Grannseger & Avspark…
Då är det ny vecka igen och det bästa med det är att det är MAX tio dagar kvar tills jag kommer att få äta svensk färskpotatis.. Hur gott ska inte det bli? Det kommer garanterat att bli middagar med färskpotatis i en vecka.. Förra året hittade vi btw gula kantareller på Lidl och det var inte tråkigt det heller.. hade varit helt övertygad om att det inte gick att hitta här. Svensk färskpotatis och kantarelltoast är bland det absolut bästa jag vet ✨

Kan nästan inte sluta tänka på de där små valparna som Emily nu fått.. eller rättare sagt hunden. När var och tittade på Karisma första gången efter att ha ringt runt till olika uppfödare så var hon så liten att hon mer eller mindre fick plats i Thomas hand. Vi hade läst på en del om olika raser och kommit fram till att King Charles Cavalier skulle passa oss bra.. Inte den enda tänkbara rasen men en av dem.

Tintin är ju en Bichon Maltes och är mer småhund och av ”skälligare” sort.. något vi läste på noga om rasen var. Men när jag såg en Tintin på strandpromenaden här, blev kär och frågade var hon köpt den så fanns det ingen återvändo när jag såg honom. Han gör som sin ”syster” och eftersom hon i princip aldrig skäller så gör inte han det heller 🐶🐶


ᴛᴀᴄᴋ ɢᴏᴏɢʟᴇ….Vi har väl aldrig använt så mycket basilika som nu.. plantorna lever än men kanske se lite väl rangliga ut så jag googlade för att säkerställa att jag klipper/knipsar av bladen rätt. Det har jag inte gjort.. ska tydligen klippa av precis ovanför ett nytt bladpar som på bilden. Jag trodde att det räckte att man tog blad från toppen.. så nu får jag börja göra rätt.. Får nog köpa några plantor till med tanke på hur vi konsumerar 😄

Vad skulle man btw göra utan Google.. man undrar något och efter någon minut eller så har man svaret..


Sᴋʏғᴀʟʟ….


En öl på Gröna Lund med ”lagom” regn.. 😃

Vilka bilder jag sett ifrån Stockholm i lördags.. Översvämningar på gator, i tunnlar och ett stort kaos som främst verkar ha drabbat södra Stockholm.. Såg bilder från bland annat Farsta där bilar hade vatten upp till fönsterrutorna, någon butikslokal som hade vatten upp till halva entrédörrarna.. Ena dagen högsommarväder och andra dagen det här. Vi får hoppas att det här är hela sommarens regn..


Gʀᴀɴɴᴇɴ ᴠᴀɴɴ….Igår så vann grannen Franska öppna mästerskapen 😄 Nu ska jag väl förtydliga att det inte är grannen next door men det var det nog ingen som trodde heller 😄 Hursomhelst så bor vi i samma område men det är inte så att vi går förbi hans hus när vi är med ”doggisarna”.. Han bor här permanent, flyttade från Monaco och hit förra året eftersom han tydligen ändå trivdes så bra här. Ett litet plus till honom på något sätt är att han inte har ett vare sig fyrkantigt eller vräkigt hus.. det är klart att det är fint och han har av naturliga skäl en tennisbana men det är definitivt inte ett ”show off” hus..


ɴᴜ ʙᴏ̈ʀᴊᴀʀ ᴅᴇᴛ ᴘᴀ̊ ʀɪᴋᴛɪɢᴛ….Jag kan lova att förväntningarna är HÖGA inför kvällens match.. Det är liksom trippel glädje – Det är ett EM.. det startar för Spaniens del ikväll och det dessutom på hemmaplan, dessutom lite mer än positiva att de ska vinna mot Sverige. Exalterade är förnamnet men de är inte kaxiga.. eller så är de bara artiga mot oss 😄 Det ska hursomhelst bli riktigt kul ikväll.. hoppas bara inte att det blir storstryk..


Pʀᴏᴊᴇᴋᴛ ʜᴀᴛᴛ….Har iofs inte så här många hattar men har satt upp dem jag har på väggen i hallen.. Blev lite inspirerad av det här – trappräcket ser identiskt ut med det vi har så vi kanske skulle flytta på Zebra tavlan som hänger där och sätta upp hattar.. Det är förvisso bekvämt att ha mina hattar i hallen så att jag enkelt kan sätta på en.. när jag nu har hatt för jag har det inte alls lika ofta längre. Det får bli ”Projekt hattar i trappan” för det krävs några fler och det är ju perfekt att köpa dem i butiken.. Då har jag mina som jag använder och de från butiken som dekoration..


ᴍᴇᴅᴇʟʜᴀᴠsᴋᴀ̈ɴsʟᴀ….Var är var.. det finns verkligen Medelhavs-charm även i Sverige.. Oftast hittar men den på Österlen men även på till exempelvis Gotland som här. Entrédörren är bland det viktigaste på ett hus och jag älskar de gamla ”nitade” bruna trädörrarna som man ofta ser här men den blå Gotlandsdörren är lika vacker den.. Den illgula färgen på det spanska huset är inte representativ men det är tillsammans de svenska färgerna.. ett litet omen för ikväll kanske 😄Pelargoner är ju rätt tacksamma och dessutom fina.. men är är utbudet lite tråkigt. Röda, vita och rosa/korall är det man hittar på handelsträdgårdarna – inte som i Sverige där det finns en uppsjö av sorter. Det kan jag överleva men jag saknar Mårbacka pelargoner för det är de allra finaste.. Kom på att Christinas dotter har Gredelins handelsträdgård på Värmdö och hon kan ju kanske ta med sig sticklingar när hon kommer tillbaka efter sommaren. Nu är hon ju redan tillbaka efter den första Sverige vistelsen. Kan i princip ingenting om sticklingar så får använda allas vår typ bäste ”vän” Google och kolla upp om det funkar okej att transportera.. Kan ju finnas regler också..


Aᴘʀᴏᴘᴀ̊ ɪᴋᴠᴀ̈ʟʟ….Den här annonsen dök upp på Expressens nätupplaga.. Inte så stor tilltro till att Sverige ska vinna men det trodde jag inte heller att det skulle vara. Oddsen ändrar ju på sig hela tiden men det lär säkert ligga runt de här nivåerna.. Har aldrig spelat på en fotbollsmatch förut och kommer inte att göra det idag heller men om det är någon gång jag skulle testa så är det nog ikväll.. Oavgjort säger min vänstra stortå 😄


Äɴᴛʟɪɢᴇɴ….Misstänker att det inte kommer att vara svårt att sälja biljetter till de här konserterna på Sollidens Slott på Öland. Misstänker också att artisterna är överlyckliga över att få uppträda igen och att publiken kommer att få upplevelser utöver det vanliga.. Det kommer även att vara konserter på något mer slott och sedan jobbas det för fullt för att få till ett begränsat Diggiloo.. Ser ut att bli lite musik ändå i sommar ✨

Förra året kördes den årliga Starlite festivalen här med väldigt mycket ”säkerhetsåtgärder” och man kommer att köra i år igen. Tyvärr är konserterna svindyra som en del annat här under den riktiga högsäsongen och är det då ingen artist man är så himla intresserad av att se så hoppar vi helt enkelt över och gör något roligare för pengarna..


Tᴠᴀ̊ɴɢ ᴘᴀ̊ ʙᴀʟᴋᴏɴɢ….Regionalstyret i Baskien förbereder en lag som stipulerar att alla nyproduktioner eller bostäder som renoveras måste ha balkong eller uteplats för att anses beboliga.. Det måste iofs vara fysiskt möjligt och när det är det ska det alltså finnas balkong eller uteplats på minst 4 kvm och 1,5 meters djup.

Det kommer att bedömas som alla andra krav på en bostad som takhöjd, sanitet etc och ett bidrag på 5 000 euro kan erhållas för att fixa till det här.. Dom verkar rätt kloka där i Baskien för det är rätt varmt där på sommaren 😃


Vᴀʀɢᴇɴ ᴋᴏᴍᴍᴇʀ….Om vi bortser ifrån att jag inte har samma ideologi som Vänsterpartiets Nooshi Dadgostar så tycker jag ändå att hon axlat rollen efter Jonas Sjöstedt bra. Men nu i samband med frågan om marknadshyror så tycker jag att hennes och partiets agerande är oproportionerligt.. Hon har dessutom inte alls varit lika vass i retoriken.. och har fel i sakfrågorna..

Jonas Sjöstedt hotade även han med att fälla regeringen och det hotar man med nu igen.. Man kommer inte komma någonstans med det och jag antar att de vet det själva men om de försöker kan de alltid säga att de gjorde allt de kunde för att stoppa förslaget..


Hᴇᴊᴀ sᴠᴇʀɪɢᴇ….Det blir ingen pizza kväll utan det andra som typ halva fotbollsvärlden äter idag – 🍔 Vi har köpt riktigt fin köttfärs och T gör dem.. Nu vet att jag hamburgerbröd inte går under kategorin nyttigt men det gör definitivt resten..

Här har vi 26 grader nu när klockan är 19.00.. I Sevilla är det 34 grader just nu och det ska vara 31 grader vid avspark.. Det är såklart att vi bor vid kusten som gör temperaturskillnaden..

Jag hörde något om att det är drygt 2 000 svenskar på arenan.. Det hade kunnat vara 3 500 men troligtvis har den där informationen om PCR tester etc gjort att en hel del svenskar valt att inte åka. Nu behövdes det ju inte PCR tester men den informationen kom rätt sent..

I övrigt så har vi fått något att verkligen fundera över..Här kommer vi att hålla alla tummar & tassar 🐾 för Sverige 🇸🇪

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.