Bullerbyn & Räkmacka….

Hej,

Som jag sovit, somnade väldigt fort och sov väldigt länge. Så otroligt skönt och tryggt.

Ikväll kommer min syster och hennes son hit också – det ser jag verkligen fram emot. Det känns som om det var evigheter sedan vi sågs, och det är det ju också. Vi har inte setts sedan i september.Av rädsla för att glömma mobilladdaren la jag fram båda.. med resultatet att båda ligger kvar på matbordet i Marbella. Pappa har ju inte iPhone så det var bara att ge sig iväg och köpa en till.. Nu hade han ju en adapter och Clas Ohlson rabatt på något som funkade till iPhone så mitt misstag kostade bara 99 kronor.Jag har redan hunnit få två ”rapporter” från Sabine på hundhotellet och de har det bra som vanligt. De är inne stora delar av dagarna nu eftersom det är så varmt. Ute på morgnarna och kvällarna är de däremot. Det är alltid Tintin som jag tar med bilder på här för han är mycket mer fotogenisk än Karisma. Saknar dem men vet ju att de har det så himla bra där de är.

Vi hade bestämt att Sabine skulle boka klippning nu under tiden de är där så de kommer att klippas dagen innan jag får tillbaka dem. Riktigt nyklippta och fina..Jag har ju skrivit om att jag längtat efter att komma hem till Pappa och bli ompysslad.. och det blir jag. Det är ingen risk att cognacsmedvursten (felstavat, jag vet) tar slut, han bjöd på en räksmörgås till lunch, kantarelltoast blir det lunch i morgon och ikväll blir det min absoluta favoriträtt sedan urminnes tider. Mammas Burgundiska gryta som nu blivit Pappas Burgundiska gryta och som jag älskar lika mycket ❤️Klaus har varit förbi med post och en granne har varit förbi och hämtat upp den där nyckeln som jag skrev om häromkvällen. Nyckeln som fick mig att helt ändra ”state of mind” och inte må lika dåligt längre. Det är så små detaljer och nyanser nu som kan svänga och skifta oerhört snabbt och ofta. Det är i det stora hela tur, för det är säkert lättare att hantera än långa block av det ena eller det andra.

Det har varit filminspelning ute i Bullerbyn (det är det inofficiella namnet på vår lilla bostadsrättsförening som vårt hus ingår i). Det är för en svensk skärgårdsserie som gått ett antal säsonger och de har hyrt in sig för inspelning hos oss tidigare. Ett bra extra tillskott till bostadsrättsföreningen.

Har inte riktigt bestämt om jag kommer att åka ut tillsammans med Pappa. Har lämnat det öppet eftersom jag inte vetat (och fortfarande inte vet hur jag kommer att må)Bullerbyn, dvs bostadsrättsföreningen, var ju ett av Thomas projekt. Vi köpte området av Svenska kyrkans finska församling och sedan projekterade Thomas renovering etc till fristående bostadshus, det bildades en bostadsrättsförening som nu består av fem hus varav några bor permanent.

Det är verkligen en Bullerby, alla hus är röda med vita knutar, en sjötomt på runt 20 000 – 30 000 kvadratmeter – ett riktigt paradis helt enkelt.

Om jag känner att jag mår okej kanske vi tar en sväng ut. Det är Thomas på sitt sätt även om vi bott allt för lång tid där så är det att det var hans projekt som är det starka minnet. Har inga bra bilder tillgängliga men det här är en översikt iallafall.


Min syster och systerson har nu varit här ett par timmar. Att få ge varandra en kram och att ses ”på riktigt” igen kändes så bra! Jag kan inte nog tacka henne för stödet jag fått och även om anledningen är tragisk så är det så fint att vi kommit varandra så mycket närmare. Det värdesätter jag högt och är något jag är säker på att vi båda kommer att värna om att bibehålla även efter det att det akuta stödet avtar.


Idag har jag ätit rejält! Först räksmörgåsen till lunch och sedan en stor portion av den Burgundiska grytan. När min syster och Anton gått, post och nycklar överlämnat var jag helt slut. Det är alla intryck och framförallt all ”spänning” som bidrar till det antar jag.

Det har varit så mycket i dag så att jag inte hunnit med att känna något överhuvudtaget. Det har varit bra, kanske en dålig jämförelse men på ett sätt en påfyllning av ork. Ännu mera ork har jag fått av olika meddelanden från människor som skickar meddelanden på Messenger, WhatsApp mm att de tänker på mig nu. Det gör mig så varm i hjärtat och glad över att det finns så mycket fina människor i min omgivning.Det finns nog ingen som bryr sig mindre vädret här i Sverige än jag. Dels för att precis allt annat är viktigare men också för att det faktiskt var lite skönt med lite duggregn och 15 grader istället för det dubbla och stekande sol.

Men.. Jag bryr mig väldigt mycket om vädret under själva Minnesstunden. Då får det inte vara grått och regntunga skyar. Då vill jag ha en vacker sensommardag precis som det kan vara i augusti. Vi håller alla tummar för att det blir så.Apropå mat.. Jag vägde mig idag och har faktiskt inte tappat mer än drygt 1,5 kilo. Nu hade jag gått ner lite innan också så jag bör gå upp ett par kilo. Jag ligger nu ett par kilo under min ”målvikt”. Det är väl tyvärr läsk och juice som gjort att jag inte tappat mer så nu gäller det att hålla i och äta här hos Pappa så ska nog aptiten vara på plats sedan.

I morgon ska vi bland annat hämta resväskan som en kompis tog med sig hem tidigare. Dessutom är det en hel del administration som måste göras – hur obehagligt det än känns. Som sagt – dag för dag och steg för steg.

Jag kommer att somna tidigt och förhoppningsvis få en lika god nattsömn i natt. I trygghet.

Kram

5 reaktioner på ”Bullerbyn & Räkmacka….”

 1. Vad fint att du är hemma hos din pappa, och får sova/vila i trygghet med stödet av familjen kring dig. Att du kan slappna av en stund och vila i att bli lite ompysslad.
  Tänker på dig och tycker mycket om att läsa det du skriver.
  Jag håller tummarna för det vackra vädret till minnesstunden.

  1. Tack fina Susanne, Ja, det känns verkligen som balsam i sorgen. Det kommer att bli en svår dag men det kan också bli en vacker dag att bära med sig. Jag hoppas på det, utan att ställa några krav på mig själv.
   Jag uppskattar att du kommenterar och att du läser – det betyder mycket

 2. Hej , jag har ett svagt minne av Thomas som ung tror jag såg honom en gång erat förhållande på den tiden var ju lite hemligt . Vad driftig han var vilket fint projekt att bygga en Bullerbyn på en fantastisk plats . Ser så framemot att ses längre fram i tiden och få höra om allt som ni tog er för du och Thomas . Känns skönt att du är med din pappa och syster som tar så fint hand om dig . Kram Titti

  1. Ja, jag tror ni träffades och det var som du skriver hemligt. Han var en väldigt driftig person på många sätt, både med det här, sina restauranger och hästar. Jag kommer att vara en vecka i Stockholm i mitten på november-då ska vi utan tvekan ses och det ser jag verkligen fram emot. Bokar biljetter den här veckan så att vi kan planera in dag för att ses ❤️

 3. Hej, i dag är det Minnesstunden. Vädret är än så länge fint och jag hoppas att det fortsätter så. En jobbig dag men en viktig milstolpe. Jag hade ju tänkt stanna i två veckor för att hinna träffa vänner men insåg att det är klokare att inte göra det i samband med den här känsliga dagen och att jag kommit lite längre i min egen sorgeprocess. Jag kommer därför att komma till Sverige en gång i höst och två veckor över jul och nyår. Vid något av de två tillfällena hoppas jag verkligen vi får till en träff

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.