Ebb, Flod & Svensk el….

Hej,

Hade hunnit äta och fixa iordning i köket innan Sveriges Mästerkock.. Tycker verkligen att det programmet är kul att se och det var verkligen olikheter både när det gäller deltagare och vad de ”bjöd”.. Det är ju rätt sällan den där tekniska matlagningen får hurrarop och då menar jag teknisk där de tagit hjälp av diverse utrustning för all matlagning är ju teknisk i sig.

Det märks verkligen att det finns många som lagar mat med hjärtat så finns det många som har världens passion och de behöver inte alltid gå hand i hand men kan funka hur bra som helst ändå.. Men intresse (eller passion) och göra det för tekniskt det tror jag inte vinner i längden.. Men jag är ju knappast någon mästerkock som kan bedöma det 😃Lagar inte heller mat med hjärtat eller passion på samma sätt som många av deltagarna gör men jag börjar tycka att det är riktigt kul.. Riktigt kul om det ska sitta en gäst eller så vid matbordet..

Vi gick inte så sent igår – vi kom ut vid niotiden så det blev bedtime vid elva ✨ Jag måste ha sett ut som ett riktigt original i typ myskläder, min blommiga täckjacka och en svart mössa neddragen över huvudet 😃 Nu mötte jag bara två personer på lite håll som tur var..

Det behövdes inget hundbad eftersom vi klarade oss från regn igår så då blir det som planerat i helgen. Om det inte regnar innan förstås. Blöt hund är inte min favoritdoft 😃

Somnade i bra tid och sov utan att drömma om Thomas – gick upp strax före åtta och kände mig riktigt utvilad ✨Det framkommer inte riktigt på bilderna eftersom jag inte alltid direkt tillåts att stå still och fotografera 🐶 Hursomhelst så är det som om vi skulle ha ebb och flod här – vatten täcker mer eller mindre halva stranden. Det har jag aldrig sett förut men beror såklart på vågorna som slår in..Här ser vågorna inte ett dugg ”märkvärdiga” ut men de slår verkligen in och är rätt så höga till och från. Det blåser ju en hel del också men med tanke på hur förstörda stränderna blev då när jag landade så är den här blåsten ”ingenting” mot hur det var den dagen. Men det friskar på idag också..

Jag är väldigt glad över att jag inte ska landa här idag, eller flyga överhuvudtaget för den delen. Christina ska ju landa idag men enligt prognosen ska det mojna i eftermiddag. När jag landade var det ”storm” åtminstone var det så det benämndes här (kollade inte vindstyrkan då). Nu är är det långt ifrån storm – bara typ 9-10 meter per sekund.Så här ser de ut – de små kaninerna/hararna som håller till häromkring. Det är inte så ofta de letar sig ner på stranden men den här har uppenbarligen gjort det.. Bild från Sydkusten idag.Apropå dofter.. Det finns tydligen något som heter #thesmellchallenge på Instagram. Den går helt enkelt ut på att man typ ska berätta vilken parfym, schampo, deodorant etc man använder.. Summan blir alltså hur man ”luktar”. Normalt brukar ju sådana här uppmaningar/utmaningar få en enorm genomslagskraft och de dyker upp hela tiden i IG flödet men tack och lov inte den här..

Har bara sett ett inlägg från Blondinbella där hon sedan har med bild på sisådär fem-sex olika grejer. Skulle inte orka lägga en sekund på det – det har ju till skillnad ifrån i princip alla andra uppmaningar inget som helst syfte och ingen kommer läsa om man nu skulle göra det hon ber om: berätta hur man luktar genom att lista produkterna.

En helt annan sak – luktar? Är det förhoppningsvis inte doftar man gör om man använder parfym etc..

Strunt samma – hela grejen kommer dö ut på en kvart och har väl redan gjort..På fredag är det middag med föreningen på Restaurang Ancona men de ska träffas halv åtta och jag jobbar ju till minst 20.15 och så ska jag ta mig dit så jag hoppar över det.

Det är btw där som jag ätit så himla god sjötunga så det hade iofs varit gott.. Var ju ett bra tag sedan.. men det kommer fler tillfällen..Det är ju säsongspremiär för en massa program nu och istället för middagen i morgon får det bli Carina Bergfeldts Talkshow ✨ Morgondagens gäster är Dolph Lundgren, Lill-Babs döttrar och som vanligt en ”okänd” person som på något sätt har en historia att berätta. I morgon kommer det att vara en kvinna vars liv förändrades för henne och hennes sex barn genom en brand.

Vill förtydliga kring det jag jag igår skrev om sorg och att jag är så tacksam över att jag tackade nej till antidepressiv medicin. Att sorgen måste bearbetas inte dövas. Jag är tacksam för det men jag tycker inte att det är något som helst fel om någon känner att det är det den personen behöver för att orka. Inget som helst fel men med min amatörpsykologi så tror jag att det inte är till någon hjälp i bearbetningen av sorgen men kan givetvis vara till stor hjälp för att orka med överhuvudtaget.

Jag är inte någon hjälpte som tackade nej – alla har inte det stöd som jag hade, får inte den kärlek av två hundar och annat som jag hade så det finns inget ”normalt” och inget ”rätt eller fel”. Det är helt individuellt.

Jag är däremot övertygad om att långsiktigt är den bästa medicinen att gå. Att gå sig stark, att gå sig frisk. Jag är definitivt inte ensam om att tro det utan det rekommenderas ju av mängder av läkare och forskare som den bästa medicinen oavsett om det gäller ångest, depression eller något annat. Men man kan behöva hjälp innan man börjar gå.. Kände bara att jag ville förtydliga det och verkligen poängtera att ensam är inte stark. Jag har haft/har bra förutsättningar att klara mig genom det här tack vare att det funnits/finns stöd inte för att jag är starkare än någon annan.Tjugondag Knut och julen ska ut.. Julen hade ju till hälften redan plockats undan och idag åkte resten. Tror att i princip alla tröttnat på julen långt före idag – vissa tröttnar ju nästan redan på Annandagen..

Nu är det enda som saknas att ersätta med lite vårliknande blommor.. Får bli ett besök till Fransyskan och hoppas på att hon har något fint.

Det har varit jättemysigt med att ha juldekorerat men det har ju inte känts som jul överhuvudtaget sedan jag kom hem igen. Kom ju den andra januari så då var ju både jul och nyår passerat. Nej, jag hade ingen gran 😃Nu längtar man (läs jag) till våren kommer. Januari och februari är ju de månaderna med lägst medeltemperatur men den är inte något att klaga men det blir ju lätt så att man jämför med månader med högre temperatur och mer livlighet. Men det är ju viktigt att man inte går och väntar på saker hela tiden. Så att man inte lever i en transportsträcka till något.. Vissa gör det varje vecka (tills det ska bli fredag) och andra har andra ”intervaller”. Såg ett inlägg på Instagram från Underbaraclaras där hon ”filosoferar” lite kring det och hennes slutkläm är så talande så jag bara måste ta med den här..”Jag vill gärna tänka på mitt liv som ett sådant där schweiziskt tåg med vita dukar i restaurangvagnen. Där man kan njuta av åkturen inte drömma om målet”

Underbara Claras

Det där är slutorden på inlägget som är tänkvärt och klokt för samhället i stort.Jag ska INTE klaga på elräkningen som kommer nu i slutet på månaden även om den blir högre än jag trott.. Nu har jag iofs inte klagat på elräkningen på länge men skrivit om de höga elpriserna och att jag blivit positivt överraskad varje gång jag fått elräkningen har jag gjort.

Nu är det Sverige som har galna elpriser.. Såg på Nyheterna om en tjej som bodde i en liten villa på 88 kvm med tre barn. Elräkningen för en månad var på 11 000 kronor (!!) Nu är ju elkostnader helt olika beroende på om man bor i villa eller lägenhet så det är inte jämförbart med min elräkning men ändå.. Galet dyrt! Hon hade rörligt avtal ska jag tillägga och det är ju det sämsta man kan ha just nu..Var ju även med ett kort inslag från dagens debatt.. När Magdalena Andersson hittar ett uttryck så använder hon det hela tiden.. När Corona slog till så var det att fanns ”pengar sparade i ladorna” och nu ska det vändas på varenda sten i arbetet med att bekämpa gängkriminaliteten.. Lite rolig var iallafall Ulf Kristersson när han sa att under den första stenen hon vände på skulle hitta Morgan Johansson 😃

Han har fått hänga med lite för länge och gör ingenting mer än att tillsätta utredningar om man ska hårdra det. Förstår inte hur Magdalena Andersson tänkte när hon utökade hans ansvarsområde men det är nog en kortsiktig lösning fram till valet med tanke på att Miljöpartiet hoppade av.. Hoppas jag..Snart dags för en stor turistmässa i Madrid och i år satsar Andalusien stort.. Målsättningen är 25 miljoner turister 2022 vilket är en ökning med 20 miljoner jmfrt med förra året men fortfarande långt under rekordåret 2019 då det var 32,5 miljoner turister..

Andalusien har nu hela tiden haft den lägsta smittspridningen i Spanien men hela Spanien har ju varit mörkrött på den där kartan de brukar visa på t ex pressträffarna. Nu börjar man se en svag tendens till avmattning.

Ska se pressträffen nu klockan två.. Det är ju väldigt olika meningar om de utökade restriktionerna – på alla håll och kanter. Med tanke på hur många som uttalar sig till höger och vänster om att Omikron är som en vanlig influensa och är helt ofarlig så hjälper det knappast till i arbetet med att få dem som inte vaccinerat sig att göra det. Regeringen har ju givit FHM ett uppdrag att genomföra en vaccinationsvecka som ska vara vecka 11 – det är iofs galet att det tagit så lång tid och nu lär de få jobba hårt för att få effekt..Blir pannbiff ikväll och så får jag se hur det blir i morgon. Det är ju alltid lite knöligt på fredagar i och med att jag jobbar men kanske gör jag om middagen till lunch.. Får se helt enkelt.

Jag fick ingen jätte-inspiration av Sveriges Mästerkock igår men hoppas att jag får det ikväll. Ska nog bläddra igenom något matmagasin i ARCY appen i kväll för att få inspiration.. Läste att den absolut största inspirationskällan är Instagram och det är inte särskilt förvånande. Det som däremot förvånade mig lite är att ”vi” lägger mindre tid i köket.. Mellan 2021 och 2020 har tiden i köket minskat med 11 procent. Det förklaras knappast av att man gått ut och ätit och jag trodde att Corona skulle göra att man ägnade mer tid i köket. Men det har kanske varit lite för mycket Corona depp så man har gjort det lättare för sig än tidigare.Nej, inte en fullständigt ny look men vår/sommar kläderna kommer att börja plockas fram i butiken om ett tag och då är det ju dags att kolla ordentligt både på lagret och i butiken. Det är ju så att vi får in vinterkläder på sommaren och sommarkläder på vintern lite hipp som haver så när vi t ex får in sommarkläder på hösten/vintern så lagras det tills det blir säsong.

Säsongen i en butik börjar ju före säsongen kommit – går man in i en butik nu så är det ju rea på vinterkläder och New Season börjar plockas fram. Vi är inte där ännu utan ligger alltid lite efter för vi har inte samma behov av att sälja ut vinterkläderna eftersom vi lagrar en hel del.. Men innan det kör vi en stor REA för målet är ju att lagra så lite som möjligt..

Jag behöver med andra ord rensa lite till så att jag kan byta in lite roligt nytt.. och ljusblått 😃Middagen fixad och uppäten, ✅ på allt på dagens To Do lista så nu soff-läge och Sveriges Mästerkock. Satsar på bedtime senast 23 idag också – måste lyssna vidare på bokklubbs-boken 😊

Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.