo svensk färskpotatis med hem.. kommer verkligen att njuta av den ”varje” dag vid middagen på terrassen. Det är något som också är mycket bättre här – terrassen, den ligger i direkt anslutning till vardagsrummet och köket. Den förra lägenheten hade terrassen uppe och en balkong nere så det blev krångligt att bära upp mat etc till terrassen. Balkongen var inte så pass stor så att det blev bra med matbord..När vi varit ute på eftermiddagens promenad tog jag ett varmt skumbad och gjorde lite Hemma SPA. Var lite kall när jag kom hem så badet var såå skönt och sedan hoppade jag i en varm mysdress..

Det var som sagt inte skönt ute så det blev ingen långpromenad – hoppas det är lite bättre väder i morgon under vandringen.

Fixade naglarna och måste komma ihåg att köpa No Bite så fort jag ser det. Det är inte det att jag är nagelbitare i grunden men de ”skivar” sig och då ska jag rätta till och resultatet blir inget annat än uselt. No Bite hjälper också till så att naglarna inte ”skivar” sig lika mycket och jag kan absolut inte rätta till 😊Nu är inte det här en Smoothie Bowl utan en frozen yoghurt men strunt samma.. När jag går till Mercadona nästa gång ska jag göra en ny ”scanning” av yoghurt hyllorna.. Det är både krångligt och dyrt att köpa Valios vaniljyoughurt men de jag brukar hitta på Mercadona eller så är så himla söta.. Men kanske kommit något nytt.. eller så har jag kanske inte tittat tillräckligt noga.. tbc..Guldbaggen klockan 20.00 på Ettan – kommer nog stå på i bakgrunden medans jag preppar lite inför vandringen imorgon, fixar med tvätt mm.

Jag har noll koll på vilka som är nominerade och kommer säkert inte ha koll på vilka de är när jag får veta vilka som är nominerade. Har ju inte alls hängt med i svensk film på många år och det kommer nya unga skådisar hela tiden – vilket såklart är jättepositivt ✨Vandring i morgon som sagt.. prognosen ser inte jättekul ut men så länge det inte regnar är det okej. Vi ska tydligen vandra i Sierra Blanca som ligger ”ovanför” Nagüeles där vi bodde innan jag flyttade hit.

Ska ju till banken innan för att boka möte mm – håll tummarna att jag blir insläppt 😃 Pappa har hjälpt mig och gått förbi och kollat att de ska ha öppet för icke bokade besök fram till 10.30.. Det har de på tisdagar och torsdagar så det är inte bara att slinka in på banken här inte 😃

Haft en hyfsat lång To Do lista – lite småfix kvar men ✅ på det mesta..Bokklubben blir antingen via Zoom eller flyttat till 3 februari.. Har 45 minuter kvar (!!) Galet nöjd 😃

Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.