TV:n & Magkänslan….

Hej,

I natt fick jag till det ✨ Jag somnade snabbt och hundarna var som vanligt morgontrötta. Det är bara någon enstaka gång Tintin behöver ut tidigt – annars ogillar de definitivt om jag går upp före 08.00. Idag sov jag till 08.30 – då är det väl okej tycker de. Men helst vill de sova till nio – det är den optimala tiden tycker de. Vissa hundar är ju väldigt morgonpigga och vill gå ut väldigt tidigt så man kan väl säga att jag haft tur.. Förutom att de är världens bästa på alla andra sätt också ❤️

Jag fick lite blodad tand av försäljningen igår så i dag har jag lagt upp en extra-tv som vi haft i sovrummet och en stor grön konstväxt.. Men det smattrar inte lika mycket i inboxen idag så vi får väl se. Annars försöker jag baka in det i det jag hoppas kunna sälja till honom här..Idag är det lite ”höstliga” vindar och det känns faktiskt riktigt skönt. Kommer ångra att jag skrev den meningen i november eller så.. Men som vi svenskar brukar säga; varje årstid har sin tjusning.. Men just det där med de fyra olika årstiderna har lite mer charm i Sverige måste jag säga.

Det är definitivt inte så att löven börjat falla men ni vet den där första känslan av höst.. som kommer att vara som bortblåst här igen för än är den ”officiella” sommaren långt ifrån över.

Apropå växter – jag ska ge den där hibiskusen lite extra kärlek och be trädgårdsmästaren här att plantera den någonstans i den stora trädgården med massor av rabatter som vi har här. Jag tror att den är lite för stor för att ta med och ha på nya terrassen. Den tar ju mycket plats på bredden också. Jag kommer däremot att ta med mig den Bougainville som vi köpte tillsammans på Handelsträdgården. Den tar plats på höjden vilket funkar klart bättre. Tagetesen tog lite stryk när jag var i Sverige så vi får se hur det blir med dem. Kan ju inte flytta med mig skruttiga blommor som kostar en euro styck. Eftersom jag nu kommer att ha en terrass och inte två som nu så får jag jag tänka till lite och inte blanda färger huller om buller heller för då blir det bara ett rörigt intryck. Ska inte vara stelt men heller inte rörigt. Jag har mina bestämda uppfattningar.Det kom igång och började komma in en hel drös med förfrågningar om tv:n. Har kommit överens med en kvinna men jag har en viss magkänsla att det inte riktigt ”stämmer”. Vi får se – det finns fler som är intresserade men jag vill inte utgå ifrån min magkänsla och så visar det sig att den är fel. tbc helt enkelt.

Det tar en del tid att hålla på med de där försäljningarna. Bud hit och dit och jag är ju svensk = artig. Många struntar i att svara när de lägger upp saker till försäljning, lägenheter att hyra etc. Men jag fortsätter att vara svensk.. och artig.

Det som gör att det tar fem gånger längre tid för mig än för andra är ju språket.Det här vore ju något för mig att kunna göra.. Tänk så fint att bädda med handdukar som elefanter. Men då får jag åka till Krabi och lära mig av hotellstäderskan som gjort dem.. Finns säkert någon på närmare avstånd och jag tror knappast att jag kommer lägga tid på att göra dem – mer än möjligen när jag har gäster.

Svanar har man ju på sett på en mängd hotell men inte elefanter.

Nu skulle iofs inte elefanterna passa i gästrummet ändå. Jag kommer att gå ”Granliden Style” där och vad det innebär får ni se sedan. I mitt eget sovrum skulle de funka för där kommer det att vara mer ”Talliden/Hotell Style” och vad det innebär får ni också se sedan.Ser inte den här lite skön ut att krypa upp i och läsa, blogga eller så när jag sitter på terrassen? Inte direkt en solstol men sola kommer jag att göra vid poolen eller på stranden. Vill ha en terrass som man har som ett uterum – inte en sol plats. Kanske inte blir just exakt den här men något åt det här hållet som är skön att sitta i och stor nog för att ”krypa” upp i. Den här är från Casa och är på 20 procent REA just nu = bra pris. Ska kolla vad IKEA och några fler kan tänkas ha.


Har en ”lång” lista på vad jag behöver nu inför flyttstädningen. Har såklart en hel del hemma men lite halvtomma flaskor. Jag erkänner direkt att jag kommer att bryta mot det jag vanligen försöker göra/vara. Kommer inte att sätta miljövänlighet i första rummet utan enbart effekt. Går till Leonesa för jag behöver komplettera med några få vita plastkrokar i hallen = dölja mina misslyckade försök att skruva dit krokar. Dessutom behövs det krokar..

Jag ska också till min nya bank och hämta mitt kort.. Måste komma ihåg att ladda ner de där två apparna man behöver.Fick den nya fakturan från Movistar. Det tog typ en timma att återhämta mig. Missförstå mig rätt nu. Det här är inte Thomas fel. En gång när Thomas var där erbjöd de honom ett kampanjpris som skulle innehålla det vi hade + spanska specialkanaler. De senare har vi ju noll användning av men det ingick i kampanjen och totalpriset var en bra bit under det vi normalt betalade. Sedan när kampanjen var slut så skulle det återgå till som det var. Det där med ”som det var” var en sanning med modifikation. Ja, som det var i bemärkelsen ordinarie pris utan kampanjrabatt men inte som det var i bemärkelsen hur vi hade det utan det här kampanj-upplägget.

Min räkning nu är på 102 euro för en månad (!!) och då har jag inte använt telefon eller 4G en millimeter utöver det som ingår. Det är alltså bara baskostnaden. Har ju kollat upp priset på Olivenet som är antingen 30 eller 40 euro beroende på hur många MB eller GB eller vad det nu heter man väljer. Men för att jämföra äpplen med äpplen så sparar jag 62 euro i månaden.. det vill säga över 600 kronor i månaden. Det blir minst tre portioner wienerschnitzel det 😊

Råkade säga fel till Pappa – jag snurrar med valutorna ibland. Sa att jag fått en räkning från Movistar på 1 000 euro.. Inte för att han trodde att det skulle ha varit en månadskostnad utan något strul.

Hursomhelst måste ju kolla upp att det funkar med Olivenet i mitt nya respektive Pappas hus. Det står på agendan för morgondagen. Världens snabbaste chattfunktion har dom btw.Det är tydligen inte bara Bachelorette nu i höst utan även en svensk version av Bachelor (kanske har funnits förut också men inget jag tittat på). Nu har det iallafall börjat men kommer inte gå på Fyran utan på Sjuan. Kommer inte sitta klistrad – tiden går fort fram till den 25/9. Det tar ju extra tid eftersom jag inte öser ner grejer utan verkligen går igenom. Släpar grejer till butiken, har slängt en del och nu också börjat sälja några grejer.I samband med att jag ska jobba imorgon måste jag gå till Bocana (igen) för att slutligen få klart det som strulade. Tur att de bjuder på en Coca-Cola varje gång jag kommer ”ångande” i värmen. De har varit lite röriga utan att överdriva.. så en Coca-Cola är inte direkt en imponerande kompensation. Men strunt samma.

Det får bli på hemvägen kom jag på eftersom jag har kassar med grejer som ska med till butiken och dom har jag ingen lust att släpa runt på. Eller så går jag dit på onsdag om jag är trött efter att ha jobbat. Tur att vi har munskydd när vi jobbar, hade inte varit ett direkt representativt butiksbiträde annars även om blåmärkena börjar synas mindre och mindre.

De där höstliga vindarna var väldigt tillfälliga. De övergick till att bli ett somrigt fläktande redan någon timme efter lunch.Det är när det gäller den där köparen av tv:n.. Det skulle gå till via ett system där det kommer ett företag likt DHL som betalar mig och hämtar tv:n. Det har jag kollat upp med Margot att det inte är något konstigt utan är ett stort företag här i Spanien. Hon skulle sätta in pengarna Express i morgon men för att företaget skulle kunna leverera till mig behövde de ett antal uppgifter som jag mejlade henne. Inga ”konstiga” uppgifter utan namn, adress, telefonnummer och när jag kunde ta emot leveranser typ. Svarade först att det skulle ta en stund för jag behövde översätta det hon skrev etc. Skickade sedan allt till henne och skrev samtidigt att hon måste bekräfta priset och fullföljandet.

Efter det att hon bad om alla uppgifter så har hon inte läst mina svar (??). Jag hade ju från början en lite halvdan magkänsla.. Skumt men knappast så att personen begärt adress etc för att komma hit och göra inbrott för en 40 tums Samsung tv med ett antal år på nacken. Nu har jag två andra ”on hold” så även om det nu visar sig att min magkänsla var rätt så har jag (förhoppningsvis) reserver..

Jag tror på magkänslan.. men vi får se. De andras bud är 20 euro lägre för den som bor i Marbella och en som bor i Madrid kan betala det begärda priset (som den jag kommit överens med). Men då är det DHL och annat igen.. Lättare att sälja till någon som kommer och hämtar. 200 kronor mindre betyder ingenting i sammanhanget – får faktiskt riktigt bra betalt för tv:n. Relativt sett.

Nu är det bedtime (för sent igen) men hundarna var ute vid 22.30 så de kommer inte behöva ut så tidigt. Men det där hänger inte alltid ihop. Hursomhelst så har det kommit nya avsnitt av Rättegångspodden så det får bli det i öronsnäckorna nu. Nu vill inte öronsnäckorna samarbeta med min iPhone så jag får lyssna från min iPad. Jag och teknik = inte en helt bra kombination.Det här med att jag har så mycket att göra, fullt upp med flytt och annat har en dubbel inverkan. Det ena är att jag inte ”hinner” tänka så mycket på det som hänt, kan känna lite glädje över den nya lägenheten, komma bort ifrån den här och börja om på något sätt. Kan känna glädje och tillförsikt över det där som jag inte kan berätta om än. SAMTIDIGT så kan jag bli precis hur ledsen som helst över att Thomas inte är med, att inte han också får bo precis intill havet igen. Att vi tre som är kvar i familjen saknar honom så himla mycket. Precis som jag sa vid Minnesstunden- ”Vi har älskat varandra varenda dag och jag kommer att fortsätta att älska dig och sakna dig varenda dag resten av mitt liv”

Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.