Åsneadoption & Skira blommor….

Hej,

Vågorna rullade in med kraft igår kväll och jag hade den tv-sända Tillsammans mot cancer på. Som jag skrev igår är det både bra och viktigt att de finns och jag hoppas verkligen att de som satt i soffan och ringde in och anmälde sig som månadsgivare fullföljer och samma sak med de företag som rullade i längst ner i rutan mellan varven.

Jag är lite känsligare så jag tyckte att delar var lite jobbiga men det är ju verkligheten och det som behöver synliggöras för att få det känslomässiga engagemanget så att det blir så många nya månadsgivare som möjligt. Det finns nog ingen som inte blivit påverkad av cancer, någon familjemedlem som drabbats, någon vän eller man själv. Tacksam över att jag inte drabbats själv men påverkad har jag verkligen blivit.

Nej, jag ringde inte och anmälde mig. Man kan iofs aldrig göra för mycket men jag känner att jag bidrar i kampen mot cancer genom volontärjobbet i butiken. Cudeca är ju en organisation som både har ett eget mindre hospice, hjälper till med vård i hemmet hos en mängd människor och är även stöd till anhöriga. Volontärer är inte bara i butiker och jobbar utan de allra flesta jobbar inom vad man kalla vård/omsorg.Den kvinnliga grundaren gick bort någon vecka efter Thomas och nu pågår en ”kampanj” där man vill uppfylla det som hon arbetade för innan hon gick bort.

En viktig del för mig när det gäller volontärjobbet är att Mamma gick bort i cancer. Man kan kanske inte säga att jag ”hedrar” henne genom att vara en väldigt väldigt liten kugge i det enorma arbetet mot cancer som pågår men det känns bra. Det är ju så med allt – om alla gör det som de kan, oavsett hur mycket eller lite det är så blir det så mycket bättre.

Fick med ”slöfockarna” ut strax före elva.. Allt är verkligen relativt – det var 12 grader när vi var ute och jag tyckte att det var sååå kallt. Sedan var det väldigt lite fixande och i säng före tolv. Lyssnade vidare på i Fjärilarnas tid på hastigheten 1,25..Nu är det tur att jag inte har en trädgård 😊 Den söta lilla åsnan har tagits hand om av en svensk tjej som heter Anna tills det kan lösa sig med ett nytt hem.. Nej, Anna bor inte i en urbanisation i Nueva Andalucia 😃 Hon driver hästgården Finca La Escapada. För att få adoptera krävs lite betesmark, ett vindskydd och en boxplats.. Vi har ju trädgården här och jag har ju förrådsrummet så kanske kan det funka ändå 😃

Man kan kanske tro att åsnor inte har några som helst likheter med husdjur men om man tror det så har man inte sett filmen om åsnan som träffar sin ägare efter 10 veckors Lock Down..

Ägaren ställde sig vid ett staket till den stora beteshage där åsnan var och ropade på honom.. Den åsnan galopperade när han hörde hans röst och de ljud åsnan gav ifrån sig när han kom fram och hur han likt en hund ”pussade och buffade” är något av de finaste jag sett ✨ Så texten att man får en vän för livet som det står i artikeln stämmer nog till hundra procent 😄


Bild från Kayla Seha

Apropå säng.. Hur vilsamt är inte det här sovrummet? Tråkigt kanske någon tycker men jag tycker om när det är just vilsamt i sovrummet. Det behöver inte vara något som sticker ut, accentfärger eller vad det nu kan vara. Det behöver bara vara ”lugnt” för ögat och då blir det så även för ”sinnet och själen”..

Extra vilsamt skulle det här sovrummet vara för Doggisarna skulle kunna hoppa upp själva 😃 Iallafall Karisma.. Tintin ”glömmer” att han kan hoppa upp i soffan för han är lite rädd för att misslyckas.. så för att vara säker på att han hoppar ”upp” får jag nog sova på en madrass” . Men han hoppar aldrig ner (mer än när än vi går upp)..Nu när den ”röda” julen städas bort längtar jag efter något riktigt skirt.. Använder alltid ”skira” glas från hotellet – har vinglas och små låga vattenglas. Dom tål maskindisk så de funkar lika bra som vardagsglas som ”middagsglas”. Dom är skira inte sköra men det är kanske en beskrivning som inte finns 😊

Thomas hade en fix idé att det var absolut godast att dricka ur ett par stora glas i hårdplast som var färgade i någon halvt genomskinlig mellanblå färg. Jag antar att vi skaffat dem för att ha på bryggan eller båten en gång i tiden för vi köpte dom inte försatt var snygga 😄 Jag tyckte tvärtemot Thomas att de var ”hemska” att dricka ur.. Nu har jag ju packat upp från Magna, sorterat och sorterat bort så de blå glasen fick inte plats. Mer än ett – de där glasen är så förknippade med honom att jag absolut vill ha ett kvar även om jag aldrig kommer att dricka ur det ❤️

Om man bortser från Fransyskan så tror jag inte att blomsterbutikerna här skulle fatta någonting om jag gick in och sa att jag ville ha en bukett med skira blommor. Då menar jag inte att de inte skulle förstå pga språket utan för att de helt enkelt inte har känsla för det här med snittblommor. Holland Flowers har väl iofs bra blommor men det är i princip som att bli rånad om man går dit – galet dyrt. Jag tror att deras specialområde är att leverera blommor till typ hotell, event och stora superdyra buketter till lite kvinnor här och där.. Röda rosor….Längtar… Här där jag bor nu växer det väl inte stora bougainvillea vilket det inte gör någonstans längs strandpromenaden. Är som sagt ingen blomster specialist men kan tänka mig att det blåser lite för mycket.. Verkar rimligt kan jag tycka.. Det finns men de är klena i förhållande till det man oftast ser..Så här såg det ut den där dagen i april 2020 när jag gick till tobaksaffären – huvudgatan var total fri från både bilar och människor och dessutom var vädret alldeles grått.. Men de här lös upp iallafall ✨En lite ovanlig syn just nu.. Lite moln – det har jag inte sett sedan jag kom tillbaka. Eftersom jag skulle iväg till stan blev det inte någon långpromenad i morse. De dagar som jag har ärenden blir det alltid lite kortare promenader för Doggisarna så därför försöker jag synka i största möjliga utsträckning.Tro det eller ej – insläppt på banken 😃 Hade två ärenden:

  • Adressändring – resultat noll. Det måste man göra på det kontor där man öppnade kontot.Spelade noll roll att jag sa att jag flyttat och nu ville tillhöra det här bankkontoret, ändringen måste ändå ske på ”start-kontoret”. Bara att skriva upp Banken på To Do listan igen..
  • Få dem att förklara för mig hur man loggar in på internetbanken.. Har laddat ner appen och fått den att kommunicera på engelska med mig men vad det är för id man ska ange för att logga in var högst oklart. Fick ID som jag skulle logga in med. Funkade det? Nej. Som Banken på To Do listan (igen)..

Apropå bild två.. Om jag skulle gå till banken och prata med dem om att komma åt min mammas konto skulle jag kanske inte sätta på mig en jacka med texten: Been to the richest pimp from hell eller så är jag bara en fördomsfull tant igen 😊 Det verkade hursomhelst inte gå så bra – men det hängde nog inte på jackan..Hade en timme på mig innan det var dags för mötet med Esther. Hade planerat med stor marginal (igen) – är det ett tydligt ålderstecken tro..

Hursomhelst så passade jag på att gå till ”Christinas Kines” där jag “storhandlade” hundpåsar. Dom har inte sådana på Mercadona av oklar anledning eftersom de har massor av saker för husdjur och massor av plastpåsar i övrigt. Dom är inte som SuperSol (och kanske Carrefour nu också) som helt och hållet tagit bort plastpåsar ur sortimentet.. Hittade även två flaskor till mina ljushållare så sand ska hämtas och jag ska fixa ordning de nya ljusstakarna ikväll ✨

Slängde ett öga på korgar.. Men jag har nog en romantiserad bild av hur jag går och köper grönsaker. Håller mig till Dramaten – åtminstone tills det blir vår 😊 och tills jag hittar rätt korg..

Var och fikade med Marie efter mötet med Esther. Vi satt ute i solen och hann väl sitta i 1,5 timme när det blåste upp och blev lite mindre skönt.. Trodde först att det skulle börja regna men det gjorde det inte.. På vägen hem avtog blåsten men någon klarblå himmel har vi inte idag.

Nu har väderprognosen ändrats igen så det räcker inte med tråkigt väder onsdag till fredag eller vad det nu var innan utan det ser ut att hålla i sig lite längre. Men är det något som är säkert så är det att prognoserna typ aldrig stämmer..

Hursomhelst så var det en trevlig fika i solen ✨Kom på att jag går in på mitt tionde år här i Marbella.. Jag har inte varit här i 10 år men börjar nu det tionde – kom alltså 2013. Jag minns inte helt säkert om det var i januari eller februari men jag kommer ihåg att medans Thomas och jag tyckte att det var hyfsat varmt så mötte vi människor påpälsade med dunjackor, stora halsdukar etc. Som sagt – allt är relativt..

Har ju inte bott på heltid här under hela den perioden. Vi hade det ju som ett ”Home away from home” och åkte fram och tillbaka en hel del. Tur att jag inte hunnit bli så flygrädd då.. På heltid går jag in på det femte året – det känns både som om jag bott här jättelänge och som om jag flyttade hit rätt nyligen. Men jag är ju fortfarande svensk i alla perspektiv och har kvar boende i Sverige..

Får rätt ofta frågan om jag tror att jag kommer att bli kvar här för alltid – frågan blev ju så mycket mer aktuell efter det som hände. Här och nu är svaret ja men hur jag känner framöver får framtiden helt enkelt utvisa..Trivs hursomhelst jättebra här men det är klart att det finns ”saker” man saknar med Sverige. Det är väl iofs inte främst saker utan de svenska vännerna, riktigt fin svensk sommar och viss svensk mat.. Det sista kan man ju oftast få tag på. Omvänt skulle jag känna precis samma saknad.. Fast mer – vädret året runt och maten är ju bättre här och jag är ju trots allt i Sverige med jämna mellanrum 😊

Men om man bortser ifrån familj & vänner så saknar jag inte Stockholm överhuvudtaget.. Då räknar jag inte in Värmdö och skärgården i det.. Nu har jag iofs varit där tråkiga månader de två senaste gångerna (november och december) så det påverkar väl lite.. Med risk för att sticka ut hakan – men har inte Stockholm blivit fulare? Det finns såklart massor av smultronställen och det är en vacker huvudstad med allt vatten men antingen så ser jag för lite storstad eller så har det byggts på ett sätt som gjort Stockholm fulare..Vid fyra blev det rätt soligt igen och eftersom det blev en kort promenad i morse och vädret ett antal dagar framöver kommer göra att det blir lite kortare än annars så tänkte jag passa på.. I dubbel bemärkelse – både en riktigt lång promenad och där vi annars aldrig går (för att dom skulle få lite extra stimulans).

Vi gick i stadskvarter och eftersom Doggisarna var så upptagna med att ta sig framåt och upptäcka de nya kvarteren ville jag inte ge mig på att fotografera. Ja, jag vet att det är fransk bild 😃

Vi var ute i ungefär en timme och en kvart – kom upp i 5 274 steg.. Jämfört med häromdagen när vi kom i sisådär 3 500 på ungefär samma tid så förstår ni att det gick framåt.. hela tiden 😃 Så spännande.. Jag tycker att det är mindre spännande fram till dess att vi har kommit över stora vägen eftersom bilarna kör så fort och hundarna är super exalterade.. När vi skulle hem igen korsade vi vägen och gick hela vägen tillbaka längs strandpromenaden.. Nu är dom helt utslagna 😃

Glömde inte sand på hemvägen (!) men först ska jag också ”ta igen” mig.. Har hängt tvätt, bytt linser och lite annat så nu soffan och Efter Fem en stund.Det kommer mer och mer nu.. bilder på vinrött, lila, grönt & lite benvitt. Gillar ju verkligen benvitt men de övriga är inte ”mina” färger. Lavendel kan vara fint men jag känner för en helt annan färg för våren och sommaren..Ljusblå.. känner jag mig 😊 Kommer hålla ögonen väldigt öppna efter fina ljusblå plagg när jag jobbar i butiken 💙Tänk om jag ändå kunde ha.. öppna sandaler.. och höga klackar. Men jag får satsa på täckta sandaler och okej klack.. Bruna ben är ju helt och hållet upp till mig själv så det ska jag iallafall ha 😊Om några veckor börjar säsong två av Svenska Powerkvinnor.. Det var ju en del synpunkter både på formatet och på vilka som var med. Jag har inga synpunkter eftersom jag totalt sett ungefär ett avsnitt.. Hursomhelst så är det inte ett program som jag längtar efter att den nya säsongen ska börja..

Såg att Talang börjar på fredag – har sett mer än ett avsnitt totalt under alla år men det är inte ett program jag tittar på/följer.. Det kommer jag inte ändra på den här säsongen heller..Det här är väl ändå en ”powerkvinna” även om ”hypen” kring henne kanske tagit lite väl stora proportioner. Men hon är verkligen bra/duktig och skriver dessutom otroligt roliga små texter till sina Instagram inlägg – som t ex det här:

En sak förvånar mig lite med henne.. hon visar otroligt mycket bilder på sitt barn som är drygt ett år. Det är iofs en ålder som bara är gullig och definitivt inte något som kan ”förfölja” barnet. Hon är över lag mycket mer ”bjussig” än vad man kanske skulle kunna tro – riktigt befriande ✨


Skrev ju häromdagen om Anna Book och den enorma offerkoftan hon så ofta sätter på sig. Det handlar ju om attityder och inställning även om jag har all respekt för att saker och ting kan vara så jobbiga så att hon kanske inte alltid orkar hålla modet uppe. Men nu är det ju så att de här inläggen med hur ”orättvist” hon blir behandlad, att någon har svikit etc inte kommer då och då utan hela tiden.. Alltså en fråga om grundläggande inställning.. Men nu var det inte Anna Book det handlade om utan:Mannen i tv-rutan är ett exempel på en helt annan grundläggande inställning.. Han har ett stort fritidsintresse och det är golf.. Han är dessutom 98 år gammal – det är inte så många 98-åringar som spelar golf. Visst, det handlar väldigt mycket om fysiska förutsättningar men en viss del ”allt är möjligt” attityd finns det också. Som om det inte räcker med att han är 98 år – han tvingades dessutom att amputera benet. Då hade iallafall många tyckt att nu orkar jag inte mer.. Men inte den här mannen – som spelar på.. Vi får hoppas och utgå ifrån att han åker golfbil ⛳️

Jag ska inte hänga ut Anna Book men det blev aktuellt just med tanke på att det är så mycket i livet som handlar om vilken inställning man har och vilket förhållningssätt man väljer. Jag menar inte att man ska vara stark 365 dagar per år eller att vara hurtfrisk bara för att man borde. Vi råkar alla ut för saker i livet som vi där och då inte förstår hur vi ska orka med eller klara av överhuvudtaget. Visst är det helt normalt att tycka att livet är jävligt orättvist när sådant händer.

Men om det är något jag har med mig varje dag så är det Perspektiv. Jag hoppas att jag fortsätter att ha det så att det inte suddas ut över tid och att jag börja tycka ”skitsaker” är stora saker som jag kunde göra..

Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.