Hunden & Väderprognosen….

Hej,

Jag blev inte inspirerad igår heller, under Sveriges Mästerkock alltså. Men det beror nog på att det är så korta ”inslag” med varje person och den rätt de presenterar. Blir nog mer inspiration när de 12 tävlande är utsedda och tävlingen börjar på riktigt. Kanske blir man också lite mer inspirerad av Halv åtta hos mig när man befinner sig på min matlagningsnivå.. Det är ju inte direkt aktuellt för mig att göra rökt rådjurs entrecôte, rökta musslor eller vad de nu lagade.

Det är absolut helt omöjligt att lita på den väder-app som jag alltid kollar på. Man kan ju då fråga sig varför jag använder den och jag har väl inget bra svar mer än att den är överskådlig och det är av gammal vana. Hursomhelst så har prognosen ändrats tillbaka så nu ska vi ha bra väder till nästa lördag.. Återstår att se..

Hände något högst ovanligt igår kväll.. Jag blev sugen på mjölkchoklad. Händer typ aldrig. Har sådana minnen från när Thomas och jag hyrde vårt första lilla sommarhus i Forsvik på Ingarö då hade vi alltid 200 grams chokladkakor med oss och åt när vi tittade på tv. Antennen satt på tv:n och vi fick rikta om den ett par gånger varje kväll 😃

När jag kom in från sista vändan med Doggisarna blev det ett varmt skumbad och bedtime direkt efter det.. vid halv elva ✨ Det här med ”jag ska bara” får vara historia – för lite sömn för länge är allt annat än bra. Jag går ju upp vid åtta oavsett när jag somnat och med ”jag ska bara” blir det några timmar för lite för att komma upp i sju-åtta timmar.

Lyssnade i 45 minuter på boken och somnade sedan.. 45 minuter = 56,25 minuter eftersom jag lyssnar på den högre hastigheten. Boken är inte dålig men den är än så länge förhållandevis händelselös.. trots att jag lyckats lyssna 2,45 timmar (!).Om det nu stämmer att ingen kollar vaccinationspass så börjar det bli dags att göra något.. Det har varit skönt att ”bara vara” när jag kom hem till min egen lägenhet. Första veckan var det ju fortfarande jullov och fint väder så då blev det långa promenader och fixande hemma. Sakta börja komma tillbaka till rutiner.

Nu den här veckan är jullovet över så då har jag satt igång lite jobbmässigt och varit iväg på en social grej.. Men det är för lite så jag ser fram emot att Pappa kommer, att andra börjar komma tillbaka, att vandringarna snart kommer igång mm.

Ska bestämma mig för om jag ska vara med i SWEA också.. Har inte riktigt satt mig in i det ännu men Christina är ju väldigt aktiv och vi har pratat ett gäng gånger om det. Jag har ju inte känt för att ge mig ut på något nytt så himla länge så därför får det ske stegvis, det passar mig bäst.

Jag är väldigt tacksam över att jag inte behöver sätta mig på planet idag. Nu är ju Pappa så otroligt van vid att flyga och är inte flygrädd men tror inte att någon ser fram emot att flyga i sådant väder som det tydligen är i Sverige idag. Men om jag tittar på väder appen så blåser det mindre i Stockholm än vad det gjorde här igår så det blir nog en ”helt” okej flygtur. Han får iallafall landa till sol blandat med något moln utan blåst..Ja, då var det enda vettiga beslutet fattat – Djocovic får inte spela Australian Open och utvisas ur Australien.

Att han inte är vaccinerad råder det ju inget tvivel om. Han vägrar svara på frågan och han är ju fanatiker när det gäller vad han äter, dricker och stoppar in i kroppen överhuvudtaget. Han har kommit med felaktiga uppgifter lite väl många gånger. Over & Out!De här bilderna är tagna när något som hunden tycker om är på väg till hundens mun så särkilt upprörda är de alltså inte.. Igår kväll däremot mötte vi en hund som jag hoppas att vi slipper möta igen. Tyvärr är väl risken stor att vi gör det eftersom det verkar som om han bor i urbanisationen och dessutom i samma ingång som vi..

Jag har ingen aning om vad det var för ras men det var en stor hund. Skällde som en galning och gjorde utfall – ägaren, en kille i 30-årsåldern verkade ha fullt sjå att få upp porten in i själva huset och samtidigt hålla fast hunden. Jag och Doggisarna stod så långt bort vid kunde från porten vi kunde. Men Tintin är ju Tintin – han ska försvara flocken till varje pris men han är ju inte helt galen..

Vet att jag skrivit det många gånger förut men jag blir Tant Surtant på riktigt när hundägare med den typen av hundar fullkomligt skiter i den lag som kräver att hundar över åtta kilo ska ha munkorg. Den här hunden vägde 25-30 kilo.. Jag ska väl kanske inte anklaga någon annan när jag själv struntar i det för Karisma väger över åtta kilo men jag skulle bli utskrattad av hela Marbella om jag satte munkorg på henne och hon skulle bli jätteledsen..

Har ju också skrivit om Tintin och Karisma hur gärna de vill fram till andra hundar etc men det är ju för att hälsa och svansarna viftar som propellrar – inte en chans att svansen viftade på den hunden vi mötte igår. Usch! Hoppas den var här på besök!!Det ska bli lite bättre väder när det är dags att bege sig till butiken och om det stämmer så går jag.. Det gör jag nog ändå för det tar ungefär lika lång tid eftersom det är omöjligt att förstå sig på när bussen ska komma.. Det var mycket där vi bodde tidigare (tidtabellerna alltså).

Det är för tidigt för att jag ska förvänta mig att hitta ljusblå vårkläder men kommer såklart ha ögonen öppna. Sååå kul ska det iallafall bli för idag är Christina tillbaka ✨

Man ska tydligen stoppa i tröjan innanför byxlinningen nu läste jag någonstans ~ bara så att ni vet 😃


Bra kollegor är ju superviktigt om man ska trivas och ha kul när man jobbar. På Cudeca finns det ju en person i varje butik som är anställd med lön = butikschefen. Tidigare delades ju ansvaret för Marbella av två personer som utöver det hade varsin annan butik men det blev för mycket.

Margot fick hela ansvaret för Marbella och den andra kvinnan för San Pedro butiken vilket passade henne perfekt eftersom hon bor där. Jag tänkte ofta på hur otroligt lite kontakt de verkade ha redan när de delade på ansvaret och det blev ju väldigt tydligt när Margot var på semester och inte hade informerat ordentligt.. Då skulle vi vända oss till butikschefen i San Pedro som inte riktigt var på banan hon heller..

Men idag hade det kommit in en person i San Pedro butiken och sagt att hon varit vid Marbella butiken igår vid fem-sex tiden men att den var stängd. Visste någon något om det var hennes fråga.. som hon skickade till alla volontärer i Marbella butiken (!) Två svar kom inom loppet av någon minut varav ett var från Margot..

Kan inte låta bli att tycka att det inte var särskilt kollegialt att skicka det till alla.. Det kan heller inte bero på att hon försökt få svar av Margot först eftersom meddelandet kom när det varit öppet typ en halvtimme.. Nu borde hon antagligen haft öppet och jobbat själv men de måste ju få ha ett liv och när volontärer meddelar med väldigt kort varsel att de inte kan komma är det inte helt lätt..Funderar på om jag ska ta mig förbi grönsakshandlaren och se omedelbart har någon fin sparris.. Det är ju inte riktigt sparrissäsong just nu men ibland hittar man fin som inte är så där tunna som vissa kan vara. I mars kommer nog den vita sparrisen ✨ Det är ju så himla gott – Thomas och jag åt det två gånger förra våren.. En gång med brynt smör och hackade hasselnötter och den andra med min ”totalt misslyckande” hollandaisesås.. Det var inget fel på smaken men jag gjorde ett klantigt misstag så den skar sig..

Hursomhelst så blir det grön sparris med massor av parmesan när jag kommer hem ikväll.. kanske köper jag extra och gör en risotto i helgen..Apropå hundar.. Det finns tydligen ett program om ett Rescue center för hundar där man får följa arbetet med att para ihop rätt hund med rätt familj. Bara måste ju kolla om det är roligt att se – och det utan risk för att jag kontaktar Triple A och anmäler mig för att adoptera 😊


Ser lite ”risigt” ut men det blåste rejält ute 😊

Tror nog att luggen växt.. Iallafall spretar den så att diademet inte håller den på plats 😊 Det verkar som om håret fortsätter att växa även om det är extremt långsamt men för varje millimeter blir jag tacksam ✨

Var hos grönsakshandlaren innan jag skulle jobba. Superfin sparris hade han och jag bestämde mig för att ta två ”knippen”.. Nej Nej säger han – dom här ska du ta och så plockar han fram de två finaste knippena. Så snällt av honom.. Frågade om den vita sparrisen och den är absolut bäst i mars precis som jag ville minnas det..

Det var verkligen lugnt men om det var någon gång det passade så var det idag. Jättekul att Christina var tillbaka och vi har ju inte setts på över en månad så vi hade en del att ”catch up”..

Det kom in en tjej/kvinna som skulle fråga om hon kunde lämna några grejer till butiken. Visade sig att hon var svenska och dessutom jättetrevlig. Hon bor inte här permanent utan till och från – vi bestämde att vi ska höras nästa vecka och gå och ta en fika eller lunch vi tre ✨

Lampan fanns btw kvar och är fotograferad – ska skicka den nu ✨Gick ut med Doggisarna direkt när jag kom hem. Blev lite ”skrämd” av den där hemska hunden igår så jag la om både tiden och rutten.. Gick ut ungefär en timma tidigare och använde vanliga grinden ut men grinden på andra sidan när vi skulle in och gick genom garaget. Kommer inte gå så på dagarna men kommer säkert att göra det iallafall några kvällar framöver..

Fixade till sparrisen med olivolja, svartpeppar och massor av parmesan. Nu blev de bara ”kokta” annars brukar jag ofta halv-koka dem och sedan steka klart i grillpannan men ikväll ville jag bli klar snabbt. Hann precis till 21 så att jag kunde äta till Carina Bergfeldts talkshow.

Skriver inget om Dolph Lundgren (men har ni någonsin sett en människa sitta så bredbent??) eller de andra gästerna förutom det hon brukar kalla ”vanlis”. En okänd person som har en historia att berätta och det kan verkligen variera tycker jag men idag blev jag verkligen berörd. Blev så berörd så att det t.o.m. rann någon tår eller två..

Vilken lejoninna även om hon inte alls framstod som det. Som ni vet älskar jag dokumentärer och sanna berättelser väldigt mycket så jag kommer definitivt att lyssna på boken Ärren bär jag med stolthet (ja, jag har kollat att den finns på BookBeat). Men först – bokklubbens bok som jag har 67 procent kvar att lyssna på..

Pappa har landat helt okej både med flyget och hemma i lägenheten så det är skönt.

Kommer inte att klara bedtime 23 idag blir för tajt med tanke på att jag jobbat. Tittar med ett halvt öga på It’s complicated på Fyran. Filmen Thomas och jag såg en höstsöndag på Waxholms lilla bio med precis all gammal biograf charm kvar.. Det var nästan så de sålde Nickel bakom den lilla disken.. Inga popcorn och stora Coca-Cola bägare så långt ögat kunde nå utan äkta gammalt bio-godis. Vi älskade den bio-upplevelsen ❤️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.