Valpar & Parkeringsfickor….
Vi var ute med doggisarna vid 23-tiden.. Det var 22 grader och helt vindstilla.. Det finns ett antal stora jasmin-buskar här och där som är en del av häcken i både vår och andras urbanisation. Igår var doften väldigt påtaglig eller så var jag extra uppmärksam – det är hur som helst en fantastisk doft..

Jag kanske förväxlar jasmin med vit oleander.. jag är osäker på hur de doftar men vet att vi har många sådana buskar. Lärde mig att den är väldigt giftig.. Jag som plockade in en kvist och hade stående på soffbordet förra sommaren.. vilken tur att inte hundarna fick i sig något av den..

Det stramade lite lätt i ansiktet igår vid bedtime – den där 1,5 timmen i solen kände jag med andra ord av.. I slutet på nästa vecka kommer jag att ha fått lite lagom färg så att jag känner att jag inte behöver något som helst smink när vi är ute och far på dagarna..


Oᴛᴀ̈ᴄᴋᴛ….
Det var ju verkligen otäckt igår när den danske spelaren bara föll ihop på planen.. Det var helt uppenbart att det var allvarligt men man visste ju inte hur allvarligt. Svensk tv hade iallafall sundheten att inte fortsätta ha de livebilder som sändes hela tiden. Hursomhelst så var det en stor lättnad att det gick bra.

Hela matchen överskuggades såklart av det här och givetvis kommer allt annat i andra hand och man inser vad som egentligen är viktigt. Jag kan ändå inte låta bli att tycka lite ”synd om” det finska laget och spelaren som gjorde mål.. Det första mästerskapsmålet någonsin var det väl – i den första mästerskapsmatchen någonsin. Man hade ju unnat dem att få jubla.. men det var liksom inte på sin plats..

Det var väl inte på sin plats att fullfölja matchen överhuvudtaget men nu ville de hellre göra det än att spela idag klockan 12.00 som var alternativet.Apropå otäckt så finns det inte mycket som gör mig så illa berörd som när djur behandlas illa eller det är något sorgligt som rör ett djur. Jag kan läsa om ett mord men jag kan bara inte läsa om hemska saker som berör djur. Framför allt husdjur som i de allra allra flesta fall är helt försvarslösa. Alla seriösa kennlar i Sverige kollar ju upp dem som ska köpa, dvs man träffas innan och de vill veta under vilka omständigheter hunden ska bo och leva. Det är ju tyvärr inte alla som är seriösa och det har ju skapat möjligheter nu under pandemin när efterfrågan på hundar ökat så otroligt mycket. Antalet smuggelhundar tror jag inte att någon har full koll på. Det har förfalskats dokument så att människor köpt hundar de tror kommer från en svensk kennel, vissa har inte brytt sig utan tyckt att det viktiga är att få en hund.

Det är i sig inget fel att importera hundar men bara om det sker på rätt sätt så att hundarna vare sig har med sig någon smitta eller transporteras på hemska sätt. Jag kan inte nog beundra de organisationer som jobbar med att ta hand om överblivna, hemlösa hundar och aktivt jobbar för att hitta nya hem till dem. Triple A här är väldigt bra.. dels har de ju sin anläggning, volontärer som går långa promenader med dem och så jobbar de med att hitta nya hem. De nya hemmen behöver inte vara här utan kan även vara i Sverige och andra länder ❤️

Såg en rubrik idag som jag omöjligen kan läsa vidare om. Några som fått sin lilla hund stulen på semestern. Nu skrev jag det så nu kanske jag kan få bort det ur tankarna. Eftersom jag inte läst vet jag inte var och inte hur men av rädsla för att något sådant skulle kunna hända Tintin eller Karisma lämnar vi dem aldrig utan uppsikt.


ᴍᴏᴢᴢᴀʀᴇʟʟᴀ….Oftast när man tänker på mozzarella så blir det den klassiska kombinationen med tomat.. Det finns såklart en anledning till det och det är ju att kombinationen passar väldigt bra ihop..

Men eftersom ”mozzarella” är så perfekt lunchmat nu under sommaren så blir det väldigt tjatigt om man ska ha tomat till varje gång. Det finns en hel del annat att kombinera med för att få variation.. som t ex melon, serranoskinka, avokado eller vad man nu kan tänka sig..

Det som man ser som originalet är: Mozzarella, tomat och basilika.. Tre färger.. Vitt, rött och grönt = Italienska flaggan 🇮🇹

Nu blir det såklart inte mozzarella varje dag under vår ”nyttiga” månad och om jag ska vara helt ärlig så lyckas vi inte riktigt till 100 procent heller. Det har inte blivit någon pasta men däremot potatis.. Hursomhelst så är det sockret som räknas i första hand..


Vɪᴅ ᴘᴏᴏʟᴇɴ….Nej, så här har jag inte suttit i dag.. Har förvisso varit vid poolen men det är så mycket regler så det blir inte särkilt härligt.. Man får bara på ena sidan av poolen (oavsett hur solen står) och där är det typ parkeringsfickor sprayade i vitt på gräset.. En ruta där man vara, en ruta där man inte får vara osv..

Man får heller inte gå den närmsta vägen till poolen utan måste gå runt, passera badvakten för att sedan bada.. och att sitta på poolkanten är en big no-no.. Det är ju helg nu och därför lite mer folk än på vardagar antar jag så idag blev det ett kort besök..


Eɴ ɴʏ ᴄʜᴀɴs….Julián Muñoz, tidigare borgmästare i Marbella som avtjänar ett 20-årigt fängelsestraff för olika korruptionsmål. Han har inte kommit upp i två tredjedelar ännu men har beviljats att lämna fängelset till öppen anstalt på grund av kroniska sjukdomar..

Värt att notera är att det inte är första gången som han beviljas detta men förra gången fick han snällt krypa tillbaka till fängelset eftersom han setts dansa på ett diskotek 😄Det har firats lite i helgen men långt ifrån i samma utsträckning som 2019 och bakåt men väldigt mycket mer än 2020.. man måste se det positiva ✨


Mest fokus har det varit på barnen i år.. Ett vanligt år är det både en stor festplats uppe vid La Canada och mycket som händer i stan.. I år som sagt en park för barnen men under fredag och lördag var det runt 15 000 besökare.

Det börjar kännas nästan normalt.. publik på arenor, mer folk på restauranger etc så måtte nu inte den där Delta mutationen få mer fart..


ᴇɴ ɴʏ ʟᴏs ʙᴀɴᴅɪᴅᴏs….I hamnen i Puerto Banus ligger restaurangen Los Bandidos.. och där har den legat sedan 1986 och den ägs av Therese på lagrets mamma Jill..

Nu ska de tydlig bli en expansion.. en ny restaurang ska öppnas men inte direkt runt hörnet utan i Riyadh i Saudiarabien. Högst oklart varför men det kan finnas många anledningar.. Det har ju i decennier funnits många saudier som kommit till Marbella och många av dem äger också fastigheter här.. Nej, jag kommer inte att söka jobbet 😄


Pɪᴢᴢᴀ….Jag har ju gjort pizza ett antal gånger hemma.. T tycker att de blir jättebra (åtminstone påstår han det 😄) men jag tycker att de blir lite för degiga.. Ser att det är en hel del som använder pizzastål som tydligen ska göra de hemmagjorda pizzorna mycket bättre.. Jag antar att man använder dem till att göra mer än pizza för det är kanske inte första man skulle prioritera när det gäller köksutrustning annars.. Det verkar finnas i alla prisklasser – när vi skulle köpa ny stekpanna för ett tag sedan hade de ett antal olika men kollade inte så noga..

Om ni undrar varför jag valt just den pizza bilden så är det för att jag aldrig riktigt tänkt på att det nog kan vara gott att lägga på några skivor mozzarella när pizzan är klar..

Hursomhelst så är det gott med hemmagjord pizza.. kan ju kanske passa imorgon när Sverige spelar sin första match. Äta innan gäller.. det där med charkisar ”dissade” T eftersom man måste fokusera på matchen varje sekund 😄


ɴᴀ̈sᴛᴀ ᴠᴇᴄᴋᴀ….To Do listan för nästa vecka som vanligt klar.. Ikväll blir det lite Hemma SPA som vanligt på söndagarna och så blir det lite tv.. Det går ju tre matcher per dag har jag insett 😱 men T har sagt att det räckte med England – Kroatien idag..

Har inte fått till någon matplanering.. fantasin tryter i värmen. Det får bli väldigt mycket enkelt och fräscht det är det som passar bäst nu. Det har ju inte ens hunnit bli högsommar så hur kommer det inte att kännas i juli och augusti.. Helt klart är det så att jag blir mer påverkad av värmen varje år. Vi har vatten med kran framdraget till en pelare på terrassen men slang och munstycke saknas så det får vi fixa. Det är helt omöjligt att vara på terrassen mer än en halvtimme om man inte kan duscha av sig och vi kommer föredra att vara där framför poolen. Klart att vi kommer bada i poolen också men inte ligga där och sola i parkeringsfickor.. tror jag iallafall. Får bli kombinationen stranden och terrassen istället..

I normala fall så har vi den längre promenaden med doggisarna vid femtiden för det har varit skönast väder då.. Det är inte nu, iallafall inte i hundpromenad perspektiv, och det är heller inte så skönt för hundarnas tassar. Dom tycker dessutom att det är väldigt varmt och ”slits” mellan att de vill vara ute men att det är för varmt. Vi har en tid bokad för deras SPA nu i slutet på månaden.. extra skönt för Karisma som både har tjockare och mer päls. Tintin får man akta sig för att ha för kortklippt – han kan bränna sig 🐶Apropå seriösa uppfödare så kom det här precis upp i mitt Instagram flöde.. Emily, den uppfödare vi köpte Karisma av har fått en ny liten kull.. Det är dock inte samma mamma som Karisma.. Nu är det verkligen tur att jag inte är i Sverige 😊


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.