Magdalena & Bamse….

Hej,

Hade trott att jag skulle kompensera för ”hemma jobb” med rejält med steg i går med tanke på vandringen. Men eftersom den var så kort så blev det totalt bara drygt 8 000 i går också.. Men skillnaden mot tidigare är enorm, då tog vi ju alltid bilen.Mellanpromenaden vid sextiden – det var verkligen ett varierande väder igår. Kallt på morgonen – skönt på dagen och bara åtta grader när jag var ute vid 22-tiden. Åtta grader här känns ju så mycket kallare än det gör i Sverige..

Valde att spara ett Bachelorette avsnitt så det blev bara ett eftersom tiden alltid bara rusar iväg på kvällarna. Ville inte komma i säng alltför sent.. Håller på och lyssnar på podden Uppgång & Fall och deras dokumentär i tre avsnitt om Falcon Funds men har somnat varje kväll så jag blir aldrig klar.. Igår började jag lyssna på den där boken som Bokklubben valt ut – något säger mig att jag inte kommer att sträcklyssna 😊

Bachelorette går ju på Sjuan men på TV4 Play släpps veckans alla avsnitt redan på måndagen. Egentligen finns det ju en hel del att se där men det blir inte av. Jag använder det mest för att se något program jag missat på Fyran men man skulle kanske ta och titta lite närmare på t ex brittiska kriminalserier som ju brukar vara väldigt bra.Det blev bara cirka 2 000 steg men en lång stund ute. Vi var länge ute i sanden och idag var det tydligen extra intressant att ”lukta” sig runt – antar att det är för att det flutit upp mycket under blåsten. Väntar på att de ska komma och städa stranden ordentligt men de har ju en del stränder att fixa..

Om vädret håller i sig blir det bra med tid ute i eftermiddag också. Det är ju ingen vandring nästa tisdag så jag har ”bjudit” in Pappa på en lång promenad bort mot Los Monteros där vi köpte vår första lägenhet. Tänkte sedan bjuda på Thomas Gambas Cocktail där det är såsen som verkligen är pricken över i:et. Älskar den ✨

Imorgon ska Pappa och jag åka upp till La Cãnada – ska se om jag kan hitta något vettigt värmeelement som passar in i rummet. Inte är stort och fult alltså.. Det måste kunna stå på ett sätt så att man inte snubblar över det och så att hundarna kan hoppa upp och ner från soffan obehindrat..När vi ändå är uppe i La Cãnada ska jag ta en snabb koll på MediaMarkt och se om det finns någon väldigt enkel och billig mobil. Det är ju Black Week.. Den iPhone jag använder nu fanns det en anledning att jag slutade använda.. Den är helt kass. Det är något med sim-kortshållaren på den Android jag ärvde av min systerson så jag kan inte byta tillbaka till den. Den har också sprucket glas men det kan jag leva med. Får se vad och om jag hittar något – det är till det svenska numret och är min telefon nummer ”två” så det är inte superviktigt. Hittar jag inget vettigt borde de kunna lösa det där problemet med sim-kortet någonstans..

Efter La Cãnada kör vi upp till Svenska butiken, behöver bl.a. gräddfil till Thomas goda sås. Då kan jag samtidigt passa på att köpa någon hyacint hos Fransyskan. Om hon nu tagit hem dem än – jag befinner mig ju typ två veckor före alla andra när det gäller allt som har med julen att göra.Fick den nya elräkningen idag som är t.o.m. 13 november (33 dagar). Man ogillar ju att öppna elräkningar när de kommer – förra gången hade jag ju bara bott cirka två veckor och den var på minus 46 euros. Den här räkningen var på 47 euros..Vet inte om det innebär att det som kommer att dras från kontot nu blir en euro eller om de där 46 euros fick man bara om man konsumerat mer än den kampanj de hade. Återstår att se men poängen är att det här elbolaget jag har nu verkar ha lägre priser än Endesa som jag hade tidigare. Det är väl de fasta grundpriserna som skiljer det andra kan ju inte skilja så mycket tänker jag..

Jag vet att jag tjatar mycket om elräkningar men det är ju en så sjukt tråkig räkning att betala – speciellt om det är som förra året – 8 500 kronor för ett tertial.Jag störde mig ju otroligt mycket på soffbordet i början – att det är lite för stort för rummet. Men jag har ju vant mig mer eller mindre nu men såg något som verkar lite intressant. Det är en svensk man som återvinner gamla olivträd och gör olika typer av bord.

Det låter ju både fint och dessutom lite extra roligt eftersom det är olivträd från Andalusien. Känns inte superviktigt just nu men kan ju alltid kolla upp det tänker jag..Den här helgen är det ingenting inplanerat (utöver butiksjobbet på fredag). Det ska vara strålande sol och sisådär 17 grader ☀️ Det får bli två riktigt långa promenader med Doggisarna – ena dagen mot Los Monteros där vi bodde från början när vi flyttade hit och den andra dagen in mot stan.

Ska handla helgmaten på fredag så att det inte ”stör” för det tar trots allt både lite tid och en del steg. Dom spar jag till Doggisarna 🐶🐶

Förhoppningsvis så kan jag även få till det så att jag hinner besöka den där te-butiken och köpa presenten till mig själv. Då blir det en riktigt avkopplande helg i soffan och en del bläddrande i magasin för inspiration till jul.. Dessutom lite läsande av Blondinbellas bok och så är det nog hög tid att öppna och börja med broderiet..

Blir dessutom perfekt att ha appen över jul för då blir det ju alltid massor av ”slö tid”..Jag läste att det nu är klubbat och klart med ytterligare ett lyxhotell här i Marbella. Planerna har tydligen funnits ett tag men det är först nu de spikats. Det är Four Seasons som kommer driva hotellet som även kommer att inkludera en stor Beach club. Hotellet kommer att ha 200 rum och ska vara klart om två-tre år. Jag är inte riktigt säker på var det ska ligga men om jag fattar det rätt så är det cirka 1-1,5 kilometer från mig.Ska inte brodera ut texten om dagens val av Magdalena Andersson och Sveriges första kvinnliga statsminister. Alla pratar om en historisk dag och det är det förvisso men ”pinsamt” att det tagit så lång tid. Ingen kommer få mig att tro på att det inte funnits lämpliga kvinnor – lägger ingen värdering i om det är just de kvinnorna som nått längst men totalt sett inom politiken är det väl självklart att det både finns och funnits massor av både kompetenta och lämpliga kandidater.Men utmaningarna började inte oväntat direkt..Men de blev lite mer ”dramatiska” än vad iallafall jag trodde..

När vi då fått vår första kvinnliga statsminister så hann hon ju inte direkt vara det i så där himla många timmar, typ sju.. Nu blir hon väl det ändå skulle jag tro men tråkigt att det skulle bli så här..

Jag har väl mina synpunkter på både Miljöpartiet och på Per Bolund men en sak håller jag med honom om: Centern har ett oproportionerligt stort inflytande. Nu är ju i Miljöpartiet kanske de som i första hand ”ska” tycka så mycket om det men jag har definitivt förståelse för Nooshi Dadgostars synpunkter gällande det.,

Vilken jäkla dag hon haft.. Vald till statsminister, budgeten föll så hon skulle få regera med oppositionens budget sedan begära att få bli entledigad. Inte avundsjuk, men vem är det..Det är inte bara Magdalena som har utmaningar men mina är minst sagt ”fjuttiga” i jämförelse 😊 Jag packade upp broderiet och tänkte sätta igång – bäst att vara ute i så god tid som möjligt tänkte jag:

  • Insåg att säcken är sisådär tre gånger större än jag som inte kollat måtten trodde.
  • Insåg att ”i god tid” nog skulle ha varit i april eller så..
  • Insåg att jag har något att göra i jul 🤶 Brodera, med målet att bli klar med julsäcken så att den kommer till användning nästa jul..

Visst skulle jag kunna bli klar men det skulle förutsätta att jag broderade lite väl många timmar per dygn. Typ mest hela tiden.. Har ju lite annat att göra också men vad gör det om vi har en fin julsäck nästa år istället för i år? Om den nu blir fin återstår förvisso att se – efter att ha börjat känner jag mig inte helt säker på det 😊Själv har jag ingen ”SUPERONSDAG” som den här dagen kallas utan en högst normal onsdag.. Fläskfilé är ju galet billigt här och dessutom gott – köpte två stycken när jag handlade sist som räcker till tre-fyra middagar. Ikväll blir det helstekt men jag hade inte bestämt mig för om jag skulle göra en potatisgratäng eller om jag ska vara lite bekväm och köra pommes frites.. Ville följa lite vad som hände i politiken så det fick bli det senare..

Kommer definitivt bänka mig i soffan klockan 20.00 och se Bonde söker fru.. Egentligen är väl inte den här säsongen så där himla kul – bortsett från det som händer och sker på gården hos den där Peja så är väl lite ”profillöst”.. Funderade ju på,om jag skulle titta ikapp och börja följa även det andra programmet som bara går på TV4 Play – Kärlek åt alla heter det. Det har jag hursomhelst inte gjort och tror inte att jag kommer att göra det heller. Det får nog räcka med ett program med bönder som söker kärlek..

Såg den här boken som julklappstips.. Jag älskar ju inte bara hundarna utan är även intresserad av att förstå så mycket som möjligt om och av dem.. Med ”av dem” menar jag vad de egentligen vill ha sagt genom olika typer av signaler och ”beteenden”.

Har självklart googlat och läst men har inte läst någon bok. Jag är inte ute efter att lära mig om hundens anatomi etc för till det är veterinären det bästa alternativet och någon ”husdoktor” kommer jag aldrig ge mig på att försöka vara. Om jag misstänker på minsta sätt att någon av dem inte mår bra så är det veterinären som gäller. Nu har vi som tur är inte behövt besöka honom så ofta (det har ju mest varit Karismas öron och vaccinationer). Öronen har vi fått åka med varje år och så brukade vi alltid göra en allmän check varje år. Jag gjorde ju det i somras när jag tyckte att Karisma andades lite rossligt men det var ingen fara med det.

Tidigare bodde vi rätt nära ”vår” veterinär som vi gått till i alla år men det gör jag ju inte nu. Har sett att det finns en som jag nästan passerar när jag går till Mercadona men jag kommer inte att kunna byta.. Dels så vet jag ju att vår vanliga veterinär är så bra, har så gott renommé och Karisma tycker så mycket om honom. Hon måste vara den enda hunden i världen som pussar veterinären efter det att hon fått en vaccinationsspruta.. Det är inte riktigt samma sak med Tintin.. han är ju lite av en fegis när det kommer till sådant han inte känner sig helt bekväm med så inga pussar där inte 😄

Kollade på BookBeat men de hade inte den här boken bara en med namnet ”Katt och människa emellan” och det är ju verkligen inte jämförbart.. Ska kolla upp boken lite närmare och se om den kanske kommer på BookBeat och/eller om den är värd att läsa.Apropå att läsa.. Har kommit fram till att jag får planera in lyssningar på ”Bokklubbs boken” vid andra tillfällen än bedtime. Jag somnar mitt i den tid jag ställt in och så ska spola tillbaka och hitta rätt etc. Är ju dessutom oftast trött vid bedtime och att då lyssna på en bok man sedan ska ha reflekterat över för att kunna diskutera och ha ”synpunkter” på verkar inte vara den bästa idén..Det tog ju väldigt lång tid innan jag gjorde någon ändring i fliken ”Om Eva P” här bloggen. När jag väl skulle göra det tror jag nästan att det tog lika lång tid som ett längre blogginlägg. Tyckte att det var så svårt att uttrycka mig.. Vem var jag nu? Tidigare var ju texten skriven i en allt igenom positiv anda – nu skulle jag försöka hitta en form av balans som inte var för deppig och inte var för positiv. Kanske hade jag inte heller hittat mig själv riktigt. Missförstå mig rätt – det jag menar är att när livet fullständigt vänds upp och ner så innebär det så stora förändringar så att det är nog omöjligt att inte delvis bli ”lite av någon annan” Man har ju tappat halva sig själv. Halva sitt jag.

Jag har inte läst det sedan jag skrev det men jag ser på statistiken att det är en del som är inne och läser där så jag borde kanske uppdatera. Egentligen inte för någon annans skull utan helt enkelt bara för att känna att rubriken är vad den säger. Det får bli något som jag gör i veckan tror jag.Något som jag med all säkerhet kommer att ha med, tror jag iallafall, är den här texten. Nej, det blir inte ”Our Year” i det perspektivet man oftast tänker. Vårat år som par. Eller möjligen Vårat År i företaget. Oftast bygger det på att man tydligt ser något positivt runt hörnet, något man nästan på förhand vet ska hända.

Så är det ju inte för oss, vi tre som nu är den lilla familjen. Jag kan inte med tydlighet säga ”att det blir vårt år” och jag har inga direkta förhoppningar om det heller. Men jag har stora förhoppningar och tycker att vi förtjänar ett bättre år 2022 än det varit nu i år. Därför blir det Vårat År – vi kommer ha kommit lite längre i processen och kommer att göra det mer och mer för varje dag.

Jag återkommer till det där med ”Valet” – jag förstår och har respekt för att alla inte kan eller kanske heller inte vill men jag har gjort ett aktivt val och det är att göra allt jag kan för att se ljuset. Allt jag kan för att skapa bästa möjliga framtid. Det kommer inte att gå snabbt, det är inte smärtfritt men jag försöker att hela tiden se framåt, Oavsett vad det gäller så kan jag inte påverka det som varit men jag kan påverka framtiden.Det är okej att göra roliga saker, det är inte bara okej utan man ska i så stor utsträckning som möjligt försöka göra sådant som påverkar positivt, som jag kan känna en glädje i eller av. Jag har inte något dåligt samvete för det – jag vet att Thomas inte velat något annat.

Det finns dock fortfarande en sak kvar som jag kan ha lite dåligt samvete för, men det minskar, och det är att jag trivs så bra i den nya lägenheten- att jag skapar en nytt hem utan honom. Men kanske är det egentligen inte dåligt samvete utan en stark önskan om att han varit med. Att han också fått bo här, i en lägenhet en minut ifrån att ha fötterna i sanden.Jag tar fortfarande en dag i taget och tycker att det blir bättre totalt sett – jag litar dessutom på Bamse, det känns bra att göra det..Gunilla von Platen – en sann entreprenör. Har aldrig hört någon prata så fort som henne och har aldrig sett henne i något annat ”mood” än sprudlande glad..

Prata fort kommer hon säkert göra men inte konstant vara sprudlande glad när hon är programledare för The Apprentice.. Inspelningarna är tydligen klara och programmet ska börja sändas våren-22.. Kommer definitivt att kolla – sedan vet man ju inte vad man tycker när det väl kommit igång.

Det var ju helt andra tider då och ett helt annat tv-utbud men visst tyckte man att den amerikanska förlagan med Donald Trump var lite kul. Även om han betedde sig ”ovärdigt” rätt ofta redan på den tiden.. Men det har han väl gjort typ hela sitt liv..Maten i ugnen – kommer att bli klar ungefär exakt när Bonde söker fru börjar. Har ett riktigt halvt ”ungkarlssätt” nu när jag äter middag.. Har ju varit så att det blir roligare och roligare att laga maten men jättetråkigt att sitta vid matbordet själv så jag nästan ”kastade” i mig maten.

Jag har helt enkelt börjat äta middagen framför tv:n. Sitter i soffan och soffbordet får fungera som matbord. Plötsligt slutade jag kasta i mig maten. Det är fortfarande tråkigt att äta själv och framför tv:n är väl inte bästa platsen. Men just nu är det precis det som det är.

Varför ”halvt ungkarlsbeteende”.. Helt = helfabrikat eller hämtpizza 😃 Fördom – absolut.. Men definitivt fler män än kvinnor som har den andra halvan som rutin..

Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.