Estepona & Branden….

Hej,

Riktigt bra kväll i går i butiken. Det kan ju variera en hel del och igår var det bättre än på väldigt länge. Nu är Christina borta i två veckor, en lite kortare Sverigeresa på agendan för deras del.

Hur skönt det än ska bli att flytta och mycket bättre läge och lägenhet jag än tycker att det är så finns det alltid några extra plus med att flytta och så finns det alltid något minus. Något som man kommer att sakna lite.

Rent generellt här, om vi bortser ifrån det som hänt. så kommer jag inte att sakna den stora kamphunden som bor här permanent. Valp eller ej – igår möttes vi i entrédörren utan att någon av oss var förberedda på det. Tack men nej tack, speciellt inte som om hon tycker att det där med munkorg/munskydd kan betyda lite vad som helst. Igår hängde det löst vid sidan av munnen.


Ingen kamphund och ingen trädgård – får ta några bilder på trädgården senare

Det jag däremot kommer att sakna är trädgården. Så stor, så välskött och med växter och blommor i oändlighet. Trädgårdsmästaren och fru städerskan som alltid är så otroligt gulliga kommer jag också att sakna.Jag kommer väl till ytan sakna terrassen där man kan ha så mycket blommor. Men bortsett från ytan så trivdes vare sig jag eller Thomas någonsin riktigt på just den här terrassen. Hur konstigt det än låter så kände jag mig instängd.

Hibiskusen på bilden är inte den som Thomas räddade utan den första vi köpte i somras. Den fick åka med i köpet till honom som köpte soffgruppen (utemöblerna) eftersom han var så trevlig och bra att ha att göra med.

Apropå det så har jag knappt återhämtat mig från den där försäljningen av tv:n. Annonsen som lockade till sig fler galningar än jag trodde var möjligt. Snart dags för skänken (eller troligen båda). Kommer garanterat att likna den första försäljningen- om det är några spekulanter så är de inte galna. Peppar peppar ta i trä.Sedan finns det sådana där i sammanhanget rätt små saker som blir så mycket bättre. I den nya lägenheten har ett badrum badkar och det andra dusch.. Kanske inte riktigt ser ut så här tyvärr utan är en standard duschkabin men är ju så mycket bättre både för mig själv och för hundbadet av framförallt Karisma.

Jag gillar ju iofs verkligen att bada men inte direkt under högsommaren och att duscha i ett badkar är inte lika bra. Iallafall inte här. Nu får jag alltså en bra lösning eftersom jag får både och. Varför har du två badrum kanske du undrar men det har i princip alla lägenheter med fler än ett sovrum här.Apropå vatten så är branden kring Estepona ännu inte under kontroll. Jag hörde att de pratade om den även på svenska nyheter i går. Coral och Marta berättade att när de var på väg för att köpa en stor pizza som vi delade på när vi jobbade igår så kom det aska från himlen. Ungefär som ett mindre askregn. Det hade försvunnit sedan när vi stängt och var på väg hem.Det brann ju flera gånger i just Estepona förra sommaren också – ena gången var det ett par som bodde i en husvagn och som kopplat på sig på elsystemet som orsakade det och andra gången var det ju Laguna Village som brann ner till grunden, inkl Puro Beach och allt omkring. Alla resurser skulle ju sättas in för att det skulle vara uppbyggt till den här sommaren men så har det inte blivit. En stor utökad parkering till stranden är det än så länge. Vi får väl se vad som händer till nästa år.


Idag har Christina hjälpt mig så vi var uppe vid La Canada och kompletterade med lite flyttkartonger, bubbelplast mm. Passade också på att ta en fika och prata lite i största allmänhet.


Känner mig inte på topp idag så det blir en väldigt tidig bedtime. Blir väl väldigt tidig uppgång imorgon efter hundarna fått gå ut tidigare än vanligt ikväll men jag lär ju vara utsövd då om jag inte ligger och lyssnar halva natten.

Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.