Mamma & Thomas….

Hej,

Jag känner mig som en åsna. Igår var det elva år sedan vår älskade Mamma lämnade oss. Hela dagen och kvällen passerade utan att jag kom på det. Har ju förvisso det lite rörigt med dagar och datum just nu men desto större anledning att hålla koll. En tröst är iallafall att Pappa och min syster var i Minneslunden och tände ljus för henne ❤️

Fina Mamma, det är så mycket jag velat att du skulle ha fått se och uppleva. Allt ifrån små vardagssaker till större och viktigare saker som till exempel Marbella och hundarna. Du tyckte så mycket om vår katt Sigge, tyckte att han var så speciell och jag är säker på att du hade älskat Tintin och Karisma. Sedan finns det av förklarliga skäl saker som jag är tacksam över att du inte behövde uppleva.

Det blir ju så att jag pratar en del med Pappa om skillnaden att gå från tvåsamhet till ensamhet. Nu var ju Mamma sjuk en längre tid innan hon gick bort men som jag skrivit så många gånger tidigare så är det omöjligt att föreställa sig hur det känns hur förberedd man än må vara. Jag ska inte gå in på våra samtal men för mig finns det en tröst i dem. En viktig sådan.

Precis som det är en tröst att prata med Pappa om den stora förändringen i det dagliga livet, den påtagliga saknaden i både det lilla och i det stora kan jag få en tröst av tanken på att nu sitter Mamma och Thomas där och pratar minnen och håller ett lite ”vakande” öga på oss. Håller koll på att vi har det bra ❤️Började ju skriva igår om att hur viktigt det är att älska sig sig själv för att helheten ska hålla ihop. Hur förvånad jag blev när jag sökte på hashtaggen på Instagram..


Jag tror inte att jag är ensam om att bli förvånad men samtidigt är det kanske lite ”naivt” att bli det med tanke på hur vår värld ser ut idag. Jag har inte suttit och försökt göra någon analys eller något försök till antagande av procentuell fördelning utan jag nöjer mig med att konstatera att den stora majoriteten är kopplad till kroppar. Nöjer mig gör jag inte i bemärkelsen att jag tycker att det är så att jag ska vara okej med min kropp och då älskar jag mig själv. Visst, jag förstår att om man har komplex för att man upplever att man är för tjock, har för små bröst eller vad det nu kan vara så finns det en koppling till ”att älska sig själv”.

Men handlar det i huvudsak om att acceptera sin kropp och sitt utseende i första hand. För att älska sig själv borde det rimligen finns något mer än att man är nöjd med eller accepterar sin kropp.Är inte ”den jag är” något som är otroligt viktigt? Att älska sig själv innebär ju att man har en bra självkänsla. Den kan påverkas av både yttre och inre delar men man kan väl ändå inte påstå på på att bara för att X accepterar sin kropp så har X en bra självkänsla. Det är att förenkla det alldeles för mycket tycker jag. Självkänsla är ju en sak och självförtroende något helt annat och den första är väsentligt mer sårbar. Jag är ingen psykolog och ska inte lägga ut texten alltför mycket.. menFör mig är en bra självkänsla att känna sig trygg i sig själv. Känna att man duger (minst) som man är när det gäller såväl hur man är som människa, att man duger rent ”yrkesmässigt” och att man duger precis så som man ser ut. Duger kan låta lite halvdant så jag väljer istället att säga ”Att man är bra som man är”, Att man trivs med sig själv.

Det brukar ju ges råd att man ska ställa sig framför en spegel och säga ”jag älskar mig själv”, ”jag duger” ”jag är bra som jag är”., Men det skulle jag nog ha svårt för att göra. Men jag skulle inte sätta det i någon relation till den egna självkänslan, det skulle bara kännas konstigt.Självförtroendet däremot är något helt annat och kan variera mycket snabbare än vad självkänslan gör. Man kan ju dessutom ha ett väldigt bra självförtroende men en låg självkänsla. Man kan ha jättebra självförtroende när det gäller vissa saker men dåligt självförtroende när det gäller andra – samtidigt.

Skulle kunna skriva mycket mer men stannar vid att självkänsla är väldigt mycket mer än att ”känna/tycka” att man duger som man är i ett kroppsligt perspektiv” .

Men något vidare bra självförtroende har jag av förklarliga skäl inte när det gäller tekniska grejer 😊Nu har jag något som kanske inte kvalar in under kategorin tekniskt som jag måste fixa.. Byta ett par halogenlampor i badrummet och sedan är det två lite udda glödlampor som sitter rätt högt också. Får helt enkelt både vingla och lära mig för jag ”vägrar” be om hjälp med något så enkelt.

Men det har alltid varit så att det varit Thomas som bytte halogenlampor när de gick sönder. Vanliga glödlampor bytte ju den som upptäckte att någon var sönder – om det inte var högt. Jag har ju ett mindre bra balanssinne som jag fick en viss förklaring på av min syster. Det är såklart mina sneda och vinda stortår som ställer till det – dom är ju jätteviktiga för balanssinnet.Upp vid åtta och började som vanligt att slå på värmeelementet, tv:n och Nyhetsmorgon.. Idag var Doggisarna lite mer morgonpigga än vanligt så vi var ute redan strax före nio. Det var bara åtta grader men strålande sol som så det var riktigt skönt. När vi går ut vid tiotiden blir det ju inte någon lång sammanhängande Nyhetsmorgon vilket det blev ett dag. Doggisarna ville inte vara ut så länge – var nog hungriga och ville hem äta.

Pressade ett stort glas apelsinjuice och hängde med lite sisådär i Nyhetsmorgon. Apropå apelsiner så märks det att de där apelsiner som är för att pressa juice inte kommit ännu.. De är mycket mer lättpressade och man får ut mycket mer juice av varje apelsin 🍊Apropå Nyhetsmorgon så var det ju det sista Efter Fem special igår, dom har ju kört en timme klockan åtta nu under julen men på måndag går de tillbaka till just fem..

Gårdagens gäst var Per Andersson. Ska inte lägga ut texten men han fick frågan om det så att säga låg i hans DNA att han alltid är positiv, rolig – att han typ inte ”kan” vara allvarlig, deppig eller så. Inte oväntat var han precis så där tramsig som han alltid är.. Jo, han kunde väl kanske vara lite allvarlig någon gång och deppig hade han väl varit.. När någon tjej gjort slut på typ gymnasiet.. Han har btw lite att jobba när gäller engelskan – eller rättare sagt väldigt mycket.. Han bara kan ju inte vara så här tramsig i sitt Stjärnorna på slottet avsnitt. Men det återstår att se..Men först är det Carola, nu på söndag.,Ibland kan man känna att vissa varit så offentliga att man undrar vad de egentligen ska prata om som man inte redan vet. Så är det nog inte med Carola – hon har nog valt att behålla mycket för sig själv med tanke på sonen.. Precis tvärtemot Runar med andra ord.,

Hursomhelst så kommer hon säkert att vara rätt öppen (oklart varför jag är så säker på det..) Igår berättade hon dessutom att hon ska börja skriva en bok för att berätta sin historia.

Nu kommer något som är helt ointressant om man inte är intresserad av olika typer av varumärkesbyggande men då hoppar du över och fortsätter längre ner 😃En influenser har enkelt uttryckt två saker som de kan jobba med; sina följare och sin trovärdighet. Givetvis spelar beteende och framtoning en viktig roll också. Sammanfattningsvis summerar allt till det personliga varumärket. Det är det inte bara influensers som har utan det är något som vi alla har.

Trovärdigheten går åt två håll. Både att följare uppfattar företagen/produkterna influensern samarbetar med och budskapet som trovärdiga. Att de företag som betalar för ett samarbete känner att de får valuta för pengarna – både i genomförande och försäljning.De två översta bilderna är okej och gr en liten bit tillbaka i tiden. Att nu under jul/nyår köra lite halvdana inlägg på Instastorys och sedan inte riktigt fullfölja utan köra en sammanfattning tror jag inte uppskattas av dem som betalar för samarbeten. Hur mycket Bachelorette man än må vara.Det var många som både hånade och tyckte att det var fruktansvärt att Blondinbella hade ett excelark där hon planerade sina inlägg för att på så sätt uppnå det hon ville uppnå. Nu var det väl lite väl utstuderat men metoden som sådan är det inget fel på och är något en hel del har att lära av.

Alla får såklart göra som de vill men eftersom ”Bachelorette” ser sig själv som både livsstilscoach och influenser så skulle det inte skada om hon tog några timmar åt att göra en plan för hur hon ska lyckas för nu håller hon på att spela bort sina lite mer långsiktiga möjligheter.

Ett helt ointressant ämne kan tyckas men det är det inte så som omvärlden förändras.. Olika jobb som poppar upp och hur förvånad man kan bli när människor som ska försörja sig på sitt personliga varumärke inte tänker längre än mobilen ligger bort från handen. Nu tänker jag inte bara på henne och det finns väldigt många influensers som är jätteduktiga på det här. Det är ju ungefär som ett vanligt varumärke, tex Coca-Cola – man har en plan både för hur man vill att varumärket ska uppfattas och för hur man ska marknadsföra det. Kanske skulle starta en influenserskola baserad på traditionell marknadsföring 😄 Eller så kan de kanske lära lite genom att titta lite på hur andra gör.. Verkar lite enklare 😊När man inte riktigt vet hur man ska bete sig – redo iallafall.. Det var väl sisådär 25 procent som hade munskydd på sig fram till dess att jag var framme i stan.. Då var det nog max 25 procent som inte hade.

Kanske är det så att även polisen är Corona trött.. Förra vändan när det var obligatoriskt med munskydd utomhus var det inte en katt som vågade sig på att gå utan.. då visste man att det inte skulle dröja länge innan man fick böter. Jag blev ju t.o.m. tillsagd ett antal gånger att munskyddet inte täckte näsan tillräckligt mycket.Såg att de är i full färd med att renovera Hotel El Fuerte nu – dom passar såklart på under lågsäsongen och körde en sväng förra året också.

Det är ett av Marbellas äldsta hotell och nu med renoveringen ska det gå från fyrstjärningt till femstjärnigt.Det var inte direkt mycket folk på stranden men ändå en del.. Men i butiken blev det så kallt när solen gick ner så att jag fick ha dunvästen på mig.

Christina är ju fortfarande i Sverige och kommer eventuellt tillbaka nästa fredag. Dom landar på torsdag vid midnatt så de kommer ju inte att vara hemma förrän vid två tiden så hon får känna efter om hon behöver ”landa” hemma också. Dom har ju varit i Sverige länge nu – åkte ju några veckor innan jul.

Vi fick in hur mycket donationer som helst så Marta och Coral fastnade på lagret med sortering och jag var i butiken. Det var lite böljande, dvs ibland inte en kotte och sedan kom en hel bunt kunder. Skrev lite på det här inlägget mellan varven för att hålla mig lite sysselsatt 😊 Men så small det till den sista timmen så vi sålde riktigt riktigt bra ✨Gick som sagt in till stan – så varmt och skönt men så fort solen går ner blir det ”kallt”. Gick dock inte i något av de här paren skor.. Jag kan inte låta bli att förundras över hur man kan gå i sådana här..

Vi får in rätt mycket av den här sortens skor i butiken – typ alltid i väldigt bra skick. Någon som försökt sig på att ha dem en kväll och känt ”aldrig mer” skulle jag tro..

Handlade lite dricka och korv till Doggisarna innan jag gav mig av hemåt. Imorgon blir det Dramaten och storhandling på Mercadona..Fick så otroligt dåligt samvete när jag kom hem.. När jag skulle iväg så hittade jag först inte nycklarna till butiken så kom iväg i sista minuten. Glömde helt att tända någon/några lampor så när jag kom hem var det kallt och helt mörkt i lägenheten. Stackarna som behövt ha det så i flera timmar (sedan solen gick ner)..

Dom blev minst lika glada när jag kom hem nu ikväll som när jag kom hem ifrån Sverige och det vill inte säga lite 😊 Tur att jag kommit ihåg att köpa korv så att de fick lite belöning..

Nu ut en sväng med dem och sedan blir det soffhäng. Hann se slutet på programmet om Stefan & Krister.. Buskisparet ni vet. Jag är inte något fan av buskis men när jag kommer in igen ska jag skriva lite om det & lite annat.. Är på skrivhumör så kanske blir det ett inlägg som jag lägger ut vid bedtime ✨

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.