Dominika & Magkänslan….

Hej,

Jag har höjt temperaturen lite på luftkonditioneringen nu och det är väl dags att höja den någon grad till snart. Men får vänta några dagar till för de kommande dagarna ska vi ha över 30 grader. Sedan går det neråt och om cirka 10 dagar är vi ”nere” runt 24-25 grader. Kommer ju nästan kännas kyligt med tanke på den här sommaren.Mycket riktigt så var min magkänsla rätt. Upp i rök gick den där människan och svensk är hon inte eftersom hon inte är artig och meddelat att hon ångrat sig. Jag tror att det är en hon men jag är inte helt säker – namnet låter lite kvinnligt iallafall.

Då får jag börja om och kontakta dem jag hållit på halster.. Men de två som är mest intresserade ska hålla på med DHL och något annat. Det blir ju massa krångel, DHL är ju helt ”ofarligt” men det andra har jag inte hört talas om och att sitta och fylla i någon spansk blankett för det andra upplägget tar ju mig troligtvis en evighet. Säljer den i dag till den som bjuder högst, hämtar och betalat kontant även om det innebär lite mindre pengar. Förhoppningsvis har de inte tappat intresset och/eller kommer med riktigt låga bud. Men om jag inte säljer den då blir den ju bara stående och samlar damm.Klockan 04.02 tycker någon, ursäkta uttrycket, idiot att det är en bra idé att skicka ett Messenger meddelande och fråga om tv:n fortfarande finns tillgänglig. Ja, man kan tycka att man kan ha telefonen avstängd på natten men eftersom jag somnar till någon bok eller podd så har jag inte det. Så tack för den väckningen.. och väckning nummer två 05.26 från någon annan ”idiot”.. I Spanien är det inte en normal människa som är uppe 05.26. Tack vare de där två väckningarna som gjorde att jag fick börja om processen med att somna = lyssna lite etc så kommer jag nog behöva en kort power nap innan jag ska iväg och jobba.

En annan ”idiot” har jag fått blockera. Han har nog skickat 25 meddelanden. Två ljudmeddeladen utan att han säger något och sisådär 23 meddelanden med enbart 👍 tecknet. Oklart vad han vill och varför han tycker sig ha så mycket tid att det här verkar vara något vettigt att sysselsätta sig med. Blockerad är han hursomhelst nu.Jag var ju en idiot själv och gick på den där El Corte Ingles tävlingen som jag fick på WhatsApp via en Cudeca kollega. Jag påbörjade ju tävlingen och hann en bit innan jag insåg att det var något som inte stämde – att det var spam helt enkelt.

Men.. nu har jag väl fått typ 10 meddelanden på WhatsApp med erbjudanden om att låna pengar som typ sms-lån. Så då har jag fått ägna mig åt att blockera de 10 bolagen också och jag hoppas att det slutar komma. Annars är det att blockera vidare och lära sig att inte vara så korkad.För nästan ett år sedan var det ju fullt ös i kampen om presidentposten i USA. Om ett år är det ju val här och även om tongångarna ”tuffat” till sig så lär vi inte uppleva några nivåer i stil med Trumps. Tack och lov för det får man väl säga men samtidigt måste man (läs jag) ju erkänna att det i all hans galenskap kunde vara lite kul ibland.

Dominika Borg Peczynski har ju beslutat sig för att kandidera till riksdagen men det är väl högst osäkert om ens partiet tar sig in. Hon är ju hursomhelst en person som hörs och syns och en sak är säker – korkad är hon inte. Tvärtom hon är synnerligen intelligent och medlem i Mensa. Men det finns olika typer av intelligens så personligen tycker jag egentligen inte att det säger så där himla mycket, framförallt inte om en persons förmågor.

Jag tror hursomhelst att Dominika går igenom rutan klart bättre på många olika sätt jämfört med Nyamko Sabuni.Jag tror inte att man behöver vara raketforskare för att komma fram till vem som kommer att efterträda Stefan Löfven – Magdalena Andersson. Jag har inte hört hur hon svarat på hur hon ställer sig till uppdraget när hon fått frågan av journalister (för det måste hon väl ha fått ett antal gånger). Men jag antar att jag hade vetat något om hon tydligt deklarerat att hon inte är intresserad. Framförallt nu när så många lokala förbund uttalat vem de vill se som ny partiledare (och ny statsminister för den segern verkar många av dem ha tagit ut redan).Jag undrar vad Annie Lööf och Magdalena Andersson har för relation. Har faktiskt ingen som helst aning men det är en viktig fråga för den sidan av ”blocken”. Att Annie Lööf och Nooshi Dadgostar inte är bästa vänner är ju inte direkt någon hemlighet. Vänner har väl iofs inte med frågan att göra utan det är ju att hon representerar ett parti på ytterkanten och det här med att hon drev frågan om marknadshyror hela vägen som är Annie Lööfs problem.

Även om det inte blir en galen presidentkampanj så kommer det säkert från tid till annan vara ett intressant år. Inte bara ur ett valperspektiv.

Men för er som tyckte att det blev lite väl mycket skrivande om politik och val förra året behöver inte ”oroa” er. Det kommer inte att bli ett års valbevakning framöver 😊Så här kommer inte mitt flyttlass att se ut – det är något jag iallafall är helt säker på. Jag har på pappret en riktigt bra struktur hur allt ska packas, märkas och ha några boxar med ”need to have” – sådant jag behöver direkt. Ni vet toalettartiklar, lite kläder för de första dagarna, lite porslin och sedan kan jag packa upp låda för låda i lugn och ro. Jag behöver få tag på några bra etiketter så att jag får till en bra märkning. Tror att det är plastfickor på sidorna av de gröna flyttlådorna så till dem är det nog bäst med typ ”kartongpapper”. Hoppas att de hunnit få bort de där två sängarna annars blir det boxar och kartonger lite ”all over the place”.Det jag definitivt också behöver är en separat administrativ box. Jag har ju allt till bouppteckningen som jag ju få klart. Har inte fått in allt än men har ju till den 30 november på mig så jag kommer inte att börja göra den förrän flytten är gjord. Själva flyttlasset och de kommande dagarna efter när vi ska städa osv alltså. Kan inte vänta tills allt är uppackat och klart.

Jag behöver också gå igenom Thomas anteckningsblock. Jag tror inte att det finns något i dem som jag måste ha men jag vet ju inte så jag måste gå igenom dem. Jag har dragit mig lite för det för jag tycker att det är så svårt att se handstilen, den som jag sett i alla dessa år. Det är ju en helt annan sak än ett sms eller så – det är ju så personligt.

Det här sms:et, det sista från Thomas som fortfarande inte är öppnat kommer att förbli oöppnat så att det ligger kvar. Det säger ju egentligen absolut ingenting men jag vill ändå ha det kvar. Om man ska se det ur något annat perspektiv så visar det att det ofta är fel på min telefon som jag skrivit om. Jag har ringt honom, han hann inte svara och försöker ringa mig.. och kommer till det där konstiga meddelandet.

Jag har ju också påbörjat lägenhetspärmen så den är i princip klar – bara det sista signerade avtalet och det nya Olivenet avtalet som ska in.

Har även köpt en pärm för mitt ”nya” företag. Lite papper som måste fixas hos Notarien och så ska jag göra en ordentlig Affärsplan. Inte hundra PowerPoint sidor som på Coca-Cola tiden utan en bra, genomtänkt och realistisk plan i två perspektiv – 6 månader och 12 månader. Även det här kommer att påbörjas efter flytten. Det ska bli så stimulerande och roligt. Roligt att komma igång igen. Roligt att ha något stimulerande att göra och som en viktig pusselbit i att ta mig igenom sorgeprocessen. Jobbat har jag gjort fler än många andra i mitt liv och jag vet att det inte är någon lösning på sorgen men att känna sig behövd och få stimulans kommer att hjälpa mig att kunna göra den lite lättare.

Lite åt det här hållet men något djupare blå


Jag behöver inga nya prydnadsgrejer man har ju hunnit samla på sig tillräckligt under åren men ibland ser man något som man blir lite ”kär i” och som man vet skulle passa så bra och bli så fin. En hel del morgnar går jag en promenadrunda med hundarna där jag passerar några butiker. Har sett en blå hyfsat liten vas i glas som skulle bli så fin på nattduksbordet i Granliden rummet (gästrummet). Nu öppnar ju många affärer av den sorten klockan 11.00 så jag har inte höra vad kostar. Men idag var det trötta hundar så även om vi gick upp före nio så vaknade de ju också av de där meddelandena i natt och var inte så intresserade av att gå ut. Kunde därför sticka in huvudet och höra mig för om den. Den är sååå fin och priset var riktigt bra så nu har jag adderat till en prydnadsgrej till mitt ”Granliden” gästrum. Kom och hälsa på vetja, ni kommer att känna er som hemma i flera perspektiv. Ett av dem är att gästrummet som ju är uppkallat efter det första lilla sommarhuset jag och Thomas köpte på Värmdö är precis allt annat än spanskt..Man kan väl inte kalla en tvättkorg för en inredningsgrej även om jag tycker att det faktiskt är det. Speciellt om man har den stående i badrummet – i vilket fall som helst så behöver jag en tvättkorg också men det väntar jag med tills jag flyttat in.

Det är något med mig och ”tvättstugor”.. Jag saknar fortfarande tvättstugan vi hade i vår första lägenhet här. Det är något meditativt med bra tvättstugor – att tvätta och fixa. Det är rätt vanligt här i Spanien att det är ett tvättrum i direkt anslutning till köket. Inte speciellt stora och inte vanligt att det finns utrymme för torktumlare. Inte ens ovanpå tvättmaskinenJobbade i butiken och idag var det en ny tjej som jobbade tillsammans med mig och Christina – Lola från Wales. Nu hade hon det väl iofs inte roligast i världen eftersom Christina och jag hade så mycket att prata om = på svenska. Men om Coral och Marta som jobbar på fredagarna och är i ungefär samma ålder som Lola från Wales så kan man jämföra det ytterpartierna i Sveriges riksdag. De två första superduktiga och energiska och den andra nog bland det slöaste jag träffat på. Jag upptäckte vid ett par gånger att hon satt med huvudet ner på kassadisken – såg ut som om hon somnat. Vi får se om hon skärper till sig nästa tisdag för så här gör hon mer skada än nytta. Hur ser det ut när man kommer in i en butik och det ser ut som butiksbiträdet sover? Det funkar bara i Kinabutiken där det händer då och då.. Att de somnat på riktigt alltså..

Christina och jag brukar byta lite grejer med varandra och idag har jag ”bytt till mig” en perfekt vardagshandväska från DKNY. Ser ut nästan som på bilden men är för trött nu för att ta en bild på den ”riktiga” väskan. Hade dessutom med mig två vita tvålpumpar med mässingspumpar – riktigt fina och kommer att passa perfekt i badrummen. Köper ju tvålen på SuperSol eller liknande och de där plastpumparna är inte särskilt snygga så nu kan jag hälla över i de här.Har insett att en hel del av de flyttlådor vi flyttade hit med verkligen har sett sina bästa dagar och det är högst tveksamt om vissa av dem kommer att hålla ihop. De gröna flyttlådorna som ju är favoriterna räcker inte på långa vägar.. Finns ju heller inget förråd i den nya lägenheten så flyttkartonger måste gömmas på något sätt.. Det får ju bli i det kombinerade lager och arbetsrummet och de får stå bakom de staplade gröna flyttlådorna. Det får iallafall vara planen och förutsätter att det inte kommer att vara massa saker jag vill förvara i lådorna. Några stycken utgår jag ifrån men om det blir för många får jag nog tänka till lite.

Hursomhelst så är Christina så snäll så att hon erbjöd sig att köra mig till Leroy Merlin uppe vid La Canada så att jag ska kunna köpa de flyttlådor jag behöver. Vill inte köpa fler än jag behöver så vi åker på lördag så att jag ska ha hunnit få en bättre överblick (sedan åker de till Sverige och kommer tillbaka veckan efter det att jag flyttat). Behöver dessutom köpa mer ”gaffatejp”.. Anledningen till att jag är så införstådd med ”gaffatejp” är att vi laga typ allt på Golden Hits med just ”gaffatejp”. Koncernens i särklass mest lönsamma enhet men ändå stångade jag mig blodig för att få till en genomgripande renovering. Fick äntligen igenom den och hela personalen på Golden Hits jublade av glädje – äntligen skulle dom prioriteras och äntligen skulle det bli fint på Golden Hits.Projektet startade och vi hade hjälp av en Göteborgsbyrå som jag glömt namnet på.. Planen var klar, loggan var klar nu skulle det bara tryckas på knappen. En knapptryckning som inte blev av och styrelsen kunde inte på ett enda vettigt sätt försvara beslutet. Jo, att det var problem med kassaflödet vilket iofs är ett problem men om man inte underhåller det mest lönsamma man har så lär det knappast gynna kassaflödet.

Apropå loggan så var den tidigare precis som Wallmans varit hemmasnickrad med figurer man hade i sina vanliga dataprogram (kommer inte ihåg vad de kallades). Hur mossigt det än var och hur stort behovet av en uppdatering än var så hindrade det inte Hasse Wallman från att bli ”galen”. Men jag blev snabbt van vid det.

Nu kan jag inte få ut ur ”skallen” vad de kallades de där figurerna man använde – snälla hjälp mig..Det personalmötet var nog ett av de svåraste möten jag haft. Att möta besvikelsen och att försöka förklara (och dessvärre ingår det ju i rollen att försvara) beslutet var vare sig lätt eller kul. Men till min hjälp fick jag oväntat och oplanerat hjälp av Tess Merkel, från Alcazar ni vet, som ju jobbade med showproduktion på Golden Hits.

Hursomhelst så är det renoverat nu och det var i grevens tid – innan allt föll ihop som ett korthus och taket rasade in..När jag började var Richard Herrey platschef på Golden Hits. Kunde ju inte bli bättre matchning tyckte man när man tillsatte honom. Schlager person på Sveriges största schlagerställe. Men bara för att man är bra på att sjunga om gyllene skor och annat så innebär det inte att man är bra på driva och leda en verksamhet. Jag bara måste komma ihåg att berätta om några grejer med honom i morgon. Jag tittade febrilt efter den dolda kameran så mycket kan jag säga.

Nu dags att lyssna lite och förhoppningsvis somna rätt så snabbt. Har jättemycket på onsdagens To Do lista där cirka 80 procent är måste göras/fixas just imorgon.

Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.