Esther & Annonserna….

Hej,

Det blev inget långt bad med halv SPA utan ett kort bad med lite hårinpackning. Jag kom ju plötsligt på att jag har två sängbord, en lång bänk/skänk och en lite mindre som jag inte har någon användning av och som jag ju skulle sälja. Behövde ju dock en liten ”försäljning på Facebook” paus efter alla ”idioter” med tv:n.

Han som köpte utemöblerna var ju så himla trevlig och hade jag inte sålt det först utan bara tv:n hade jag hellre skänkt bort det här än att ”utsättas” för samma vända igen. Hursomhelst så satte jag snabbt ihop en annons – satte ett förhållandevis lågt pris och tänkte att förhoppningsvis är det någon som hör av sig. Delade upp det så att det inte nödvändigtvis var en person som behövde köpa allt.

En timme senare var allt sålt – till samma person. Skulle han inte komma idag klockan 15.00 som vi bestämt hade jag sparat ett par stycken på vänt. Inget prutande och inget tjafs så priset var uppenbarligen väldigt bra för den som köpte och för mig var det jättebra att slippa ett problem med möbler som jag inte hade någonstans att ställa.

Jag är ju fortfarande svensk, dvs artigt svarar jag till dem som inte får plats på väntelistan att det är sålt. Vid midnatt tog jag bort notisljudet på Messenger.

Nu tar jag lite paus men jag vet ju att det kommer finnas saker på lagret, t ex Thomas golf-set (om det nu är tillräckligt okej fortfarande för att sälja) men då kan jag ju alltid skänka bort det. Jag gillar när saker återanvänds och kommer till nytta hos eller för någon annan.

Efter att jag tömt skänkarna och nattduksborden tog jag som sagt ett bad och sedan var det direkt i säng. Hade kommit tre nya avsnitt av Rättegångspodden – Dansbandsmordet som jag började lyssna på. Men var rätt trött så det blev definitivt inte alla tre avsnitten i går. I dag tror jag att det andra avsnittet om Boo.com storyn har kommit så det är en bra podd-vecka.Jag är alltid lite orolig för just den här natten. Det är som en inre inställd klocka som vet. Alldeles precis i början vaknade jag ju väldigt ofta varje natt precis vid den tiden men det gör jag inte alls längre. Det har varit samma sak med söndagarna – de är inte annorlunda än någon annan natt nu. Jag märker också att månaden blir lite lättare även om jag vaknade inatt.

Men det var nog snarare på grund av att jag vaknade av att jag hade så himla ont i ena armen, den måste ha hamnat i kläm på något konstigt sätt när jag sov. Somnade om men vaknade igen rätt nära den där tiden.. Lyssnade en stund för då var det inte fullt lika lätt att bara somna om men det gjorde jag rätt snabbt ändå.


Hade ju planerat mötet med Esther så att jag skulle kunna gå och äta lunch efteråt. Nu blev det inte så eftersom han gärna ville hämta möblerna tidigt på eftermiddagen.. så det blev en.. Behöver inte skriva ut det. Jag går och tar en bra och ordentlig lunch imorgon när jag lämnat hundarna istället.

Vi träffas alltid på samma ställe, precis intill en italiensk restaurang. Där kommer jag garanterat inte att äta – det har jag gjort en gång och den är dessutom utsedd till Marbellas sämsta italienare enligt TripAdvisor. Dessutom bad vi en gång om en skål med kranvatten till hundarna när vi tog en kaffe men det gick inte för sig, skulle dom ha vatten fick vi allt köpa en flaska vatten. Det säger typ allt.

Italienskt kanske det blir, en lasagne på Cibo skulle kunna vara ett alternativ.Nu har de väl kommit in i någon slags finalvecka i IDOL så att det börjar bli lite ”intressant” att titta. Hade ett halvt öga med igår men ska ärligt erkänna att jag inte riktigt hängde med att tre av de fem skulle kvala igen på fredag (?) och några kvalar på något som hette Andra chansen eller vad det var. Dom ska väl vara 12 när de sållat klart och de är 20 eller något sådant nu.

Missade ju Mästerkocken VIP i söndags eftersom jag inte var hemma så det måste jag se på TV4 Play innan nästa avsnitt på söndag. Apropå kockar så såg jag nästan hela Halv åtta hos mig och något så udda hem har jag nog aldrig sett. Blev mer eller mindre yr bara av se det på distans så där.Jag vet inte när den här säsongen av Halv åtta hos mig spelades in men det verkar vara under kantarellsäsong för det är förrätter med kantareller i princip alla program. Jag hade ju rena kantarell bonanzan åt stora kantarell toasts tre eller fyra dagar i rad. Hade med lätthet kunnat äta det 30 dagar i sträck. Jag fick ju så otroligt fina kantareller med mig hit av generösa Åsa – dom var värda sin vikt i guld.

Jag vet att jag skrivit om det förut, att vi hittade kantareller på Lidl förra året. Kommer definitivt hålla utkik i år också och göra kantarellsoppa. Det gjorde vi förra året också men även pasta med kantareller. Blå Bands pulversoppa är en förvånansvärt bra bas och om jag inte skulle hitta några kommer jag att nöja mig med bara Blå band soppan.

Soppor är många gånger underskattat tycker jag och är något jag nog kommer att fixa och äta ofta i höst/vinter. Finns en hel del soppor jag gjort och massor som jag vill göra.Exakt för ett år sedan var i på Kosta Boda Art Hotel med hela Thomas familj för att fira hans syster som fyllt 50 år. Vi hade fått flytta någon gång pga Corona men i september bestämde vi oss för att åka. Thomas pappa fyllde ju dessutom 85 år när vi var där så det passade ju extra bra även om själva firandet var för Cilla.

Jag hade ju (som vanligt) en förutfattad mening och trodde inte alls att jag skulle gilla hotellet. Att det skulle vara för stelt, kallt och omysigt. Särskilt mysigt är det inte men det är ett bra hotell och Bad och SPA-avdelningen bidrar verkligen till det.

Det var också riktigt bra mat. Där hade jag iofs inga förutfattade meningar.. Förrätterna var sååå goda – trattkantarellsoppan hade jag kunnat äta en stor kastrull av och pilgrimsmusslan med tillbehör var perfekt. På lunchen hade de en stor buffé och sådana kan ju variera i både utbud och kvalitet men den här var stor och med mycket gott. Jag som älskar varmrökt lax åt förstås en hel del av det.. sedan var det en lingonsill som var supergod.. Bara två exempel – det fanns som sagt mycket och som vanligt på bufféer är var den ”kalla sidan” klart bäst.Jag slog nog också alla med häpnad när det kom till frukosten.. Att jag åt så mycket hade de nog aldrig sett på de 34 år jag då känt dem. Har heller aldrig druckit så mycket smoothies som jag gjorde under de där två frukostarna. Älskar smoothies – speciellt shots som de hade där med ett gäng olika smaker/varianter.Soppa, lax, pilgrimsmusslor eller smoothies det var inte det som det bästa utan det var att träffas allihop. Hela familjen inklusive barnbarnen det var ett bra tag sedan sist, framförallt för vår del.


Jag vet att Thomas systrar har med sig så fina minnen därifrån för de satt nära varandra på middagarna och skrattade så otroligt mycket. Det är ju ofta så att det är det där sista tillfällena man kommer ihåg och bär med sig lite extra mycket när man inte ses så ofta. Det är inte så över tid om det inte är något väldigt speciellt som hänt men just då i början kan jag tänka mig att det är så.Thomas var ju i Sverige i april och bodde då hos sin yngsta syster. Jag är så glad över att han uppskattade det så himla mycket – tyckte att de hade det så trevligt och åt så mycket god mat. Sushifatet och den enorma pizzan som var bland de godaste pizzor han ätit hörde jag många gånger om. Men det har jag säkert också berättat många gånger om.


Från och med imorgon lunch är det bara att köra på och ställa kartonger i vardagsrummet utan att det skrämmer en tuff liten hund på fem kilo 😃 Har ju packat det mesta men det ska organiseras så att det hamnar på ett bra sätt i lägenheten. Har ju 4,5 dag på mig vilket är oceaner av tid. Har något litet ärende på stan men det tar jag imorgon när jag lämnar hundarna,Tänkte att det kunde vara snällt att ”illustrera” Esther som hon ser ut och inte som gubben med kulmage med väsentligt fler år på nacken som jag brukar (och kommer fortsätta att göra för jag gillar den bilden). Här är hon hursomhelst Esther som varit en form av livboj ända sedan det hände. Det har varit skönt med våra möten varje vecka och veta att hon alltid funnits och finns där.

Kommer att fortsätta med den här rutinen även om jag föreslagit att skulle kunna ta varannan vecka men det går hon inte med på – iallafall inte förrän jag äter ordentligt. Hon har ingen ekonomisk agenda i det här för jag brukar få betala en gång i månaden när jag kommer till receptionen..

Den lilla lilla parken intill är så fin. Det är nästan som om trädtopparna växer ihop runt om och att solen silar igenom. Det är ett sådant ställe som det skulle vara perfekt att slå sig ner på en bänk och äta en lunchmacka eller sallad.


Dålig bild men gick inte att fota rakt framifrån

Jag var lite ”oklok” när jag skulle hem från stan. Blev klar tidigt hos Esther så fick mao lite tid över innan möblerna skulle hämtas och passade på att göra några ärenden. Det slutade med att jag gick hela vägen hem och handlade på Mercadona för att slippa gå ut en gång till lite senare. Det jag inte riktigt tänkte på att Dramaten stod kvar hemma så kombon att gå långt och sedan bära tungt en hyfsad lång bit gjorde att jag var helt slut.

Skulle möta upp dem som skulle köpa möblerna halv tre utanför hotellet. Dom hade ju frågat efter måtten på bänken som var 171 cm lång, 75 cm hög och 41 cm djup. De frågade då om jag trodde att den skulle få plats på 4×4 meter och det borde den ju rimligen göra. Om det inte vore för att i de där fyra metrarna var förarsätet, motorhuven etc inkluderat. Hur de fick till bredden på fyra meter kommer jag aldrig att förstå.,

Borde jag förstått att den inte skulle få plats – ja, om de inte skrev det som om ytan att ha bänken på var 4×4 meter. Borde de förstått att den inte skulle få plats eftersom de tydligt fått måtten. Ja, det kan man väl ändå tycka. Det var ju heller inte bara den bänken som skulle få plats.

Jag sa att de kunde ju hämta grejerna en annan dag med något bättre lämpat fordon..Men de var så taggade så de ville absolut ha grejerna med sig idag så 20 minuter senare sladdade en kompis in på två hjul från Puerto Banus. Hur han hade tänkt klara det utan den där kompisen förstår jag inte riktigt heller för hans franska (och supertrevliga) fru såg inte urstark ut precis. Nu är grejerna borta och jag har ett problem mindre ✅ och ett gäng wienerschnitzlar till 😊

Det var väldigt skönt att markera grejerna som sold – hade garanterat kunnat ta mer betalt för det är nog närmare 50 personer som hört av sig. Med min svenska artighet har jag varit väldigt kortfattad i mina svar.. för svarat har jag gjort. Frågan man normalt får är om varan fortfarande finns tillgänglig (standardknapp) och då är det lätt att bara skriva si eller no.

En kvarts öga på IDOL, fixade mat till hundarna följt av lite Powerkvinnor och tidig bedtime med avslutning på Rättegångspodden och dokumentären om Boo.com blev avslutningen på den här tisdagen.

Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.