Kundvagnen & Planen….

Hej,

Lyssnade ett tag igår men somnade relativt snabbt. Vaknade väl till någon gång en av de gångerna tyckte jag att det var för lite väl kallt så gick ner och stängde av luftkonditioneringen. Behöver inte hålla på och orda om det mer än att konstatera att det innebar ett mosigt huvud i morse.

Jag har en lista på vad som ska fixas i dag och som är rimligt lång. Det är ju fortfarande varmt så det är lite jobbigare med allt. Jag ska inte gnälla men jag känner mig lite trött. Det är väl kombon av värme, allt som ska göras och det dagliga som gör det.Dåligt samvete påverkar en ordentligt och jag har dåligt samvete för att hundarna får för korta promenader och blir/är understimulerade nu.

Jag insåg att logistiken kring den sista packningen, flyttlasset och städningen innebär utan att gå in på massa detaljer både en del fram och tillbaka (som jag måste ta med buss), en flytt med två hundar mellan flyttgubbarna = dålig idé och det är flera stopp och när ska jag då kunna gå ut med hundarna, städningen i kombination med hundarna och utgång med dem tre-fyra gånger per dag är kanske inte heller en bra idé. Inte en bra idé att bo här heller när det städas så då måste jag ta bussen och ut med dem. Ja, ni fattar det här blir inte något bra upplägg.

Nu gick jag in på detaljer ändå men det blir stressande för alla och säkert allra mest för hundarna. Det finns bara en vettig lösning och det är att de är på hundhotellet några dagar över den här perioden. Jag kan bo här själv under städningen så sparar jag massa transporttid också.

När vi väl är installerade blir det långa promenader och bara besök på hundhotellet när jag åker till Sverige aldrig annars. Vi ska ju hålla ihop vår lilla familj ❤️Man trodde att man fått lite kontroll på branden i trakterna Estepona med omnejd. Det är ju inte själva Estepona som det brinner i utan i trakterna runt omkring men Esteponas utkanter ingår.

Man fick tyvärr ett bakslag för att vinden vände och det gjorde att den där kontrollen man trodde sig ha ”försvann”. Nu kämpar man vidare och hoppas på att det regn som prognosen säger ska komma på tisdag verkligen kommer. Andalusiens regionala president är på plats och säger att man tror att branden är anlagd då man identifierat två olika platser där man kan se att det samlats ihop löv, kottar etc och som ser som brandhärdar (säger man så?). Hemskt är det hursomhelst och nu hoppas vi verkligen på ösregn på tisdag.Urbanisationen har gjort något som kanske inte är helt okej men är väldigt bekvämt. Vi har två-tre stora kundvagnar från Lidl stående nere i garaget. När någon handlat rullar man kundvagnen till bilen in i hissen och åker upp till sin lägenhet. Packar av kassarna utanför dörren och ner med kundvagnen igen. Väldigt bekvämt när det storhandlas.

Nu är det omvänt bekvämt för mig. Jag börjar lastningen uppe och rullar ner för gatan till sopstationen med de stora kärlen. Sedan upp med kundvagnen till garaget igen. Mycket lättare för man kan ta mycket mer varje gång och det är inte tungt men det är inte lätt att hålla kursen på kundvagnen i och med att det går neråt och heller inte är raksträcka. Vill gärna undvika att dundra in med en fullastad kundvagn i någon parkerad bil. Tillbaka igen är det inga problem – den är tom och det är uppåt.

Har hur som helst tömt och blivit av med en hel del idag. Har varit 28 grader låter inte så himla varmt men det är varmt med en tung kundvagn så det blev inte så många vändor idag. Men blev nog nästan klar. Tror att jag ska vara lite smartare och ta det sista på kvällen, när det är svalare men innan det blivit mörkt.Såg halva Sveriges Mästerkock VIP (repris). Har inte sett mer än typ en kvart tidigare. Kollade kvällens tv-tablå och det är ikväll klockan 20.00 och krockar med Svenska Powerkvinnor men matlagningen får vinna. Ska jobba på och sedan ta kväll från och med att det börjar. Tänker att ta en tidig bedtime kväll idag också – men inte lika tidig som igår som ju var extremt tidig..Jag har ju tagit med väldigt mycket till butiken men nu får det nog vara nog. Dels för att det kanske inte är så mycket mer att ta kvar och dels för att det är ganska jobbigt att släpa dit grejer när jag inte har bil. Har ju blivit väldigt mycket redan som det är så det sista får nog bli på tisdag. Jag passar ju på att göra en ordentlig rensning av precis allt och då blir det en del men det allra mesta har dels åkt med till Sverige eller redan tagits med till butiken.

Apropå att sakna saker så kommer jag verkligen att sakna förrådet här. Det ligger i direkt anslutning till terrassen – är stort och har en lång hyllvägg på ena sidan. Här har vi verkligen kunnat förvara grejer. I den nya lägenheten finns inget förråd plus att det kommer 15 gröna flyttlådor och lite annat från lagret uppe i Magna. Jag ska ju inte behålla det förrådet efter det att vi tömt det men beroende på vad som förvaras i lådorna får jag väl ta ställning till om jag kommer att behöva ett litet förråd.Av en ren slump såg jag den här bilden.. och slungades många år tillbaka i tiden. Hur kul var det inte när Pappa tog fram den där lilla ”apparaten” stoppade i ett gäng sådana här från t ex en sommar, en semester eller bara lite blandat så där. Det var en höjdpunkt tyckte man. Nu kan man, om man är lite mer teknisk än mig vill säga kolla på sina bilder på tv:n. Både nya och gamla. Apropå bilder så hoppas jag att jag kommer att hitta något fotoalbum när jag plockar upp lådorna från Magna.

Kommer inte att klara av albumet från bröllopet nu, det är alldeles för tidigt men vi dokumenterade hela renoveringen av Granliden och det albumet hoppas jag att jag hittar.Varje grön flyttlåda som jag kommer att öppna kommer nästan att vara som att öppna en present eller paket – jag har ju ingen aning om vad som ”döljer” sig i lådorna. Hoppas såklart att det ska vara så mycket roligt som möjligt. Det kan (och kommer säkert att vara allt från lite kläder till tallrikar etc)..Nej, jag har inte gjort någon vacker veckoplanering men det finns iallafall en planering som känns rätt bra och realistisk. Det är ju lätt att (som jag varit rätt så bra på) att bara skriva rad efter rad med grejer som ska göras. Nu har jag förvisso en hel del punkter på listan men det är uppdelade per dag. Jag har också gjort hela logiskt planen 25/9 till 1/10 och även om det finns en lösning på allt så finns det en plan på allt. Lösning finns det till åtminstone 75 procent och jag har ju bra med tid på mig så jag känner mig inte stressad över de där sista 25 procenten.Idag ringde en fd kollega från Coca-Cola tiden och tipsade om att jag skulle lyssna på det senaste avsnittet av Framgångspodden.

Det är en kille som startat Svenska sorge-institutet som intervjuas. Det är en beprövad process som han tagit hit från USA. Eller process och process – det är ju väldigt olika för alla men jag tycker definitivt att det är värt att lägga 1,5 timme på att lyssna på intervjun.Tintin envisades med att han behövde ut just precis under det enda programmet jag ville se ikväll (Mästerkocken) och det blev därför en väldigt kort promenad och mitt dåliga samvete ökade lite. Imorgon får jag helt enkelt kompensera. Punkt.

Något annat jag kan ”sakna” är padelbanan – inte för att spela själv utan för ljudet. Det låter så härligt när spelar på något sätt. Men det ljudet kan jag nog inte direkt påstå att jag kommer att sakna och att jag skulle komma igång och spela tror jag inte ens på själv.

Såg lite av Sommaren med släkten medans sovrummet kyldes ner. Dom har hyrt in sig några gånger hos oss i Bullerbyn för att spela in lite olika scener. Men som planerat blir det tidig bedtime.

Vi hörs i morgon!

Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.