Sillvalen & Kramens Dag….

Hej,

Tittade på Sveriges Mästerkock igår och precis som jag trodde blir det både roligare och ger mer inspiration nu och det kommer att bli ännu bättre med det nästa vecka. Stor variation på deltagarna precis som det brukar vara men än har jag ingen favorit eller så.

Bedtime strax efter elva – nu är det riktig ordning på mig 😊

Skulle ju testa att lyssna på boken på 1,5 hastighet men det går inte – blir bara stressad och det känns som någon gammal journalfilm eller liknande. Men eftersom det gick väldigt bra med 1,25 och jag vill bli klar med boken så körde jag på 1,35 och det får helt enkelt funka.Det har flutit upp en 12 meter lång död val på stranden i Estepona.. Högst ovanligt – det är tydligen en sillval och den kan väga upp till 70 ton. Visste inte ens att det fanns någon val som heter sillval..Kramens Dag – det ska jag skriva lite om ikväll ❤️ Bland annat om något väldigt fint som jag såg idag..Var som planerat på Mercadona och handlade. Köpte ett gäng apelsiner så att jag kan ha och pressa – är som min frukost nu. Har ju även mitt favorit knäckebröd och cognacsmedvurst så ibland får det bli en macka oxå. Jag har insett att jag är inte och kommer inte att bli någon frukost människa. Bortsett ifrån om jag bor på hotell..

Handlade för hela veckan inklusive ett nät med apelsiner så jag fick inte plats med allt Dramaten. Trots att jag försökte packa det lätta i plastpåsen var det tungt att få hem allt. Veckohandling blir ju till mer än en vecka eftersom jag oftast lagar flera portioner när jag lagar mat.. var ju två nästan veckor sedan jag veckohandlade senast. Kompletterat lite på Carrefour Market bara..


Inte på Mercadona 😃

Apropå det där med att Mercadona inte har någon manuell chark – de har däremot en manuell ”chark” för bara olika typer av skinka. Det är riktigt hantverk.. Ana’s man jobbar med det och det har någon speciell yrkestitel som jag glömt.. Fantastiska skinkor är det hur som helst.. 

Jag fick tag på kött så då behöver jag inte ge mig ut imorgon och trava till charkuteriet i de spanska kvarteren.. men köttet hade nog varit bättre där..

Jag måste ju till banken och det till det kontor där jag öppnade kontot. Det ligger ju där vi bodde tidigare vilket också innebär att det ligger rätt nära vår gamla SuperSol. Jag saknar ju charktanten varje gång jag är och handlar så när jag har bankmötet ska jag absolut gå dit och kolla om hon jobbar, Kan iofs annars göra det när vi vandrar för då möts vi alltid upp på den parkeringen. Nu äter jag inte så himla mycket kött men som t ex till i morgon när Pappa kommer hit och vi ska äta plankstek tian planka hade jag verkligen velat köpa köttet av henne ✨Apropå plankor – såg att Leonesa öppnat en ny butik. Det är ju en allt i allo butik där man hittar allt ifrån målarfärg, beslag till köksutrustning. Den här nya butiken ligger på Ricardo Soriano – en stor lokal och det såg ut som om de bara fokuserade på ”köket” i den butiken. Sååå mycket snyggt de hade i skyltfönstret- jag var på väg för att möta upp Pappa så jag hann inte gå in och kolla. jag

Man kan alltid lita på Kinesen ✨ Fick tag på plastfickor och det jag behövde så jag behöver inte ”smita” till Ofiplus när jag jobbar. Kan inte gå dit innan vi öppnar för då har han siesta stängt.

Nu när solen skiner ”vägrar” jag att sätta på en enda gnutta smink när jag går ut med hundarna. Perfekt att börja få lite sol i ansiktet samtidigt som jag är ute med dem. Just nu är jag ju lite vinterblek men lite färg får jag nog hyfsat snabbt – just nu är den enda färgen mitt röda läppstift 😊

Det röda läppstiftet gör verkligen skillnad – inte när jag är i stan eller jobbar förstås för då måste jag ju ha munskydd. Apropå det så har jag inte sett något om de kommer förlänga kravet på vaccinationspass (nu till 31 januari) men vet att ett par regioner redan upphävt sina beslut.

Innan jag gjorde mig iordning för att gå in till stan och butiken åt jag en stor Smoothie Bowl med hallon – så gott! Tänkte göra det riktigt enkelt för mig när jag kommer hem och äta korv med bröd.. Vill se Carina Bergfeldts talkshow även om gästerna känns lite sådär lagom intressanta, men det är ofta då det blir bra.

När jag höll på och fixa med mitt nytvättade hår idag såg jag att det verkligen ser ut som om det växt. Fortsätter det så här så kommer jag behöva gå och klippa mig i februari- helt otroligt ✨

Det är nog svårt att på riktigt förstå den känslan – att håret växer, att behöva gå och klippa sig igen när jag ju gjorde det i slutet på oktober.Apropå det där med färg till sovrummet- fick jättebra tips på Messenger av en kompis som läst om det på bloggen. Ska självklart provmåla med den ✨

Tänkte på det här med ”oron”., Jag målade ju i princip allt inne i blomboden som vi gjorde på Granliden och det blev faktiskt bra men det var ju lite lättare eftersom det bara var att måla på obehandlat trä..


Färgen efter penseldragen var säkert lika ”randiga”

Har ett annat målar-minne som går under kategorin fiasko.. Jag var 16-17 år och hade precis fått min första lilla lägenhet med kokvrå på Katarina Bangata.. Tyckte att luckorna i kokvrån var lite tråkiga och bestämde mig för att måla om.. Köpte färg och satte igång. Jag tror att det var vinrött – hur jag nu kunde få för mig att ha en så mörk färg i en liten kokvrå. Men det blir värre..

Underarbete var överkurs om jag överhuvudtaget fattade att det var något jag borde göra.. Att stänga lådor och luckor innan färgen torkat är inte heller någon jättebra idé – tror t.o.m. att jag missade att dra ut någon låda innan jag målade 😊

Min kompis som tipsade om färgen var med redan under den här tiden i livet så ”No wonder” att hon tycker att jag behöver vägledning.. Men hon har förhoppningsvis förträngt skåpluckorna 😃

Ni förstår ju att mitt självförtroende som målare inte är på topp och hade det inte varit för att det trots allt blev bra i blomboden så hade jag nog inte vågat mig på ”projekt ommålning väggar”. Kommer garanterat att googla ordentligt innan jag börjar 😃Nej, jag har inga sådana här ambitioner. Jag är nöjd över att jag fick en obehandlad träspegel målad grå och att den kunde hängas upp på väggen 😃

Men tänk om man vore så här duktig ✨ Det är ju inte bara fint utan blir ju också så otroligt unikt och personligt. Möbler som utan någon åtgärd med stor sannolikhet hade hamnat på tippen..

Apropå tippen.. Om en svenskt par kommer in i ett spanskt hem där det bor ett äldre spanskt par finns det inte mycket som de skulle vilja behålla. Den lite äldre generationen spanjorer fullkomligt älskar stora, tunga, mörka trämöbler – så långt ifrån svensk ”minimalism” man kan komma. Någonstans i mitten är nog det mysigaste ✨

Det är ju så här att om man köper en bostad så behöver säljaren vare sig ansvara för att ta med sig de möbler/prylar de inte vill ha och inte heller för någon flyttstädning..Nu är jag riktigt trött på svarta stickade tröjor.. Längtar efter färg så dags att ”rumstera” om lite i garderoben. Det är ju inte dags för sommarkläderna ännu men definitivt för lite uppiggande färger. Såg btw en ljusblå topp i butiken förra veckan i ”rätt” ljusblå ton men den hade något glitter/nit mönster på framsidan som jag inte tyckte var snyggt.

Använder ju diadem rätt mycket – i huvudsak för att hålla håret på plats. Men såg på Nyhetsmorgon imorse att det är jättetrendigt dessutom. Så även om jag hoppar över ljuslila och vinrött så kommer jag vara trendig med mina diadem, loafers och blommiga klänningar 😄 Ja, jag har loafers.. De är sååå sköna och det ser väsentligt mer ”uppklätt” ut än mina sneakers som jag är sjukt trött på, men de är givna att använda ändå. De loafers jag har kommer från butiken och är av märket TODS.. kostar ett antal tusenlappar om man köper dem i deras butiker. Märket i sig är inte intressant utan det är kvaliteten på skorna och hur himla sköna de är som är det viktiga. Dom är nog det bästa ”kapet” från butiken för de såg dessutom helt oanvända ut när de lämnades in ✨Finns ju och kommer så mycket nya fina och somriga klänningar. Ofta med axelband som på den här och det tycker jag är jättefint. Men så tycker jag att jag gått och fått för mycket ”gäddhäng” så jag vill gärna antingen ha en liten kort ärm eller att det funkar med en tunn kortärmad topp under.. Ännu en anledning att börja med lite ”styrketräning” med andra ord för mina steg hjälper knappast armarna.

Jag vet att jag är långt ifrån ensam om den här känslan – möter det sååå ofta i butiken. Det är som om alla kvinnor tror att de har det värsta ”gäddhänget” man kan ha. Kanske ska testa och ge mig ut ur min ”comfort zone” och hoppa över den tunna toppen någon gång i sommar. Jag vet att det inte kommer innebära någon katastrof, folk kommer inte vända sig om men det är trots allt viktigt att man själv känner sig bekväm.

Nu ut med Doggisarna och sedan en promenad till stan för att jobba.. Vi hörs nog ikväll ✨

Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.