Motivationen & Buffén….

Hej,

Drömde om den där lilla valpen som skulle adopteras bort i natt.. Nej, det gjorde jag inte men den var verkligen otroligt söt. Den kommer ju att bli adopterad väldigt snabbt och eftersom inlägget var på Svenskar i Marbella kan jag känna mig nästan helt trygg att den kommer att hamna i en familj som tar hand om den och ger den massor av kärlek.

Hade det varit en annons på typ en lyktstolpe hade jag nog drömt om den.. men av en helt annan anledning. Att den skulle hamna hos fel människor men nu var det ingen annons på någon lyktstolpe så vi släpper det. Är lite känslig för sådant där med tanke på Tintin och hur vi ”räddade” honom. Jag har ingen aning om han vare sig kommer ihåg eller förstår men som jag skrev igår är han nog den gladaste hund jag ”sett” och det var inte någon glad hund som satt i den där glasburen..

Doggisarna tyckte att det var bäst att påbörja anpassningen till vardagen igår.. Strax före tolv var det bedtime. Punkt. Dom går ju inte och lägger sig utan mig och eftersom dom ju faktiskt hade rätt i att det var bedtime fick det bli så..

Uppe strax före halv nio och hade den vanliga starten på dagen. Vaknade vid fyra-tiden i natt och var vaken en timme innan jag lyckades somna om. Lite minus på sömnkontot igen så det får bli fokus på det nu i veckan som kommer..I morse när vi var ute önskade jag att jag hade en riktigt bra kamera. Solen sken, himlen klarblå och Gibraltar och Atlasbergen syntes såå tydligt. Men.. fick bli ett uselt försök med att zooma som verkligen inte ger verkligheten rättvisa.

Utöver vädret.. Ni vet den där första tiden på våren. När solen skiner, himlen är klarblå och man börjar höra fågelkvitter igen.. en underbar tid. Om jag blundade idag så kändes det precis som en sådan svensk vårdag (bortsett ifrån att det var lite varmare).. En magisk morgon för att använda en klyscha.

Vi var ute i cirka en timme och vi lyckades få ihop drygt 3 000 steg (som sagt, det går inte framåt hela tiden 😃). Hursomhelst en väldigt skön start på en söndag. Har fixat lite på To Do listan – har en del kvar bl.a. nästa veckas lite mer detaljerade planering. Men.. maxar den allra sista dagen på jullovet också.. skidåkning på tv:n. Hänger med ett kvarts öra men mysfaktorn är hög ✨Pappa kommer i slutet av nästa vecka – det ser jag fram emot. Vi behöver inte kasta oss iväg på två hjul men någon dag vill jag gärna åka upp och köpa apelsiner.. och ta en sväng till Svenska butiken 🇸🇪 Har min rutin med det stora glaset apelsinjuice och mina två vitaminer varje morgon framför Nyhetsmorgon. Längtar till Naranjos para zumo kommer för då får man ut så mycket mer juice av varje apelsin.. inbillar mig att det är lite godare också. Men det är ren inbillning.

Eller så är det inte det för vi köpte alltid dem hos grönsakshandlaren mitt emot Doggisarnas SPA, i det som jag kallar de ”Spanska kvarteren”.. Helt ologiskt eftersom alla kvarter här är just spanska.. Hursomhelst så har ju han sin egen odling där han bl.a. odlar apelsiner och citroner. Totalt obesprutat alltså och jag kan garantera att hans citroner är helt underbara. Någon skulle kanske tycka att de var små och inte alls så där knalligt gula och därför inte lika fina = inte lika goda. Dom ser ju ut sådär för att de inte besprutats med massa ”skit” utan har fått mogna klart i solen.. och då måste det ju vara precis samma sak med apelsinerna. Ingen inbillning med andra ord 🍊På grund av min totalt överoptimistiska planering när det gällde den sista packningen när jag skulle åka hem ville jag inte riskera tidsplanen genom att åka till ICA Kvantum och köpa den där extra stocken snus.. Nu hade jag iofs mer än väl hunnit med det men eftersom det verkade så fullbokat på stället där jag skulle göra antigen testet vågade jag inte riskera att komma försent..

Nu kom jag ju inte försent utan alldeles för tidigt och mycket folk var det inte heller så hade definitivt hunnit köpa snuset. Men nu tar Pappa med en stock istället så det löser sig ändå.

Nu kan man kanske undra varför jag inte köper 20 stockar och tar med mig. Två enkla svar: Har man massor av snus så snusar man mer. Lågprissnuset är ju billigare av en anledning.. mindre tobak och ska man köpa den ”vanliga” sorten tex Göteborgs rapé så skiljer sig priset inte så väldigt mycket mellan Sverige och här. Lite krångligt ibland att planera in besök till tobakshandlaren som har snus = jag snusar mindre = nyttigare.Men.. så tänkte jag lite. Jag har inte satt upp några Nyårslöften i den vanliga bemärkelsen men däremot har jag några mål. Ett av var att jag den 21 juni skulle ha slutat snusa helt. Datumet är årsdagen och varför jag satte just det datumet vet jag inte men det gjorde jag hursomhelst.

Tanken och planen var att jag successivt skulle trappa ner och hur det skulle gå till har jag ”listat” upp. Skrev ju om det här tidigare och då påminde min kusins fru mig om att morbror Lasse slutade och ersatte snuset med hushållspapper. Ja, det låter helt knäppt men han var så van vid att ha något under läppen och utan det kunde han inte sluta.

Nu är det inte hushållspapper jag tänker på utan att det kanske faktiskt är bättre att sluta tvärt. Eventuellt ta lite hjälp av nikotinplåster eller nikotintuggummi den första tiden. Jag vet inte men jag vet att när snuset är slut ska jag göra ett försök.. Skulle jag misslyckas så är det inte hela världen – då får jag bara se det som att jag inte lyckades på mitt första försök. Inte att jag misslyckats. Försöka förstå varför det inte gick, lära av det och göra ett nytt försök lite senare.


Extra flärd ✨

Jag ska löpande ta ”snuspengar” och lägga i en burk.. Jag vet ju hur mycket jag vanligtvis” snusar. Mycket psykologi i det här 😊

Så tänkte jag att när jag fått ihop X kronor i burken ska jag unna mig något jag annars inte skulle ha gjort. Men så tänkte jag en gång till.. är man så där ”vag” så blir det ingenting av någonting.. mer än pengar i en burk. Det kanske inte heller blir några pengar i någon burk för man är inte fullt ut motiverad eftersom man inte riktigt vet vad belöningen blir. Som sagt.. mycket psykologi 😊Då bestämde jag.. När burken innehåller den summa som det kostar att gå till Marbella Club och äta deras buffé ska de pengarna ”öronmärkas” till det. Det är något jag normalt aldrig skulle unna mig men om jag lyckas sluta snusa efter alla dessa år så är jag definitivt värd det.När jag tänker på det får jag hur mycket motivation som helst.. så tänker jag i nästa steg att det ju är lite tråkigt att göra det mitt i lågsäsongen så det får bli i slutet på april typ.. Det är kanske inte superkul att göra det ensam heller.. men varför inte gå med sin Pappa ✨ Världens bästa Pappa & Dotter grej helt enkelt 💕

Det är inte bara skaldjurs på buffén utan även annan fisk, kött som bl.a. oxfilé, ostar och desserter. Man får äta hur mycket man vill.. Jag kommer att bli värre än de där som säger till den andre på ett julbord: ”Ta ingen potatis eller bröd för då blir du mätt snabbare och det kan du äta hemma”.. Sedan om det är gott med en eller två små sillpotatisar är tydligen ointressant eftersom ”potatis kan man äta hemma” 😃 Men jag och obegränsad tillgång till hummer och havskräftor då hoppar jag nog vissa saker 😊

Min väninna Kattis jobbar ju på en resebyrå som skräddarsyr resor vilket innebär att hon reser runt en hel del och blir bjuden på en hel del.. Hon har blivit bjuden på den här buffén två gånger och hon säger att den är helt fantastisk ✨

Med tanke på vad som finns på buffén och att man får äta hur mycket man vill av allt så kan man kanske tro att det kostar hur mycket som helst.. Visst kostar det några kronor men jämfört med en Big Mac & Co så är det typ ”billigt”..Jag har skrivit om Marbella Club många gånger tidigare så behöver inte ”rabbla” allt igen men å andra sidan så är det ju inte så att alla läser min blogg jämt och ständigt 😃

Hursomhelst så är det Marbellas Grand Hotel – anrikt och det var här ”alla” bodde då när Marbella blev den riktiga jetset orten.. Brigitte Bardot, Roger Moore och massor av andra har bott där. Nu under senare år är det fortfarande många ”världskändisar” som väljer att bo där men Marbella Club har fått konkurrens av Nobu som anses vara lite trendigare.

Dom har flera restauranger, både inne på hotellet och nere vid vattnet.. Det är bara vita låga byggnader med juniorsviter och uppåt. Finns ett antal villor/bungalows också där ett helt gäng kan bo tillsammans. Dom satsar mycket på välmående med SPA, Yoga och en massa annat.


Så motiverad nu.. Burken är utsedd och står i det stora skåpet i vardagsrummet.. En glasburk som jag hade planerat att ha riset som jag glömde i Sverige i 😊 Jag är övertygad om att det behövs antingen en belöning eller en rädsla för att man ska lyckas förändra ett så otroligt invant beteende som i ännu högre utsträckning också är kopplat till ett beroende.

Med rädsla menar jag att om man inte slutar så är det troligt att något farligt eller hemskt händer.Apropå burk.. Söndag idag = veckan är slut.. Ni glömmer väl inte tipset med burken med som man varje vecka ska fylla med en lapp med det man är tacksam för under veckan som gått. Det är säkert flera saker man är tacksam för men jag kommer att välja en sak, den händelse som jag är mest tacksam för. Det gör att man får tänka till lite..

Givetvis är man, iallafall jag och det gäller nog mer eller mindre alla, mest tacksam för varje vecka som man får vara frisk men det får bli en given tacksamhets-sak.. Nu ska jag välja något som gjort mig glad, fått mig att må bättre som inte är samma varje vecka – då blir det roligare att titta igenom burkens lappar sista veckan i december eller kanske t.o.m. på Nyårsafton 🥂Doggisarna var inte så samarbetsvilliga när vi var ute vid femtiden.. Men någon halvdan bild blev det – t-shirt väder vid femtiden och mer eller mindre helt fullt på båda strandrestaurangernas uteserveringar. Nu har det iofs bara gått nio dagar men det har varit en otroligt fin januari så här långt. Idag var det 18 grader vid tre-fyratiden ☀️

Om man ska lita på prognosen så ska det bli rätt dåligt väder onsdag, torsdag och fredag men de andra sju dagarna ser riktigt bra ut ✨Nej, det här är inte jag och jag är inte ”där” ännu men det är inte sommaren heller. Jag skriver det här för att jag haft en bra helg. Det beror inte på att det hänt något speciellt eller roligt – jag har ju bara ”varit”.

  • Jag är hemma igen för jag känner att det här är hemma. Det innebär inte att jag säger att jag aldrig kommer att flytta till Sverige men här och nu är Marbella verkligen hemma för mig.
  • Har fått så mycket kärlek av Doggisarna som är överlyckliga över att flocken är samlad igen och att vi är hemma. Vi har gått långa promenader i ett underbart väder.
  • Det har varit lite roligt igen att laga mat och det har varit okej att äta ensam. I det stora hela har det varit mer okej att vara ensam än jag känt tidigare. Innebär inte att jag saknar Thomas mindre utan bara att jag haft en bra helg i anpassningen.

Det här tror jag är ett jättebra initiativ. Boken om vad som händer med våra hjärnor om vi lägger ”för mycket” framför en skärm. Tror att var en riktig aha-upplevelse för väldigt många vuxna och att kunskapen sprids längre ner i åldrarna är superbra.. Om det händer vill säga.. Boken är skriven med målgruppen 9-12 år och jag tror dessvärre inte att de kommer springa benen av sig för att få tag på boken. Om den ska nå ut så tror jag att det måste vara ett initiativ från föräldrarna som följs upp och ”diskuteras” eller ännu bättre en del av skollitteraturen.Kort bakgrund: Det är hyfsat vanligt att offentliga personer lägger upp inlägg på Instagram där följarna får ställa olika frågor och så svarar och publicerar personen X på de frågor den känner för.

Vissa gör det här väldigt ofta och vissa gör det aldrig. En anledning till att göra det är att få följarna att känna att de bryr sig om dem och en annan är att interaktionen ökar vilket gör Instagram kontot mer ”relevant” i.e dyker upp oftare.

Nu är det här en blandad fördom och fakta grej som handlar om Anna Book.

Fördom – Det är ju inte så att man vet att det är en ”äkta” person som har ställt den där frågan. Det kan ju vara iscensatt av X själv. Annars måste Anna Book ha de absolut gulligaste följarna i världen för typ hälften av frågorna är inte frågor utan bara någon som känner ett behov av att säga att de tycker att hon är fantastisk. Det är ju jättekul om det är så men det haltar lite..

Fakta – En följare skriver; Åsikter kring gangsterrap. En i sammanhanget lite udda fråga för den skiljer sig väldigt mycket från den typ av frågor hon brukar få. Hon svarar relativt långt och utförligt. ✅ Sedan uppstår ett problem – hennes svar består till stora delar av en krönika i Aftonbladet (tror jag att det var) skriven av Socialdemokraternas ordförande i Kista 2020. Meningar och några små stycken är ordagrant med i hennes svar. Nu är hennes svar givetvis inte lika långt som krönikan men man kan helt enkelt säga att hon klippt och klistrat.. för tonaliteten i de meningar som hon själv skrivit skiljer sig rejält.

Hon ertappas och det skrivs om det. åker den största offerkoftan jag upplevt på. Svart bakgrund, vit text och väldigt dramatiskt på Instagram. Hon drar upp allt om hur orättvist behandlad hon alltid blir och om det inte vore för hennes man och barn hade hon varit död idag. Det är ju oerhört tragiskt om hon känner på det sättet så jag ska inte göra ”narr” av henne och hade det här varit något som hände ibland så hade jag inte ens skrivit en enda rad om det.. Men ungefär varje vecka kommer den svarta bakgrunden, den vita texten och den stora offerkoftan. Någon har svikit henne, det är påhopp på Instagram eller vad det nu kan vara.

Varför skriver jag överhuvudtaget om det här för det är ju för typ alla helt ointressant. Den enda det på riktigt är intressant för är ju Anna Book själv. Tror inte att det ens är intressant för honom vars över ett år gamla krönika blivit delvis plagierad. Jag skriver om det för jag ibland fascineras väldigt mycket av beteenden. Vad ligger bakom vissa typer av beteenden. Vad har orsakat den enorma bitterheten och hur är det att leva med den som ständig följeslagare. Är livet så orättvist för vissa att det är omöjligt att inte bli bitter eller är det ett karaktärsdrag mer eller mindre från grunden. Varför är det roligare att ge sig på vissa än andra. Den typen av frågeställningar tycker jag är intressanta. Skulle kanske ta en distanskurs i beteendevetenskap 😄Jag vill också förtydliga att jag inte lägger en massa tid på att scrolla runt eller leta på nätet för att hitta sådana här grejer (eller stora delar av liknande grejer). Jag följer varje dag en blogg som heter Bloggbevakning som är en form av ”nyheter” om bloggar och sociala medier. Några korta inslag per dag – tar någon minut att kolla igenom. Där hittar jag sådant här..

Det är det här med beteenden som också gör att jag tycker att program som t ex Robinson och Bachelorette är kul att följa. Om Julia i slutändan väljer X eller Y är i sig inte intressant utan det är hur spel spelas etc som är det intressanta och roliga. Ja, jag fattar att de klipper ihop program så att vissa personers karaktärsdrag förstärks etc.Apropå beteenden och reality program.. Det är ju inte bara så att det klipps på ett visst sätt det finns ju också människor som ser det som ett jättebra sätt att bli kända och skruvar rejält på sin karaktär. Nog om beteende..

Men ikväll börjar Farmen – som jag skrivit tidigare så är det inte något jag följt men ikväll blir det nog så att jag ser det. Men det går väl varje dag med någon veckofinal fick jag för mig och det kommer jag inte hänga med i/på..Att man säger ”mañana” när det gäller spanjorer är nog mer än välkänt.. Att de ska göra det imorgon, att de ska bli klara imorgon osv. Berättade ju förut om att de murar någon mur utanför port-dörren” och här verkar verkligen arbetet ha övergått i sann ”mañana stil”..

I fredags såg jag tre gubbar som höll på.. precis som det varit de andra dagarna. Nu är jag inte helt hundra men typ 97 procent säker på att det som de åstadkom i fredags var den rad med tegel som inte murats in (säger man så).. Jag kollade såklart inte hur många timmar de var här men jag såg dem iallafall två gånger så snabbt jobbade de inte 😃

Men omvänt har spanjorerna ett uttryck som de tycker representerar oss;

”Var inte så jäkla svensk”

Vad är man då? Jo, en person som gör allt så krångligt som möjligt 😃

Vi hörs imorgon!

Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.