Kassler & Porslin….

Hej,

Jag fick veta att Thomas pappa fått en hjärtinfarkt i lördags. Jag tror att han flyttats till en vanlig vårdavdelning nu så det tyder väl på att det är relativt stabilt men det är klart att det är oroligt ändå. Vi får hoppas att det fortsätter att vara stabilt och att han snart får komma hem igen. Han är ju inte direkt ung, han fyllde 86 år igår.

Var i väg på en grej igår kväll där jag också träffade några nya människor. Det var bl.a. ett par som växelbor här och i Växjö som var riktigt trevliga. Dom bor borta i Benahavis och hade precis köpt en ny villa som de snart ska flytta in i.. Det är alltså en helt ny villa så den är säkert fyrkantig.. men jag frågade inte 😊 Var hemma vid elva och tog en snabb sista promenad med hundarna.

Blev lite Mordpodden och annat innan jag somnade. Hade kylt ner sovrummet ordentligt och det räckte med en öppen altandörr i natt. Det dumma med AC:n här är att den kyler ner hela lägenheten när den är i gång. Jag har inte lyckats lista ut hur man ställer in den så att den bara kyler ovanvåningen (om det nu överhuvudtaget går) så även om elräkningen till mitten av augusti blev mycket lägre än jag trott så finns det ju roligare saker att göra för pengarna än att öka Endesas vinst. Jag sätter givetvis på den om det blir för varmt.. det är hemskt att vakna i ett för varmt sovrum. Hela huvudet känns mosigt en bra stund.

Apropå Rättegången, boken jag började lyssna på, så fångar den mig inte. Har ju svårt att hitta en bok som gör det men får väl lägga lite tid på att hitta någon efter flytten. Om någon har något tips är ni mer än välkomna eller så kanske jag ska ge en sådan där ”feelgood” roman som jag iofs misstänker är för långsam en chans. Det kanske bara är en fördom och jag blir helt ”hoocked” av den typen av böcker.

Ska vara lite ”tråkigt” väder nu ett par dagar. Bara skönt måste jag säga – det är lättare att jobba på och få saker gjorda. Det låter inte så mycket med 26-27 grader men det blir rätt så varmt i solen så molnigt väder ett par dagar har jag ingenting emot.

Jag fick ✅ på i princip allt på förra veckans To Do lista och går in i den här veckan med en bra plan. Har inte så mycket på listan måndag och tisdag eftersom hundarna är kvar hemma då. Har planerat in några ärenden i samband med veckomötet med Esther på tisdag. Det är bara några smågrejer som tex de där krokarna för att dölja mina misslyckade försök att spika upp ett par krokar tidigare. Har fyra stycken lite gammaldags fina krokar som aldrig kom upp – dom ska upp nu i gästrummet i nya lägenheten. Där kommer de att passa perfekt.

Jag träffar Sabine 11.30 på onsdag för överlämning av hundarna. Jag kommer ju sedan att ha två hela dagar på mig att ställa iordning lite i den nya innan de kommer hem igen. Ska bli väldigt kul att se deras reaktion – framförallt på de nya och såå mycket bättre omgivningarna.
Kollade planeringen för min tid i Sverige och premiärkvällen för Bachelorette tillhör inte en av de kvällar som jag ”låst” men hade heller inte bokat något.. Nu ska jag göra det – föreslå en taco-kväll med min syster.. Eller kanske rökta räkor om jag nu skulle hitta det. Det där med rökta räkor gick ju inte så bra sist men de hade stått sig slätt mot kräftorna och hummern 🦞 hos Åsa..Idag är det tre månaders sedan, eller egentligen i morgon för det hände efter midnatt men för mig är det ändå idag. Då precis i början var varje söndag svår men det har gått över det har däremot inte månadsdagen gjort och det kommer nog att dröja ett tag.,

Finns ju inte en bättre dag än i dag att lämna hibiskusen som Thomas ville rädda (och räddade) till trädgårdsmästaren än i dag så det har jag gjort. Hundarna var med de också. Det får vara deras sätt att säga hej då och vårt gemensamma sätt att säga hej då till urbanisationen här. Nu hann vi ju bara bo här i 1,5 år och tittade dessutom på något annat så ur det perspektivet finns det inget vemod med att lämna.

Däremot har dagen i sig varit om än inte vemodig så lite låg – det känns verkligen idag.Det var ju Ironman här i helgen. Har ju inte varit ute så mycket så jag har inte märkt av det mer än någon avspärrning typ. Det syns inte på bilden men på den IGTV som borgmästaren lagt upp så kan man konstatera att hon var väldigt engagerad vid målgången 😃


Nu kommer jag inte ihåg exakt hur många gröna flyttlådor det var som står i lagret men det var nog 15 stycken. Jag har ingen aning om vad som finns i lådorna men jag hoppas på lite porslin, lite kläder och noll papper. Men det är väl optimistiskt är jag rädd för. Lika gärna som Thomas ville rädda hibiskusen ville han spara på alla betalda räkningar. Noga angivet med betalningsdatum 🥰

När man önskar sig att hitta porslin i sina lådor på lagret så är det nog ett ganska bra bevis på att man blivit äldre. Det är framförallt tallrikar jag vill hitta men jag är högst osäkert på om jag kommer att göra det, tror att det är kvar på Värmdö. Vi har kört med Thomas favoritservis – lite ovala tallrikar i vitt. Jag tycker också att de är snygga men lite kalla kanske. All mat passar iofs på dem och det är ju också en viktig aspekt..Jag vet.. jag tjatar och jag tjatar om mat och om aptit men för varje dag som jag känner aptit, känner att jag kommer på att jag är sugen på något jag vill äta är det verkligen ett steg i rätt riktning. Imorgon blir det något på stan i samband med mötet med Esther – har planerat tiden på samma sätt som förra veckan, dvs att det blir bra med lunch efteråt.

Nu är det dags för kvällens sista utgång med hundarna.. Sedan ska jag ta ett bad med lite ”halv SPA” grejer.Nu ska jag inte påstå att jag någonsin ser ut så här men jag har verkligen inte tyckt att det varit roligt att tänka på kläder, brytt mig om att fixa till mig etc. Inte så att jag gått omkring som en lodis men jag tror att ni förstår vad jag menar. Jag brydde mig ju om att bli lite brun så att genom att se pigg ut också känna mig lite piggare. Nu går det inte att se helt pigg ut för det hänger på mer än en solbränna, det syns i ögon och på flera andra sätt men det hjälpte iallafall.

Nu med flytten blir det en nystart och det får det bli även på det här sättet. Jag ser fram emot att sätta mig i frisörstolen hos Linda och låta henne få fria händer – ett enda uppdrag och det är att på sikt få så bra hår som möjligt. Jag har iofs en gräns och det är att raka av håret helt och hållet men väldigt kort är jag beredd på. Mitt hår växer ju otroligt sakta nu, till skillnad från förr, så om det blir riktigt kort kommer det att vara det länge. Men bättre det än att se ut som ett tilltufsat troll och därför alltid ha det uppsatt på det ena eller andra sättet.


Vi hörs imorgon!

Kram


Glöm inte att visa din kärlek – genom både ord och handling ❤️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.