Fjärilar & Nunnor….

Hej,

Städade undan typ halva julen igår.. Det är ju så fint och det är ju egentligen Tjugondag Knut som julen ska ut.. Så då är det okej att ha lite kvar till den trettonde, dvs på torsdag.. men man kan ju ha det kvar till i maj om man vill..

Hängde med lite halvt under Farmen igår och samma sak med den gamla filmen ”Sommaren med Göran”.. Hade ✅ på allt på To Do listan innan det var bedtime så att jag kunde starta veckan på bästa möjliga sätt.. Mina pannbiffar blev förresten riktigt bra och gjorde så att det är två middagar till.. Kommer aldrig mer göra pannbiffar utan Sambal olek ✨ Tog två stora teskedar till ett halvt kilo köttfärs – man kan ta mer om man vill ha dem mer ”spicy” 🌶Tro det eller ej men jag har äntligen kommit igång och lyssnat på bokklubbsboken.. Jag behöver ju lyssna rätt mycket per dag nu för att hinna med till den 27/1.. Jag tycker inte att han som är uppläsare är speciellt bra – inte dålig heller men det är ju så himla viktigt för en bok att det är en bra uppläsare. Framförallt om det är en bok som inte är en bladvändare för en.. Men då kom jag på att jag kan ju testa en annan hastighet – dvs om normal uppläsningen är 1 så kör jag 1,25 som är max..

Men då ska det vara för att jag tycker att boken är bra och bara tills jag är i kapp så att jag hinner lyssna klart med rätt hastighet. För det är klart att rätt hastighet är just rätt hastighet av en anledning. Om den inte är bra så kanske jag ska inse att det här med bokklubb inte är något för mig.. Att man ”måste” lyssna på en viss bok som man kanske inte alls tycker är bra eller givande på något sätt.. Jag ger den någon dag till så får jag se..

Jag hittade btw en doftspray för möbler på Mercadona.. Den har inte samma ”subtila” doft som gör att man blir lite avkopplad och sover bättre men den luktar väldigt fräscht.. Kommer garanterat att finnas här hemma jämt.. 22 kronor för en stor sprayflaska. Luktar inte sådär syntetiskt som doftsprayer man sprutar i rum oftast gör..


Går inte att få till en vettig bild om jag inte går upp 😊

Vi gick ut vid tio – samma fina väder idag och 15 grader redan vid tio 😃 Var ute i 45 minuter och det blev 3 000 steg så då förstår ni att det blir svårt att komma upp i 8 000 – 10 000 steg de dagar jag inte är ute på ärenden själv.

En bit bort.. ovanför stranden och gångbron ligger en lite större markyta..typ stor parkering men inte asfalterad och utan parkeringsrutor.. Den används i huvudsak av dem som ska till stranden men också som ”camping och bostadsområde”.. Det står alltid ett antal husbilar där och jag tror att det är några som bor året runt.. Eller så har de iallafall husbilen stående där året runt.

Det är ju ett väldigt bra läge att ha sitt boende på men det krävs lite logistik för det är knappast Böda Camping med vattentillgång, el, tvättstugor och allt man kan tänka sig..Förrförra året var det några som bodde permanent i en slags husbil.. De tyckte att det var en bra idé att tjuvkoppla in sig på el på något sätt. Det var det inte..Hela Laguna Village och Puro Beach i Estepona brann ner och totalförstördes.Verkligen tråkigt för det var både fint och trevligt med ett par restauranger och några små butiker..

Vi har varit där ett par gånger med några kompisar som bor i Estepona. Vi har ätit lunch på några av restaurangerna i Laguna Village -har inte varit på Puro Beach intill.Borgmästaren i Estepona gick direkt ut och sa att allt skulle göras för att bygga upp det snabbt igen men när vi körde förbi så sent som i maj eller så förra året hade de inte ens börjat. Dom har såklart snyggat till men någon återuppbyggnad såg man inte ett spår av.. Det enda man såg har de byggt till ett gäng parkeringsplatser för dom som ska till stranden.Då var som sagt jullovet slut och det har blivit ✅ på helt andra saker än det blivit under jullovet, även om sådana grejer också finns med varje på listan varje dag.

Det är ju inte heller ✅ på en helhet på två grejer som är jobbrelaterade. Då är det såklart uppdelat över tid och det kan ibland vara rätt svårt att bedöma hur lång tid vissa saker tar – är hursomhelst nöjd med ”årets första arbetsdag” ✨Kändes lite trist när jag gick förbi den strandrestaurang som ska ha stängt till i mars.. De höll på att plocka in allt från terrassen – ställa alla bord och stolar även inne åt sidan.. Tror att de andra kommer att stänga också..

Jag ser ju inte urbanisationens pool från min lägenhet och från strandpromenad är det ”täckt” så att man inte ska kunna se in till poolen och trädgården.. Tittade in idag och såg att vi har poolen ”igång” – det är det inte alla urbanisationer som har. Måste gå dit och kolla lite och känna på temperaturen när jag kommer ihåg.. Inte för att jag kommer hänga vid poolen hela dagarna nu under vintern men eftersom jag flyttade in första oktober så har jag typ tittat på trädgården och poolen på håll en gång.Jag hörde att det verkar vara väldigt sisådär med kollen av vaccinationspass på restaurangerna. Ska ju fika på stan imorgon och det lär nog inte bli några problem då – hade annars ”varnat” för att vi måste sitta ute. Ska vara 16 grader och sol så vi kommer säkerligen vilja sitta ute i vilket fall som helst ☀️

Det är utan tvekan en totalt utspridd Corona trötthet.. Tycker definitivt att jag ser fler människor utan munskydd än med.. inte i stan men förvånansvärt många är utan där också. Det har ju snart gått två år sedan Corona slog till..

Med de restriktioner som Sverige inför nu är det klart tuffare där än här..Kommer så väl ihåg hur det var – precis som att vända blad i en bok. Ena dagen var ”alla” övertygade om att det där var inget att bry sig om och nästa dag var ”alla” fullt medvetna om allvaret. Snart därefter blev det Lock Down – men det var nog ingen som trodde att den skulle vara så länge.. Nu minns jag inte om det var 10 eller 12 veckor som vi inte fick gå ut.. Mer än för att handla mat, tobak och medicin och bara en från varje hushåll per gång. Hundra meter fick man gå med hundarna..

Sedan fick man ju gå ut en timme per dag under en viss tid och inom en viss radie. Oklart hur de skulle kunna kolla det (mer än själva tiden eftersom den var indelad på barn, vuxna och pensionärer).. Som om allt det här inte räckte så var det typ den sämsta våren jag kan minnas vädermässigt så dagarna som det var ”terrassväder” var lätträknade. Tur vi hade tv och Netflix 😃

Jag vet att jag säkert skrivit om det här hur många gånger som helst men det är en period jag aldrig kommer att glömma. Jag ska inte påstå att vi led eller mådde dåligt av det men det var en overklighetskänsla att inte få gå ut genom dörren när man ville.. inte få vistas ute överhuvudtaget.Huvudgatan som går rakt igenom Marbella…. En eftermiddag och det är inte en bil och inte en människa.. bortsett ifrån mig då som gick till tobaksaffären. Det fick man bara göra om man inte hade bil..Pratat med Pappa – han är på., Datum spikat så nu är jag ännu mera pepp på att lyckas med att sluta snusa ✨Det är ju verkligen grytorna och soppornas tid nu – även om det inte riktigt känns så med 17 grader ute ☀️ Men om det är någon gång under året som man ska äta det så är det nu.. Har en liten gryta och en stor.. Den lilla är perfekt om jag ska göra en gryta eller soppa som jag bara ska äta en dag.. Den stora är egentligen en frityrgryta (heter det så) och är som sagt stor..

Vet att vi hade en Le Creuset gryta i precis lagom storlek.. Men frågan är om jag hittar den igen – ska absolut kolla nästa gång jag kommer till Sverige för då ska jag ju plocka ihop lite grejer.

Hur som helst så frös jag in pannbiffarna igår och ikväll åker den stora grytan fram så ska jag laga till något så att jag har mat till imorgon också.Det är ju tv-sänd gala ikväll. Även om jag tycker att det är jättebra att de här galorna får utrymme så är jag inte den som sitter bänkad. Kommer säkert att ha tv:n på men inte riktigt hänga med. Jo, när Weeping Willows kör – såg att dom skulle vara med. Om jag nu uppmärksammar när de är med 😊 Blondinbella kommer btw att sitta med i ”panelen” dit man ringer om man vill bli månadsgivare eller skänka pengar på något annat sätt..Apropå Blondinbella så ingick det i hennes sponsrade resa att hon skulle skriva en recension.. Hon sponsrades ju av TUI men det var hotellet hon skulle recensera (åtminstone var det det hon gjorde..).

Jag ska inte gå in på recensionen men den var utförlig och det tillhör inte vanligheterna att influensers behöver göra sådana här ”omfattande” motprestationer. Oftast brukar det ju vara sponsrat av och sedan skriver de Hurra vad allt är bra.. typ så.

Det var väl både klokt och inte så klokt tänkt av TUI att kräva en motprestation. Hon skriver förvisso lite om dem och jag visste faktiskt inte att man kan helt och hållet kan skräddarsy resor med dem men när i princip allt handlar om hotellet så var det kanske inte så klokt. Det är inte så många av hennes följare som har råd att betala 7 000 kronor per natt på semesterresan till Thailand. Nu var det väl iofs två hus så man skulle kunna vara fyra om jag förstod det rätt men fortfarande mycket pengar, framförallt i ett land som Thailand dit man kanske åker i två veckor.

Jag har btw fått några förfrågningar men det är inte resor till Thailand 😃 Det är nog mer att betrakta som mindre seriösa förfrågningar som kastas ut lite hur som helst.Långt ifrån thailändsk värme.. Det här just nu ”mina bästa vänner”.. Det blir kallt i lägenheten och på morgnarna när jag går upp är det verkligen kallt. Finns ett stort plus.. Inget ”väckande” av Karisma som hoppat ner och vill upp igen. Så gör hon ju bara när hon tycker att det är varmt.. Men jag vaknar ändå ibland och behöver.. – då gör bild ett tillsammans med mattan nedanför sängen så att jag inte blir klarvaken av de iskalla golven.

Världens skönaste inneskor – köpte dom i storlek 39 (har typ 36-37 annars) så att det ska vara lätta att hoppa i och ur.. Kommer från Kina klädbutiken i stan – 80 kronor..

Värmeelementet gör verkligen precis all skillnad i världen.. Går ju inte att sitta påpälsad i soffan med filtar över sig hela tiden.

Finns ett annat plus också – det kommer inte att bli vrålvarmt här inne i sommar. Lägenheten har ju ”spanskt” läge vilket innebär att solen inte ligger på rakt in på eftermiddagen när det är som varmast.

Men mina riktiga bästa vänner är de där två som ligger längst bak i bild två ❤️❤️Det är inte dags ännu men det ska bli kul att göra fint på terrassen när det är tid. Man kan ju ha blommor året runt men jag vill ha en ”sommar-balkong” och då går det inte att få tag på den sortens blommor som jag vill ha.

Jag ska inte göra någon ”botanisk trädgård” eller ha en massa blommor.. Det ska vara lagom – så att det både är fint och bekvämt. Åker ju dessutom till Sverige i juli och det är ju lite tråkigt om inte en enda blomma överlever.

Det finns ju lätta växter och svåra växter – för mig är väl de allra flesta iallafall lite svåra, bortsett från kaktusar då.. Jag överdriver lite när jag säger att de flesta är lite svåra men det är svårare att odla på terrass än i en rabatt i en trädgård. Två saker vet jag: jag ska inte ha en massa småblommor som typ behöver vatten flera gånger om dagen och jag ska aldrig någonsin ha någon form av ”kryss-boll” eller vad de kallas. Är det någon som fått dem att överleva? Det är väl dessutom mer en höstblomma.. Jag har nästan chockat mig själv med den julstjärnan och den ormbunke jag har på terrassen nu.. Ormbunken har hängt med sedan i oktober.. jag har misslyckats rätt ofta med dem men den här gången går det bättre..


Foto: Richard Björkman

Visste ni att det i Spanien betyder tur om man möter två nunnor?


Imorgon är det ärenden på stan.. Banken, möte med Esther, fika och lite annat. Här måste man komma mellan en viss tidsangivelse på dagen om man inte bokat tid (pratar om banken..) Har man då otur så att det inte finns någon som pratar engelska tillgänglig så får man boka tid och återkomma.. Kommer man efter den angivna tiden för att man vill boka tid är det stopp.. Då får man komma tillbaka under den där tiden de har ”öppet”.

Nu får ni hoppas att det inte är för lång väntetid så att tiden går ut 😃 att det finns någon som pratar engelska så att jag äntligen kan få hjälp med bank appen..

Går ju för det mesta till stan men tar bussen någon gång då och då.. Egentligen skulle jag ha en cykel – det hade ju underlättat otroligt mycket. Här där jag bor nu kan man cykla hela vägen in till stan längs strandpromenaden så man måste inte ge sig ut i den vanliga trafiken.

Jag kan knappt komma ihåg när jag cyklade senast men jag gör det fast jag nästan helst vill glömma. Hade helt glömt hur man gör så det var så svajigt så man skulle kunna ha trott att jag var sex år och precis lärt mig cykla. Nu skulle jag inte cykla den där gången så jag slutade efter typ tre meter och tänkte att ”lära om” får jag göra en annan dag.

Det är något med mig och ”fordon”.. Vi funkar inte ihop helt enkelt.. Men cykla borde jag väl ändå kunna lära mig igen – eller??

Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.