Jaccuzin & (Re) Missen….

Hej,

Det var tydligen inte bara Blue Monday igår utan även “Quitters Day” – den dag då allra flest ger upp sina nyårslöften. En riktigt deppig dag med andra ord – fattiga och uppgivna.. 😊 Tur att dagen är över nu 😊

Efter sista vändan fixade jag lite och tvättade bland annat håret.. Försöker att inte göra det för många gånger i veckan eftersom det sliter på håret så tre gånger blir det mot förr i tiden när jag alltid tvättade det varje dag.

Bedtime vid halv tolv och eftersom jag inte har några öronsnäckor så lyssnade jag inte så länge..

Jag min ”dumskalle” hade givetvis glömt att jag skulle ha med mig en remiss för att få göra och lämna in proverna.. Ingen remiss – inget blodprov. Punkt. Bara att trava tillbaka imorgon. Det man inte har i huvudet får man ha i benen stämmer verkligen i det här fallet.. Hade lagt undan remissen från handväskan för att den inte skulle komma bort och jag varvar ju dessutom lite med vilken handväska jag använder..

Blev lite irriterad på mig själv så jag glömde Kinabutiken som ligger strax intill så det blev alltså dubbelfel.. Mango-butiken ligger rätt nära Esther så jag gick snabbt in och såg en lång kjol i världens skönaste material som dessutom aldrig skrynklar.. En kjol som man skulle kunna bo i hela sommaren – om det inte vore för att den var lavendelfärgad.. Det är en fin färg men jag känner mig fortfarande som att jag ska vara ljusblå 💙

Jag vet att jag hade en sandfärgad sådan kjol med en topp till för hundra år sedan och jag använde dem så otroligt mycket.. Jag kollade inte så noga idag det kanske dyker upp en ljusblå 😊

Låg inte inte i planen att ta mig till stan imorgon igen men det får jag ta igen- tar ju trots allt inte så himla lång tid.Apropå bearnaisesås så kommer Pappa på lördag – Doggisarna kommer att bli sååå glada 🐶🐶

Jag tror att jag ska gå till det lilla charkuteriet precis bakom Doggisarnas SPA.. Hade jag vetat att de hade så hade Doggisarna kunnat få följa med för det går typ att stå på gatan, se hela disken och beställa men har de inte så får jag gå hem och sedan iväg igen. Eftersom det inte riktigt är runt hörnet så vågar jag nog inte chansa. Får se helt enkelt..

Mercadona har ju ingen manuell chark och jag har väl aldrig varit överförtjust i förpackat kött men Mercadona har riktigt bra kvalitet på sitt. Går dit en sväng på fredag och kollar så kan jag veckohandla samtidigt.

Det här med att handla mat är också något som förändrats totalt. Har man ingen bil och inte någon mataffär runt hörnet så planerar man på ett helt annat sätt. Att ta sig till Mercadona var och varannan dag är inte speciellt lockande även om det går både bättre och snabbare än jag trodde innan jag flyttade hit.

Jag trodde att jag skulle få gå dit och ta taxi hem för att få det att funka okej. Det gjorde jag en gång sedan insåg jag att det funkar hur bra som helst att gå ToR och om jag behöver komplettera med något så gör jag det i kombination med mina möten med Esther eller när jag jobbar på fredagar.Esthers nya klinik ligger ju i samma hus som Carrefour Market (fd SuperSol) och där kan jag komplettera men skulle aldrig storhandla där.. Dels gillar jag inte butiken och dels är det så mycket dyrare än SuerSol var och Mercadona är. Vissa varor är däremot helt okej som hundarnas korv och lite annat och det behövde jag köpa i dag.

Inte bara Doggisarna som får korv idag utan även jag.. Kommer dock inte att lägga ner tid på något konstverk och det blir heller inte falukorv (som jag gissar att det här är).. Blir äkta klassisk wienerkorv med mitt hemmagjorda potatismos. Att jag inte ser ut som en 🥔 är näst intill ett under – ska jag aldrig tröttna?Det har ju inte varit några påskprocessioner de två senaste åren men nu har Andalusiens ”hälsominister” givit grönt ljus om inte situationen förvärras förstås.

Jag vet att Pappa har några vänner som bor så att man ifrån deras balkong/terrass kan se ”ner” på proccesionen som går igenom Marbella stad. Får se till att försöka komma med och kolla.

Thomas och jag har varit och tittat men då stått på ”markplan” och det har varit jättefint men det kommer givetvis att vara ännu bättre att kunna se det från ett högre perspektiv..


Nej, jag köper inte matkassen á la Linas Matkasse 😊

Mötte upp Pappa och så körde vi till båda Svenska butikerna.. Tyvärr ingen köttfärssås men däremot cognacsmedvurst och bästa wienerkorvarna.. För att få tag på just det måste man åka till butik två..

Blev lite grovmalen svartpeppar, chiliflakes, Erik Lallerstedts bearnaisesås och lite annat.Skrev ju förra året om hur mycket jag längtade efter rökta räkor (och gör typ varje vecka fortfarande 😃) Såg att de börjat sälja el-rök som man kan röka både det ena och det andra i.. Hade det varit jag och Thomas så hade det kanske varit intressant men nu känns det som det skulle vara en pryl som används sällan efter de första gångerna..

I den förra lägenheten kunde vi ju grilla eftersom vi hade en duplex och ingen bodde över oss – nu har jag ju en terrass ovanför så jag antar att grillning är förbjuden även om man grillar med lock.. Hursomhelst så är det lite som med tacos tror jag – jag skulle nog inte grilla till mig själv och har jag gäster kanske man får grilla på de där nya gemensamma terrasserna..,

Av bara farten så glömde jag Fransyskan.. Ingen remiss och inga blommor.. Ni förstår varför jag behöver To Do listor för typ allt 😊

Men som något slags halvt under så återuppstod de där gula små blommorna jag plockade in i går så de lyser iallafall upp soffbordet lite..Fick btw tag på Valios Vaniljyoughurt så nu blir det Smoothies till ”brunch” i några dagar. Jag äter ju inte både lunch och middag utan bara middag. En anledning till att jag inte riktigt lever enligt spansk middagstid – hade inte funkat så himla bra 😊.

Det där alldeles härliga soliga vädret är tillbaka idag – så skönt ☀️ Blev ju lite kort i morse eftersom jag skulle in till provtagningen så kompenserade lite på eftermiddagen. Vi var både på strandpromenaden och på stranden – rena rama skärgårdsljudet med alla fiskmåsar 😃Jag får en del tips och idéer på Instagram och Reels.

Kanske vare sig det snyggaste eller mest kreativa man sett men däremot väldigt enkelt så att man kan ha ”snittblommor” jämt.. Man tar en lite halvlåg rund vas – stoppar ner några revor med murgröna och sticker ner typ snittblommor i lite olika höjd och en liten kvist av något. Ta da – ett fint litet blomsterarrangemang för noll och ingenting.. Man kan ju göra några små eller en liten större. Eftersom jag inte har två lite mindre vaser ska jag testa och se hur det blir med en större – passar nog bättre till storleken på murgrönan i häcken utanför porten ✨Av en slump så hittade jag ett gammalt Instagram konto som jag haft.. Hade det inte så länge (glömde väl något lösenord eller så när jag bytte telefon 😊) men hittade några fina bilder.. både ifrån den sista sommaren innan vi ”flyttade” hit och från sommaren 2014 (dvs några år före)..

Den sista sommaren hyrde vi ut vårt hus under några veckor till några olika familjer från Tyskland, Schweiz och England tror jag att de var. Under den sommaren bodde vi i ett annat litet charmigt hus som vi hade då och det här är nog bland de sista bilderna som jag tog..De här bilderna är från den första lägenheten vi hade här. Älskade den lägenheten även om den verkligen var onödigt stor.


Obeskrivlig saknad ❤️

Blir så otroligt varm i hjärtat och saknar Thomas såå mycket när jag ser den här bilden. Den visar så mycket – Thomas tyckte att det var för varmt att vara i solen på terrassen under de riktigt varma månaderna så då bodde han i jacuzzin. En snusdosa och en blå (alltid blå) Powerade på kanten och det finaste av allt – Karisma i famnen. I timmar ❤️ Fan vad jag saknar honom ❤️

Tintin kunde eventuellt övertalas att vara på trappan upp till jaccuzin och en kort stund i den.. Annars höll han sig hos på terrassen. Fullkomligt älskar den här bilden och blev så glad när jag hittade den för jag hade inget minne av att jag hade den. ❤️Det går ju ett danskt program (som jag skrivit om) som går ut på att par helt och håller lägger köp och inredning av ett nytt hus till ett team. Utöver maxbudget får de ange tre kriterier. Det är väldigt lite när man tänker sig ett nytt hus och hem.. Har hursomhelst sett det några gånger och självklart blir alla supernöjda 😃

Såg en trailer om att de nu söker svenska par för exakt samma programkoncept. De kommer säkert få massor av ansökningar för det är ju ett bra sätt att slippa vara projektledare och en del annat själv. Men jag skulle aldrig vilja lägga något så viktigt i händerna på någon annan men det är många som inte kan visualisera hur saker kan bli, inte är intresserade av själva tänket och planeringen av sitt nya hem utan vill ha det ”nyckelfärdigt”..

Det lär väl dröja innan programmet kommer eftersom de söker deltagare nu men det kommer definitivt att bli roligare att se den svenska versionen.Apropå bostäder.. Jag har någon fullkomligt romantiserad bild över hur jag skulle vilja bo om jag flyttade tillbaka till Sverige. Ett gammalt rött hus med vita knutar, varsamt renoverat och med en stor prunkande trädgård. Att jag har tummen mitt i handen och skulle bli galet mörkrädd efter en timme är små detaljer som jag tänker bort..

Det finns så otroligt många hus som människor tagit hand om på precis det sättet och det ser så himla hemtrevligt ut och är ju såå fint. Så långt ifrån de fyrkantiga ”lådorna” som är så ”moderna” här nu..Är inte sådan så att jag tar mig till Svenska butiken eller det svenska bageriet för att jag måste semlor varje år.. De alldeles vanliga semlorna tycker jag inte riktigt är så goda för jag är tycker inte att mandelmassa är så gott.. En semla utan mandelmassa är ju bara en slät bulle och grädde och det hör man ju hur ”spännande” det låter.

Men på senare år har det ju kommit hur många alternativa semlor som helst och bland dem är jag säker på att jag skulle hitta varianter som jag verkligen skulle gilla. Men här brukar de bara ha den gamla traditionella sorten – möjligt att det svenska bageriet kommer att ha någon mer sort. Jag undrar hur det går för dem.. inte så säker på att det är en succé men jag är å andra sidan inte representativ för den ”typiske” Marbella svensken i de trakterna?

Men om jag nu inte älskar semlor så älskar jag den där typen av kakfat på fot som är på bilden..Det är ju också superfint att ha en soppterrin och antingen ha maten i eller ha den i mitten på bordet med låga blommor. Får lite väl mycket inspiration om sådant här med tanke på att middagsgästerna hemma är väldigt begränsade 😊


Inte tavlan

Såg förresten (på håll) coola tavlor på Frida Kahlo i olika starka ”bakgrundsfärger” eller hur jag ska förklara det.. Men nu är tavlor det absolut sista jag behöver – även om jag tycker att de var fina. Såg några på Värmdö också som jag vill ha med ner..

Måste få lite hjälp med att sätta upp Thomas ”Kuna-tavla” har ju hittat det förhoppningsvis perfekta stället för den ✨

Ikväll blir det tidig bedtime – inser att jag inte hittar remissen. Den var bara handskriven på en A5 lapp och är spårlöst försvunnen så jag måste gå till Esther först för att få en ny och sedan gå till provtagningen.. Men å andra sidan fick jag lite ”kompensation” för jag hittade ett par öronsnäckor som funkar igen (!)

Nu lite av det där danska husprogrammet och en sväng med Doggisarna ✨

2 reaktioner på ”Jaccuzin & (Re) Missen….”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.