Beach & Margot….

Hej,

I natt kom det – regnet! Nu ska enligt uppgift branden äntligen vara under kontroll och människor som varit evakuerade har börjat kunna återvända hem. Så skönt!

Kändes så bra att jag tog en längre promenad med hundarna igår kväll. Känns också skönt att veckan började med ✅ på allt på gårdagens lista, bortsett från hundbadet men det får jag ta på onsdag. Ska förhoppningsvis klara av det idag också även om det ”försvinner” ett antal timmar när jag jobbar.

Jag borde ha flaggat lite bättre för flytten och tagit lite mer ledigt runt den men jag ska kolla om det finns någon som kan tänka sig att hoppa in och ta ett extra pass. Problemet är att det går ju inte att byta lite hursomhelst för vi är inte så många som har nycklar etc till butiken.Det kan ju låta lite halvt (eller helt) absurt att lyssna på en podd-serie som heter Älskade Psykopat men faktum är att vissa avsnitt kan vara riktigt intressanta. En del känns lite halvt påhittade medans andra kan vara intressanta på flera olika sätt. På Podplay släpper flera av poddarna hela säsongen på en gång och det gör t ex den här. Den kostar ingenting så oklart varför hela säsongen släpps samtidigt här men per vecka på Acast. Har väl något med reklamintäkter att göra eller så..

Idag släpps ju dokumentären om Boo.com och den kommer jag lyssna på direkt. Det har inte framgått hur många avsnitt den kommer att vara, hoppas att det är iallafall tre.Såg några tips på vad man ska tänka på för att få en bra nattsömn. Ett råd är att man inte ska dricka drycker som innehåller koffein sex timmar innan man går och lägger sig eftersom det stör nattsömnen. Varför just sex timmar? Jo, för att koffein har en halveringstid på tre till sju timmar. Där har jag något att lära.. minst sagt. Det var inte direkt någon nyhet men något jag behöver leva efter i högre utsträckning än jag gör nu.

Varför skriver jag det här just idag.. Trots att jag sov noll och ingenting natten innan har jag haft en riktigt dålig natt med orolig sömn etc. Inte orolig för att jag oroar mig utan orolig för att jag vaknar till – det är väl det som hänt i kombination med flytt etc som gör det.

Apropå Coca-Cola.. Det gäller inte bara tidsaspekten utan även mängden. Var bra på att dricka vatten i somras men det har jag blivit sämre på. Kör ju min Minute Maid Lemon 🍋 men de har inte haft den på SuperSol på ett tag.Älskar min nya adress.. Kommer såklart inte skriva ut den men kan iallafall säga att den innehåller ordet ”beach”. Jag hoppas hoppas att jag kommer att trivas lika bra som jag hoppas och tror. Att jag kommer trivas på ”utsidan” är det ingen tvekan om men man ska ju trivas på insidan på också. Kan inte se någon som helst anledning till varför jag inte skulle göra det – det kändes helt rätt när jag var där och tittade. Bortsett från färgen på kylskåpet 😃 Men det får ni se före och efter bilder på senare – för jag tror att det är lätt att fixa till.I allt det som känns så bra så finns det där med att Thomas inte kommer att flytta med där hela tiden. Han längtade ju tillbaka till stranden och strandpromenaden så otroligt mycket. Vi var ju och tittade på några lägenheter och det var speciellt en som han gillade men av olika rutiga och randiga skäl så blev det inte något av med den.

Men han var mer mån än mig om att komma tillbaka så det känns orättvist att han inte får vara med – jag vet ju hur mycket han älskat det. Men han kommer att vara med, fast på sitt eget sätt. ❤️


Nu kommer ni att se något ni inte sett på väldigt länge..
När jag packat upp resväskan med det viktigaste för den allra första tiden ska jag sätta igång med köket. Göra det riktigt inspirerande att vara i och laga mat i. Med det menar jag inte att ”renovera” om eller köpa massa nya saker utan se till att ställa grejerna snyggt, ha örter etc – ja ni fattar vad jag menar.

Jag bara vet att då kommer det att bli roligt att laga mat igen och aptiten öka mer och mer. Äta lite mindre portioner till att börja med tills jag äter som en varg igen.. Nu är det inte bara svensk mat jag kommer att laga och äta men det är det som jag känner mig mest sugen på just nu. En sak vet jag iallafall – några Whoppers kommer det inte att bli på väldigt länge 😊Började dagen med en hundpromenad i lite lagom regn = hundarna är mer än ointresserade av att vara ute. Gick sedan till banken, regnet till trots eftersom de har sina konstiga tider för manuell service och ännu konstigare om du ska betala något.

Hur som helst så blev det två flugor i en smäll – både betalning och upphämtning av mitt kort som nu kommit. Så nu är det ✅ på det.

Fick också tillbaka avtalet för nya lägenheten från min advokat som inte hade några synpunkter så det är bara att signera. Så ✅ på det.


Plötsligt fick jag för mig att det var ”fel dag” – att jag skulle vara hos Esther idag.. om typ en kvart dessutom. Men innan jag hann rusa in i badrummet och fixa till mig kom på att det är i morgon jag ska vara där. Nu hade det inte varit någon katastrof om jag missat tiden för min del men det är respektlöst i förhållande till deras tid.Det råder ingen tvekan om att den nya serien Svenska Powerkvinnor är vad man skulle kunna kalla Svart/Vitt. Älska eller hata. Uppskatta eller håna. Hela skalan finns och en sak är säker och det är att serien rör upp känslor. Jag har ju själv skrivit att de kanske var liite begränsade i sin casting och att jag var tvungen att se ett helt avsnitt efter att ha sett Doktor Mouna och hennes del i första programmet. Men man måste väl kunna se saker vad det är – underhållning en tisdagskväll. Titta eller titta inte. Tyck inte att deltagare X inte platsar för det tycker jag är elakt.


Håna heller inte människor som med glimten i ögat säger att garderoben är det viktigaste rummet. Camilla Läckbergs svar till Margot Wallström är klokt och att Margot Wallströms ”påhopp” är lågt håller jag helt med om.Nu ut med hundarna, fixa mat till dem och fixa till mig själv innan det är dags att åka till butiken. Det är nog sista gången jag släpar saker – nästa gång kan jag bära det allra lilla sista..

Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.