Regissören & Ordet….

Hej,

Lite sovmorgon – upp strax före nio. Nyhetsmorgon och det goda glaset apelsinjuice. Jag har inte börjat använda juicepressen jag släpade med i resväskan än utan kör fortfarande med den i plast som vi köpte för 70-80 kronor på SuperSol. Den är faktiskt riktigt bra ✨

Lite podd i öronsnäckorna igår men somnade rätt snabbt.. Nu måste jag lyssna klart på boken – träff på torsdag..Skrev ju igår att jag fått veta något roligt via FB och det hänger ihop med det här så jag börjar från början..

Imorgon klockan 21.00 börjar ett nytt program på TV4 – Secret Song. Det är tydligen ett franskt tv-format vilket jag inte tror är så vanligt att vi kör med här i Sverige.Jag har sett några trailers och det första jag tänkte på var äntligen en ny programledare för ett stort underhållningsprogram. Maria Forsblom är ju inte ny i tv-rutan men hon har så vitt jag vet inte gjort något utöver Nyhetsmorgon.

I övrigt förstod jag att det skulle vara ungefär det programtiteln sa – men absolut inte hur det skulle paketeras.

Nu har jag förstått lite mer och (förutom att det inte är David Hellenius som är programledare 😃) är det befriande på typ alla sätt. Det är inte ett program där någon ska bli bedömd av en jury eller där tittarna ska ringa och rösta. Det är inte heller ett program där någon åker ut eller för den delen vinner. Det är ett feelgood program där näsdukarna behövs.. I varje program kommer fyra kända personer veta att någon ska sjunga något för dem – de vet inte vem och de vet inte varför. Det blir en sång men tusen känslor ✨Ungefär såhär beskrevs det i FB inlägget som jag tyckte var så kul och som jag blev glad för. Inlägget kommer från Hans Marklund som nu kan berätta att det är han som iscensatt och regisserat programmet. Hans är en riktig ”veteran” och har regisserat hur mycket som helst, t ex under många år Allsång på Skansen och mycket annat.

Anledningen till att jag tycker att det är både kul och att jag blir glad är för att jag jobbat tillsammans med Hans och ser honom dessutom som en vän.. Vi hade bl.a. en spännande plan tillsammans med en annan kollega som vi tyvärr inte kunde genomföra. Det hade blivit såå bra om det hade gått för vi tre kom ifrån tre helt olika håll kompetensmässigt så det hade blivit en riktigt bra team ✨

Just för att jag både jobbat med Hans och ser honom som en vän så vet jag att det blir ett underhållande, varmt och känslofyllt program när det är han som som står bakom och regisserar. Långt ifrån ”elaka” juryröster och utröstningar oavsett om det är av tittare eller deltagare. Jag kommer att sitta fastspikad framför tv:n på söndag och ha gått ut med Doggisarna innan programmet börjar så att inte Tintin ”förstör” 😃

Det är tur att jag köpte tre stora rullar hushållspapper igår när jag veckohandlade för jag blir ju väsentligt mycket lättare berörd nu jämfört med någonsin tidigare.

Ska kanske för säkerhetsskull tillägga att det där med David Hellenius helt och hållet är mina ord – men det förstår nog alla 😃Ordet – skrev ju igår att jag sett ett nytt ord. Det var i ett inlägg av Carola – brukar i princip aldrig läsa dem för de kan ofta vara lite långa. Framförallt nu under Stjärnorna på slottet – många inlägg och rätt långa texter om hur ”fantastiska” alla är (överdriver liiite). Men av någon anledning så läste jag inlägget igår och där dök ordet upp – SJÄLVSAMHET.

SJÄLVSAMHET = när man inte känner sig ensam fast man är själv.

Enligt texten brukade Jill Johnson använda det ordet, om det är hon som ”uppfunnit” det, gjort sin tolkning av innebörden eller läst det någonstans vet jag inte men det är ju inte intressant.

Jag kan börja känna Självsamhet nu – det har tagit tid. I början kände jag bara ensamhet – total ensamhet och en slags tomhet. Hundarna bidrog och bidrar givetvis otroligt mycket men det är en ensamhet när man inte pratar, gör något med en annan människa som hundarna inte kan ersätta.

I början var det stunder, sedan dagar och nu blir det sakta oftare. Jag saknar Thomas så det gör ont men inte för att han ska fylla ett tomrum eller en känsla av ensamhet utan för att jag saknar honom. Jag skulle kunna ha människor omkring mig dygnet runt men det skulle inte förändra den saknaden eller ensamheten just den saknaden är förknippad med.

Det finns ingen som jag bara behövde säga en halv mening till och resten blev givet, ingen som visste precis hur jag skulle tycka eller reagera i vissa frågor och/eller situationer.

Eftersom jag inte kan ändra på situationen så blir det också lättare att leva med att ha mycket tid ensam. Det blir en Självsamhet för jag skulle inte gå iväg och göra något jag inte tycker verkar kul eller umgås med andra ”bara för att”. Man kan ju känna sig mer ensam i ett rum fyllt med människor än när man sitter ensam hemma i soffan.

Men – jag behöver bli lite bättre på att ”ta för mig” socialt. Ge mig ut lite mer. Men jag tror att jag behövt den här tiden och fortfarande gör till viss del. I början kände jag i princip ”skräck” för att träffa andra, sedan blev det liite okej men det var svårt innan jag kom iväg och satt på den där restaurangstolen. Trots att det var både okej och trevligt när jag satt där så infann sig samma känsla nästa gång. Kunde nästan känna mig som Lille Skutt.

Nu.. Har ju skrivit tidigare om att jag börjat se fram emot att öka det sociala livet. Men jag är inte någon partyprinsessa eller mingeldrottning utan behöver ta allt i min takt och på mitt sätt. Tänk bara på att jag för ett år sedan nästan sett det som ”otänkbart” att gå själv på restaurang. Hade trott att alla tänkt att det var något fel på mig eftersom jag satt där helt ensam. Men så vare sig tänker eller känner jag nu. Det kan faktiskt vara rätt intressant att titta på de andra runt omkring, fundera lite på vilka dom är och kanske t.o.m. komma ihåg att fotografera maten 😊Men det är givetvis trevligare att ha sällskap vid bordet – iallafall känner jag så de allra flesta dagarna. Jag har inte blivit någon asocial ensamvarg..

Men det är som om jag har en nyckel till en ny framtid – som jag inte vet vad den innehåller. Kan ju påverka mycket själv men det känns ändå lite läskigt. Öppnar dörren lite mer dag för dag..

Men det finns något som jag är så tacksam över och det är den grundläggande tryggheten i att precis som Bamse säger; Allt kommer att bli bra. I sinom tid.


Går över till lite lättsammare ämnen känner jag..

Efterlysning – jag behöver ju alltsomoftast lite hjälp med att hålla luggen på plats och tycker att det är roligare med något ”kul” än bara sådana där vanliga tråkiga ”vad de nu kallas”.. Jag ska googla och se om jag kan hitta det här spännet med Lilla My – älskar’t. Det är alltså inte ett sådant stort spänne som man fäster en tofs med utan ett litet för en lugg.. Så min efterlysning är alltså att om någon nu av en händelse skulle springa rakt in i ett hårspänne med Lilla My eller något annat roligt.. Please let me know ✨


Bilden är från igår ✨

Vädret är inte så tråkigt idag som det såg ut att det skulle bli.. När jag och Doggisarna var ute i morse så var det väl lite sisådär och det blåste rätt rejält. Nu när jag tittar ut genom fönstret ser jag en blå himmel med lite stackmoln (eller vad det heter) men jag förstår att det fortfarande blåser för jag hör hur vågorna rullar in rätt kraftfullt..

Det blir ingen jättelång promenad i eftermiddag för jag har lite att förbereda med middagen och de får ju en massa stimulans när Pappa kommer och är här ikväll ✨På måndag är det dags för årets första partiledardebatt.. Det kommer nog att bli ett väldigt jämnt valresultat för jag tror inte att Socialdemokraternas opinionssiffror kommer att stå sig. Jag tror att det finns en koppling till Magdalena Andersson och att hon blev Sveriges första kvinnliga statsminister. Det är åtta månader kvar till valet och mycket kan hända under den tiden och jag kan ha fel.. Har ju hänt förr 😊

Nyamko Sabuni har ju inte lyckats en enda gång i partiledardebatterna och det ska nog till ett under för att de ska klara spärren.. Kommer antagligen ligga så pass lågt så att stödrösterna inte kommer vara så många.. Att ta in ett par ”kändisar” som medlemmar och som kandiderar till Riksdagen fick uppmärksamhet i typ en kvart.. Inte riktigt rätt sätt att försöka komma fram i bruset..

Annie Lööf och C har ju tappat rejält men där finns det en större sannolikhet att de betar sig tillbaka upp mot de gamla nivåerna.Hon har ju krävt väldigt mycket i förhållande till partiets storlek men det borde ju Centerpartiets väljare tycka är bra – har inte funderat så mycket på varför de tappat. Borde kanske försöka förstå för tappet är ju stort..Det här är kategorin högst udda vårblommor plockade ute i gräset intill sanden – udda beroende på att de blommar omlott. Först när jag tog in dem ”dog” de direkt men efter en stund började de ta sig och så ”dör” de och ”återkommer” om och om igen men alltid växelvis. Står ut med att ha en lite vissen mini-vas hela tiden för den andra lyser ju upp hela tiden..För ovanlighetens skull blev det middag vid matbordet ikväll 😃

Visuellt blev resultatet inte helt lyckat.. Den där spritspåsen jag hade köpt tidigare sprack innan jag ens fått ut första ”toppen”.. Fick bli sked-gjorda små toppar istället – inte så snyggt men smakade ju likadant. Köttet blev liite för ”well done” men ingen katastrof. Pappa tyckte hur som helst att det var gott och våra tallrikar var tomma så inte misslyckat smakmässigt med andra ord.

Hursomhelst så hade vi en trevlig kväll och när Pappa gick så hängde jag & Doggisarna med så var kvällsrundan klar. Kom in precis när den där serien En brittisk skandal började ✨

Kram

3 reaktioner på ”Regissören & Ordet….”

    1. Nej, den på bilden var inte för stor. Vad jag menade var att det finns klämmor och annat som är till för hästsvansar (har ingen aning om det finns med Lilla My). Den du skickade är precis vad jag letade efter

  1. Bengt – du är bäst!!!! Ska omgående beställa med leverans till min syster. Pappa åker hem en vända i mars så då får han ta med dem tillbaka – litar inte på spanska posten Ska beställa två så jag har i reserv. Tusen tusen tack!
    Skriver ett mejl i veckan!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.