Äntligen lite regn….

Hej,

Gick och la mig vid tiotiden och hade ju tänkt lyssna på den där intervjun som jag skrev om igår. Men så bestämde jag mig för att inte göra. Jag ska definitivt lyssna på den men jag ska göra det när jag kan lyssna bättre. Lyssna och förhoppningsvis få råd. Just nu när jag har så mycket annat i huvudet, det är ju inte bara flytten, så skulle det nog bli så att jag hörde på podden snarare än lyssnade på den om ni förstår vad jag menar.

Det blev istället för många avsnitt av andra Poddar innan jag somnade. Sov ju så himla många timmar natten innan.. Jag är i den där fasen när jag inte riktigt är på boklyssnar-humör.. Men det är några böcker som jag definitivt vill lyssna på pmen tar det när jag kommer i rätt mood. I natt blev det hursomhelst mycket podd och alldeles för lite sömn.Älskar Marianne Mörck så hennes historia måste jag bara lyssna på. Upptäckte också att Pippi nu kommit som ljudbok – är väl kanske inte något jag ”borde” lyssna på så här 50 år senare. Men jag struntar fullständigt i ”borden” och jag vet att jag kanske inte ens kommer att lyssna på hela boken som är 3,40 men bara att vara en stund tillbaka i de där starka minnena är nog som lite balsam för själen.

Men igår var det ingen balsam för själen utan Mordpodden och annat ”elände”.


Jag testade med att öka värmen en grad till och till en början är det lite sisådär men rätt snabbt blir det lagom. Men Karisma tycker att allt är för varmt så det går inte att ta hänsyn till henne. Hon får sova någon eller några timmar per natt på golvet och hon lider inte av det, verkar det som iallafall. Nu är det bara någon vecka kvar tills det blir 20 grader eller under på nätterna och då behöver man inte ha luftkonditioneringen på. Skönt eftersom det enda man läser var och varannan dag är att elpriset har slagit i taket igen.Man önskar ju att man kunde kommunicera lite mer med dem än man kan. Det sägs att hundar kan förstå upp till 400 ord. Det kanske finns hundar som gör det men det gäller inte Tintin och Karisma, att de förstår korv, mat, ut och kissa och en del annat råder det inget tvivel om.. Men på frågan om vi kan se klart ett tv-program och vänta en kvart eller så att gå ut verkar det ha tagit stopp. Men de förstår trots allt en del ändå.Dags för hundbad. Om jag hinner blir det i eftermiddag annars i morgon. Det är en otrolig syn att se dem efter de kommit upp ur badet och blivit torkade. De far runt ”all over the place” för att verkligen bli torra..Det här är väl inte en väderleksprognos man mer än hoppas ska vara sann i vanliga fall. Däremot gör man ju det ju nu – ösregn från morgon till kväll är vad som behövs nu. Som dom kämpar där borta i trakterna kring Estepona och vindarna gör att när man börjar få lite koll åt ett håll så vänder vinden och ställer till det igen. Hörde hur helikoptrar flög över oss här igår, militären på väg för att hjälpa till.

Hittills har branden krävt ett dödsoffer – en 44-årig man som varje sommar var en del av den frivilliga brandkåren. Fru och två döttrar hade han – jag hoppas verkligen att de får tag på den eller de som anlagt den här branden. Man har utlyst tre dagars officiell sorg.


Det är ju helt sjukt att anlägga en brand så här så om det inte är riktigt unga personer så borde det rimligen vara en person som ligger bakom det. Jag menar att det är ju ett sjukligt beteende och att två sjuka personer skulle träffa på varandra och komma på idén att anlägga den här branden verkar inte troligt. Men man vet aldrig. Det kan ju finnas motiv bakom, som ilska mot något beslut eller vad som helst.I morgon i anslutning till att jag jobbar ska jag kolla upp lite med bussarna till den nya lägenheten. Christina och jag stannade till och fotograferade när vi åkte från La Canada men jag behöver få lite bättre koll på vilken, eller snarare vilka som går in till Alamedaparken eller däromkring på Ricardo Soriano.

Jag kanske skrev om det här häromdagen så då får det väl bli en repetition. Cudeca har ju många volontärer från andra länder som åker hem till sina hemländer under hela eller delar av sommaren. Det innebär att det alltid är svårt för butikschefen att få ihop bemanningen så när hon ”efterlyste” volontärer som kunde ta extra pass nu under sommaren anmälde jag mig.


Solrosen är Cudecas symbol

Jag gjorde delvis av ”egoistiska” skäl. Det skulle vara nyttigt för mig med mycket rutiner och fasta tider. Men jag gjorde det också för att jag visste att jag gjorde nytta. Men nu känner jag att det får räcka med ett pass i veckan. Butikschefen har frågat snällt om jag inte kan fortsätta att ta två pass och jag var väl lite svävande i mitt svar. Inte för att jag inte ”vågade” säga nej utan för att jag inte riktigt visste. Men nu vet jag.

Om vi nu får till det med det där som jag a la Läckberg inte kan berätta något om ännu så vill jag inte vara uppbunden med ytterligare ett pass. Det handlar ju inte bara om själva arbetstimmarna i butiken utan jag ska ta mig dit och hem, synka med utgång av hundarna etc så det tar lite tid. Dessutom har jag fått förfrågan om att skriva vidare för det företaget jag skrivit för tidigare. Så ett pass får helt enkelt räcka.Jag förstår varför hon så gärna vill ha mig på tisdagarnas eftermiddags/kvällspass – det är då Maricarmen jobbar. Jag är som ett schweiziskt armbandsur jämfört med henne. Hon är jätteduktig när hon är där men problemet är att hon med väldigt kort varsel kan meddela att hon inte kan komma. Väldigt kort varsel = några timmar i värsta fall.

Det är inte för att hon kommer på att hon har något roligare för sig utan för att hon med just kort varsel måste ta hand om något av barnbarnen. Det är framförallt hennes dotter Martina som har det lite rörigt.. Hon har två barn med två olika pappor och det är rätt vanligt att de inte dyker upp och hämtar när de ska och då ”står” Maricarmen där helt låst. Eller så kan det vara Martina själv som inte kommer när hon ska.Rörigt är det hursomhelst och nu ska hon ha barn igen med man nummer tre. Jag lägger ingen värdering i det mer än att det är tufft för Maricarmen eftersom Martina dels behöver så mycket hjälp och tar Maricarmen lite väl mycket för given. Kan ju tillägga att Martina är 24 år.. så hon är väl inte helt mogen. Trebarnsmamma vid 25 kommer hon att vara.Det är ju lite annorlunda här när det gäller både förskola i allmänhet och hur det förväntas att framförallt morföräldrar ”ska” finnas till hands. Maricarmen ser nog nästan tio år äldre ut än hon är eftersom hon dels jobbar med att städa, lämna och hämta andras barn på dagarna och sedan då allt med Martina. Ensamstående är hon dessutom – hennes man gick bort för sju år sedan så hon måste jobba så mycket hon kan för att få ekonomin att gå ihop.

Att hon lägger ett par timmar i veckan på att volontärjobba har nog två anledningar – komma bort, träffa oss andra vuxna och kunna köpa/byta in kläder. Hon är rolig att jobba med för humor har hon ✨Rensar skåp för skåp och bl.a. blev det kylskåpet idag. Nu såg det till att börja med definitivt inte ut så här.. Kanske heller inte det viktigaste att ta det just nu men jag jobbar mig från tvättstugan och inåt när det gäller att organisera och då kom jag till kylen och frysen idag.

Slänger ju inte precis allt men en Sambal olek burk med typ fem procent kvar, en majonäs med 15 procent kvar och så vidare är ingenting att släpa med sig i en flytt. Det jag ändå inte kommer att använda nu kan lika gärna åka med övrigt som sorteras bort i köket. Det är ju samma sak med pasta, ris, vetemjöl etc där det inte finns mycket kvar..

Några exempel bara – ska ju så klart inte slänga sådant som är vettigt att ta med men inte sådant som bara är krångligt.Nej, jag tänker inte köra med helfabrikat men jag tänker ta efter Pappas modell. När man lagar mat så gör man någon extra portion och fryser in så kan man ta fram den där Burgundiska grytan eller vad det nu kan vara och så behöver man bara koka riset.

Det är ju inte alla rätter som passar för det och man behöver ju definitivt inte alltid göra det men det är nog ett bra sätt för mig att få igång det här med maten på. Ett bekvämt sätt långsiktigt också.Jag tror att det är dags att lägga ut de två bänkarna/skänkarna till försäljning den här veckan. De finns inte på IKEA i Sverige men man kan tydligen googla på IKEA via foto så jag ska testa det för att se vad de kostar för att kunna sätta ett vettigt pris. Det är kanske inte så svårt att sälja möbler i andra hand men ”värdet” är inte så högt. Men det är bättre att de kommer till nytta någonstans och beroende på bud så säljer jag dem. De passar inte in i nya lägenheten tycker jag..

Jag tror inte att jag behöver riskera samma upplevelse som med tv:n men om det skulle hända lägger jag upp den som såld DIREKT.Nu är väl inte det där det smartaste man någonsin kommit på eller hört talas om men jag kom hur som helst att tänka på att istället för att packa det viktigaste jag behöver typ första veckan i mina två resväskor istället för flyttlådor. Mycket lättare att hitta direkt och man slipper hålla järnkoll när de ställer in alla lådor.

Sedan kom min syster på något som var snäppet smartare.. Att istället för att sova här de sista två eller åtminstone sista natten så sover jag i Pappas lägenhet. Han bor ju tio minuters promenad härifrån och jag slipper åka buss fram och tillbaka och jag tycker att idén att bo här samtidigt som man städar ur är sisådär bra.Eftersom jag i princip inte sett på tv sedan det hände eller rättare sagt tv:n har stått på och jag har sett lite här och där men det var ju först Draknästets första program som jag såg ett helt program. Tyckte att det var rätt kul men har såklart missat programmen efter det första. Nu har jag kollat upp och vet nu att det är torsdagar klockan 21.00 så förhoppningsvis kommer jag ihåg det på torsdag.

Nu är det ju en del nya säsonger som startar så då blir det väl lite mer tv. Gillar ju matlagningsprogram så Mästerkocken VIP kommer jag följa och Kockarnas kamp, ibland blir det Halv åtta hos mig när det verkar kul. Sedan när IDOL kommer igång på riktigt kommer jag nog att titta på det även om jag inte kommer att följa det slaviskt.Ska kolla lite på det där Instagram kontot Ekotipset idag. Där brukar de ha riktigt effektiva rengöringstips på hur man kan använda just ättika. Har ingen aning om det verkligen är tillräckligt effektivt eller bara ekologiskt men det borde ju vara hyfsat effektivt kan jag tycka. Eller så är det bara krångligt just nu när jag har fullt upp.. att det är som att sätta ihop recept typ istället för att köra med en färdig flaska rengöringsmedel från butikshyllan.Kom på att det skulle gå snabbare att googla.. Ett tips är att rengöra ugnen med ättika och bakpulver så det får bli mitt ekologiska bidrag. I övrigt kör jag med det gamla vanliga..Kan ju inte vänta med att börja packa till dess att hundarna åkt iväg till hundhotellet. Jag har ju hållit på och packat och grejat med kläder men några flyttkartonger har de ju inte riktigt sett att jag kört igång med – förrän i dag.

Visste inte om de skulle bli oroliga eller vara coola.. De verkar helt coola och viftar på svansen så min slutsats är att de är lika glada som mig över att flytta härifrån och ännu gladare kommer de att bli när de inser vilka promenader de kommer att få.Äntligen kom det en vändning i vädret. Det tillhör inte vanligheterna att man hoppas på att solen ska ersättas med ett tungt molntäcke, temperaturen gå ner och regnet ösa ner. Men det är ju det vi alla här gör nu och det har varit ✅ på de två första och det har regnat, tyvärr inte något ihällande regn men trots allt ett regn.Skrev ju om Richard Herrey häromdagen och då var jag snabbt inte på Golden Hits Instagramkonto. Det här inlägget är från 2018, dvs tre års sedan – skulle någon restaurang, bar eller nattklubb ha det så här skulle det vara tomt.

Helt otänkbart att folk inte skulle kunna betala kontant. Jag vet inte riktigt hur fördelningen ser ut här nu men för typ tre år sedan var det nog totalt sett 60 procent kontanter och 40 procent kort. Totalt alltså, inte bara restaurangbranschen. Nu har vi iofs låga priser i butiken men vi har nog nästan 85-90 procent kontanter..Såg delar av IDOL och undrar om jag tappat det helt. Jag ska väl inte påstå att jag någonsin varit någon specialist på att bedöma olika förmågor och talanger men av det lilla jag sett i år hänger jag inte alls med. Så mycket kan väl ändå inte hända med åldern på ett år.. eller? Jag kan tycka att det kommer in lite falska toner och Juryn jublar. Strunt samma det brukar ju bli rätt bra ändå till slut.Det blir inte direkt några färgglada inlägg utan de är nog rätt tråkiga.. Men imorgon ger jag mig ut på ärenden och jobbar så då händer det iallafall lite mer än bara skriverier om kartonger och flytt-logistik men det jag hoppas mest av allt är att jag kan skriva att branden är under kontroll.

Blev riktigt trött nu ikväll – inte så konstigt med tanke på hur lite jag sov i natt, i princip ingenting. Ska bli ett poddavsnitt som jag förhoppningsvis somnar till. Ska inte göra misstaget att komma på något att skriva om i morgondagens blogginlägg för plötsligt kom jag på något mer.. och något mer.


Har ju dåligt samvete för att hundpromenaderna blir för korta så jag kompenserade lite nu ikväll. Imorgon blir det svårt att få till någon längre promenad, får satsa på morgonen innan jag ska till banken. Måste vara där före 10.30, sedan hem och greja och så försöka få ihop det näst sista som ska till butiken och så jobba..Människan med den sämsta kosthållningen kommer att äta en sådan där lite mindre pizza i morgon när jag jobbar. Den med pepperoni är såå god.

Jag skriver inte så mycket om Thomas just nu. Är det för att jag tänker mindre på honom? Nej, jag tänker på honom minst lika många gånger per dag nu som jag gjorde för en månad sedan. Det finns dock en liten skillnad – ibland gör det inte fullt lika ont. Men jag saknar honom hur mycket som helst precis varenda dag ❤️

Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.