Nooshi & Frestelsen….
Vaknade otippat nog till regn i morse.. Inget ösregn direkt men ett typiskt sommarregn som gick över snabbt. Men vädret har varit rätt okej under dagen.. så check på en timme i solen kunde det bli och nu börjar det synas 😊

Det blev inte två ögon som koncentrerat tittade på matchen mellan Frankrike och Tyskland men lite halvt tittade jag då och då. Det är ju sååå tråkigt att jag missar matchen på fredag men jag kan kunde den på onsdag och den efter det.. Ja, min vänstra stortå säger att vi går vidare 😊

Lyssnar vidare på den första delen av Denise Rudbergs serie Kontrahenterna.. Skrev ju häromdagen att varje del har siffran i ordningsföljden i titeln och den här heter ”Det första chiffret” Hon har redan på förhand bestämt att hon ska skriva 10 böcker i den här serien.. Har man tänkt ut ”allt” innan, iallafall i väldigt grova drag, för att kunna veta att man ska kunna skriva så många böcker i serien. Den kan förvisso ta vägen åt alla möjliga håll under resans gång.

Hursomhelst så har jag lyssnat i en timma och tycker att den än så länge verkar riktigt bra. Inte någon spännande bladvändare snarare lite mer intressant eftersom den utspelar sig runt andra världskriget. Den bok jag planerade att lyssna på kommer ju på torsdag så det är möjligt att jag skiftar till den och sedan fortsätter.. Den är nog mer ”solvänlig”.. dvs tiden går fortare när jag solar 😄 Snart är duschslangen på plats och då kan jag lyssna på vad som helst.. Men varför går vi inte bara till poolen eller stranden kan man ju undra.. Vi har inte tid att ligga och sola på dagarna än..Jag skrev ju häromdagen om de nyfödda valparna som Karismas uppfödare ”fått”… Jag skrev ju också att det är tur att jag inte är i Sverige för om det är någon gång jag så otroligt gärna velat ha en liten valp så är det den här gången. Dels är det en väldigt duktig och seriös uppfödare och så har vi fått världens finaste hund genom henne 💕Här har vi mamman till de tre små valparna 💕

Nu fick vi möjligheten att köpa en av de tre valparna och jag skulle verkligen ljuga om jag sa att det inte är ”frestande”.. Det är lätt att se både det underbara och det praktiska med att ha en tredje hund. Det är som att ha två eller tre barn sa en kompis.. den stora skillnaden är mellan den första och den andra och så är det säkert..

Men förnuftet vann både ur ett praktiskt perspektiv men även för att Tintin och Karisma är så otroligt tajta.. Med tanke på Tintins allra första tid i livet och att det tog lite tid innan han var fullt trygg så vill vi inte för en sekund riskera att han skulle bli ”ledsen” eller utanför.. Det skulle säkert inte bli så men synen av hur ensam och rädd han satt där i det stora akvarieliknande ”lådan” i djuraffären och hans syskon var sålda en efter en så vill vi aldrig utsätta honom för att känna sig utanför eller övergiven 🐶


sᴏ̈ᴍɴᴇɴ….Håller på och kollar efter bäddmadrasser.. eller rättare sagt en bäddmadrass. Vaknar ofta och känner mig stel och ”knakig” så det är prio på att fixa det.. Det är verkligen stora prisvariationer och vi har tidigare haft både Hästen och Dux sängar.. Hästen har vi förresten på Värmdö kom jag på. Hursomhelst så har IKEA ett gäng bäddmadrasser till bra priser så jag tror att ett bra nästa steg är att kolla några tester..


ᴋᴏᴍᴘᴇɴsᴇʀᴀ….Idag är det Kompensera som gäller.. Grönt, ägg och bacon bland annat.. Låter kanske inte som det roligaste men med lite fantasi kan det bli riktigt bra.. Inte ett spår av potatis, pasta, mjöl eller något annat – rakt igenom riktigt nyttigt..

Jag tycker nog att även om vi inte lyckats hålla oss till planen fullt ut så har vi ändå varit hyfsat duktiga.. på delen som gäller mat.. Men Rom byggdes inte på en dag och det ”brinner” inte direkt. Nu är det överhuvudtaget inte beroende på vikt.. jag ligger på en nivå som är okej men jag ska nog inte gå ner.. Men jag ser heller inte ”spinkig” ut utan som sagt.. okej..

Apropå kompensera.. T vill ju egentligen inte fira sin födelsedag överhuvudtaget utan i princip låtsas som om det inte händer. Han skulle säkert helst vilja vara hemma och äta Spaghetti med köttfärssås eller möjligen äta lite kinamat.. En helt vanlig dag med vardagsmat han gillar helt enkelt.. Det tycker ju jag låter lite, eller rättare sagt väldigt, tråkigt men nu är det ju inte jag som fyller år.. Jag ligger därför lite lågt och ser om han ändrar sig.. vi kommer såklart att gå ut och äta men vi krånglar inte till det. Så får det bli.. tror jag 😄


Iɴᴛᴇ ᴏᴋᴇᴊ….Nu har flugsvampar egentligen inget att göra med det här mer än att de är giftiga och elaka precis som allt näthat är. Det pågår överallt och hela tiden – påhopp på unga tjejer (och i viss mån även killar) till offentliga personer. Helt onyanserat och väldigt ofta under anonyma konton/avsändare.

Det är inte ovanligt att det är avundsjuka som ligger bakom – ett exempel på det är Bianca Ingrosso som mellan varven får massor av näthat. Det kan uppenbarligen också vara att man missar att göra mål i en EM match.. Jag har inte läst några kommentarer men har förstått att det missade målet har orsakat en storm av näthat.. Inte bara mot Marcus Berg utan även mot hans familj (!?). Man kan kanske tycka att det är ”lönlöst” att polisanmäla som det gjorts i det här fallet men det tycker jag definitivt inte att det är. Nej, det är troligtvis ingen som kommer att dömas men signalvärdet är jätteviktigt. Förhoppningsvis är det någon som tänker en gång (för det handlar inte om att tänka en gång extra för man kan inte ha tänkt alls innan man gör så här) innan de postar en kommentar nästa gång de blir upprörda över något på fotbollsplanen eller när man blir avundsjuk..

Det finns vissa som tycker att det där får man tåla om man är en offentlig person.. Kan någon ge ett enda rationellt argument till varför de ska tåla det? En sak är konstruktiv kritik och en helt annan är personliga påhopp.


Hᴜʀ ᴛᴀ̈ɴᴋᴇʀ ᴅᴜ ɴᴜ….Jag får väl börja med att förtydliga att det här inte är ett påhopp och att jag kände att jag behövde ventilera lite trots det jag skrev igår..

Efter att snabbt ha läst en krönika och något så undrar jag ännu mer vad Nooshi Dadgostar håller på med. Om jag kan vara ute och cykla lite då och då så verkar hon verkligen vara det nu. Att tusentals människor ska behöva gå från hus och hem, att Stefan Löfven ska diskutera/förhandla med Hyresgästföreningen och att regeringen har 48 timmar på sig att ge besked om de tänker lägga förslaget om marknadshyror åt sidan annars… Det är det tydligen för tidigt att helt konkret säga (?) Men hon bör ju veta på torsdag klockan 10.00 när tidsfristen går ut..

Det verkar inte bättre än att en partiledare riskerar om än sin post så massor av förlorat förtroende på grund av en husaffär och en partiledare som ska fälla en regering genom att ta hjälp av de partier som i ännu högre utsträckning vill genomföra det som sakfrågan gäller.. ”It doesn’t makes sense at all” – och hon förlorar tyvärr förtroende genom det här agerandet..


ɴᴀ̈ʀ ᴠɪ ᴀ̈ɴᴅᴀ̊….När vi ändå är inne på politik.. En fråga som jag tänkte att jag skulle försöka förstå är.. Det är kanske inte ett dugg svårt att förstå om man är lite mer initierad än vad jag är..

Annie Lööf har ju inte stängt några dörrar för ett regeringsalternativ med M, KD, Miljöpartiet och Liberalerna (om de nu kommer in i riksdagen). Men hon vägrar att ha något som helst samröre med SD. Så långt är jag med..

Ebba Bush utesluter helt ett regeringsalternativ med Centern eftersom den politik de vill föra inte är bra för Sverige. Så tror jag att hennes ståndpunkt är och att den dessutom är väldigt tydligt uttalad.


Han behöver iallafall stryka skjortan.. men skjortärmarna är uppkavlade och att han kommer att välja den väg som han bedömer ger honom bäst förutsättningar att bli statsminister är solklar..

Nu till det jag behöver sätta mig in och förstå, någon dag när det regnar 😊 Vad är det som är så fel på den politik Annie Lööf och C vill föra och var står Ulf Kristersson i det här.. utesluter han också ett regeringsalternativ med Centerpartiet och är fast rotad med SD..

Från mitt lekmannaperspektiv så går en stor andel av Liberalernas röster till Centerpartiet.. Moderaterna och SD måste få till en rätt rejäl ökning och för KD gäller det att komma upp en hyfsad bit från riksdagsspärren. En spärr de är farligt nära*.. Jag är inte helt säker på att Ulf Kristersson lika konsekvent utesluter alternativet med Centern.. eller.. Som sagt ”for a rainy day” det är ju ett tag till valet 😄

*Siffrorna för KD är ju väldigt svårbedömda eftersom det med all sannolikhet påverkats negativt av husaffären och hotet om ett förtalsåtal.. så det kan med andra ord rinna mycket vatten under broarna..


Pɪᴏɴᴇʀ ᴏᴄʜ sᴜsʜɪ….På lördag är det Pionens Dag och det måste väl ändå tillhöra en av de riktigt bra dagarna.. Har inte några planer på att åka upp till Nueva Andalucia innan lördag men kan ju kolla hos den hyfsat nya blomsteraffären som ligger rätt nära oss.

Det allra mesta är ju klart mycket billigare här än i Sverige men det finns en del grejer som inte är det.. Ett exempel på det är snittblommor om man bortser ifrån Fransyskan som är väldigt mycket billigare än andra (har inte koll på den hyfsat nya).. De har ofta snittblommor på SuperSol, typ bensinmacksblommor som förutom att de är allt annat än fina dessutom är dyra.. De blandar blomsorter och färger i kombinationer som man inte tror är verkliga.. Om jag skulle få en sådan bukett av T skulle jag slå den i huvudet på honom 😄 Nej, det är klart att jag inte skulle för det är ju tanken som räknas men jag hade nog tyckt att han kunde ha ansträngt sig mer 😄Det är btw Internationella Sushidagen på lördag också.. ingen dålig dag det heller ✨ Första gången som jag upptäckte wasabi var för hundra år sedan och det var inte i samband med sushi.. Jag visste inte vad det var, frågade ingen eftersom jag var helt säker på att det var någon form av ”avokadoröra”.. Vad gör man när man tar ”avokadoröra”.. jo, man tar rätt så mycket.. Först fick jag någon form av chock av ”explosionen”..,sedan höll munnen på att brinna upp och sedan drack jag massor.. Men att dricka mycket när man ätit något starkt är inte det bästa utan då ska man äta ris eller bröd..


ᴀᴘʀᴏᴘᴀ̊ ᴅᴀɢᴀʀ….Eftersom telefonen fortsätter att helt och hållet leva sitt eget liv så måste jag ju göra något åt det.. Men jag har de viktiga apparna som Bank-id, mobilbanken och en del annat bara på telefonen så måste jag försöka få till det så att jag har det även på min iPad.. Jag har iofs 4G på telefonen men det är ju dumt att inte använda sig av den wi-fi vi betalar för och istället betala för något annat.. Får börja beta av dem.. allt från BankID till WhatsApp – iofs inget krångligt om det inte vore för nivån på min tekniska kompetens..

Ligger ju bra till med veckans To Do’s så idag körde jag veckostädningen idag… Har lite som behöver strykas (det får T göra..) och så är det precis alltid något som behöver fixas.Ja, Ronaldo är en grym fotbollsspelare men han verkar inte alltid vara en genomtrevlig kille.. Vad ger honom rätten att flytta undan en sponsors produkter i direktsändning och hänvisa till att man ska dricka vatten istället.. En diva med hybris..

Idag spelar Finland och jag är inget ”fan” av Finland så där i största allmänhet.. det är ett land i Norden varken mer eller mindre.. Men nu i Fotbolls EM måste jag säga att jag hejar på dem och hoppas att det ska gå riktigt bra för dem. Hade satt på tv:n men inte direkt satt mig för att kolla när jag hör att Finland gör mål efter tre minuter (!) Men så blev det bortdömt och jag började titta på matchen.. Dom fick ju inte riktigt fira förra målet och segern så de förtjänar att få jubla över en seger idag tycker jag ✨


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.