Framtidsönskan & Rosa sockervadd….

Hej,

Det var nog både bra och nyttigt att skriva igår. Jag tror att det kanske var det som gjorde att jag inte drömde om Thomas inatt och därmed inte behövde inse vad som hänt mitt i natten igen. Det hade varit bra om man hade kunnat lura sig själv till att tro att det är en skilsmässa som är anledningen till att han inte är här men så lätt är det såklart inte.,

Vad jag drömde vet jag inte men jag vaknade och gick upp strax före åtta – kände mig ”uttömd” på något sätt. Inte tom men uttömd och avkopplad eller hur jag ska beskriva det. Jag hoppas att de här drömmarna håller sig borta, iallafall ett tag för dom är lite jobbiga att drömma. Framförallt när de återkommer natt efter natt.

Det var inga lugna stilla vågor som rullade in eller någon klarblå himmel som visade sig i takt med att solen gick upp. Vågorna brusade och himlen var snarare blygrå.. Tintin ville ut vid nio men det blev ingen lång promenad.. Det började regna småspik så vi kom inte upp i mer än strax under tusen steg. Tur att jag tog den där riktigt långa igår för idag kommer det inte bli mycket till ”uteliv”..Jag kände att jag nog var lite orättvis mot Stockholm igår. Precis som jag också skrev är Stockholm en väldigt vacker huvudstad och det jag i huvudsak menar med att Stockholm blivit fulare är själva citykärnan.

En annan sak som gör att jag inte saknar Stockholm är allt våld. Inte bara i Stockholm utan är något som starkt bidrar till att jag inte saknar Sverige. Gängkriminaliteten som bara verkar bli värre och värre trots att de lyckats få så många fällda och i fängelse. Stockholm har blivit kallt sjöng Orup för många år sedan och det var sant då och ännu mer idag. Jämfört så har Stockholm blivit iskallt..

Det finns såklart mycket våld i Spanien också men det når mig inte på samma sätt. Kriminaliteten här är också en sorts gängkriminalitet som bygger på narkotikahandel och revir. Men det lever sitt eget liv och är inte något man märker av mer än någon artikel om något tillslag då och då.

Jag känner mig aldrig rädd eller otrygg här vilket jag kan göra i Stockholm. Men det är en äpple och päron jämförelse precis som Åsa Ingrossos jämförelse Marbella vs Mallorca häromdagen. Marbella är ju allt annat än en storstad..Suttt i soffan och jobbat lite – använder oftast min iPad istället för datorn. Doggisarna är alltid så tätt intill mig så det är världens bästa ”home office”.

Tvättmaskinen går och jag har bäddat rent – om det regnar något när vi är ute idag får det definitivt bli ett hundbad ikväll.. Ska laga mat hyfsat tidigt idag och gör någon portion extra som vanligt..

Fixade ju ljusstakarna med sand igår men det blev inte bra. Det saknas helt enkelt något något.. Behöver ”rep” för att snurra runt halsen både så att det ”binder ihop” det och för att dölja den svarta delen som håller ljushållaren på plats i flaskan. Det är ju hur lite som helst som behövs och dessutom kan man väl inte heller kalla det för rep eftersom det ska vara så tunt. Har ingen aning om var jag kan hitta det men börjar där jag alltid börjar.. Hos Kinesen 😊

Ju längre dagen gick desto finare blev vädret.. Vi var ute vid 15.30 för då var det helt okej med mest sol men blåsigt. Tänkte att det var bäst att passa på eftersom det verkade kunna gå åt vilket håll som helst.. Vid sextiden var det klarblå himmel.. Prognosen har ändrats igen.. I morgon ska det blåsa och från fredag till tisdag ska det vara rätt bra väder. Det är typ ingen idé att kolla på på den väder app jag använder 😄Ikväll börjar ett av mina absoluta topp tv-program – Sveriges Mästerkock. Går både onsdag och torsdag nu under själva urvalsprocessen, vet inte hur lång tid den tar men det borde vara minst två veckor.

Ska ha ett block redo när jag tittar, inte för att ta anteckningar på tips på kokkonst utan för att skriva ner om jag blir inspirerad av någon maträtt. Behöver inte vara något nytt och exotiskt men lite allmän inspiration när fantasin inte finns där. Det händer ju med jämna mellanrum för även om jag börjat tycka att det är kul att laga mat igen så tycker jag inte det varje dag.. Tror att det är nyttigt att bli lite ”utmanad” så att jag tar mig till nästa nivå när det gäller matlagning rent generellt. Så att jag inte fastnar i samma hjulspår som jag gjort litegrann nu.Apropå mat så har jag lyckats lägga på mig ett kilo.. tyvärr av fel anledning är jag rädd för. Dajm och färre steg är nog den enkla men inte fullt så nyttiga anledningen. Men det är i sig inte viktigt att jag går upp i vikt det viktiga är att jag inte går ner och att jag äter rätt. Med det menar jag inte att jag ska äta enligt någon viss metod mer än att jag tycker att det Thomas och jag körde är ett bra sätt – Flexitarian. Själva upplägget kommer och ser lite annorlunda ut eftersom Thomas inte tyckte att han blev mätt på soppa eller sallader (som ungefär alla män 😊).

Det allra viktigaste är sockret.. Jag får avvakta och se vad provet kommer att visa. Det kan komma att innebära att jag ändrar en hel del.. Omvandlas potatis till socker så som pasta gör blir det kris 😄 Jag drog ju ner riktigt ordentligt på m tvin Coca-Cola konsumtion och dit behöver jag tillbaka..Ålder är bara en siffra sägs det och visst ligger det väldigt mycket i det. Vissa saker påverkas med åren rent fysiskt men man kan göra det man kan och vill och för att hålla sig i god form. Rynkor kommer och antingen så inser man att det är både vackert och naturligt eller så får man väl göra något åt det. Men om man är frisk så handlar väldigt mycket, ja i princip allt om attityd och inställning.

Jag hoppas att jag också kan vara en tant som sitter med en väninna, skrattar och äter rosa sockervadd 💕 Det är så mycket värme och glädje i den här bilden tycker jag. Om man tittar lite noga så verkar det som om den ena tanten har lite problem med sina fötter/tår så kanske t det jag i framtiden som sitter där – hoppas det 😊


Nu handlar ju inte ålder om det yttre men ibland kan man fullständigt häpna över någons ålder. Åt det ena eller det andra hållet. En 35-åring som redan blivit tant i både beteende och klädsel.. En 75-åring som genom sin framtoning känns väsentligt yngre. Trodde inte mina öron när de ”firade” Rolf Porseryd på TV4 under Efter Fem idag.. Hans 75-årsdag..Om ni undrar över varför jag inte skriver om att jag tränar hundarna att vara lösa på stranden någon gång längre.. Sabine skrämde mig lite med att fiskarna kan slänga iväg beten de inte vill ha kvar och sedan var det en annan kvinna som sa att jag måste vara uppmärksam på att det är rätt mycket maneter.. Så jag pausar lite och kör träningen vidare på vandringarna istället..

Haft mycket på To Do listan idag så kort inlägg – nu Sveriges Mästerkock ✨

Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.