Djocovic & Påven….

Hej,

Blev lite ”jag ska bra” igår igen.. Men det är ju fortfarande jullov och i allra högsta grad helgdagar här.. Dessutom ✅ på det som stod på To Do listan vilket iofs inte var jättemycket..

Somnade rätt okej snabbt men vaknade vid fyratiden och och somnade inte om riktigt ordentlig. Hoppades på morgontrötta hundar – hade lite tur så vi gick ut vid tio..

Man kan ju inte låta bli att undra lite när det typ tog 10 minuter att få svar på mitt antigentest och att man sedan i Málaga överhuvudtaget inte kollar.. Testar dom verkligen ordentligt- jag var ju dessutom i Göteborg och gjorde testet enligt intyget. Men sitta vid ett restaurangbord får jag inte.. Blev dessutom förvånad när jag var inne i stan igår – inte för att jag ”räknade” men det var väldigt många som gick utan munskydd. Det var ju poliser överallt med tanke på paraden men dom brydde sig tydligen inte nämnvärt.

När jag var ute med Doggisarna på eftermiddagen igår var det typ jag och en till som hade munskydd.. Det finns väl en Corona trötthet som är mer än utbredd.. Dessutom verkar det råda lite delade meningar om när man behöver ha munskydd när man är utomhus men det jag läst är att det alltid gäller om man inte sportar. Men den ”artikeln” gällde Spanien totalt – regionerna har ju oftast utrymme att sätta sina egna regler. Andalusien brukar inte ha lättare regler så jag skulle bli lite förvånad om det var så nu..

Apropå restaurangbord så känns det lite tråkigt att de tar vinter-ledigt nu. Den ena till i mars någongång, den andra brukar tydligen bara ha stängt tre veckor i januari. Hoppas att det är så i år också – dom bidrar till att det blir lite mer levande. Det blir ju inte folktomt men det blir bara joggare och de som är ute och promenerar kvar.Så här såg paraden ut 2019 – dvs året innan Corona.. Väldigt mycket mer människor ute och som fick komma nära ekipagen utan stora täckta stängsel. Det går ju bara inte att inte tycka att det förutom det som är hemskt på riktigt med pandemin också kommer en hel del tråkiga ”triviala” effekter..Jag kommer nog aldrig att bli spansk när det gäller det där med middagstiden när jag äter hemma. Var ju nästan spansk igår och åt middag vid 21-tiden. Blev helt proppmätt och det var som om maten sjönk som en sten = blev dödstrött och då hade jag en sväng med hundarna kvar.. Som tur var så var dom rätt ointresserade av att vara ute länge..

Har btw lyssnat klart på alla av avsnitt av podden Skugglands dokumentärserie ”Socialsekreteraren”. Nu är ju inte alla lika intresserade av att lyssna på dokumentärer som jag men om man är det så tycker jag att man ska lyssna på den. Den är så ”overklig” att man inte fattar att den är sann.. Som sagt.. finns på Acast om man gillar dokumentärer.Costa del Sol sjukhuset har utsetts till Spaniens bästa sjukhus ✨ Man bedömer i olika kategorier och som helhet.. det sjukhus som gör mest och bäst för sina patienter. Det är som helhet Costa del Sol sjukhuset utses som bästa sjukhus men de var även nominerade i flera andra kategorier. BB har tex alltid legat väldigt högt och gör fortfarande.

Har ju tyvärr en del erfarenhet av sjukhuset men håller helt med om att det är ett bra sjukhus.. Om jag blundar för maten och en & annan sur sjuksköterska 😊 Pappa och Thomas smugglade in cheeseburgare 🍔 vilket läkaren blundade för men hans gräns gick vid Coca-Cola 😄

Har hursomhelst bara gott att säga om sjukhuset men hoppas att jag slipper besöka det igen.. Jag har dessutom en sjukvårdsförsäkring så att jag kan välja annat sjukhus beroende på vad det skulle vara som förhoppningsvis inte händer..Idag är det helt igenmulet och 60 procents chans till regn – eller så hade väderprognosen fel igen.. Det kan man man nog konstatera men kan ju komma ett väldigt plötsligt väderomslag..

Enligt den uppdaterade prognosen så ska det vara14-17 grader och sol de kommande tio dagarna. Får bli en timmes promenad varje eftermiddag – utan munskydd så att jag får lite sol i ansiktet ☀️För att komma in i huset jag bor i är det först en ”gallergrind” med porttelefoner sedan kommer man in till en liten yta där själva porten till huset är.. Nu håller de på att bygga någon slags mur på den där ytan – högst oklart varför..

Jag hoppas att det är steg ett i att snygga till den yta som är mellan det här huset och nästa för den är inte så kul. Urbanisationen består av tre hus och mellan de två andra husen ser det bättre ut.. Det är framför den ytan som poolen ligger också – vi har en jättefin stor pool med en stor gräsmatta. Man kan ta sig in och ut till strandpromenaden därifrån så det är typ tre trappsteg till en av strandrestaurangerna därifrån. Älskar verkligen läget här ✨

Har gärna 25 minuters gångväg till stan (förut hade jag 30 minuter) och en bit längre till matbutiken än jag hade tidigare för att få ha närheten till havet.Vad finns det att vara upprörd över? Djovovic nekas inträde till Australien där han skulle försvara sin titel i Australien Open. Han hade tydligen först beviljats någon slags tillstånd ”medicinskt undantag” men det är alltså inte längre fallet. Han vägrar uppge om han är vaccinerad eller inte. Hur man då överhuvudtaget kan överväga några undantag fattar jag inte. Det enda är väl att de inte skulle ha gjort det från början så hade han inte behövt åka dit.

Hur svårt kan det vara att svara på en fråga? Göra en test.. Om det nu är så fruktansvärt viktigt att få möjligheten att försvara sin titel får man väl anpassa sig. Nu är det här uppe på absolut högsta toppnivå politiskt och mitt förtroende för Djovovic sjönk som en sten.Något att verkligen vara upprörd över – är däremot Påvens Nyårstal. Jag kommer inte kommentera det mer än att sammanfattningsvis återge en del av hans budskap: Om du har husdjur men inte barn så är du självisk. Idiot.Apropå att sjunka.. Kan man välja att relatera till en båt på Göta kanal eller vad man man vill men med risk för att uppfattas som en kultursnobb, vilket jag verkligen inte är – hur många tramsiga filmer är det möjligt att göra på det där Göta kanal temat? Det är tydligen en ikväll också så det innebär att det åtminstone gjorts tre. Det är ju dessutom en hel del bra skådisar med som Eva Röse, Lena Endre mfl men de kanske var en annan tid då och de uppfattades som riktigt bra.. Hade på den i bakgrunden men tittade inte – har svårt för sådant där överdrivet ”tramsigt” tråkig som jag är.

Däremot är det en film som jag tror kan vara sevärd ikväll.. The great Gatsby.. får se om jag är på filmhumör. Om jag inte är det så blir det som med en bok som inte fångar mig – jag kan inte fokusera. Det skulle kanske vara en bra träning för mig, typ ”tvinga” mig att följa filmen . Ett slags udda steg 1A i meditation.. fokus. Nu handlar väl inte meditation om fokus utan om att vara i nuet – helt stilla. Det har jag definitivt svårt för.Apropå tv – nu är det inte många dagar kvar med helgtider för Nyhetsmorgon. Så här under alla jul och helgdagar är det extra skönt att bara hänga i soffan och följa det med ett öga eller två, beroende på vilka gäster eller inslag det är..Alla är vi ju intresserade av lite olika saker – att jag gillar främst gillar mode och inredning av olika slag. Men det där med ”mode” är väl en sanning med modifikation – jag bryr mig inte direkt om trender och är allt annat än ”edgy” i min stil. Det är väl bättre att säga att jag gillar kläder men vill ha koll på trenderna. Sedan gillar jag matlagningsprogram och Robinson men det är en helt annan historia..

Nyhetsmorgon har ju två olika modeinspiratörer.. Emilia de Poret som ät lite trendigare och lyxigare, den andra tror jag heter Frida och det hon visar är väl lite mer för ”gemene man”.. Hursomhelst så tror jag att jag lyckas missa nio av tio av de här inslagen trots att tv:n står på. Jag har inte ens lyckats komma på när de har sina inslag..Andrea Brodin har ju inredningsinslag varannan helg (tror jag att det är) men där tycker jag inte att det är speciellt ofta som jag får någon inspiration. Då är det bättre att följa hennes egna Instagram konto eller några av de mängder av inredningskonton som finns..Nu är det inget självändamål att vara solbränd men det gör verkligen skillnad.. Man både ser och känner sig ju så otroligt mycket piggare. Förra året fick jag en väldigt märklig solbränna – en slags promenad solbränna 😊 Helt vita fötter och en liten bit till där de små strumporna varit, helt vit på mage och rygg..

2019 däremot var jag väldigt brun – då känner man sig pigg hur ytligt det än må låta.. Men tror att de flesta håller med om att det ligger något i det. Jag ser inte ut så här just nu i januari 😊 Ganska blek och ”glåmig” är nog närmare sanningen. Av ren vana brukar jag ta en snabb sminkning i samband med morgonrutinen men det får det bli slut med. Det är ju ett perfekt tillfälle att få lite sol på nosen under promenaderna med Doggisarna. Eftersom alla andra struntar i munskydd kan jag ju också göra det.. Inte i stan där man möter mycket människor men här där det är rätt ”folktomt” på vardagarna.Är det okej att skriva mycket om sina hundar.. det är väl egentligen lika intressant eller tvärtom som om någon skriver om sina barn.. Eller inte. Strunt samma – hundarna är min familj och då blir det en del skriverier om dem..

Nu när Karisma är nyklippt (och den här gången blev det precis alldeles perfekt klippt) så är det precis som att klappa en teddybjörn när jag klappar henne. Inte en sådan där syntetisk halvbillig sort utan en riktigt fin teddybjörn. Hon är så mjuk och pälsen är sååå fin. Ska ta med kortet nästa gång det är dags för klippning så att de inte klipper så kort som de brukar. Det är inte deras fel utan det har varit vi som velat det eftersom hennes päls växer så otroligt snabbt..

Men.. nu kommer ni inte tro mig och tycka att jag är hur löjlig som helst.. Hon är väldigt fåfäng och varje gång hon varit och klippt sig så har hon varit lite låg i några dagar. Det liknar en själv om man varit hos frisören och blev missnöjd. Ja, det låter som om jag hittar på eller inbillar mig men det gör jag inte. Tintin blir alltid galet söt när han är nyklippt men på henne dröjer det väl typ 14 dagar innan det växt ut lite.. Men i fortsättningen får det antingen vara lite längre innan jag klipper henne eller så får jag korta ner intervallet. Nu är det dags igen i början på mars – varannan månad alltså.


Jag kom ihåg att skriva till Linda igår och berättade att jag var så nöjd att minst fem personer frågat om jag fått mer hår. Hon blev såklart glad precis som vi alla blir när någon tycker att vi gjort något bra ✨

Det är konstigt hur stor påverkan vattnet har på hur resultatet blir när man tvättar håret i olika länder. Nu när jag var i Sverige tycker jag att håret blev helt ”frissigt” och halvrisigt. Kan iofs också bero på att vädret – att det var så mycket kallare än det är här. Det påverkar ju hyn också som blir mycket torrare. Ingen jätteskillnad på två veckor men lite har det märkts.

Har ju aldrig använt balsam regelbundet förrän efter det att jag klippte mig hos Linda. Nu gör jag det varje gång även om jag gör det ”lätt”. Har hittat ett bra schampoo men när det är slut ska jag testa Ida Warg eller Moroccan Oil. Något bra volymbalsam har jag däremot inte hittat så där ska jag testa någon av de två så fort jag hittar dem. Ida Wargs produkter finns ju i Svenska butiken, men inte alla och det är bara volymbalsam jag är intresserad av att testa.Såg en annons på Svenskar i Marbella igår om att någon ville köpa ett begagnat set golfklubbor (dam). Inser ju att det där med mitt golfande troligen kommer stanna vid en tanke så kastade iväg ett svar att jag har ett set. Kan ju alltid hoppas att det inte är så många andra som gör det för jag har en stor nackdel.. ingen bag. Den blev så förstörd när den stod på lagret i Magna så den gick inte att rädda.

Jag lär inte få någon förmögenhet för dem men nu står de ju bara där och man kan ju alltid göra något roligt för pengarna istället ✨Idag har jag en lång To Do lista men det är bara sådana där enkla fix & trix grejer som vare sig är jobbiga eller tar lång tid så jag borde hinna med trots min soppiga nattsömn.


Ska köra Skalman liv ända till på söndag för från och med nästa vecka är det slut på allt vad julledighet heter. Då är det inte bara vanliga vardagsrutiner som ska sättas i gång med full fart. Ska planera för nästa vecka nu i helgen så att jag är ”ready steady go” från måndag morgon.En lika fin eftermiddag som morgon/förmiddag ✨ Varvar ju att gå åt de två olika hållen på strandpromenaden och gick åt det andra hållet nu på eftermiddagen men vi var mest på stranden.

Det var helt proppfullt både inne och ute på strandrestaurangerna. Det är ju som sagt en mycket viktigare helgdag här idag än vad det är i Sverige. Om jag fattade ägaren till den restaurangen jag gillar bäst så stänger de i dag eller möjligen på söndag. Inte för att jag är där och äter var och varannan dag men de är som grannar. Man hälsar, byter några ord – sådär som man gör med grannar.

Här i huset har jag ingen kontakt med några grannar, bortsett ifrån det finska paret som jag stött på några gånger men det var ett bra tag sedan sist. Dom verkar trevliga sådär i största allmänhet men inte några jag ser framför mig att jag skulle umgås med. Vi är nog lite för olika.Joaquin (vaktmästaren) blir det några ord bytta med men han kan ju inte ett ord engelska så våra ”snack” är rätt begränsade 😊Precis nedanför mig (mellan två av strandrestaurangerna) ligger det en liten bar med ett super-litet trädäck. Jättegulligt ställe är det men har bara öppet under typ sommarmånaderna eller så.

Vet ju att det brukar sitta en finsk kille och en norsk (eller om hon är svensk) tjej där.. De tar med sig varsin hopfällbar stol och så sitter de där och ”tjatar”.. Vet inte riktigt hur de ser ut för ibland ser jag någon som sitter där och ibland är de två.. Möjligt att det är dom men det sitter rätt ofta folk på terrassdäcket, lutade mot väggen och solat för det är vanligtvis helt vindstilla där..

Till våren/försommaren när baren öppnar upp igen kan jag ju alltid gå dit och hälsa på dem. Men det är, som jag skrivit förut, inte riktigt jag som tar fällstolen i handen, går ner och hänger en halv dag eller kväll drickandes öl (eller vilken dryck som helst).. Hursomhelst så är dom kanske jättetrevliga så att det kan vara kul att gå ner en stund när man känner för det..

Lite då och då i sådana fall – ”hatar” sådana där påtvingade grejer.. Nej, jag är inte en asocial ensamvarg men vill känna för det och umgås med människor jag gillar.. Det låter ju fullständigt normalt men när man bor så här utomlands så kal vissa tycka att man ”ska” umgås stup i kvarten bara för att man är av samma nationalitet..

Däremot ska jag köpa någon typ av fällstol att ha både på balkongen och kanske även med ner på stranden.. Men sitter man och solar i en fällstol på stranden.. tveksamt..Apropå stränder.. Eric Saade och hans flickvän influensern Hanna är på semester på Maldiverna. Tydligen spelar dom kort och lika tydligt är det att det är viktigt att visa upp att de minsann inte spelar med vilken kortlek som helst.. Ett extra IG inlägg bara på kortleken för säkerhetsskull.. så att ingen missar..

En kortlek från PRADA kostar 5 000 kronor(!) men då får man ju ett litet fodral i skinn som man ska förvara kortleken i, bara en sådan sak. Hon köpte ju någon PRADA badring för en halv förmögenhet i somras också. Jag skulle skämmas över att betala 5 000 kronor för en kortlek och skulle med andra ord inte lägga upp flera inlägg.. och eftersom jag skulle skämmas så skulle jag ju heller inte köpa den.

Tänkte vidare på den där VLOGGEN med Alice Stenlöf som jag skrev om igår. Hur dåligt hon mått under stora delar av 2021 och att hennes slutsats är att allting tar sin utgångspunkt i ”Att älska sig själv”. Men vad betyder det egentligen? Körde hashtaggen älskadigsjälv på Instagram och som vanligt blev jag förvånad..

Varför jag blev förvånad skriver jag lite mer om i morgon och så klurar jag vidare på det här med ”Älska sig själv” lite mer övergripande..


Det här blev jag däremot inte förvånad över 😃

Vi hörs imorgon!

Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.