Mello & Katastroftankar….

Hej,

Tittade på serien och satt sedan och slötittade vidare på tv en stund. Bedtime lite för sent och lyssnade på boken så att jag nu har 2,5 timme kvar. Har satt upp soff-lyssning på To Do listan idag..

Kommer att komma till bokklubben för andra gången och för andra gången ”dissa” boken men den här gången har jag ju iallafall lyssnat på hela. Miniserien däremot är bra – ett avsnitt kvar ✨

Vi planerade in när vi ska åka till IKEA och till Estepona för att hämta upp mitt sjukförsäkringskort. Ska bli kul att åka till IKEA har inte varit där på flera år.. Hoppas att jag hittar det jag vill ha/behöver..

Uppe strax. före åtta och samma morgonrutin som varje morgon.. Lite för få timmars sömn så jag slumrade till en liten stund i soffan under Nyhetsmorgon..Jag har under ett gäng år varit ett riktig Mello fan men det avtog rätt så mycket förra året, ingen aning om varför. Har samma känsla i år – inte speciellt engagerad. Rättare sagt – inte engagerad alls. Har extremt dålig koll på vilka artister som ska vara med. Att Anders Bagge ska vara med har nästan varit svårt att missa men i övrigt kan jag inte ens nämna fem artister som ska vara med. Googlade på när det börjar så att jag åtminstone har koll på det.. Om två veckor, 5 februari så nu vet vi det ✨

Hörde något om att de gör om det där med Andra chansen men hur det ska funka nu vet jag inte. Apropå göra om så har de verkligen fått göra om all planering – alla tävlingar i Stockholm, anpassat antal i publiken.. Hur mycket tid går det inte åt att ”ställa om” så här. Återbetalning biljetter.. avbokning av arenor, hotell etc etc.

Apropå musik.. Precis nedanför mig ligger ju den lilla strandbaren i trä med ett trädäck. Det sitter ofta människor där för att det lilla huset gör att det bli lä.. Igår var det verkligen två ytterligheter på varsin sida om ”huset”..

På den ena sidan satt en äldre man i sin ihopfällbara strandstol och läste dagstidningar.. Han hade säkert 10 stycken med sig. Han såg ut att ha en lugn och skön lördag i solen – njöt av självsamheten såg det ut som.

På den andra sidan satt en kille i samma typ av stol – han hade med sig en liten bluetooth högtalare, en plastkasse och en 1,5 liters ”läskflaska”.. Ur högtalaren kom sorgsen smäktande spansk musik, han halsade stora klunkar ur ”läskflaskan” som, om det inte var typ Pommac 😊, nog innehöll allt annat än läsk. Han såg helt hjärtekrossad ut 💔 Som om han blivit övergiven av sin tjej.

Det blir så att man stannar till i tanken och för en kort stund funderar på ”vem” killen är och vad som hänt. Det är något med just hundpromenader som gör att man ser saker som man annars inte ser. Jag är inte på väg från A till B och inte heller går vi snabbt.. så jag mer än hinner se både människor och annat som jag annars inte hade lagt märke till..På tisdag är det ”äntligen” dags för vandringarna att starta upp igen. Vi ska träffas 11.00 och innan ska jag göra ett nytt försök på banken.. Ska väl åtminstone lyckas med att få boka ett möte men måste vara där före 10.30.. Sedan släpps bara de som har bokade möten in. Är det något de krånglar till det med här i Spanien så är det bankärenden..

Efter mötet ska jag förhoppningsvis fatta hur jag loggar in på appen och då behöver jag ju inte göra bankärenden.. om det inte är något speciellt förstås.

Vi är ute i cirka fyra timmar på vandringarna så vi har alltid en ”fikapaus” med mackor eller så. Jag tycker ju att det är kul att fixa lite med mat och extra roligt när jag inte bara gör till mig själv så jag brukar göra till både mig och Pappa. De tidigare gångerna har det varit mackor men det blir det inte nu..

Har planerat att fixa en kycklingsallad med bacon, olika grönsaker och lite parmesan.. Liite som en Ceasarsallad men jag byter dressingen..Apropå känslor.. Jag har utvecklat eller drabbats av en form av katastroftankar /känslor. Jag vet inte hur jag på ett enkelt sätt ska förklara det men det började efter Thomas.. 

Jag går inte omkring och tror att det ska ske katastrofer men om det är något litet som händer så har jag nu väldigt lätt för att i förskott ta ut att det kommer bli värre än det blir. Jag är beredd på det värsta eller inte beredd utan snarare oron och rädslan för det värsta är mycket mer närvarande.


Tusen tankar hinner gå igenom huvudet..

Ett konkret exempel är ett WhatsApp meddelande från Sabine i julas (hundhotellet). Jag minns inte ordagrant vad hon skrev men jag läste (och läste in) att jag skulle komma tillbaka stark. Omedelbart drog jag slutsatsen att det hänt Tintin eller Karisma något och jag känner hur jag nästan får panik. Som tur var så var Pappa intill och frågade: men vad exakt är det hon skriver. Jag läste igen och hon skrev något i stil med att jag skulle komma tillbaka med ”a smile” osv. 

Något sådant hade aldrig hänt innan det som hände med Thomas.. Det här var ett av en hel del exempel. Jag antar att det kommer att mattas av och med tanke på helåret 2021 som var det värsta året i mitt liv är det nog inte det minsta konstigt att de här tankarna och känslorna kommer. Thomas hade en helt annan form av katastroftänk och det var ständigt närvarande. Han gick inte heller och oroade sig för att det skulle ske katastrofer men han tittade alltid var nödutgångar fanns om vi var på bio eller någonstans där det skulle kunna uppstå kaos när alla ska ut samtidigt. Han kollade alltid att alla ljus var släckta, att ugnen och spisen var avstängd innan vi gick och la oss. Det finns ett antal exempel på hur hans katastroftänk tog sig uttryck och de skiljer sig helt ifrån mitt. Hans tänk var mer proaktivt medans mitt är mer reaktivt – det är nog en bra beskrivning. Apropå Karisma.. Om Tintin är världens gladaste hund så är Karisma världens snällaste ❤️ Hon älskar barn och igår träffade vi två små tjejer och deras mamma.. Tjejerna var väl tre-fyra år och precis hur söta som helst. Dom blev helt till sig när de såg Karisma – oftast reagerar barn i den åldern med någon slags skräckblandad förtjusning.. Dom vill sååå gärna klappa henne men vågar inte.. Men de här två små ryska tjejerna var det ruter i 😄 Fram till Karisma och började klappa henne i ansiktet och på huvudet, minst sagt lite ”all over the place”. Fyra små händer i ansiktet och nästan i ögonen men där satt hon så fint och var sååå lycklig ❤️ Sedan fick Tintin lite uppmärksamhet han också men som vanligt.. det var inte så noga för honom 😄Under dagens första promenad var det verkligen ”Fifty shades of grey” – hyfsat skönt ändå och ett litet hopp om att solen ska kunna bryta igenom lite under dagen. Gör den det så blir det en lite längre promenad i eftermiddag.

Mötte två lösa chihuahua men dom var helt okej.. Ettriga som de alltid är men inte aggressiva. Vi brukar också stöta på ett par med två stycken taxliknande hundar.. av oklar anledning gillar inte Tintin dem så det paret tycker nog att Doggisarna är ungefär lika härliga som jag tycker att chihuahua hundar är..

Med tanke på det grå vädret så var det förvånansvärt mycket människor ute på promenad, powerwalk eller joggingtur.. Området här är ju väldigt bra för det eftersom det inte är så mycket folk som i stan. Finns såklart liknade sträckor på andra sidan stan där det också är mycket folk som är ute och på powerwalk mm.Jag såg aldrig serien om Knutby även fast den fått så bra recensioner. Det var väl i huvudsak skådespelarprestationerna som fick så bra kritik och jag tycker nog att även om historien är både hemsk och ofattbar så har man hört och läst om det om och om igen.

Idag släpptes Helge Fossmo, som btw heter något annat nu. Hans livstidsstraff omvandlades till 26 års fängelse och nu har han suttit 2/3 delar av det så i morse fick han klippa loss sin fotboja. Han har tydligen varit på något ställe för utslussning till ett normalt liv de två senaste åren. Har bor i en mellansvensk stad, har bostad och jobb.

Hörde Leif GW Persson på Nyhetsmorgon i morse och han beskrivs tydligen som en ”fullfjädrad” psykopat av de som bedömt och varit i hans närhet under fängelsetiden. Det är iofs knappast något man blir förvånad över.

Jag tänker inte lägga tid och energi på att fundera kring det här men det finns ett stråk av att det skaver. I hans ”fotspår” finns ju en högst mystisk död när det gäller första hustrun, anstiftan till mord och en hel del annan ren galenskap. Han har ju inte bara sett till att människor förlorat livet utan dessutom förstört livet för många andra. Barnflickan är den första man kommer att tänka på men det är ju anhöriga som skadats ännu mer och människor som levt i Knutby. Nej, nog skaver det lite att han nu är en fri man speciellt om man jämför med många andras situation. Over & Out!Idag ska jag laga pannbiffar så att det räcker för ett par middagar. Blev så himla nöjd förra gången när jag följde Pappas tips och tog i ordentligt med sambal oelek. Kommer inte att ha lingon till för känns inte som någon bra kombo med lingon och sambal men däremot ska jag göra gurka 🥒 Tar alltid klart mycket mer ättika än vad receptet säger – blir så mycket godare då. Av förklarliga skäl blir det inte något spritsat potatismos 😃

Gjorde ju den där blomkålssoppan som blev så himla god för någon månad sedan – den ska jag göra igen nu i veckan. Det blir lite för lätt repetitioner så jag hoppas att jag ska få inspiration av Sveriges Mästerkock och om Halv åtta hos mig kommer att köra någon säsong nu snart.. Även om jag inte tar recept rakt av för det är nog oftast för ”komplicerat” för att vara det jag lagar en tisdagskväll så kan jag förhoppningsvis få några idéer. tbc helt enkelt..


Apropå det med katastroftankar.. Thomas var otroligt rädd för att vi skulle bli smittade. Han skulle aldrig fått för sig att gå ut utan munskydd och så fort vi kom hem tvättade han händerna länge och noga.. borstade ofta med den lilla nagelborsten och så massor av handsprit.. Den där ritualen med handspriten stannade inte vid händerna utan inkluderade även ansiktet.. Sedan glömde han konstant att smörja in ansiktet på kvällen så han blev torrare och ”rynkigare” under Corona.

Han kollade alltid med mig att jag kommit ihåg att tvätta händerna och så handspriten. Han sa hur många gånger som helst att jag borde göra som honom.. dvs inkludera ansiktet men där gick min gräns. Jag har inte alls haft den oro han hade någon gång under pandemin.

Ett exempel på det här med att mina ”katastroftankar” är reaktiva är att jag inte oroar mig för testresultaten. Nu är det iofs bara söndag och jag får dem på onsdag (om allt funkat) så jag kanske börjar oroa mig när det närmar sig.Det är ungefär på den här nivån min erfarenhet ligger när det gäller fiske.. Var med kusinerna någon gång då och då under somrarna i Roslagen.. Sedan fiskade vi några gånger på det första sommarstället jag och Thomas hyrde. Tror att det under en av de gångerna jag fick min första och sista fisk.. och nästan ”panik” 😊

Hursomhelst så trodde jag att man fiskar på morgonen eller möjligen kvällen om man vill vara ”seriös” och att det ska vara rätt lugnt väder. Jag måste ha helt fel.. Nu på eftermiddagen så står det ett gäng långa fiskespön i sanden och ett antal fiskare är runt dem.. Det blåser och är allt annat än lugnt och mysigt väder.. Frågan är:

  • Är det något speciellt som det är bra att fiska i sådant här väder?
  • Har de bestämt att de ska fiska idag och gör det oavsett väder?

Strunt samma – fattar bara inte riktigt varför de typ alltid väljer att fiska på ”dåliga” söndagar..To Do listan för veckan är ✅ En bra balans mellan jobb och annat.. Vandring, lunch på stan med tjejen som kom in i butiken och bokklubben är det som är spikat.. Imorgon är det fokus på jobb och på torsdag fram till bokklubben och lite annan tid också.

Nu ut med Doggisarna och sedan Secret Sång – med en låt men tusen känslor ✨

Ha en bra vecka!

Kram

2 reaktioner på ”Mello & Katastroftankar….”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.