Räkor & Halsband….
Igår kväll blev ögat lite bättre.. i samband med att solen om än inte försvann så började den gå ner.. Måste finnas någon koppling till UV-strålarna och det låter ju högst sannolikt med tanke på anledningen till varför man har solglasögon..

Det börjar bli väldigt varmt i sovrummet nu så dags att börja kyla ner innan bedtime.. Hatar att sova i varma sovrum och dessutom får jag ju hämta upp Karisma oftare ju varmare det blir/är..

Torsdagar är oftast en bra podd-dag.. Det är ju inte alla poddar som kommer varje torsdag så därför kan det variera.. P3 Dokumentär, Olösta fall och ”Fallen jag glömmer” blev det så med andra ord var det tidig bedtime och ingen bok i öronsnäckorna..


ᴀᴠᴅᴇʟɴɪɴɢᴇɴ ᴠɪᴋᴛɪɢᴀ ғʀᴀ̊ɢᴏʀ 😊Jag har ju haft Joanna som en av två favoriter i Robinson.. Men nu tycker jag att hon visat några mindre charmiga sidor så hon har fallit bort från min favorit-lista. Ja, jag förstår att det är svårt att vara härlig och charmig under de förhållanden de har men det är något som skaver…Apropå bilderna på Magdalena Andersson igår.. att man knappt kände igen henne så gäller det i högsta grad även Joanna och bilderna på henne på hennes Instagram.. tycker jag..Den andre favoriten jag hade var Dennis.. och det har jag fortfarande.. Verkar vara en väldigt fin kille.. att han skulle åka direkt hem och fria gjorde ju inte den bilden sämre.. Kollade såklart hans Instagram också och så charmigt att han likt influencers gör en del samarbeten men ännu mer charmigt.. eller rättare sagt roligt är att de ska ha barn ✨


ᴛᴀʟʟɪᴅᴇɴ….Vårt gamla hus Talliden såldes ju i vintras på grund av att de skildes.. När jag ser det så kan jag verkligen längta tillbaka till det – ett helt underbart hus (om man nu får säga det själv..)

När vi köpte det så var det ett skruttigt, med betoning på skruttigt, litet sommarhus på max 50 kvadratmeter.. inget underhåll hade gjorts på huset så det var som sagt skruttigt.. T ritade huset och T’s systers man var byggledare och byggde hela huset.. skulle ljuga om jag påstod att jag inte saknar det då och då ✨

När Mamma blev sjuk satte vi full fart med att bygga ett gästhus.. Det var ett bygge som verkligen gick snabbt.. Vardagsrum inklusive litet pentry , två små sovrum och badrum.. Det blev verkligen fint. Mamma hann tillsammans med Pappa tillbringa åtminstone lite tid där och sedan var det ju till glädje även för ”bara” Pappa.Ett riktigt Värmdö minne med Mamma är när vi tar med henne och Pappa ut för att titta på Granliden – vårt första hus intill. Det var om möjligt ännu skruttigare och det fanns inte ens något riktigt vettigt sätt att ta sig ner till huset. Vi hade inte köpt det då..

Vi stod på den lilla altanen tillhörande världens skruttigaste hus och det enda Mamma säger är: Köp – köp det!ä. Det var såklart inte huset hon föll för utan den underbara utsikten över Solöfjärden.Det kändes därför så väldigt bra att dom kunde komma ut till oss och bo i ett fint gästhus med samma underbara utsikt över Solöfjärden. Jag önskar att du fått många fler år att vara där Mamma ❤️


ᴛᴜssᴇ ᴘᴀ̊ ᴛɪsᴅᴀɢ….Såg på Expressens sida att det är på tisdag som ska Tusse tävla för att komma med i lördagens final. Utan att lägga någon patriotisk värdering i det så borde han väl fixa det. Kommer, som jag skrivit innan, nog bara att se tisdagens tävling.. och lördagens såklart..


Sᴊᴏ̈ʙᴊᴏ̈ʀɴᴀʀ ᴏᴄʜ ᴅᴇᴊᴛᴇʀ….Ikväll är det väl semifinal i Masked Singer (tror jag iallafall).. Jag har ju inte tittat på något helt program efter de två första men en person tror jag nog att jag rätt om och det är Sjöbjörnen. Honom plockade jag upp tidigt utan direkt påverkan- det var nog bara Anna Book som var på det spåret då.

Hursomhelst så tror jag att det är Anders Bagge.. Man försöker få det att verka som Kenny Bräck men som sagt det är Anders Bagge.. men hur ofta har jag rätt 😃

Nästa person som jag började gissa på hyfsat tidigt utan att jag sett några spekulationer om det är Draken.. Anja Pärson..Jag menar – hon har ju överraskat förr.. och då menar jag i huvudsak hennes stilförändring ✨Väldigt avundsjuk på hennes halsband.. Det där Pippi-halsbandet skulle jag väldigt gärna vilja ha..

Det är Maria Nilsdotter som gör dem och jag vill minnas att det var ”svindyrt” men kollade nu och jag mindes helt fel.. Det kostar under 2 000 kronor inklusive kedjan.. Bröllopsdagspresent T 😃 Nej, vi ger inte varandra presenter på bröllopsdagar – vi var ju till och med usla på att fira den ända fram till för något år sedan. Nu går vi ut och äter – precis perfekt ❤️


Gᴏᴏᴅ ɴᴇᴡs….Veckans nyhet i Marbella.. Svenska butiken har fått in räkor igen

Det blir inga räkor i helgen.. vill ha ett piggt öga först.. Men då blir det garanterat T’s grymma Toast Skagen..

Det är inte direkt några ”Smögen-räkor” så en räkkväll skulle inte vara aktuellt.. tycker bara att de passar till Toast Skagen och möjligen en räksmörgås om man nu skulle vilja ha det.. I övrigt tycker jag att gambas och langostinos är mycket godare ✨


ᴀ̈ᴘᴘᴇʟᴛʀᴀ̈ᴅᴇɴs ᴛɪᴅ….En helg som den här skulle jag mer än gärna tillbringa på Österlen.. Äppelträden blommar och rapsfälten är säkert gula- årets vackraste tid ✨


Hᴜsᴀғғᴀ̈ʀᴇɴ ɢᴏᴇs ᴏɴ ᴀɴᴅ ᴏɴ….Inga framsteg i husaffären mellan Ebba Bush och Esbjörn.. Argumentationen bygger Esbjörns advokat tydligen på Ebbas Facebook inlägg- klart hur och jag inte läsa vidare för det är såklart en låst artikel..


ᴄʀᴏɪssᴀɴᴛᴇʀ….Croissanter är inte direkt något nyttigt bröd att ha som smörgåsbröd men det är väldigt gott.. Jag gillar det dessutom för att de är så lätta att äta – en vanlig fralla måste iallafall jag dela upp i två..

Intill Cudeca butiken ligger ett bageri. Det doftar alltid så gott så de senaste veckorna när Christina och jag jobbade ihop så hade vi ju en fikapaus.. Alltid med varsin croissant – tror nästan att de måste vara Marbellas godaste. De är bakade med såå mycket smör så att de blir otroligt saftiga och goda.. Dags att göra några croissant-mackor snart 🥐

Det där med Anja Pärson – inte bara ute och cyklade.. ner i ett dike med huvudet före 😊 Men det tog jag igen med Anders Bagge.. så lite heder kvar ✨


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.