Landet & Dagen efter….

Hej,

I takt med att mörkret föll igår så kom känslorna. Att titta på kortet – ett av de fina kort på honom som fotografen Sarah tog och som vi skulle ha på hemsidan. Hur allt inte blev som det var tänkt. Hur allt bara förändrades över en natt. Hur mycket starkare saknaden kändes. Det var en jobbig kväll.

Den hade ingenting med julen att göra utan det var att det sex månader sedan och dessutom Thomas namnsdag. Inte för att vi brukade fira namnsdagar men det förstärkte känslan lite mer.

Men det hade varit väldigt konstigt om jag inte varit mer ledsen, eller känt av saknaden även om jag brukar säga att det inte finns något som är vare sig normalt eller onormalt..Det var ju vintersolståndet igår och det är ju årets mörkaste dag och nu vänder det. Kanske det kan vara så för mig också. Inte för att gårdagen var årets mörkaste dag men det kan kanske innebära att det jag kommer att ha det allra svåraste bakom mig. Det är det bara tiden som kan utvisa men jag kan hoppas att det är så.Till en början förstod jag inte hur jag skulle klara det. Jag skickade hundarna till hundhotellet för deras skull, för att de skulle ha det så bra som möjligt och för att jag kände att jag inte kunde ta ansvaret att gå ut med dem exakt när de behövde. Det var ett klokt beslut. Istället la jag allt fokus på mig själv. Försökte ha rutiner och jag gick och jag och gick. Det som däremot inte fungerade alls var maten. Aptiten fanns inte och jag gick ner för mycket i vikt. Jag fick egentligen inte ordning på maten förrän jag flyttade till den nya lägenheten i slutet på september.

Det var då, i samband med flytten som jag började känna att det blev lite bättre lite fler dagar. Det var det bästa och klokaste beslut jag kunde ta att flytta och jag hade dessutom turen att så snabbt få tag på en så bra lägenhet.

Jag fick massor praktiskt att tänka på, jag fick byta miljö och jag fick börja bygga en ny framtid i en ny miljö. Det är den absolut största anledningen till att det trots allt gått bättre än jag någonsin vågat hoppas på. Men jag tror att vi ibland får krafter vi inte riktigt visste att vi hade.

Texten ovan beskriver så otroligt väl hur jag upplever det senaste halvåret. Det har gått upp och det har gått ner men man klarar mer än man tror.

Men igår ju längre dagen gick ju svårare blev det..

Jag gick och la mig tidigt – stoppade in öronsnäckorna för att förflytta mina tankar och lyssna till jag somnade. Lyckades somna både bättre och snabbare än jag vågade hoppas på.Vaknade till en ny dag som egentligen inte är annorlunda men ändå annorlunda. Ska inte tjata om Patrik Ekwall och kan inte jämföra med hans ” vanligt” men jag kan iallafall konstatera att det för min egen del så kändes allt bättre. Inte lätt men men mycket bättre än i mörkret i går kväll

Vaknade även till en kall morgon så både mössan och vantarna kommer användas mycket när jag är här.. Tittade på Nyhetsmorgon, dock SVTs innan vi packade in allt i bilen och åkte mot landet.


Får bli bättre bilder – den här är tagen med Androiden

Ju närmare vi kom desto mer vitt kunde man se på marken och det blev lite mer allt eftersom. Det är i mina ögon en vit jul och det ska tydligen komma ytterligare lite snö..

Det var mycket som förberett inför julen redan så vi hade verkligen ingen julstress. Pappa hade gjort köttbullar och en hel del annat och min syster hade varit ute och förberett en del julfix.Även om Pappa satt på luftvärmepumpen en bra stund innan vi åkte så var det allt annat än varmt i huset. Pappa fixade en brasa och våfflor – en mysig start på julfirandet på landet..

Det tog inte alltför lång stund innan huset var varmt som tur var..Jag ägnade en del tid till att slå in julklappar- det är ett gäng 🎄Det är inte så att vi normalt sett ger varandra ett gäng julklappar, vi har ju dessutom inte heller firat jul tillsammans sedan 2013 eller möjligen 2014..

Anledningen till att det blir ”mycket” från mig är som en uppskattning för allt stöd (som vare sig Pappa eller min syster förväntar sig att jag ska köpa julklappar för att jag fått). Dessutom blir det extra mycket till min syster eftersom det mesta kommer från butiken.Det är inget berg av julklappar, så mycket har jag inte tagit med 😊 Barndomens jular däremot, då var det berg av julklappar under granen och det speciellt om vi firade med kusinerna. Men då var det ju suddgummin i ett paket, en dagbok i ett annat osv så ofta var det många paket som gjorde att mängden blev så stor.

Om igår inte varit halvårsdagen utan en lite mer ”helt vanlig” dag så hade jag nog lagt tid på att köpa något roligare än vanligt julklappspapper så att alla julklappar ser likadana ut. Både utifrån perspektivet att det blir så fint för att det är kul att göra och bort finare paket. Men jag gjorde det bästa av det jag hade.. Hade tagit med lite etiketter som jag köpt i Marbella. Har ju aldrig varit familjens expert på att slå in paket så det är kanske klokast att inte ge sig på någon ”överkurs” 😊


Sommaren 2019….

Ibland kan man få känna att i-landsproblem är ett problem.. Den framdragning av kabel etc för wi-fi på landet är inte klar.. Det innebär att jag inte kommer åt någonting på min spanska telefon som bara visar 3G anslutning..

Den svenska Android telefonen med Thomas telefonnummer visar däremot 4G men enda hjälp jag har av det är att jag kommer ut på nätet. Finns t ex inget TV4 Play och annat i den. Men som sagt ett i-landsproblem och jag kommer ju trots allt ut på nätet.. om än begränsat.

Kommer också att innebära en salig blandning av bilder.. Har inte lärt mig att göra skärmdump på en Android, bilderna i mitt bibliotek här är en salig blandning och så får jag såklart komma ihåg att ta egna bilder..Jag vet inte hur jag med gott samvete ska kunna muta Pappa till det där dubbelavsnittet av Bonde söker fru i kväll.. Ett argument skulle kunna vara att han kan vara glad över att det inte är Bachelorette.. Eller Bingolottos uppesittarkväll 😊

Lyckades med ”mutan” så det blev Bonde söker fru.. Trodde att det skulle vara rätt blandat om de höll ihop än eller inte.. Trodde inte att det ”äldsta” paret och det ”snygga” paret skulle vara ett par.. Hade väl delvis rätt – iallafall när det gällde det ”snygga” paret där han nu istället var tillsammans med tjejen han valde bort i slutvalet. Så ”all in all” en riktig kärlekssommar för bönderna..

Det har varit en otroligt slapp dag idag. Är ju ovan vid att inte ha tre hundpromenader per dag, laga mat & allt hemmafix så jag har passat på att både bli ompysslad och vila.. Men man blir ju otroligt slö av att göra ingenting..
Det sprakande ljudet från öppna spisen har nästan samma effekt som de rullande vågorna – sinnesfrid på två olika sätt.

Apropå sinnesfrid så kommer jag att skriva lite mer om det i morgon..

Kram

4 reaktioner på ”Landet & Dagen efter….”

  1. Idag kom Viktor med sin tjej ner från Boden och jag tvingade alla att se på bonde söker fru. Blev så glad att Filip tog tillbaka Ellinor jag höll på henne hela tiden de passar så bra ihop Lina var nog ute efter att vara med på tv hon har väl varit med i Bachelor om jag minns rätt . Såg bara ett av dubbel avsnitten får ta det andra avsnittet senare . Såg du båda ?

    1. Tänk vad vi tänker lika – jag blev också så glad över det. Det fanns en helt annan äkthet över henne och det lös verkligen igenom ❤️ Sätt den där tjejen du har där nu i jobb i jul Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.