Golfbilar & Tomatkvartar….
Haft en soppig natt där jag vaknat typ fyra-fem gånger.. kan inte skylla på Karisma för hon var skyldig till bara ett av tillfällena. När jag vaknar så här så brukar jag oftast kunna somna om direkt men vid ett tillfälle i natt så kunde jag inte det.. Då åkte öronsnäckorna fram..

Lyssnar vidare på boken av Ninni Schulman.. Jag tycker att den är bra och nu har jag järnkoll på persongalleriet 😊 Det tog lite tid eftersom jag bara lyssnar vid bedtime. Denise Rudberg har alltid med ett persongalleri i sina böcker och vilken relation den personen har i förhållande till de andra,. Det är givetvis bara bokens huvudpersoner som tas upp där och inte Kalle Karlsson – misstänkt mördare 😃Hursomhelst så har ju Ninni Schulman skrivit nio böcker så om den här håller hela vägen så har man ju ett säkert kort att lyssna vidare på.. Apropå att lyssna så är det Angela Kovacs som läser och det gör hon riktigt bra så jag hoppas att hon läser även de andra böckerna..

Riktigt sommarväder idag – strålande sol och 25 grader.. Det här vädret ska hålla i sig hela veckan, kan bli något moln under lördag och söndag.


Eɴ ʀᴇsᴛʀɪᴋᴛɪᴏɴ….Nu har ju utegångsförbudet tagits bort men på ett ställe finns det kvar – stränderna.. Där gäller utegångsförbud mellan midnatt och 06.00 – anledningen är att man vill undvika att folk (lär väl vara mest ungdomar) träffas och festar där..

En rimlig restriktion kan man tycka.. oklart hur länge den kommer att gälla. Smittoläget nu är någonstans mellan 100 och 150 så vilket ju är väldigt bra så man vill väl inte ta några som helst risker att det ökar. Turisterna är så otroligt viktiga den här sommaren med tanke på hur det blev förra året.


Kᴀɴsᴋᴇ….T och jag kom in på golf igår.. Hur roligt och nyttigt det skulle vara att komma igång igen.. Nyttigt i perspektivet motion för det är ju inte nödvändigt att köra golfbil.. Jo, om man spelar 18 hål och de före och efter gör det för annars sinkar man ju alla bakom..

Jag har ju som de flesta vet inget körkort – hade inte någon fallenhet för det som bekant. Däremot har jag en utmärkt fallenhet för att köra golfbil – jag kör så det ryker med dem. Det kan nog jämföras med min övningskörning.. Alldeles för fort på motorvägen men resten kan vi som sagt glömma..Ja.. jag är klok nog att inse att jag ska börja på driving rangen och stå där och nöta till dess att jag inte är en garanterad ”sorkdödare”.. T får väl antingen spela en runda med några andra eller åka hem och göra något annat i stället för jag inser att det kommer att ta tid..

Det är nog ur flera perspektiv vettigt att börja spela nio hålsbana på oattraktiva tider. Där och då är det garanterat minst folk och vi får förhoppningsvis gå själva.. Det skulle nog inte finnas någonting som skulle stressa mig mer än att ha två andra riktigt bra (eller det skulle räcka med att de var lite bra) för att få mig att bli stressad och en sorkdödare igen..Efter en golfrunda är man alltid hungrig (iallafall var det så för hundra år sedan när jag spelade sist..😊) Att sätta sig på golfrestaurangen och pusta ut och en något är liksom pricken över i:et..Ett bra sätt att sätta lite press på sig själv (läs mig) skulle kunna vara just den där lunchen.. Inga framsteg på driving rangen = ingen lunch på golfrestaurangen.. Samma modell när vi kommit ut på banan (om ett år eller två 😄) för många sorkdödare och/eller slag = ingen lunch..

Vi har ju en del vänner som spelar så det skulle även vara kul i ett ”vänner perspektiv” – både nya och gamla ✨


Kᴀ̈ɴɴs sᴏᴍ ʙᴀʀᴀ ʜᴀ̈ʀ….Apropå golfbil så känns det som om det bara är där man tar golfbilen och kör till Svenska butiken. Fint bilmärke ska det givetvis vara också.. 😄


ᴅᴇᴛ ᴀ̈ʀ ʙᴀ̈sᴛ ᴀᴛᴛ ɪɴᴛᴇ….Om man vill behålla sitt jobb ska man inte sätta sig upp mot Donald Trump. Det gjorde Liz Cheney bl.a. när hon var en av de tio republikaner som röstade för att han skulle fällas i riksrätten.

Att hon nu fått sparken från sitt jobb som gruppledare i senaten är nog inte någon överraskning för henne men heller inte för Donald Trump.. Det är utan tvekan han som ligger bakom för att få sin vendetta och till viss del statuera exempel.. Det här visar väl också prov på Trumps agenda framåt..

”Liz Cheney är en bitter och hemsk människa. Jag kollade på henne igår och insåg hur dålig hon är för det Republikanska partiet”

Donald Trump

Eller hur.. Usla lögner fick ett nytt ansikte – men det har han iofs stått för länge..

Det är tur att det finns människor som står upp för sin övertygelse och inte låter sig skrämmas av någon av Trump när det enda syftet är att rädda sitt egna skinn. Trump har ännu en gång visat vilken liten människa han är.


ᴛᴀᴋᴇ ᴀᴡᴀʏ….Det här har jag jag aldrig sett tidigare – Take Away Carpaccio.. Kanske bara säljs i Italien.. men där har de det uppenbarligen. Jag har heller aldrig sett att man har morötter tillsammans med carpaccio och är högst tveksam till att det skulle passa.. Men ibland kan oväntade kombinationer vara gott..Inte så udda men heller inte något som jag sett på någon meny.. grillade gambas med mozzarella/burrata och lite sallad till det.. Kanske är riktigt gott.. men grillade gambas/langostinos är nog ändå godast ”plain” med någon god dressing till ✨

Skrev ju för ett tag sedan om chokladbollar i frallor och Christina berättade om prinsesstårta på knäckebröd som tydligen ska vara jättegott.. Man ska aldrig säga aldrig om konstiga kombinationer helt enkelt..

ɪᴋᴠᴀ̈ʟʟ….Ikväll blir det något vi inte ätit på länge ”Farmorskotletter”.. Tunna fläskkotletter som man bryner och sedan ner i stor gryta..Lite kryddning och fix och sedan pressad potatis och tomatkvartar till.. Vi äter väldigt mycket tomater men typ aldrig tomatkvartar men till just den här rätten ska det helt enkelt inte vara något annat än kvartar 🍅

Sᴊᴜᴋʜᴜsᴇᴛ….Marbellas sjukhus har ett gott rykte och tillhör Topp tre i Spanien när det gäller BB delen. Det är ju inte ovanligt att svenskar och andra nationaliteter som bor utomlands vill åka hem för att föda men det tror jag är rätt så sällsynt här. Det är då nog i huvudsak för att man vill vara nära familjen.. Det är hursomhelst inte så sällan jag ser att svenskor valt att föda här..

Sjukhuset är inte helt klart men det ska det bli nu. Jag vet faktiskt inte varför bygget stannade av men den delen de påbörjade såg väldigt märklig ut intill den befintliga. Nu har Andalusiens regionala president lovat att upphandlingen av byggnationen ska börja i sommar. Projektet har en budget på 100 miljoner euro och målet är att förvandla sjukhuset till en toppmodern infrastruktur som ska bli en referens både i Andalusien och övriga Spanien.T’s mamma är fortfarande kvar på det ställe hon flyttades till från Södersjukhuset. Hans pappa och systrar har varit och hälsat på en gång till men det är ju bara några dagar sedan de var där senast så det är svårt att avgöra både om det skett några framsteg och vad som troligen blir nästa steg.Nu den 11 maj infördes den nya hastighetsbegränsningen i hela Spanien.. Det innebär att maxhastigheten för enfiliga vägar inne i städerna går från 50 km/timme till 30 km.. Jag tycker nog att det är lite oklart vad ”inne i städerna” betyder här i Marbella..

Det är enfilig väg hela vägen till Puerto Banus men det är ju inte rimligt att alla skulle köra i 30 km under den sträckan.. Vägen från själva ”city” till Puerto Banus ser ungefär likadan ut så antingen ”måste” brytningen vara vid ”city gränsen” eller vid Puerto Banus..Verkar som sagt orimligt med det andra – vi får kolla på vägbanan helt enkelt för fel vill man inte köra.. Böter på mellan 1 000 och 6 000 kronor..

Apropå böter.. om man får böter för fortkörning, en p-bot eller vad det nu kan vara har man ett rabattsystem.. Åker du till det ställe man ska betala inom två veckor och betalar så får du halva priset 😃 Jag tror att det är två veckor men är 100 procent säker på rabattsystemet.. det har vi utnyttjat själva 😊


Ser ju inte så illa ut….

Ikväll är det de små mästerkockarna – såg någon trailer och det är alger de ska göra något med. Har (vad jag vet) aldrig ätit någon form av alger.. känner mig så väldigt lockad heller.. Kanske ändrar den uppfattningen efter kvällens program, man vet ju aldrig..

Lille Fredo som ”levererade” alla underbara kommentarer har ju åkt ut så programmet kommer garanterat tappa en hel charm (och skratt) nu framöver..

ᴋʀᴏᴄᴋ….Blondinbellas dag började inte så bra igår.. en krock med bilen. Nu var det inte så allvarligt men bilens ena sida blev helt intryckt och hon chockad.. Inte mer chockad än att hon kunde ta en taxi till dagens bokade möten. Pojkvännen hämtade henne med båten när det var dags att åka hem.. Slutet gott med andra ord..

ғᴏ̈ʀᴇ ᴏᴄʜ ᴇғᴛᴇʀ….Nu är det förvisso inte helt enkelt att måla om skåpluckor men sandpappra och sprutlackering borde man om man har tummen mitt i handen kunna få hjälp med till en rimlig kostnad.. Det andra som är utbytt är diskho, blandare, beslag och bänkskivan.. Vilken otrolig skillnad ✨

Vi har btw en likadan bänkskiva i vårt hus på Värmdö som den på ”Efter bilden”..

UEna dagen i lyxvillan i Djursholm bakandes bröd, andra på padelbanan eller schlagerscenen.. Hon har lite olika sidor..

Det var väl cirka sex månader sedan som deras au-pair utvisades på grund av att hon inte fick förlängt uppehållstillstånd.. Det här påminner om historien med Sheik som jag höll på med för några år sedan. Har jobb, bostad och är självförsörjande men utvisas ändå..Under sex månader har Charlotte kämpat för att få MaryJane tillbaka hit.. Skam den som ger sig – idag kom hon och nu tillsammans med sin dotter. Charlotte har typ jobbat hur mycket som helst med myndigheter både här i Sverige och i hennes hemland. Flickrummet den lilla flickan nu fått i det hus på tomten de ska bo i hade nog aldrig någonsin kunnat drömma om.

Det här är ju bara så fint gjort!


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.