Old & New Friends….

Hej,

Det blev ingen kort up date igår men iallafall lyckades jag komma ihåg att ta några bilder. Inte många men några vilket ju trots allt är framsteg 😊

Kattis och jag träffades först själva ett par timmar för att kunna ”catch up” allt som hänt sedan sist. Eftersom det både hänt mycket för oss båda och för att ”sist” verkligen inte var igår så gick tiden verkligen fort.Vi promenerade in till stan för att möta de andra två, Anna och Cilla. Det var btw en sådan där kväll igen när hela himlen färgas av solnedgången och sikten gjorde så att Gibraltar syntes extra bra.

Dom hade ju som sagt gått upp 02.45 så någon trerättersmiddag är kanske inte det första man tänker på då – bestämde oss för tapas. Jag föreslog Pinxto på restauranggatan efter det att vi tagit en sväng i Gamla stan. Det såg inte ut som på bilden ovan – det var totalt fullt men vi lyckades få ett bord.

Dom har ju ett system där man kan välja lite större tapas från en kyldisk och så går de runt med en massa olika tapas hela tiden. Man tar de tapas man vill ha och sparar de små pinnarna så att servitören vet man ska betala för. Vi kom ju rätt sent och det hade antagligen varit fullt länge så tyvärr var kyldisken tom men det gjorde inte något egentligen för de hade så många olika alternativ som de gick runt med. Vi beställde också en gambas pil pil som vi delade på – det var rejäl hetta i den.


Anna, Cilla & Kattis

Det var verkligen kul att träffa Anna och Cilla – jättetrevliga. Kände mig inte alls ”obekväm” i situationen med helt nya människor – något jag skulle ha gjort i princip sedan det hände och i princip ända fram till nu. Det berodde självklart också på att dom var så lättsamma och trevliga. Hoppas att jag får möjligheten att träffa dem igen någon gång ✨

Var hemma igen strax efter elva och möttes då av två väldigt glada hundar. Vi tog en väldigt kort promenad, jag förberedde lite inför morgondagen innan det lite senare än tänkt blev bedtime.En stund innan jag skulle möta Pappa för att åka till La Cãnada slutade wi-fin att fungera. Startat om ett gäng gånger men inget hjälper – har skickat iväg ett mejl och frågat om de har några problem idag. Så mycket skönare att ha en liten lokal internet leverantör än Movistar där man alltid måste ringa på deras service nummer och alla sitter i Madrid typ.

Ungefär 10 minuter efter det att jag skickat mejlet fick jag svar att det var ett ”break down” i urbanisationen jag bor i och att de jobbat med att lösa det sedan 10-tiden. Ytterligare en kvart senare kom ett nytt mejl – det är löst nu. Hoppas att de fortsätter att vara så här bra.

Vi fick tag på en ny kontorsstol till Pappa och jag passade på att bunkra ytterligare lite dryck. Hittade också stolsdynor till matbordet – de som är nu är helt hemska. Lite som 70-talet ringde och vill ha tillbaka sina stolsdynor. Vit botten, orangea löv och så lite brunt. Det blev lite udda nu för de hade inte fyra av någon av de två färger jag tyckte var snygga – blev två av varje färg och det blev faktiskt riktigt bra.

Vad som helst att väl blivit bättre men även om det här blev en udda lösning och jag trodde att de kanske skulle vara tillfälliga så kommer jag att behålla det så här. Om jag är på Al Campo längre fram kan jag ju kolla om det fått in nya av den färgen som egentligen passar bäst. Världens fynd var det hursomhelst ✨Det är bara att inse – jag ”hatar” android mobiler. Kan inte jobba i samma typ av dokument, dom är allmänt krångliga – hälften beror säkert på min inkompetens men oavsett så åker telefon snart från terrassen och långt bort.

Jag ska inte vara otacksam mot systersonen men han kommer att få den i retur. Själv kommer jag imorgon att byta till en ärvd IPhone – sååå skönt. Det är till det svenska numret så jag har en annan iPhone till det spanska numret. Den har väl fyra år på nacken men kommer få hänga med så länge den håller ihop. Har aldrig varit intresserad av att lägga pengar på att byta till nya modeller hela tiden.Efter att ha fixat lite hemma var det dags för att ta mig till jobbet. Det blåste riktigt ordentligt under någon timme men det mesta hade lagt sig när jag gick. Det är en precis lagom promenad att gå – om man ska runda av så tar det 25 minuter. Det är nog iallafall en kvart mindre än vad det tog ifrån den förra lägenheten.

Det är mycket folk i Marbella nu – många av hotellen är helt fullbokade och det är ett riktigt folkliv på restauranger och barer. Det och vädret vill man inte ska försvinna. Men det kommer att bli svalare och i mitten på nästa visar prognosen på två dagar med regn. Temperaturen ska vara sisådär 21-22 grader..

Det var i princip ingenting att göra i butiken den första timmen så jag trodde att det skulle bli en riktigt usel försäljning men det tog sig och slutade helt okej. Pappa kom förbi och hämtade mig en halvtimme innan vi stängde så Christina ansvarade för stängningen och fick mina nycklar.


Nej, jag är inte världmästare på att fotografera men jag jag kör vidare 😊

Anledningen till att Pappa hämtade mig var att jag skulle med på middag med den förening som han är med i och som jag också kommer att vara med i.

Det är lite mindre än 100 medlemmar och det organiseras både det ena och det andra. Lite varierande åldrar och det kändes som om det finns mycket trevliga människor i gruppen. Nu satt vi vid bord om fyra så det blev inte så mycket pratat med andra än dem vi satt med men det var sådär härligt uppsluppen stämning. På tisdag vid fyratiden är det mingel i en medlems trädgård och då får jag ju möjlighet att träffa lite fler.

Åt Grillad sjötunga med grönsaker – riktigt gott. Vi var på en restaurang som heter Ancora och de hade verkligen både prisvärd och god mat. Jag var tvungen att bryta upp tidigare än alla andra eftersom jag behövde hem till Doggisarna. Det blev ju lite långt för dem att vara själva ändå eftersom jag jobbade innan.Överlyckliga hundar mötte mig när jag öppnade ytterdörren. Det spelar ingen roll om jag varit borta i en halvtimme eller sex timmar – dom sitter alltid precis innan för dörren när jag öppnar den och blir överlyckliga. En så himla fin känsla – att de verkligen får mig att känna mig både älskad och efterlängtad. Vi gick ut på kvällspromenaden direkt – den blev inte världslång men hundarna var hursomhelst nöjda.

Det är en väldigt fin fullmåne som lyser upp himlen – det finns ju dom som sover mycket sämre och/eller starkt känner av att det är fullmåne. Det kan jag inte påstå att jag gör men någon gång då och då har jag känt en lite annorlunda känsla än annars.Lördag = hemma hela dagen och kvällen. Fullt på To Do listan med allt från byta lakan till jobb. Ska också ta med mig Dramaten och gå och handla tror jag men det är inte helt nödvändigt – kan vänta till på måndag så jag får se hur jag gör.

Jag är ju en tvättäkta ”list människa” och har alltid varit. Försökte uppgradera mig till 2000-talet och sluta med To Do listor med papper och penna. Funkade ett tag men är tillbaka igen – gillar mina block med To Do listor och att sätta ✅ efter ✅ Otidsenligt, ja men man ska ju köra med det som passar en själv bäst.Min plånbok har gått sönder, dvs dragkedjan har gjort det. Jag har några fler som jag kan leta upp men jag hittade en riktigt bra i butiken idag. Den är inte i skinn eller skinn imitation utan ett material jag inte riktigt beskriva. Den är hursomhelst mjuk och är riktigt bra ”uppbyggd” – dvs utrymme för sedlar, kort, mynt etc. Den är helt ny och hur den person som satte priset tänkte förstår jag inte.. En euro (!).

När det är många olika som prissätter det som ska ut i butiken varierar priserna verkligen beroende på hur den personen tänker och på hur väl eller inte väl den känner till olika varumärken.

Vi hörs imorgon!

Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.