Ett tomt hemma – Men ändå hemma….

Hej,

Vi hade en bra flygning och landade till och med tidigare så jag var hemma redan vid 19.30. Så fort taxin från busstationen körde ner mot själva Marbella så kände jag att nu är jag hemma.

Det är klart att det kändes väldigt tomt att låsa upp dörren till en helt tom lägenhet- ingen Thomas och inga hundar som fanns där för att möta mig i dörröppningen. Jag satte full fart med att packa upp resväskan och mitt handbagage för att hamna i praktiska saker och därmed andra tankar.Det går inte att känna på något annat sätt än att det saknas en stor bit i hjärtat. Att hemmet saknar den viktigaste människan i mitt liv. Att saknaden finns där hela tiden. Men, även om det är för tidigt att säga att jag kommit vidare så har jag börjat ta små steg. Jag kan se fram emot saker, jag kan uppskatta saker och jag kan se och förstå att det finns ett ljus i tunneln. När jag börjar se det och när jag är igenom tunneln får tiden utvisa.

Jag tror att om jag aktiverar mig så mycket jag kan och orkar så kommer vägen genom tunneln vara lättare. Den kan kanske t.o.m. kan gå fortare. Det innebär inte att glömma, det innebär bara att ta mig genom sorgeprocessen. Step by step och på bästa sätt.Har lite att sortera av det jag packat upp men är i princip klar. Imorgon får kaffemaskinen byta plats mot den fina juice press som jag ju ”släpade” med mig. Lotta och Christian har ingen kaffemaskin så när de kommer ner första veckan i september har vi bestämt att de ska ärva den. Det är ingen skruttig maskin så de kommer få bra nytta av den, till skillnad mot mig.

Jag tror att jag kommer att somna väldigt tidigt ikväll för även om man har perfekt flygtid så blir man alltid lite trött av själva resan.Den där PCR eller antigen testen eller vad det nu var jag tog.. på intyget stod det PCR test gjorde jag helt i onödan. Absolut ingen som bett att få se något intyg.. Hälsokontrollen som man måste fylla i via en app och få en QR kod kollade de däremot innan vi fick lämna flygplatsen.

Man skulle nästan kunnat tro att jag hade Priority även på den här väskan för den kom väldigt snabbt. Pappa åker ju alltid bara med kabinväska. Han har ju ”dubbla” garderober osv.

Apropå ärva så har jag ju ärvt den här Motorola Androiden av min systerson. Något säger mig att jag kommer att använda den för telefonsamtal och sms men inget mer. Kommer hålla mig till min högst dugliga iPhone för allt annat. Men behöver ju två pga av två telefonnummer – ett svenskt och ett spanskt. Det svenska abonnemanget kostar ju bara 99 kr per månad för fria telefonsamtal och sms i hela Europa.Ni kan inte ens ana hur fina de svenska kantarellerna jag fick av Åsa är. Jag gjorde en stor kantarell toast till middag och det var gudomligt gott. Även om det var en stor toast så har jag gott om kantarell kvar..Maten hos Åsa….. En liten taco med skagen & rom röra, svenska kräftor, en hel hummer och dessert. Jag kommer att leva länge på den kvällen.. Hummern glömde jag ju ta kort på.. förrän efter det att jag ätit upp den. Älskar hummer..Jag var ju inbjuden till grannarna ute på Värmdö på kräftor i lördags och jag hade verkligen velat vara med. Det hade varit så trevligt att träffa dem och det har dessutom kommit nya grannar i ett av husen. Men fredagens Minnesstund blev som jag skrivit en ”känslomässig melt down” så jag orkade helt enkelt inte. Sov ju 12-13 timmar, det i kombination med spänningen inför, alla tårar och att jag faktiskt på riktigt förstod att Thomas är borta gjorde att jag var fullständigt slut.

Annars vet jag att levt länge på den kvällen också – för jag behöver sådana kvällar. Jag behöver komma ut, jag behöver umgås och jag behöver kunna skratta och må lite bra för några timmar, en halv dag eller vad det nu än må vara.


Kan sakno den här för den var ju så bra!

Det här blir ett bli blandat inlägg där delar är skrivet nu ikväll när jag precis kommit tillbaka och delar kommer att vara från imorgon. Anledningen är det här med att jag måste till Movistar eftersom vår wi-fi inte fungerar och det är med all sannolikhet en förfallen faktura. Det var alltid Thomas som höll i de flesta av våra räkningar och det är inte helt lätt att hitta rätt och sätta sig in i allt. Men jag går dit imorgon direkt efter läkarmötet med Esther så brukar det vara löst inom några timmar. Garantin är inom 24 timmar eller vad det nu är de utlovar.

Jag har ju några böcker nedladdade så att de går att lyssna på även off line så det funkar ju ikväll ändå. Jag längtar ju ibland efter en fysisk bok så jag tittade på Pocket Shop på Arlanda. Nu säger ju namnet vad det är men jag hade för mig att de ibland hade lite inbundna böcker men jag såg inte till några. Ska det vara en fysisk bok så tycker jag att det ska vara en tjock och fin inbunden variant. Klarar mig bra med mitt lyssnande och jag kan ju välja e-bok där men det är definitivt inte samma sak som en fysisk bok.Nu ska jag ge alla blommor rikligt med vatten, pyssla om dom får jag göra imorgon. Bäst att ställa klockan eftersom jag har tidig tid hos Esther. Efter Movistar beger jag mig direkt hem för att fixa med det sista som jag packat upp, tvättar lite och så ska jag ta Dramaten med mig och gå och handla.

Pappa och träffar ju Sabine klockan 17.00 uppe intill La Canada så att jag får hem mina älsklingar. Utom en ♥️Så här fina kommer de att vara när vi hämtar dem ikväll. De har varit på sitt Hund SPA.. Tyvärr har problemet med Karismas öron kommit tillbaka. Inget oväntat, det brukar komma varje sommar och det beror på värmen och att hennes långa tjocka öron blir som ett lock. Ska beställa tid hos veterinären- vet precis vilka två medel som behövs för att få dem bra igen.


Vᴀᴅ ᴀ̈ʀ ʀɪᴍʟɪɢᴛ..Jag är feminist i den bemärkelsen som jag tror att den absolut största delen av Sveriges befolkning är. Jag är inte en radikal feminist som jag många gånger tycker drar saker till direkt kontraproduktiva resultat.

Jag är därför helt emot att det på något sätt skulle vara självklart att det blir en kvinna som efterträder Stefan Löfven. Jag tycker att argumenten ”det borde vara”, ” det är på tiden att Sverige får en kvinnlig statsminister” inte håller. Det är klart att det vore bra men jag vägrar ge avkall på att det är den som bäst lämpad för uppdraget som ska ha det. Det blir ju som en slags kvotering om man redan innan bestämt att det ska vara en kvinna.


Han är ju kvalificerad bara genom sitt dryckesval – Coca-Cola 😊

Utan att vara elak skulle jag vilja påstå att Annika Strandhäll (som kanske iofs ändå inte är riktigt aktuell) skulle vara en klart sämre partiledare än Mikael Damberg. Det känns nu som om han och andra manliga kandidater nästan inte har skuggan av en chans och då har det gått fel någonstans på vägen. Så tycker jag..Jag var ju uppe tidigt eftersom jag hade tid hos Esther 08.50 – det gick bra men jag blir alltid känslosam när jag är hos henne. Lite extra idag eftersom jag berättade om Minnesstunden och hur det varit i Sverige. Precis som jag själv säger så säger hon att jag passerat en av många fler milstolpar. Men troligtvis den svåraste.

Efter mötet med henne fick jag gå runt lite för Movistar öppnar inte förrän 10.00. Det var mycket riktigt en obetald räkning så jag gick till posten och betalade den. Efter typ 15-20 minuter fungerade wi-fi, 4G och att ringa igen. Deras betalningssystem mellan posten och den här typen av stora företag är helt otrolig. Tyvärr tycker inte tv:n att det finns någon wi-fi så det får jag fixa med senare ikväll. Ingen stress för min del – kan ju alltid kolla på TV4 Play. Det får vila över natten sedan provar jag att starta omHar avslutat Netflix eftersom det ändå var Thomas som tittade till 99,8 procent. I tv-utbudet jag har via TV-Ola finns massor av långfilmer och det räcker bra för mig.På lördag kväll är det min födelsedagsmiddag med Pappa. Jag var ju inte hemma i Sverige på hans 80-årsdag så vi äter en gemensam middag här och firar istället. Det gör vi på Cabana Nagüeles som vi åt min födelsedagsmiddag på. Finns ingenstans som har bättre kött än där..


Pappa och jag körde upp och hämtade hundarna vid 17-tiden. Han släppte av mig en bit bort hemifrån så att jag kunde kombinera det med en liten hundpromenad. Dom är sååå nöjda med att vara hemma igen, det märks verkligen.

Jag måste boka tid hos veterinären, både för öronen och tandsten. Jag vet inte om de söver vid behandling av tandsten så det måste jag googla på. Men om man bara låter det vara kan det bli riktigt farligt enligt Sabine. Så i morgon ringer jag och bokar.


Det var en sak som normalt sett är lite kvinnligt och manligt – kvinnor sparar gärna allt medans män har lättare för att göra sig av med saker. Ja, det är en väldigt grov generalisering. Hursomhelst så var det precis tvärtom med oss. Jag har lätt för att göra mig av med grejer, skänka bort etc medans Thomas tyckte att man kanske kunde ha användning av ungefär allt, fast någon annan gång.

Vi har med andra ord en del sådana där ”en annan gång” grejer som jag tänkte sortera och skänka till butiken. Men absolut inte något av det som Thomas tyckte var bra ”en annan gång” grejer. Dom kommer jag spara för alltid ❤️

Kram

4 reaktioner på ”Ett tomt hemma – Men ändå hemma….”

  1. Tank dig ett eget spabad hemma. Alltid tillgangligt for avkopplande bad nar du sjalv har tid och lust. Har du funderat pa spabad och om det skulle passa in pa just er tomt? Nu kan du prova sjalv!

    1. Hade ett SPA på terrass både i lägenhet och villa tidigare.. Nu har jag tyvärr inte längre plats – annars hade det varit en dröm igen ✨

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.