Buskis & En flytande frukost….

Hej,

Det var inte så lockande för hundarna att gå ut.. Dom sov som stockar intill mig i soffan – jag antar att de varit vakna hela tiden jag varit borta så att de är helt slut nu. Men fick med mig dem en kort sväng och sedan blev det mysdress, knut på huvudet och soffhäng ✨

Angående det där med självförtroende och min tekniska kompetens.. Jag skrev nog inte klart igår för själva poängen var inte några halogenlampor utan den där j-a telefonen (ja, androiden).. Upptäckte att den laddat ur och laddade den.. sedan tog det stopp. Fick inte igång den igen – kom bara upp att den var laddad till 100% men sedan hände ingenting och jag kom ingen vart..

Det finns inte direkt många alternativ att ”trycka” på och jag provade allt. Ingenting hände men så plötsligt hände det -,helt oförklarligt för jag hade inte gjort något som jag inte gjort innan. Strunt samma – det var ”poängen” med mitt dåliga självförtroende kopplat till teknik. Självkänslan är däremot okej för jag accepterar att jag är usel på det 😊Satte på tv:n när jag kom och då var det ett program om Stefan och Krister, dom är väl typ synonyma med buskis. Det går ju alltid en föreställning under Trettonhelgen och inte för att jag funderat så det knakat men jag har undrat lite över varför Fyran sänder det här. År ut och år in (olika föreställningar men med ett gäng repriser).

Nu vet jag varför.. Jag hade ett lite inifrån och ut perspektiv, dvs jag utgick från mig själv och eftersom jag inte är något ”fan” av buskis så trodde jag nog inte att det låg helt i linje med Fyrans profil heller. Jag vet inte hur tittarsiffrorna ser ut men troligen väldigt bra eftersom de fortsätter. De började en gång i tiden, typ när Fyran var ny som kanal eftersom de inte fick med sig tittarna.

Framförallt inte tittarna utanför Stockholm och så blev Stefan och Kristers buskis som de kört på sommaren underhållning på TV4 under Trettonhelgen.. Ett klokt beslut för det uppskattades och det var väl första steget i att börja förändra profilen lite – inte tro att alla är som stockholmare och att allt ska vara lite ”coolt”..Dom hade ju turnerat och turnerat hur länge som helst men tröttnade på det så tillsammans med Falkenbergs kommun startade man upp Vallarnas friluftsteater. Folk vallfärdade och gör än.. Buskis är galet populärt även om jag inte riktigt kan förstå det.

Även om jag då inte älskar buskis så är det faktiskt mysigt på Vallarnas friluftsteater. Pappa och jag var där på premiären ett år.. Under mina år på Wallmans så var det typ obligatoriskt att åka dit men det var så mycket trevligare än jag med mina fördomar trodde 😊

Det är lite folkpark över det med kulörta lampor, försäljning av kokt korv med bröd etc. Vill man äta finare har de något restaurangtält också om jag inte minns fel. Bakom scenen, där de små husen står, kan laxen hoppa i ån om man har tur. Det är så svenskt och tillsammans med omgivningarna så går det inte att inte tycka att det faktiskt är mysigt ✨

Sedan var det ett sådant där flash back minne också som poppade upp när producenterna av de här buskis föreställningarna var med..

Två gånger under mina jobb-år har jag fått höra ordagrant ”Du förstår inte det här”. Den första gången var under mina Coca-Cola år.. Det var en spanjor som jobbade som övergripande marknadsdirektör för Norden och var stationerad i Köpenhamn. Jag har ingen aning om vad det var frågan gällde men jag minns väldigt tydligt att när hans argument tog slut punkterade han diskussionen genom att konstatera ”Du förstår inte det här”. Vi var väl typ fem stycken som satt vid det där bordet och först och främst blev jag helt paff hur han kunde uttrycka sig så korkat men valde sedan att där och då ”svälja det” så att mötet kunde fortsätta konstruktivt. Det hade inte varit möjligt om jag gick i polemik..

Den andra gången var under min Wallmans tid och med de här producent bröderna. Wallmans ägdes av 2Entertain på den tiden och de var dom som tillsammans med några fler startat det.. Här minns jag frågan.. Vi hade gjort en förändring i kommande marknadsbudget och flyttat pengar från ”gamla tiders” annonsering i tidningar till andra typer av marknadsföring/annonsering.,

Det var helt fel enligt dem och när jag argumenterade att vi ju inte såg de effekter vi ville och att det dessutom var ett dyrt sätt att få kunder så blev det samma resultat som med spanjoren. Jag förstod inte det här. Jag tror att man med all rätt kan påstå att det är en massa saker jag inte förstår men dit hör inte marknadsföring och annonsering.. Vi kan nöja oss med att ingen av oss förstod den andre och budgeten var by the end of the day min..

Har ni varit med om att ni ser något och direkt känner att det där det skulle passa någon så himla bra? Då menar jag inte en jacka för att ni vet att den personen är på jakt efter en jacka utan något udda som man får en känsla av skulle passa bra i den personens hem och att den personen verkligen skulle gilla den..

Fick syn på en väldigt annorlunda och speciell bordslampa i butiken.. Vi har inte direkt inredningsgrejer mer än lite då och då så den stod uppe på ett glasskåp där vi har smycken och accessoarer. Inte så himla synlig med andra ord.. Tog hursomhelst fram mobilen ur lådan och skulle gå dit för att fotografera den men precis just då kom det fram en spansk dam och började ställa frågor. Då övergår såklart 100 procent av mitt fokus till att försöka förstå vad det är hon undrar över och vips så var lampan borta från mitt huvud..

Sedan hade vi den där timmen med fullt ös och sedan stängningen så lampan kom jag på igen på hemvägen.. Den står ju lite undanskymd så den kanske står kvar nästa fredag så att jag fotografera och skicka bilden då..Den jag i åtanke är en läsare här på bloggen som dessutom är en ”gammal” kollega. Hon har nyligen köpt ett hus på Österlen som hon renoverar.. Då menar jag inte byter tak etc utan piffet.. Tapetserar något rum, målar om, målar stolar och precis allt möjligt. Hon delar med sig av det hon gör på Facebook så det är så jag fick känslan av att lampan skulle passa henne och hemmet 😊

Nu transporterar man ju inte en bordslampa från en second hand butik i 300 mil eller försöker sig på att få ner den i resväskan men det ”roliga” var den omedelbara kopplingen när jag såg lampan.. Skickar en bild till dig S om den finns kvar på fredag 😊Kommer ni ihåg när ”alla” skulle fotograferas ståendes i ett hav av raps? Utan minsta tanke på om man kanske eventuellt förstörde något så trampade man ut.. Det var väl någon klok bonde som med någon pil/instruktion visade var de skulle stå så att det inte trampades runt både här och där.. Ingen aning om det togs någon hänsyn till det..Men trender kommer och trender går som bekant. I år skulle ”alla” fotograferas i naturen.. med en spegel.. Kan ju tyckas lite krångligt att få en spegel att stå sådär ”naturligt” i naturen så det kanske är bäst om man är två och redigerar lite..

För sakens skull ska jag tillägga att Margaux Dietz som är på bilderna ”skämtar” om den här trenden i sitt inlägg..

Det var btw inte ✅ på allt på fredagens To Do lista men lördagens är okej så det är inga problem. Jag snurrar ju med dagar mest hela tiden och insåg nyss att det är Stjärnorna på slottet på lördagar och inte på söndagar som jag trodde eftersom jag trodde att jag åkte hem på en måndag och inte på en söndag. Ni hör ju.. tur att det är måndag snart så att alla rutiner ska sättas på plats.. Det ska bli en kul men också lite ”utmanande” månad 😊Dags att för Blondinbella med familj att lämna Thailand och tacka TUI för den sponsrade resan.. Varför inte avsluta med en ”Floating breakfast” i poolen? Ser onekligen rätt gott ut..Själv funderar jag på om jag ska slå till och göra köttbullar i morgon (lördag) – det kan vara minst lika gott och t.o.m. godare.. Om man hade ätit dem tillsammans.. och då tänkte jag på:Nu är resor inte något jag överhuvudtaget har någon som helst lust eller tanke på och det var ett antal år sedan Thomas och jag reste också. Vi brukade ju resa jättemycket – framförallt rymde vi från några vinterveckor.

Men när jag ser på den här bilden och ser en bild på lyxhotell och flytande frukostar så ser jag en ”upptäckar-nyfikenhet” i den här bilden. Den andra tar saker för givet och det ska mycket till för att den där känslan av att upptäcka något spännande och nytt ska infinna sig. Möjligtvis en fördom men något ligger det i det..

Jag kan väl delvis också känna igen mig själv.. Jag har förvisso inte blivit serverad någon flytande frukost men det var mycket som jag (vi) tog för givet. Inte till en början men allt eftersom åren gick och resorna blev fler.

Hur skulle jag tänka idag om jag nu fick för mig att jag skulle resa.. Skulle jag resa med någon/några vänner som jag ju gjorde innan jag började resa med Thomas. Eller skulle jag resa helt ensam – något jag aldrig gjort.. Det skulle finnas en ny dimension i det.. Det finns en hel del människor som föredrar att resa ensamma – de kan då göra och upptäcka precis vad de vill utan att ta hänsyn till någon annan. Träffa nya människor de annars kanske inte träffat. Det skulle nog vara lite spännande att resa ensam – eller är resa själv en bättre benämning?

Har som sagt inga som helst planer på att resa men kanske skulle jag göra en resa till Madrid.. eller till Sevilla.. för att upptäcka något nytt ✨

Nu har jag passerat bedtime för länge sedan och jag är ”rädd” för att Doggisarna vill ut tidigt för de har druckit en hel del vatten 😄

Är btw inte buskis och en flytande frukost i Thailand nästan så långt ifrån varandra man nästan kan komma?

Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.