San Marino & Pudeln….
Jag får helt enkelt börja med att göra en liten pudel.. gällande det där med att tullinspektören Annica i Robinson inte ens försöker.. Det gjorde hon verkligen i gårdagens duell mot William – hon inte bara försökte utan kämpade verkligen och var nog riktigt nära att vinna. Men det verkar som om det är helt omöjligt för någon att slå honom.. Joanna som jag gillade från början men som sedan blev ocharmigt kaxig när det började gå bra för henne har nu blivit ett surkart istället.. Men man (läs jag) ska nog inte säga något om någon för jag hade som sagt inte klarat mer än max en dag..

Jag har fått bekräftelse på att Titti kommit på vem det var som skickat den där vänförfrågan men hon hade fått klura ett tag. Hon skrev att hon tänkt på mig under åren och försökt hitta mig på Facebook men då sökt på mitt flicknamn som vare sig är Björklund eller Persson.

Det bytet till Björklund är något jag ångrar idag. Det var både ogenomtänkt och okänsligt men det är en annan historia. Det är inte något ”fel” på något av namnen men om jag kunnat hade jag gjort ändringen ”ogjord”.


ᴇᴜʀᴏᴠɪsɪᴏɴ….Vi tittade på Eurovision igår men var inte lika ambitiösa som i tisdags – vi förde inte upp några poäng och ”tävlade”.. Tycker definitivt att den här semifinalen var klart svagare än den första..San Marino inledde med en låt med rapp-inslag.. Inte helt väntat av San Marino men det är inget annat än en totalt onyanserad fördom som jag bygger på att det trots allt bara bor cirka 34 000 människor i landet.

Jag tycker hursomhelst att det är en bra låt.. den gick vidare och det händer inte San Marino varje år direkt ✨ Men hade de ”hyrt” in någon lite kändare artist som bott typ 16 dagar i San Marino?Det verkar vara väldigt många som är förhandstippade och jag har bl.a. läst om att Island skulle vara det. Blev förvånad när jag hörde bidraget men det kanske växer och sätter sig.. då är det nog..

Om jag skulle jämföra Islands bidrag som helhet med något så skulle det vara ett framträdande på en gymnasieskolas vårshow” typ. Men jag kanske missade precis hela poängen.. jag bara måste ha gjort det.. Meningen var nog att det skulle vara så där otroligt töntigt. Ja, så måste det vara 😃Nu spretar det klart mycket mer än vanligt när det gäller Vinnare, Topp 3 men även lite för Topp 10..

Malta, Italien och Frankrike verkar lika högt upp överallt. Litauen, Ukraina strax därefter och San Marino tippas av vissa bland de tre-fyra men alltid bland Topp 10 ..

Det är inte så stora chanser för Tusse och Sverige om man ska tro spelbolagen.. Har inte lusläst men typ 10 plats i bästa fall.. Vi får se..Jag tror inte att han får någon topplacering men lika lite tror jag att italiensk hårdrock vinner.. De kan säkert hamna rätt högt men vinner gör de inte säger någon som är både ödmjuk och aldrig har fel 😃

Tänk om både Italien och San Marino skulle få topplaceringar och vad skulle hända om San Marino vann 😃 Eurovision skulle självklart genomföras i Italien men lite kul hade det varit..


ʟᴀ ғᴇʀɪᴀ….Nu tas ytterligare ett steg mot det normala – man har fattat beslut om att genomföra den årliga Ferian den 6 – 11 juli..

I Marbella blir det tyvärr ingen – den ligger ju fem-sex veckor tidigare varje år.. Vi får väl åka till Estepona om vi känner att vi behöver uppleva lite Feria sedan 2019..

Vi behöver iofs inte bara se Esteponas Feria som ett alternativ – mer eller mindre varenda by har sin egen men vilka som kommer att ha den i år vet jag inte.


Eɢʏᴘᴛɪsᴋ ᴍᴀɢɪ….Döm inte hunden efter håren brukar man ju säga – eller det är iallafall det man ska tänka på att inte göra. Den här hudvårdsprodukten dök upp i en sådan där Instagram annons där man swipar för olika produkter. Alla utom den här hade både snygga förpackningar och välkända varumärken så den här stack verkligen ut..

Både vad det gäller utseende och sedan att det är egyptisk magi som passar till all hudvård. Om det är något som skönhetsindustrin tjänar pengar på så är det att få oss att tro att vi behöver en massa olika produkter.. Nu tror jag inte att de behöver börja skaka tänder av oro för konkurrensen men det kändes befriande med den här produkten som katten bland hermelinerna..

Men det är något visst med fina förpackningar men det är trots allt bara resultatet som räknas..


ᴇɴ ᴀʟʟʀᴀ ᴀʟʟʀᴀ ғᴏ̈ʀsᴛᴀ ᴛᴀɴᴋᴇ….Nu har även Katrin Zytomierska köpt en bostad här.. Hon har ju varit här ett antal gånger de senaste typ två åren varav hon letat efter rätt lägenhet i 1,5 år.. Hon är såklart jätteglad att nu hittat den rätta ✨

Ensamstående mamma (men har jättebra relation med båda papporna till barnen och de verkar ha det väldigt bra gemensamt som tre föräldrar och tre barn) med stor lägenhet på Östermalm, sjötomt i skärgården och nu lägenhet i Marbella. Men inget kommer gratis hon har jobbat hårt för att få ihop sina pengar bl.a. genom företaget Clean Eating.

Nu har det här ingenting med Katrin Zytomierska att göra – absolut ingenting.. Men.. jag börjar tycka att det är lite tråkigt att det är så många som flyttar hit.. Inte rent allmänt men inom ”samma” grupper i Stockholm. Det stör såklart inte mig men på något sätt kan det födas en liten tanke om att kanske hitta något mer spanskt, lite mer pittoreskt men såklart vid havet..

Det här är ingenting vi direkt pratat om men heller inte en tanke som kom upp just idag.. tbc..Det har börjat kännas lite så även med padel.. Jag vet att det är långt ifrån någon ny företeelse men det är padel hit och padel dit hela tiden.. Började då fundera på varför jag börjar tänka på att vi skulle börja spela.. Självklart för att alla verkar tycka att det är så kul, det är bra motion och vi har en padelbana i vår urbanisation..

Det är väl tre saker som styrker att vi borde börja direkt.. eller borde ha börjat.. Men sedan funderade jag lite till och jag är faktiskt väldigt osäker på att det skulle bli några jämna och bra matcher.. T har spelat tennis tidigare och är dessutom man så de där matcherna skulle nog halta lite väl mycket.. åtminstone ett bra tag. Sedan är frågan om man måste göra allt som alla andra gör.. även om det verkar kul..

Tankarna har därför gått över till det där med golfen.. Fördelen är att man indirekt tävlar mot sig själv.. men vi har ingen golfbana i urbanisationen 😃 Bara en liten förklaring till varför jag plötsligt slutat skriva något om padel..


ᴅᴇᴛ ᴀ̈ʀ ᴊᴜ ᴛʀᴏᴛs ᴀʟʟᴛ….Vi har varit iväg på lite ärenden i dag.. bland annat i Gamla stan och när man är där så påminns man om vad det är som gör att man älskar Marbella. Nu är inte den här bilden något bra exempel på de trånga gränderna, pittoreska små torgen och de vitkalkade låga husen men ändå..

Det här är väldigt långt bort ifrån Nueva Andalucia och Puerto Banus – inte i avstånd mätt men de mesta annat.. Dessutom är det ju här och i trakterna runt omkring som vi håller till ✨Vi passade även på att handla helgens mat på vår favorit Mercadona. Köpte rejält med gambas, det var jättefina och till extrapris – en riktigt bra kombination 😃

Som alltid på fredagar var fiskdisken välfylld med alla sorters fisk och skaldjur – dock inte hummer som man ser rätt sällan.. Sjötunga hade de också och det har det länge sedan vi åt så det får vi planera in på menyn.. Nu hade vi ju redan helgens planerad och ”klar” men kanske nästa vecka. A

Apropå hummer.. om man vill ha hummer är det bästa att åka till saluhallen där de har riktigt bra diskar med skaldjur. Man kan också alltid köpa hummer på Carrefour eller Al Campo men de är rätt små och ser lite ”tråkiga” ut.. Priset är okej men i saluhallen får man verkligen betala för den högre kvaliteten.

Vill med den här utläggningen egentligen få fram: Hummer är förvånansvärt dyrt och när det finns så mycket andra goda skaldjur så blir det inte hummer när vi köper skaldjur 🦐


Nᴀ̈sᴛ sɪsᴛ ᴏᴄʜ ᴍᴇʟʟᴀɴ….Nu har man btw fått reda på startordningen i finalen.. Det är ju 26 tävlande bidrag och Tusse går ut på scenen som nummer 25 – direkt efter Italien som ju tippas som vinnare eller minst topp tre.. Sista bidraget är San Marino..

Den svenska delegationen är supernöjda.. men finns det inte en liten risk att han hamnar ”in between” och försvinner lite mellan två tippade bidrag.. Jag tror att Italien är ett älska eller hata bidrag så kanske tappar man lite fokus under Tusses bidrag.. Nu ska jag inte sitta här och vara negativ – så länge inte startordningen och resultatordningen är desamma så är det okej 😃

Först ut då? Cypern med låten El Diablo (djävulen på spanska).. Om jag då ska passa på att vara lite av en negativ surtant så kan jag tycka att det är lite väl vågat.. blir på gränsen till stillöst.. Det får vara dagens Häxan Surtant..Nu iväg för att jobba som vanligt på fredagarna.. Om ni undrar varför jag så ofta symboliserar butiksjobbet med solrosen så är det för att det är Cudecas symbol 🌻

Idag ska jag jobba med Coral.. hon är max 17 år och pratar inte ett enda ord engelska. Vi har jobbat ihop en gång tidigare.. hon är helt ny i butiken. Det är roligt att butikschefen litar så mycket på mig så att hon i princip aldrig är där på mina fredagspass. Hon tar helt enkelt smyg-ledigt då på fredagarna när butiken öppnar igen efter siestan 😃

T och doggisarna kommer och hämtar mig vid 20.15 och då åker vi direkt hem.. Lasagnen igår blev riktigt god igen och vi har kvar så att det räcker till middag ikväll..Det är helt uppenbart att Godisautomaten är en favorit hos barnen.. Sexåriga Walters mamma har fixat en egen mask till honom.. Blir säkert en seger ikväll – undrar om de vinner något.. Det är troligen så att de får ett grund-gage och sedan ökar det ju längre de håller sig kvar i tävlingen.. Verkar rimligt..

Vi har inga direkta planer för helgen – T mår inte riktigt hundra ännu.. Inget allvarligt men heller inte helt pigg och frisk. Det blir väl någon långpromenad längs strandpromenaden med doggisarna, hemmafix och inte minst Eurovision. Det blir en helg med fisk – vi har lyckats få till det med mer fisk så nu är det ännu mera ✅ på livet som flexitarianer ✨

Imorgon ska temperaturen ”peaka” igen med 27 grader så om T inte känner sig bättre får det bli långpromenad på söndag då ska det ”bara” vara 22-23 grader..

Nu iväg och jobba.. ska dessutom träna Coral på kassahantering och visa/lära henne kassaavslut. En bra utmaning och träning för mig också med tanke på språket 😊


3 reaktioner på ”San Marino & Pudeln….”

 1. Ska jag kommentera eller inte? Jo, nu kliar det lite för mycket i fingrarna igen.
  ”.. men vi har ingen golfbana i urbanisationen ” som skäl att inte spela golf? Bor du på Nordpolen eller Costa del Golf?
  Jag spelar inte golf själv, och tänker inte börja heller, men jag kan komma på några ursäkter som är mer övertygande:
  1. Det tar för lång tid, jag kan utnyttja min tid bättre
  2. Det krävs så mycket utrustning som är alldeles för dyr
  3. Greenfeen har gått upp så väldigt. Annat var det på 1970-talet…
  4. Jag har inget bollsinne.
  o.s.v.

 2. Hej, det där med att inte spela golf för att det inte finns någon golfbana i urbanisationen hängde ihop med på punkten tre.. Det är svindyrt att spela men det finns något kort som man kan köpa som gäller på vissa banor och som ger vettiga priser på lite mindre attraktiva tider..

  Är lite Marbella trött precis just nu när det bara rasar in influensers och det känns som om halva Stockholm är här.. Har de inte ett boende här så kommer de hit på semester etc.. Inte för att de stör mig men kan sakna mer av det genuina Spanien.. Dessutom stiger ju prisnivåer på många restauranger etc i takt med det här för det är ju inte bara den typen av svenskar som kommer..

  Vi bor ju inte alls i närheten av svenskområdena utan tillhör dem som Richard Björkman anser ha blivit ”förspanskade” och det är ju frivilligt att följa vissa Instagram konton

  Hursomhelst så har en liten tanke fötts men den är verkligen i sin linda så det stannar kanske just vid en tanke men det är ju alltid bra att stanna upp och värdera mellan varven.. Vi har hursomhelst inga planer på att lämna Spanien

 3. Min kommentar var lite väl raljant, beklagar det…

  Blir spännande att se om tanken bär vidare någon stans.

  Känslan av att halva Stockholm skulle vara på besök drabbar mig aldrig i La Rapita, där det mest är spanjorer och fransmän som semestrar.

  Men det ser ut som om min kompis från Täby som var med de första sju somrarna med sin familj också blir lägenhetsägare snart i samma område. Han har hyrt här några gånger också och nu kommit fram till att det är en bra utgift. Större möjligheter till distansjobb och ett bättre vinterklimat är det som gör att det blir ett bra säsongsboende.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.